Rygstøtte

En specialdesignet rygstøtte er dit uundværlige hjælpemiddel og redskab, hvis du har ømhed eller begyndende smerter i ryggen. Det er vigtigt at forebygge muskelinfiltrationer og stivhed i din ryg, så snart du fornemmer ømhed.

Læs mere

Forebyg og behandl smerter og ømhed i ryggen med en rygstøtteDer findes funktionelle og fleksible rygbandager, som fungerer som et bælte, du placerer om livet.

De bedste støttebandager til ryggen finder du her hos Apuls, hvor vores produkter er designet til at give dig følgende egenskaber:

 • Støtte og stabilitet
 • Varme
 • Lindring af ømhed og smerter
 • Kompression
 • Individuel tilpasning til din rygkurve

Du kan bruge de funktionelle bandager både forebyggende og behandlende, og redskabet anvendes af både mænd og kvinder. Designmæssigt finder du forskellige modeller af de populære støttebandager til ryggen. De fås som både bind og bælter.

Herunder bliver guidet igennem alt det, du skal vide for at vælge den rette løsning til dit behov.

Rygstøtter betegnes også som rygbandager, ryg bind og rygbælter.

Rygstøtte til mænd med mange egenskaber

De klassiske rygstøtter fungerer som bandager, der placeres om livet og spændes fast på maven med en kraftig velcro rem.

Det er til fordel for dig at finde støttebandager med velcro rem. Der er forskel på mænds diameter om livet. Når du har en bandage med velcro, kan du selv justere, hvor meget kompression du ønsker om din ryg. Des strammere du justerer din bandage, des mere støtte og stabilitet vil du opnå.

Du kan bruge din støttebandage til forebyggende formål samt behandle akutte og milde smerter i rygområdet.

For at din bandage kan give den bedste virkning og funktion, skal du sørge for at vælge den rette model til din krop. Det kræver, at du måler dig om livet, og bruger dette tal i centimeter til at finde den passende størrelse.

Vores stabiliserende støtte bandager til ryggen findes i følgende størrelser:

 • S/M (71cm – 90cm)
 • L/XL (90cm – 112cm)

De fleste mænd skal bruge en størrelse L/XL. Når du har fået akutte gener og begyndende smerter i ryggen, skal du kunne få optimal kompression fra din støttebandage.

En særlig egenskab hos kvalitetsmodellerne af dette hjælpemiddel er den varmegivende effekt. Denne fås ved at vælge en støttebandage med indlagte neopren plader.

De kraftige plader hjælper til med at skabe stabilitet og virker desuden varmereflekterende.

Sådan bruger du din rygstøtte (hhv. med og uden neopren)

Alt efter som du bruger din bandage på ryggen til forebyggende eller behandlende formål, kan der være forskel på, hvordan og hvor længe du skal bruge dit hjælpemiddel.

Hvis din bandage har indlagte neopren plader, anbefales det at bruge redskabet 3-4 timer, hvorefter huden skal have luft.

Neopren er et effektivt materiale til at fremme helingsprocessen af skader og overbelastningsreaktioner i muskler og led. Det har en varmereflekterende effekt, som indvirker positivt på en overbelastet ryg. Varmen stimulerer gendannelse af musklernes optimale funktioner ved at lindre og give ro og hvile.

Den intense varme kan virke hudirriterende, hvis du bærer din rygstøtte i mange timer.

Når du bruger din bandage til forebyggende formål, og hvis hjælpemidlet er uden neopren, kan du frit bruge den næsten hele dagen. Det anbefales at holde 3-4 timers pause i løbet af en dag, hvor din hud kan få luft.

Når du vælger en rygstøtte af høj kvalitet på overfladematerialet, kan du bære hjælpemidlet igennem flere timer. Det tætsiddende design og det hudvenlige materiale gør det muligt at bære dit normale tøj uden på støttebandagen.

Rygstøtte til kvinder til forskellige behov og størrelser

Alle og enhver kan komme ud for enten midlertidigt eller i tilbagevendende perioder at bruge en støttebandage til ryggen. Disse smertelindrende- og skadesforbyggende hjælpemidler bruges af både mænd og kvinder samt ung og gammel.

Det er langt fra kun professionelle sportsfolk og ambitiøse fitnessudøvere, som i perioder anvender en stabiliserende bandage om livet.

