Guide: Sådan finder du den rigtige romaskine

Er du på jagt efter den helt rigtige romaskine?

Står du og overvejer en romaskine, men er i tvivl om det skal være med magnet, luft, vand eller hydraulikmodstand? Det kan også være, at du måske er i tvivl om romaskinen er den helt rigtige træningsmaskine for dig. Der findes rigtig mange romaskiner, så det er et stort marked at begive sig ud i, når man skal finde den helt rigtige romaskine. Romaskinen er en effektiv træningsmaskine, da man får pulsen op og samtidig får trænet hele kroppen.

Fodele ved de forskellige modstandstyper

Det smarte ved romaskinen, er at den kombinerer effektivt styrketræning og kredsløbstræning, og det er en maskine hvor man virkelig kan få pulsen op. Det kan dog godt være svært, at skulle vælge, hvilken type modstandstype man skal gå efter, da der findes flere forskellige. Vi oplever oftest, at folk er i tvivl om, hvilken type modstand man skal vælge. 

Modstanden på en romaskine er et afgørende valg. da det er med til at skabe en god rooplevelse. Valget af modstandstype afhænger meget af, hvad man selv er til og hvad man føler sig tilpas i. Dog vil vandmodstand på en romaskine give dig den bedste oplevelse, hvis man gerne vil sammenligne det med en tur på vandet. Med en romaskine med vandmodstand får du den mest autentiske og realistike fornemmelse af at sidde og ro på vandet.

Du vil klart kunne mærke forskellen på en romaskine med magnet-, luft-, vand- eller hydraulikmodstand. Så derfor vil vi altid anbefale, at hvis man er i tvivl om, hvad man skal vælge, så vil det være en god idé at afprøve det forskellige typer af romaskiner og modstandstyper først. Ved at teste teste de forskellige modstandstyper får man en bedre fornemmelse for, hvad der passer til en selv. Vælger man en modstand man føler sig tilpas i, med et godt og flydende rotræk, så får man også den bedste rooplevelse.

 

 • Fordele ved luft og vandmodstand: Føles mere realistiske, i og med at den er lettere at holde i gang, når først den er oppe i fart. 
 • Fordele ved magnetmodstand: Nemt at justere modstanden. Det kan man ikke på samme måde ved de andre modstandstyper
 • Fordele ved kombination af luft og magnet: Flydende bevægelse og generelt en god rooplevelse. 
 • Fordele ved elastik modstand: Maskinen kan laves meget lille, så hvis dimensionerne på en romaskine, er meget vigtige, så vil det være en fordel at vælge en elastikmodstand. 

 

Sådan får du en behagelig rooplevelse

I forhold til komforten på en romaskine, så er det vigtigt, at man føler sig behageligt tilpas under roning, og at ro sædet ikke er alt for hårdt. Derfor vil det være en god idé, at gå efter et sæde som har en mellem hårdhed. På den måde får du hverken et for hårdt eller for blødt sæde. Samtidig er det også vigtigt, at romaskinen ikke er alt for lav, hvis man f.eks. oplever problemer med knæ eller hofter. Er det tilfældet, så anbefaler vi, at man går efter en romaskine med et højere sædehøjde. 

Romaskiner kommer i forskellige størrelser. Det er klart, at der selvfølgelig skal være plads til romaskinen. De fylder dog heldigvis ikke så meget i bredden, men her er det mere længden man skal være opmærksom på. Både i forhold til, når man bruger den, men også når den skal foldes sammen. Fordelen ved romaskinen, som træningsmaskine er også, at de ikke vejer nær så meget som f.eks. løbebånd. Det er gør den mere praktisk og transportabel.

Det er også vigtigt, at kigge på maks brugervægten på den pågældende romaskinemodel. Den giver dig nemlig et indblik i valget af en romaskine og er med til at hjælpe dig på rette vej til at finde den helt rigtige romaskine. Jo højere maks brugervægt en romaskine har, jo stærkere og mere solid er den i stellet og kan derved holde til mere. Et krafigt og holdbart romaskinestel er afgørende for den gode rooplevelse.

