Guide: Vælg det rigtige sjippetov

Sjipning er meget effektivt som opvarmning og fedtforbrænding. Det er en skånsom og sjov måde at forbedre din kondition - og så kan du gøre det lige hvor og hvornår du har lyst.

Sjipning er meget effektivt som fedtforbrænding, da du kan forbrænde op til 8 kalorier i minuttet. Det svarer faktisk til at du løber med 12km/t, hvilket er ret meget. 

Der er primært to typer af sjippetorv; Gummi som primært er til nybegyndere og wire som primært er til øvede.

Gummi sjippetorv er det letteste type af sjippetorv. De er meget smidige og lette at håndtere - derfor er de ideelle til nybegyndere. Det gør heller ikke lige så ondt at blive ramt på træerne af et gummi sjippetorv. Professionelle kan også bruge gummi sjippetorv, men det i tilfældet hvor du vil lave tricks, som krydsning m.m., her giver den lave vægt dig nemlig en stor fordel.

Wire sjippetorv er tungere end gummi. Den øgede vægt gør det muligt at få mere fart på snoren og derfor er wire beregnet til øvede sjippeudøvere. Den øgede vægt giver også ekstra styrke og syretræning. En stålwire er ikke lige så smidig som gummi i starten, men efter et par ugers brug, vil det være blevet lige så smidigt og du vil have fuld kontrol.

Som nybegynder bør du vælge et gummi sjippetorv og som øvet, der gerne vil have mere ud af din sjipning, bør du vælge et sjippetorv med stålwire.

Et par hurtige tips til din sjipning
Start altid med en kort opvarmning på fem minutter inden du sjipper - du skal her opvarme fødder og hæle. Ved sjipning laver du mange små op og derfor er det vigtigt at bære gode træningssko, for at skåne dine knæ og led.
Det er vigtigt at du slapper af i skulderne under din sjipning, da det er dine underarme der bør få sjippetorvet til at bevæge sig.

Der er meget lille risiko for at få skader af sjipning, men du bør spørge din læge til råds, hvis du før har haft problemer med underben, fodled eller fødder.