Vores rygge er udsat for stor belastning på daglig basis som følge af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, intensiv træning, overbelastning, løft og vrid. Alle kan komme ud for at få brug for ekstra støtte. I takt med årene vil vores rygge blive mere og mere skrøbelige. Ømhed i ryggen kan være opstået om følge af aldersbetingede vilkår.

Der er ingen bivirkninger eller gener forbundet med at bære en støttebandage om ryggen, som kan aflaste muskler og bindevæv. 

Det vigtigste, du skal være opmærksom på, er at finde den model, som i omkreds kan passe til dig og din kropsbygning. Der er forskel på kvinder, og du kan finde stabiliserende rygstøtter i både S, M, L og XL:

 • S/M (71cm – 90cm)
 • L/XL (90cm – 112cm)

Det skal være muligt for dig at bære din støttende bandage om ryggen, uanset hvilke aktiviteter du foretager. Når du vælger en kvalitetsmodel med hudvenlige syninger langs kanten, kan du uden problemer bære bandagen på arbejde og lave kontorarbejde med den om livet.

Undgå og forebyg dårlig kropsholdning med en lille rygstøtte

Til dig der har en begyndende dårlig kropsholdning eller tendens til at falde sammen i ryggen, kan du med fordel forebygge rygskader med en lille rygstøtte.

Denne fungerer som et stroppesystem, der sørger for at give dig din naturlige holdning langs skulderbladene tilbage. Det kan være en fordel at bruge dette funktionelle redskab, hvis du sidder i flere timer ved et skrivebord på daglig basis. Du kan nemt tage redskabet med dig på arbejde eller bruge det derhjemme på kontoret.

Dette redskab er skabt til at forebygge nakkeskader, som er en hyppig gene blandt danskerne. Vores livsstil og omfangsrige forbrug af tablet, bærbar og mobiltelefoner smitter negativt af på vores kropsholdning.

Alle kan anvende dette enkle hjælpemiddel, som kan skåne dig for længerevarende skulder- og nakkeskader og dyre besøg hos kiropraktor og massør.

Designet er skabt i en one size model, der nemt kan indstilles med velcrostropper på hver side. Den funktionelle ryg- og skulderstøtte ses ikke under beklædning. 

Rygstøtte - bind eller bandage?

Markedet for aflastende, stabiliserende og smerteforebyggende hjælpemidler til ryggen er bredt. Og du vil støde på mange forskellige betegnelser alt efter model, producent og formål med dit støtteredskab.

De mest brugte udgaver og modeller er støttebandager- og bind. Som navnene antyder, er der designmæssige forskelle på de to forskellige produktudgaver.

Hvor bandager er mere kraftige i design, vil støttebind generelt være mindre omfangsrige i tykkelse. Bandager bruges af mange forskellige målgrupper til behandlende formål. Det kan være i forbindelse med en akut skade i ryggen, i forbindelse med et genoptræningsforløb, eller til støtte for en kronisk svag rygmuskulatur.

Når du vælger et støttebind, vil dette typisk være til det forebyggende formål. De kan bruges til træning som et stabiliserende supplement og for at undgå overbelastningsskader på ryggen. Derudover kan ryg bind anvendes til at fremme en mere rank kropsholdning.

Uanset om du vælger den ene eller anden model, skal du være opmærksom på designet af din rygstøtte. Selvom bandager giver dig maksimal støtte, kan ryg bind stadig være mere omfattende i design.

Her handler det om at vælge de mest moderne udgaver, som er fremstillet med respekt for din bevægelighed og komfort under brug.

Der findes ryg bind i designs med stropper over skuldrene, så modellen fungerer som en stabiliserende vest. Og der findes effektive og funktionelle bandager, som blot skal placeres om livet.

Sådan sikrer du dig størst bevægelighed med din rygstøtte

Først og fremmest skal din støttende bandage eller bind give dig stabilitet og lindre smerter og ømhed. Men dit produkt skal også være behagelig for dig at bruge, så du oplever færrest mulige gener i forbindelse med anvendelse.

Når du skal afgøre, hvilken model der vil give dig mest bevægelighed og komfort, kan du bruge disse designmæssige punkter at vælge produkt i forhold til:

 • Model med velcrolukning
 • Designsnit
 • Kvalitet af syninger

Den mest komfortable model får du ved at vælge et produkt med velcrolukning. Med denne kan du selv indstille og tilpasse omfanget af kompression. Der kan være tidspunkter, hvor du har brug for enten at øge eller lindre kompressionen.

