No bake proteinbarer med chokolade og peanutbutter

Denne opskrift på kaloriefattige proteinbarer bliver din nye yndlingssnack, som du kan opbevare i dit køleskab og nyde hele ugen!

De giver en sund dosis protein, men alligevel smager de som en dessert. Det er WIN WIN WIN.

Proteinbarerne er lette at lave, fordi de ikke kræver bagning. Alt hvad du skal bruge er en gryde eller to, en 20x10 cm bageform, bagepapir og 7 simple ingredienser.

Peanut butter: du kan bruge den slags peanut butter du ønsker, bare sørg for, at det hele er naturligt (uden tilsætningsstoffer – bare peanuts og salg). Du kan evt. bruge denne.

Honning: dette uraffinerede sødestof er perfekt til at holde sammen + sødning af proteinbarerne. Hvis du er veganer så foreslår vi, at du fx dadelsirup.

Kokosolie: du får kun brug for én spiseskefuld kokosolie.

Vaniljeekstrakt: vanilje er fantastisk! Men hvis du helst vil undgå det, er du velkommen til at undlade det.

Hørfrø pulver: dette er bare malet hørfrø. Det tilføjer fiber + protein til proteinbarerne. Det giver også en dejlig smag.

Proteinpulver: du kan bruge plantebaseret eller valleprotein.

Mørk chokolade: du skal bare bruge din yndlingschokolade. Evt. en proteinrig chokolade med mindre sukker.

Forberedelse: 10 min. | Tilberedning: 30 min.

Ingredienser

  • 250 g peanutbutter
  • 85 g honning
  • 1 spsk smeltet kokosolie
  • 1 tsk vanilje
  • 45 g hørfrø pulver
  • 68 g proteinpulver
  • 70 g 85% mørk chokolade
  • Grov havsalt til at drysse på toppen (valgfri)

Fremgangsmåde

  1. I en medium størrelse skål blandes peanutbutter, honning, kokosolie og vanilje sammen indtil det er glat. Tilføj hørfrø pulver og proteinpulver. Brug en ske til at blande det hele sammen indtil du ikke kan længere, og brug derefter dine hænder til at ælte det sammen. Dejen skal være ligesom en kagedej.
  2. Put og pres dejen i en 20x10 cm bageform med bagepapir i bunden.
  3. Lav chokolade laget ved at tilføje 70 g mørk chokolade i en lille gryde og smelt det over varme. Hæld den smeltede chokolade over dejen indtil den er helt dækket.
  4. Put den i køleskabet i 30-60 minutter før du skærer den ud i 10 barer eller kvadrater. Opbevar dem tildækket i køleskabet – de kan opbevares i op til 2 uger.

Note

*Hvis dejen føles for tør kan du tilføje ½-1 spsk. smeltet kokosolie.

Næringsindhold

Antal: 10 barer
Portion: 1 proteinbar

Kalorier 210 kcal
Fedt 13.8 g
- heraf mættet fedt 3.4 g
Kulhydrater 13.4 g
Fibre 2.8 g
Sukker 8 g
Protein 8.6 g