 

Romaskine håndtag

Vær opmærksom på støjniveauet 

 • Luftmodstand = Høj
 • Kombineret luft/magnetmodstand= Høj
 • Vandmodstand= Semi
 • Magnetmodstand= Lav
 • Hydraulik= Lav

Alt efter romaskinens modstandsniveau, så vil støjniveauet være forskelligt. Hvis man kigger på støjniveauet ved ren luftmodstand, så vil den afgive mere støj end, hvis man f.eks. vælger magnetmodstand, som er meget lydløs. Støjniveauet ved vandmodstand vil også afgive mere støj end magnetmodstand, men er ikke lige så høj som ved luftmodstand. 


Få overblik over din træning med et overskuligt display

Langt de fleste romaskiner i dag har et computerdisplay, som giver dig et overblik over b.la.:  

 • Kalorieforbrænding
 • Rotag pr. minut
 • Rotag i alt
 • Distance
 • Tid
 • Puls 

 

Romaskine computerdisplay

De fleste af de romaskiner, som vi forhandler her hos Apuls, afhængig af model, harindbygget træningsprogrammer, som man kan bruge under ens træning. Det kan være med til at gøre din træning på romaskinen mere motiverende og udfordrende. Det gode ved at kunne vælge træningsprogrammer, under ens træning, er at man får en varieret træning og at man altid har mulighed for at kunne tilpasse træningen efter ens eget behov.

På den måde kan man også føre statistik over sin træning og derved følge sin udvikling i træningen nøje og se, at man rent faktisk forbedrer sin form og kondition. 

Flere af de modeller som vi forhandler her hos os, har også muligheden for at kunne tilgå funktionen Kinomap. Kinomap giver dig muligt at få en virtuel oplevelse af din træning. her kan kan oprette ruter fra hele verden og få billedet op på din smartphone/tablet imens du roer. Du kan altså kombinere din træning med kultur og derved få en god og motiverende træning. 

 Romaskine med kinomap

Sådan opbevarer du din romaskine

Det smarte ved en romaskine, er at langt de fleste modeller, har transporthjul og er foldbare. Så hvis man f.eks. bor i en lejlighed, hvor der ikke er ret meget plads i forvejen, så kan man hurtigt folde romaskinen sammen og stille den på højkant, så den ikke fylder ret meget. Romaskiner, der ikke kan foldes sammen, har heldigvis den smarte funktion, at de kan sættes på højkant, så de heller ikke fylder ret meget, når de ikke er i brug. 

 Foldbar romaskine

Romaskinen er en fantastisk træningsmaskine

Romaskinen er alt i en fantastisk all-round træningsmaskine. Roning styrker nemlig blodkredsløbet, som inkluderer hjerte, blodkar og blod. Samtidig får du en effektiv kondinationstræning, styrketræning og helkropstræning, der er helt enestestående for træningsmaskiner. Da roning er så intens en træning, skal hjertet arbejde hårdt for at kunne transportere mere blod til kroppen, og det er med til at forbedre dit hjerte styrke.

Vi vil anbefale, at du tager et kig på vores Odin og Concept2 romaskiner. Dette er romaskiner, hvor der virkelig er fokus på kvalitet for alle pengene. Skulle det ske, at man vælger en Odin eller Concept2 romaskine, og at den uheldigvis går i stykker, så er vi rigtig hurtige til at løse problemet, så du hurtigt kan komme i gang med din træning igen. 

Det er klart, at prisen naturligvis spiller ind, når man skal vælge sin nye eller næste romaskine. Men man behøver ikke altid at vælge den dyreste.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad du præcis skal gå efter ved en romaskine, så må du altid kontakte os. Vi står altid klar til at hjælpe hos Apuls