Håndledsstøtte

Håndledsstøtte (eller håndledsbandage) er et betydningsfuldt hjælpemiddel, hvis du har fået en overbelastningsskade på dit håndled, eller hvis du vil forebygge skader.

Læs mere
Sorter efter:

Forebyg skader og aflast dine håndled med den rette håndledsstøtte

Støttebandage til håndled kan bruges både til træning og til daglig, og der vil være individuelle forhold, som afgør, hvor meget støtte du har brug for.

Du kan finde mange udgaver af støttebandager til håndled, som vil have forskellige egenskaber.

Hos Apuls forhandler vi kvalitetsprodukter fra en lang række forskellige producenter, som kan anvendes af både private og professionelle.

I vores store sortiment kan du finde den model, som matcher dine behov. Det kan være støttebandager med varmeeffekt, kraftig model med skinner til håndledsskader, komfortable bandager til træning m.fl.

Hos os finder du råd og værdifuld vejledning, som du har brug for, når du skal vælge den håndledsstøtte, som vil give størst brugsværdi og funktion for dig.

Håndledsstøtte med skinne til skader

Til dig der har fået en overbelastningsskade på dit håndled, har du brug for maksimum støtte i form af indlagte skinner i din bandage eller bind. Der findes forskellige udgaver af dette design, som kan vælges i forhold til dit behov:

 • Støttebind med skinne til tommelfinger
 • Støttebind med skinne til fiksering af håndled
 • Støttebind med/uden neopren
 • Støttebind med fri håndflade

Når du vælger denne udgave, vil din håndledsstøtte gå længere op på underarmen sammenholdt med produkterne uden skinner. Disse støttebind med skinner er udviklet til at blive brugt i forbindelse med skade på eller omkring håndled og vil derfor være designet med størst mulig sikkerhed.

De indlagte skinner i støttebindene sørger for, at dine håndled eller din tommelfinger ikke bliver udsat for uheldige bevægelser.

Der er mulighed for at finde den størrelse, som vil passe til dig og omkredsen af dit håndled. Her skal du kende til dit håndleds omkreds i centimeter. Det er vigtigt, at du vælger den korrekte størrelse til dig for at få maksimal støtte og support af støttebindet.

Når du skal vælge den rette udgave, skal du være opmærksom på, om produkterne er højre- og venstre designede, eller om de kan bruges på begge hænder.

Skridsikker og varmende neopren håndledsstøtte (inkl. skinne)

Når du vil have maksimal komfort omkring din håndledsstøtte, kan du med fordel vælge de produktudgaver, som er designet med neopren. Dette materiale vil give dit håndled en konstant varme, som har stor betydning for helingsprocessen af beskadigede sener og led. Derudover er neoprenbelægningen med til at holde dit støttebind sikkert på plads.

Det kan være en god idé at anvende dit neopren støttebind med skinne efter en håndledsoperation. Støtten vil have kompressionseffekt i medium grad, som er medvirkende til at øge blodgennemstrømningen og fremme helingsprocessen. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke skal bruge dette produkt mere end 2-3 timer á gangen, da materialet ellers kan forårsage hudirritationer.

Du kan sagtens selv lægge din håndledsstøtte, da de fungerer med praktiske velcrolukninger. Det er til din fordel at vælge skinnebandager med velcro bånd, da du får mulighed for at lave den tilpasning, du har brug for.

Når du vælger skinnebandager med neopren, får dit håndled eller tommelfinger den ro, det har brug for samt det skånehensyn, som skal til for at komme dig over din skade eller operation.

Håndledsskinne og håndledsstøtte til individuelle behov

Det er langt fra kun sportstræning på ambitiøst niveau, eller i forbindelse med en operation i hånden, hvor du har gavn af at bruge de beskyttende håndledsbandager som hjælpemiddel. Vores hænder er udsatte legemsdele, som er i konstant bevægelse. De er udsatte for slid, belastning, vægt, uhensigtsmæssige bevægelser og spændinger.

Fra tid til anden vil der opstå brud eller skader som følge af uheld og overbelastninger. Vores hænder er vores vigtigste arbejdsredskab, og vi hæmmes af manglende bevægelsesfrihed, hvis der opstår håndledsskader. Derfor er der alt mulig grund til at forebygge og minimere risikoen for overbelastning på og omkring håndleddene.

Der er forskel på, om du har brug for en håndledsskinne, eller om du skal vælge en håndledsstøtte. Hvor skinneudgaven er beregnet til at blive brugt i forbindelse med brud eller skade på håndleddet, er støtteudgaven beregnet til at forebygge overbelastningsskader.

