JANUAR UDSALGET er i gang - Tilbud gælder kun så længe lager haves

Klassiske løbespørgsmål

Vi hos Apuls, ønsker at vores kunder er tilfredse med den kundeservice vi yder: Ikke alene bestræber vi os på at levere de bedste produkter til den bedste pris, men vi bestræber os også på at kunden får den bedst mulige oplevelse, når de handler hos os. Derfor vil vi altid stå til jeres rådighed hvis I har spørgsmål i forbindelse med jeres træning. Så vil vi besvare jeres spørgsmål så godt vi kan. Her har vi taget et lille udpluk af et par klassiske løbespørgsmål:

Hvornår er det bedst at løbe?
Forsøg peger på, at kroppen yder mest sidst på formiddagen og eftermiddagen, da det biologiske ur skiftevis hæver og sænker kroppens energiniveau. Generelt er det dog ligegyldigt, hvornår du løber – bare du gør det.

Er løbebånd lige så godt som at løbe i naturen?
Der er intet i vejen for at træne på et løbebånd. For at det fulde udbytte af træningen på løbebåndet bør du variere intensiteten, så du skiftevis løber langsomt og hurtigt og om muligt ændre på løbebåndets hældning. Og mål dine træningsture i minutter og intensitet frem for kilometer. Så kort sagt, kan du få lige så meget ud af at løbe på et løbebånd, som i naturen.

Hvornår skal jeg spise?
Spis et par timer inden træning, og vælg nogle madvare, som du ikke får opstød og luft i maven af. Fx er røget makrel, blomkål og tørrede bønner yt, mens rugbrød og hamburgrug, havregryn med mælk eller yoghurt med mysli er strålende valg. Hvis du løber længere ture og trænger til et energitilskud under løbeturen, kan du spise en proteinbar inden løbeturen. Der går som regel 30 minutter, før proteinbarens energi udløses.

Skal jeg drikke på turen?
Det er ikke nødvendigt, medmindre du begiver dig ud på nogle lange løbeture. Hvis du har erfaret, at du bliver meget tørstig undervejs, kan du medbringe vand til turen.

Er det usundt at løbe med fyldt mave?
Nej, det er ikke direkte usundt at løbe med maven fyldt. Men dit løb påvirkes af det. En masse af det blod, du skal bruge til at forsyne de arbejdende muskler ilt, har i stedet travlt med at fordøje maden. Så derfor vil du ofte kunne føle dig tung i benene. Du risikerer også, at den hoppende løberytme ryster op i maveindholdet, så du får kvalme eller dårlig mave.

Hvorfor er det så hårdt?
Føler du, at det er hårdt at løbe, presser du med garanti dig selv for meget, for det behøver det skam ikke at være. Hvis du har problemer med dit løbeprogram, så er du velkommen til at kontakte os, så vi sammen finder det rette træningsprogram til dig.

Kontakt os:
Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vi laver et træningsprogram til dig, så er du altid velkommen til at kontakte os. Så finder vi sammen det program der passer bedst til dig, om så du træner efter at kunne løbe 5 kilometer eller et marathon.

dk