Siddende Calf Raises

Da du har knæene bøjet i denne øvelse, er det især soleusmusklen, du træner. Er der ikke en lægmaskine i dit center, så kan du lave øvelsen siddende på en træningsbænk med tæerne på en vægtskive og en håndvægt på den nederste del af låret. Denne øvelse er ligesom stående Calf Raise en isoleringsøvelse for soleus (Musklen så vi kan stå op uden af falde - En ud af de tre muskelhoveder som udgør lægmusklen).

Guide til Siddende Calf Raises:

  1. Sid på en bænk
  2. Placere dine tæer og forreste del af fodsålen på en vægtskive eller lignende
  3. Læg en vægtstang på tværs af den nederste del af lårene 
  4. Sænk først hælene så langt ned som muligt og gå derefter så højt op på tæer som muligt. 
  5. Gentag denne øvelse

Vigtig ved Siddende Calf Raises: Sørg for at gå så højt op på tæerne som muligt under hver gentagelse. 

Fakta om Siddende Calf Raises: I modsætning til øvelsen i maskine, er det ikke muligt at anvende så tunge vægte i denne øvelse, fordi det vil være vanskeligt at placere vægtstangen.

Gode råd til Siddende Calf Raises: Du kan udføre øvelsen i en stol eller på en bænk uden at anvende vægte. Belastningen bliver selvfølgelig ikke så hård, men du kan fortsætte med øvelsen indtil dine lægge “brænder”.

Siddende Calf Raises 2

Denne øvelse kan være et alternativ hvis du ikke har en lægmaskine i dit træningscenter. Denne øvelse er ligesom Siddende Calf Raise en isoleringsøvelse for soleus (Musklen så vi kan stå op uden af falde - En ud af de tre muskelhoveder som udgør lægmusklen). Øvelsen her udføres i en benpres maskine.

Guide Siddende Calf Raises 2:

  1. Sæt dig i en benpres maskinen hvor sædet er kørt helt tilbage 
  2. Placere dine tæer og forreste del af fodsålen på kanten af fodpladen
  3. Sænk først hælene så langt ned som muligt og gå derefter så højt op på tæer som muligt
  4. Gentag denne øvelse

Vigtig ved Siddende Calf Raises 2: Sørg for at gå så højt op på tæerne som muligt under hver gentagelse. 

Fakta om Siddende Calf Raises 2: Denne øvelse er en isoleringsøvelse for soleus (Musklen så vi kan stå op uden af falde - En ud af de tre muskelhoveder som udgør lægmusklen).

Gode råd til Siddende Calf Raises 2: Hvis du vil belaste og chokke musklen skal du fortsætte med øvelsen indtil dine lægmuskler “brænder”. Du kan evt. Sætte mere vægt på.