Der kan være flere forbindelser, hvor du vil have gavn af at bære en håndledsstøtte. Det kan være i forbindelse med sport, hvor dine håndled er udsat for ekstra høj risiko for belastning. Eller det kan være for dig, som på grund af en særlig arbejdsform har mange ens bevægelsesmønstre med dine håndled, og som på sigt kan komme til at overbelaste dem.

I sig selv er en støttebandage et simpelt hjælpemiddel, der fungerer enkelt. Dens betydning har stor værdi og effekt for dig, som har brug for ekstra support og håndledsbeskyttelse.

Fordelene ved at anvende en håndledsstøtte

Alle personer kan komme ud for at få brug for ekstra support omkring håndleddene. Derfor skal det være muligt for enhver at finde den udgave, som matcher det individuelle behov.

Herunder ses en række af de mest betydningsfulde fordele, der er forbundet med håndledsstøtte som hjælpemiddel:

 • I forbindelse med brud eller skader fremmer støtten helingsprocessen
 • Du kan bruge håndledsbandager til både forebyggende og behandlende formål
 • Der findes et bredt udvalg af forskellige støtteprodukter
 • Med velcrolukning kan du selv skabe det omfang af kompression, du har brug for
 • Du kan effektivt forebygge skader i forbindelse med sport og træning

Hos Apuls finder du kvalitetsprodukter til budgetvenlige priser. Her kan du udvælge dig den støttebandage, som kan forebygge skader i forbindelse med træning. Eller du kan finde den håndledsstøtte med skinner, som kan fremme helingsprocessen af et brud og få dig hurtigere tilbage i træningslokalet.

Håndledsbeskytter til forskellige træningsformål

Sport- og fitnessudøvere på alle træningsniveauer kan være ekstra udsat for skader på håndleddene, hvis de dyrker visse træningsformer. Det kan være boksning (både fitnessboksning samt kampboksning), styrketræning, crossfit samt vægtløftning.

I disse træningsformer er dine håndled udsat for intensiv og hyppig belastning fra tunge vægte og fra stød. Der findes særlige håndledsstøtter på markedet, som er beregnet til disse formål, hvor det handler om at minimere belastningen fra løft og stød, og hvor formålet er at forebygge skader på håndleddene.

I denne sammenhæng kaldes støtten også for håndledsbind, da det er en bandage af bind, du selv skal lægge om dit (eller dine) håndled.

Når du træner og dyrker sport, vil der afgives sved fra dine håndflader. Derfor skal du sørge for at købe håndledsbind i svedabsorberende og hudvenlige materialer såsom bomuld.

Håndledsbind købes i ruller med støttebind på længder fra 1,2m og op til 5m. Fra de korteste ruller på 1,2m får du minimum 10 par håndledsstøtter.

Du finder disse ruller med støttebind i forskellige farver.

Til dig der har brug for ekstra support og støtte i forbindelse med træning, finder du handsker uden fingre med indlagte gel puder. Gelpuderne er placeret på knoerne og er beregnet til kamport samt boksning.

Sådan lægger du din håndledsstøtte

Placeringen og tætheden af din håndledsstøtte til træning har indflydelse på, hvor godt beskyttet dine hænder er, samt hvor god en support hjælpemidlet giver. Til boksning er det vigtigt, at du lægger dit støttebind korrekt, for at den kan yde sin forebyggende effekt.

 1. Start med at fastgøre bindet omkring din tommelfinger
 2. Før bindet rundt om din hånd på håndryggen hvor det skal nå op til dine knoer.
 3. Herefter skal det bag om hånden og føres en enkelt gang rundt om knoerne.
 4. Nu skal bindet føres på kryds af håndryggen, hvorefter det skal ned til håndleddet for at blive ført rundt om tommelfingeren.
 5. Før bindet endnu en gang rundt om håndleddet
 6. Nu skal du føre bindet rundt imellem dine fingre én for én. Dette skal du gøre mellemrum for mellemrum, mens du kører bindet ned under din tommelfinger
 7. Afslut din bandage ved at føre bindet hen over dine knoer og derefter køre det 2 gange rundt om håndleddet.

Det er vigtigt, at du spreder dine fingre, når du lægger støttebindet.

