% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Snooker

Snooker er en køspport, der opstod i den senere halvdel af det 19. århundrende.

Læs mere

Snooker er en anden variant af billard. Her spilles der med en kø, en hvid stødbal, 15 røde baller, som hver giver 1 point og til sidst 6 farvede baller som giver point mellem 2 og 7. En spiller vinder en runde, som i snooker er kaldet frame, ved at score flere point end modstanderen. Det gør man ved at bruge stødballen til at få pointballerne i hul i en bestemt rækkefølge. Snooker er meget populært i blandt andet Storbritannien og Irland.

Snooker spilles på et rektangulært snookerbord med seks lommer, en ved hvert hjørne og en i midten af ​​hver langside.

Navnet snooker stammer fra en spilsituation i spillet, hvor den kugle der skal stødes på er blokeret, så der ikke kan stødes direkte på den og man derfor er tvunget til et sværere stød. Dette kaldes en snooker – og at man er blevet lagt snooker.

Snookerkø

Snookerkøen er den tyndeste kø indenfor billard og har en relativ blød dup. Det karakteristiske ved en snookerkø er, at den oftest er lavet af asketræ, som har meget markante åretegninger og dens brug af metal- og messingkapper.
Billardkøerne kan altså være meget forskellige alt efter, det de skal bruges til. De kan købes i forskellige træsorter, alt fra ahorn, ramin og ask. Gevindet varierer også fra at være lavet af metal eller træ, og de helt billigste køer er helt uden gevind. Til sidst varierer bredden på duppen, som også afhænger af formålet.

Image result for SNOOKER

 

Spilleregler for Snooker

Snooker

Disciplinen spilles på et snooker billardbord, som adskiller sig fra andre billarder ved at være både længere samt bredere. 

Der spilles med 15 røde baller og 6 forskellig farvede baller samt den hvide stødbal. Spilleren ved bordet skal forsøge at sænke en af de røde baller, herefter en af de farvede baller og igen en rød bal, og så fremdeles. De sænkede røde baller bliver i hullerne, mens de farvede baller oplægges igen på deres respektive pladser.

Dette fortsætter så indtil at de røde baller er fjernet fra bordet, hvorefter de farvede baller sænkes i en bestemt rækkefølge, gul, grøn, brun, blå, pink og til sidst den sorte bal. 

Der gives points pr. bal, rød bal giver 1 points, gul 2 points, grøn 3 points, brun 4 points, blå 5 points, pink 6 points og sort 7 points. Der spilles bedst af et forudbestemt antal sæt, for henholdsvis mænd, kvinder og juniorer.

Overtrædelser

En fejl er et skud eller en handling fra angriberen, der er i strid med de gældene spilleregler. Når der begås en fejl under et skud, ender spillerens tur, og de modtager ingen point for nogen bolde, der er placeret på det skud.

De mest almindelige fejl er:

 • Undlader at ramme enhver anden bold med køballen.
 • Først rammer en kugle "ikke-på" med køballen.
 • At sætte en bold "not-on".
 • Indsættelse af cue-bolden (in-off).
 • At røre ved en hvilken som helst objektkugle med alt andet end køballen.
 • At røre ved en hvilken som helst bold, før alle bolde er stoppet fuldstændigt.
 • At slå cue-kuglen mere end én gang på det samme skud.
 • At få en bold til at lande fra bordet.
 • At røre ved kuglen med noget andet end spidsen af ​​køen. Undtagelsen er, at mens placering af cue-kuglen "i hånden"; det kan blive berørt af alt andet end spidsen af ​​køen.
 • Afspilning af et "push shot" - et skud, hvor en objektkugle (uanset om "til" eller ikke) i direkte kontakt med køballen bevæger sig, når køballen rammer, medmindre køballen rammer en meget fin kant af objektkuglen .
 • Afspilning af et "jump shot" - et skud, hvor cue-kuglen forlader bordet og springer over en hvilken som helst del af en bold, før han først rammer en anden bold.
 • At spille et skud med begge fødder fra jorden. Spilleren kan læne sig over bordet, støtte en del af deres vægt på det og / eller bruge en mekanisk bro som ønsket, men mindst en fod skal forblive i kontakt med jorden.