Koffeinpiller / Energi

Energi til træningen eller hverdagen - Man behøver ikke udmatte sig selv med træning, for at føle sig træt og tom for energi i hverdagen. De fleste af os kender sikkert til at klage over træthedsfornemmelsen i hverdagen. Mange problemer med træthed kan rettes op på med en sund kost, optimal træning og tilstrækkelig mængde søvn, men der kan være tider, hvor det bare ikke er nok. Heldigvis findes der mange produkter der kan hjælpe til med et energiboost, uanset om det er hverdagsopgaver eller træning det handler om... Læs mere


Vi kender vist alle til de dage, hvor ens energi til træningen bare er helt i bund. Der findes dog hjælp og energi at finde i mange former og smage. Om du er til gels, koffeinpiller, preworkout shots, tabs, ginseng eller BCAA, så kan du få det.

Koffeinpiller

Koffeinpillers indhold udvindes af det naturlige stof koffein. Koffein kommer fra planter og har været kendt til og brugt i mange mange år. Selvom ordet ‘koffeinpille’ kan lyde lidt syntetisk, er koffeinen i pillen altså den samme som i kaffen, tebrevet eller colaen. Dette betyder dog ikke at man bare skal indtage koffein i uanede mængder, men det kan have en opkvikkende virkning og give energi. Koffein kan forbedre reaktionsevnen samt udholdenheden, så man kan træne hårdere og bedre over en længere tidsperiode.

BCAA- og Hydro tabs

Man kan også få energi fra tabs, henholdsvis BCAA og Hydro tabs. Dette er brusetabletter som blot skal opløses i vand for at blive til en forfriskende energidrik. Disse kan også bruges både til træning eller til et skud energi i hverdagen, og de er super nemme at have med sig. De fås i små rør som snildt kan smides i træningstasken eller ligge sammen med arbejdstingene på skrivebordet. BCAA tabs forener aminosyrer og koffein i én, mens Hydro Tabs har et højt indhold af koffein og vitamin C, samt andre vitaminer og mineraler.

Ginseng

Ginseng er også en populær kilde til energi. Ginseng er en plante fra asien, som er kendt for et hav af egenskaber inden for energiniveau, koncentrationsevne, velvære og meget andet. Dette kosttilskud fås også i forskellige former såsom piller, pulver eller endda som en hel ginsengrod. Indholdet af ginsenosider afspejler hvor stærkt produktet er energimæssigt, jo flere ginsenosider, jo mere energi. Ginseng er glimrende eksempel på et naturprodukt der virker.

Preworkout shots

Før træningen kan man også vælge at indtage et såkaldt ‘shot’ for at booste energi niveauet og udholdenheden, inden det går løs. Disse shots er især smarte, hvis man ikke vil have en stor bøtte preworkout pulver og en shaker med til træningen eller eksempelvis på jobbet. Eller også bare hvis man nu har glemt det. Disse shots kan hurtigt få energi niveauet tilbage på skinnerne med et højt indhold af koffein.

Gels

Disse gels egner sig især godt til et hurtig skud energi undervejs i træningen, uden at man behøver at stoppe for at blande noget op, eller skylle noget ned. Derfor er gels særligt populære indenfor eksempelvis langdistanceløb- og cykling. Under længerevarende aktivitet er det vigtigt, at man får tilført kroppen noget energi at arbejde med. Med Energy Gels får du nemt og hurtigt et skud energi til kroppen, så du sikrer dig ikke at gå død midt i træningen.