Håndledsstøtte til seneskedehindebetændelse

Seneskedehindebetændelse er en ubehagelig tilstand, som kan opstå på håndleddet som følge af overbelastning. Det er særligt kontorfolk samt fitnessudøvere, som har tendens til at udvikle betændelsestilstanden. Gentagne bevægelser kan belaste muskulaturen og senerne i håndleddet. Symptomerne kan være smerter, hævelse og nedsat funktion.

Seneskedehindebetændelse hæmmer din bevægelsesfrihed, og det er forbundet med hjælp og lindring at bruge et støttebind, hvis du har udviklet den hæmmende betændelsestilstand.

En støttebandage er med til at skåne dit håndled mod uheldige bevægelser, og det kan desuden afhjælpe hævelse og smerter.

Det er særligt tommelfingersener, som er i højrisiko for at blive irriteret. I denne sammenhæng anbefales det som behandling af seneskedehindebetændelse at bruge et støttebind med skinner til fiksering af tommelfinger.

Den bedste måde at komme betændelsestilstanden til livs på er ved at holde dit håndled i ro. Dette kan du med et støttebind med kompressionseffekt.

Hensigten med fikseringen af håndleddet er, at dine fingre samt sener i håndleddet har hvile til at bekæmpe betændelsen.

Sådan behandler og forebygger du seneskedehindebetændelse

Det er muligt at behandle seneskedehindebetændelse selv, når du sørger for at give dit håndled de rette betingelser. Du skal være opmærksom på, at har du allerede haft genen én gang som følge af arbejde eller sport, vil der være risiko for, at betændelsestilstanden kommer igen, når du genoptager din sport eller arbejdsfunktion. Derfor skal du sørge for at forebygge seneskedehindebetændelse på bedst mulig vis.

Et støttebind eller en håndledsbandage er funktionel at anvende som forebyggende hjælpemiddel.

Hvis du dyrker sport med stor belastning omkring håndled, eller hvis du har et arbejde med mange gentagne håndledsbevægelser, kan det være oplagt for dig at fiksere dit håndled.

Når du forebygger seneskedehindebetændelse, undgår du at skulle holde pause fra din træning, og du er fri for smerter og hævelser.

Hvis du styrketræner med høj belastning, kan du med fordel anvende et elastisk støttebind, som er skabt til at give efter for bevægelser.

Til at bekæmpe en betændelsestilstand kan det være nødvendigt med et støttebind med skinner. 

Når du handler hos Apuls finder du disse skinnestøttebind i funktionelle designs, der er udviklet til at give dig færrest mulige gener.

Derudover finder du elastiske støttebind i mange forskellige farver, så du kan vælge den nuance, der passer bedst til dig.

Når du bruger et kvalitetsstøttebind fra vores brede sortiment, får du et hjælpemiddel med lang levetid, og som kan forebygge smerter, hævelse og betændelsestilstand i dine håndled.

Håndledsstøtte og Håndledsbandage  

Håndledsfunktionen er meget vigtig. Pas derfor på dig selv med en håndledsbandage. 

Vores hænder er en af kroppens vigtigste funktioner. Vi bruger hele tiden hænderne til at gribe om ting og samle ting op. Samtidig er hænderne også en stor del af følesansen, som vi hver dag bruger til at begå os.  

Du kan forebygge håndledsskader ved at bruge en håndledbandage. Hvis du allerede har overbelastet eller skadet dit håndled, kan du aflaste det med en håndledsbandage. 

Hos Apuls tilbyder vi alt indenfor håndledsbandage. Uanset hvor meget støtte dit håndled behøver, kan du hos Apuls få den optimale håndledsbandage til alt fra sportsskader til ømme, overbelastede muskler. 

Mange håndledsskader som f.eks. sportsskader og overbelastninger, kræver at håndleddet holdes i ro. Håndledsbandager og håndledsbeskyttere bruges derfor til at skabe støtte og stabilitet omkring håndledsskaden. Håndledsbandager er altså en god måde at aflaste sit skadede eller overanstrengte håndled på.

For at opnå den optimale beskyttelse af håndledene, er det vigtigt at vælge en håndledsbeskytter i tilstrækkelig kvalitet. 

Så har du brug for effektiv beskyttelse af dine håndled, er det vigtigt, du vælger den rette håndledsbandage af god kvalitet. 

Under kategorien håndledsbandage finder du bl.a.: 

- Håndledsbandage inkl. skinne 

- Håndledsbandage til boksning   

- Håndledsbandage til Crossfit

- Håndledsbandage med tommelskinne 

Er du i tvivl om noget med håndledsbandage, er du altid velkommen til at kontakte os hos Apuls