% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Garmin Pulsbælte

Professionelle målinger med et Garmin Pulsbælte - Mange sportsmennesker er sikkert bekendte med mærket Garmin, da de er en af de absolut foretrukne udbydere indenfor pulsure, pulsbælter, cykelcomputere og andre elektroniske aktivitetsmålere. Garmin har produceret et pulsbælte til enhver smag, både HRM-run, HRM-swim, HRM-tri og HRM-3. Et Garmin Pulsbælte kan nemt kobles op til andre Garmin-enheder, såsom et pulsur eller en cykelcomputer, hvorpå man så kan se sine resultater fra pulsbæltets målinger. Et Garmin HRM-run og HRM-3 pulsbælte er begge fantastiske bud på et pulsbælte, der fungerer fantastisk til al slags træning på land. Er man til svømning, kan man med fordel benytte sig af HRM-tri og HRM-swim, som begge egner sig storslået til svømning, uanset om det er i bassin eller i naturen.

Læs mere
Sorter efter:

Træn klogere med et Garmin Pulsbælte

Et pulsbælte er en god addition til at præcisere sine data med et pulsur. Med et Garmin pulsbælte er man sikker på nøjagtige informationer omkring ens hjerterytme, så man på simpleste vis kan presse sig selv hårdere og hermed træne mere effektivt.

Hvad kan et Garmin pulsbælte?

Et Garmin pulsbælte giver dig et præcist billede af din krops tilstand ud fra din puls. Pulsen kan defineres som hjertets slagfrekvens, altså hvor mange hjerteslag der pumper blod rundt i kroppen pr. minut. Pulsen er vigtig for ens iltoptagelse, da blodet transporterer ilt ud til kroppens celler som gør, at du kan præstere fysisk. Et Garmin pulsbælte måler altså, hvor mange hjerteslag pr. minut dit hjerte slår under forskellig belastning, og giver et simpelt indblik i, hvad tilstand kroppen er i under aflæsningen. Et pulsbælte sender den målte puls videre til en forbundet enhed under målingsperioden, så man bagefter kan se og bruge sin indsamlede data. Med et Garmin pulsbælte kan man hurtigt og simpelt koble sit pulsbælte til eksempelvis sit Garmin pulsur eller cykelcomputer. Der findes også pulsbælter til at måle pulsen under vand ved svømmediscipliner, som fx Garmin Pulsbælte HRM-Swim.

Hvordan virker et Garmin pulsbælte?

Et Garmin pulsbælte skal spændes rundt om brystkassen. En pulsmåler placeret på brystet som bruger to registreringsfelter med et CR-2032 batteri, måler pulsen via analysering af elektriske signaler fra hjertet. Dette sker ved at ens Garmin pulsbælte registrerer hjerteslagets muskelspændinger gennem elektroder i registreringsfelterne direkte uden på brystkassen. De foretagede målinger sendes nu til det opkoblede apparat (eksempelvis et Garmin Pulsur eller cykelcomputer) ved hjælp af ANT+ teknologi, som er en populær trådløs overføringsmetode. Under og efter træningen kan man så se på sit opkoblede apparat, hvordan pulsen har været. Hvis man benytter et Garmin HRM-Swim Pulsbælte under vand, kan man først se resultaterne bagefter, når der ikke er vand der bryder kontakten mellem senderen og uret mere. Derefter kan man nemt og hurtigt tilgå alle registrerede data omkring pulsen fra ens træning på sit Garmin pulsur.

Hvordan placerer jeg mit Garmin pulsbælte korrekt?

Det er vigtigt at sørge for, at ens Garmin pulsbælte sidder korrekt efter manualen, både i forhold til placering og hvor stramt det skal sidde. Mange har en tendens til at placere sit pulsbælte alt for lavt. Da der findes forskellige varianter, er det selvfølgelig forskelligt om ens pulsbælte er soft- eller hardstrap. Softstrap finder de fleste oftest mere behagelig, især piger der benytter sports-BH, mens hardstrap dog har en tendens til at medføre færre problemer med målingerne end softstrap. Registreringsfelterne der sidder foran midt på ens pulsbælte, skal gerne være fugtige for optimal funktion. Sved opretholder ofte signalet gennem registreringsfelterne, men det er en god idé at fugte dem, inden man starter træningen. Hvis man har glemt det, kan det dog nemt gøres med lidt spyt på fingerspidserne. For mænd skal et Garmin pulsbælte sidde lige under brystbenet, mens kvinder skal placere det lige under sports-BH’en såfremt en bæres. I begge tilfælde skal remmen spændes stramt, så pulsbæltet ikke begynder at glide ned under træningen.

Hvordan vedligeholder jeg mit Garmin pulsbælte?

Et Garmin pulsbælte skal vedligeholdes godt for at fungere bedst og måle så korrekt som muligt. Remmen skal helst skylles efter hvert brug hvis det er et softstrap pulsbælte, mens hardstrap ikke trænger vask så ofte. Både soft- og hardstrap remme kan håndvaskes eller maskinvaskes i en vaskepose efter pulssensorerne er klikket af, såfremt det er uden brug af skrappe vaskemidler. De må dog ikke kommes i tørretumbleren og skal derfor hænges til tørre. Registreringsfelterne med sensorerne skal blot tørres over med en klud efter hvert brug. Hvis pulsbæltet ikke skal bruges i en længere periode, er det vigtigt at pulssensorerne klikkes af remmen, så de ikke aflades af sig selv.

Garmin Connect - et socialt fællesskab

Noget eksklusivt inden for produkter fra Garmin er, at der tilbydes en social træningsplatform der hedder ‘Garmin Connect’. Her kan man oprette grupper med folk der dyrker samme slags træning som en selv, følge og heppe på sine venner, samt få feedback på egne resultater og præstationer.