Løbebånd til hjemmet - Sådan vælger du det rigtige løbebånd

Er du på jagt efter det helt rigtige løbebånd?

Det kan være en stor jungle, at skulle finde det rigtige løbebånd, som passer bedst til ens eget behov. Alle løbebånd er forskellige og findes med forskellige specifikationer og funktioner. Samtidig er det også en lidt større investering, hvor økonomi også spiller en rolle. I denne guide kan du læse meget mere om, hvordan du vælger det helt rigtige løbebånd til hjemmet.

Når man snakker løbebånd, så er der en række vigtige punkter, som man skal have med i sine overvejelser. I videoen herunder vil Kevin gør dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du står og skal vælge dit løbebånd:

Alt efter, hvor meget man kommer til at bruge sit løbebånd, så er løbebåndets motor vigtig, da en god motor både er kraftig og mere langtidsholdbar. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man som min. vælger et løbebånd, der har en motor på 2,5 hestekræfter. Dette er mest for ikke at gå på kompromis med kvaliteten.

Bruger du løbebåndet mere end 1 time eller med høj intensitet, anbefaler vi, at du finder et løbebånd som har en motor på min. 3 hestekræfter.  På den måde undgår man, at motoren på længere sigt bliver overbelastet. Jo mere du bruger dit løbebånd, jo flere hestekræfter har du brug for.

Der findes også forskellige typer af motorer. DC motorer anbefaler vi til dig, som gerne vil have et løbebånd til ganske almindeligt hjemmebrug. Er man en mere erfaren og professionel bruger og skal have et løbebånd, som skal køre i flere timer i løbet af en dag, så anbefaler vi en AC motor. Der er en lang række fordele forbundet med at vælge et løbebånd med en AC motor.

AC motoren forlænger løbebåndets levetid og dermed også væsentlig mindre vedligeholdese. Derudover larmer AC motoren og du får med AC motoren det maksimale ud af de hestekræfter, som du har til rådighed. 

Et overskueligt og brugervenligt display

Et overskueligt og let tilgængeligt display, der er brugervenligt og nemt at betjene korrekt, er en vigtig ting på et løbebånd. Som oftest giver displayet på løbebåndet et overblik over:

  • Distance
  • Tid
  • Kalorieforbrænding
  • Puls

Få pulsen op med træningsprogrammer

De fleste løbebånder udstyret med forskellige træningsprogrammer. Fordelen ved træningsprogrammerne, er at man har mulighed for at kunne konkurrere mod sig selv og få pulsen op på en helt anden måde, end hvis man blot betjener løbebåndet manuelt. Antallet af træningsprogrammer varierer fra løbebånd, men ligger typisk på imellem 6 - 10 træningsprogrammer.

Mange løbebånd giver dig også mulighed for at koble din smartphone eller tablet op til løbebåndet via. Bluetooth, hvorpå du kan oprette virtuelle ruter fra hele verden, så man får en følelse af at løbe ude i naturen.

Kinomap er en populær løbe- og træningsapp, som du har mulighed for at tilslutte til løbebånden. Det kan være med til at gøre træningen endnu sjovere og mere motiverende. Er man mere til musik eller tv under ens træning kan du også finde løbebånd, som tilbyder disse muligheder.

Løbebåndet skal passe til dit løbemønster

Komforten på et løbebånd er også rigtig vigtig, når man benytter det. Ens led, er på hårdt arbejde hele tiden, når man løber på løbebåndet. Det er derfor rigtig vigtigt, at man vælger et løbebånd med en god stødabsorbering, som er med til at skåne både led og knæ. Vores løbebånd er altid udstyret med et godt stødabsorberingsystem. Derudover er du også sikker på at få et solidt og stabilit løbebånd.

Selve løbefladen og løbebredden varierer også fra model til model. Det er ud fra ens egne personlige behov og ønsker, at man skal vælge sit løbebånd. Nogen kan fint bruge et mindre løbebånd, hvor andre har brug for en større løbebredde og --flade. Højden fra gulv til løbeflade er ligeledes vigtig, hvis man er dårligt gående. Så det handler i bund og grund meget om ens løbemønster, og at man føler sig komfortabel og godt tilpas på løbebåndet. 

De løbebånd vi sælger er alle sammen foldbare løbebånd. Det vil sige, at har du ikke ret meget plads derhjemme, så har du mulighed for at folde løbebåndet op og derved spare plads.

I vores showroom har du mulighed for at komme ud og prøve vores udvalgte løbebånd, som vi har stående. Prøv f.eks. Odin T700 LøbebåndOdin T750 Løbebånd eller Odin T800 Løbebånd. Vores Odin T800, der er vores mest populære løbebånd, er udstyret med et meget simpelt display, som er let at betjene. Samtidig giver det dig mulighed for at kunne koble sig op via Kinomap med sin smartphone eller tablet. 

 

Hvordan vedligeholder du dit løbebånd?

Som tommelfingerregel bør du følge nedenstående anbefalinger, hvis du vil have et solidt og holdbart løbebånd, som du kan have glæde af i mange år. Vedligeholdese af dit løbebånd afhænger som udgangspunkt af, hvor tit og hvor meget du bruger det:

  • Mindre en 3 timer om ugen - smør hver 6 måned
  • 3-5 timer om ugen - smør hver 3 måned
  • Mere end 5 timer om ugen - smør hver 2. måned

Læs meget mere om smørrelse og vedligeholdelse af løbebånd lige her

 

Find det rigtige løbebånd i dag hos Apuls.dk

Hos Apuls.dk finder du et af Danmarks største udvalg af løbebånd og dermed også det bedste udvalg, når det gælder løbebånd til hjemmebrug. Der er mange ting man skal have med i sine overvejelser, og det kan virke uoverskueligt, når man står i det, for der er rigtig mange modeller på markedet i øjeblikket.

Vi vil dog altid gerne hjælpe, så føler du stadig, at du mangler svar på noget, så kontakt os endelig eller kom forbi vores showroom på Anker Andersens Vej nummer 8 i Tørring. Du er også meget velkommen til at kontakte os på 60 62 71 00 eller info@apuls.dk