Når du vælger en lav bandage, kan du placere denne over dine hofter, så du ikke bliver generet af redskabet, når du sidder eller går. Kvaliteten af dit produkt har indvirkning på, hvordan kantsyninger er fremstillet. De bedste modeller har skånsomme syninger, som ikke generer din hud i forbindelse med brug.

Udnyt fordelene ved et rygstøtte bælte

De fleste sportsudøvere foretrækker at bruge bæltedesignet for deres rygstøtte. De er enkle at anvende, nemme at opbevare i en sportstaske og kan holde til slid og hyppig anvendelse.

Det er vigtigt, at dit støttebælte til ryggen ikke kun har lindrende egenskaber, men at det også er simpelt at anvende.

Alle kan bruge bæltedesignet, som fås med de varmereflekterende neoprenplader, som kan lindre ømme muskler og bindevæv.

Det har stor betydning for dit fysiske og mentale velvære, at du kan skåne dig selv mod smerter i ryggen. Og det skal være nemt for alle at lindre ømheder i ryggen, så du kan forebygge en skade.

Uanset hvilken type arbejde du har, om det er fysisk krævende eller stillesiddende, og uanset hvad du beskæftiger dig med i din fritid, spiller din fysiske trivsel en afgørende rolle i din hverdag.

En tilstand med gener og smerter hæmmer dig både på arbejde og i fritiden. Og periodevise eller kroniske smerter kan være med til at sænke livskvaliteten. 

Der er ingen grund til at lade dig hæmme i din frihed og lade ømhed udvikle sig til smertetilstande. Med et støttebælte til ryggen kan du selv behandle dine ømheder i opløbet og undgå varige smerter.

Dette kan betyde, at du undgår at skulle aflyse dine fritidsaktiviteter, du undgår at skulle bruge sygedage på arbejde, og du undgår at sætte din træning på pause.

Du kan opnå fordele på både kort og lang sigt ved at bruge et støttebælte til ryggen:

 • Forebyggelse af rygsmerter
 • Lindring af muskelinfiltrationer
 • Øget velvære og øget bevægelighed
 • Du kan fortsætte din livsstil, når du behandler ømheder i tide
 • Der er ingen risici forbundet ved at bære et rygstøtte bælte
 • Det er et billigt og slidstærkt redskab
 • Fleksibel og nem at anvende
 • Enkel at vedligeholde så du kan få maksimal holdbarhed af produktet

Du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten, når du ønsker et støttebælte, en rygbandage eller et rygbind til budgetvenlige priser.

Hos Apuls kan du finde kvalitetsmodeller til konkurrencedygtige priser, som kommer med markedet bedste egenskaber og mest slidstærke materialer.

Vores brede udvalg af forskellige modeller gør det muligt for alle vores kunder at finde den model med det design, som passer til individuelle behov.

Find den bedste rygstøtte til dit behov i dag og skån dig selv mod ømheder i ryggen i fremtiden.

Beskyt din ryg med en rygbandage

Smerter i ryggen rammer de fleste af os og kan være utroligt smertefulde. Ofte går smerterne væk af sig selv, men de vender desværre næsten lige så ofte tilbage. Disse pinefulde rygproblemer kan være en kæmpe hindring i hverdagen. 

Du kan forebygge disse ubehagelige rygskader ved at bruge en rygbandage. Hvis du allerede har overbelastet eller skadet din ryg, kan du aflaste den med en rygbandage.

Hos Apuls tilbyder vi alt indenfor rygbandage. Uanset hvilken støtte din ryg kræver, kan du hos Apuls få den optimale rygbandage til alt fra sportsskader til ømme, overbelastede muskler.

Mange rygskader som f.eks. sportsskader og overbelastninger, kræver at ryggen holdes i ro. Rygbandager bruges derfor til at skabe støtte og stabilitet omkring skaden. En rygbandage er altså en god måde at aflaste sin skadede, ømme eller overanstrengte ryg på.

For at opnå den optimale beskyttelse af  ryggen, er det vigtigt at vælge en rygbandage i tilstrækkelig kvalitet. 

Så har du brug for effektiv beskyttelse af din ryg, er det vigtigt, du vælger den rette rygbandage af god kvalitet.

Under kategorien rygbandage finder du bl.a.:

- Lændestøtte

- Rygstøtte

- Lændebælte

Er du i tvivl om noget med en rygbandage, er du altid velkommen til at kontakte os hos Apuls.