Romaskine

Romaskine træning er en af de mest foretrukne træningsformer til hjemmetræning. Romaskinen har haft en øget interesse de seneste år og det gør det nu også muligt, at komme til disse træningsmaskiner for fornuftige penge. Når du træner på en romaskine, når du ud til rigtig mange muskler i kroppen.

Romaskinen er en af de mest effektive træningsmaskiner på markedet og du vil opleve stor effekt for dine rygmuskler, benmuskler, mavemuskler samt stor effekt for arme og skulder.

Apuls.dk forhandler romaskiner til private og til fitnesscentre.

 

Foldbar Romaskine   Magnetisk romaskine   Luft Romaskine   Vand Romaskine   Elastisk Romaskine   Hydraulisk Romaskine   Professionel Romaskine   Måtte til romaskine   Udendørs romaskineKinomap   Finansiering   Showroom

Læs mere
Sorter efter:

Guide til valg af den rigtige romaskine

Er du i tvivl om, hvilken romaskine, som du skal vælge? I videoen herunder vil Kevin guide dig til købet af den helt rigtige romaskine. Der er flere ting, som du skal være opmærksom på, når du vælger romaskine. Se med her og bliv meget klogere.

Hvorfor skal du vælge en romaskine?

Du skal vælge en romaskine, da det er en træningsmaskine, som træner hele kroppen. Du opnår et rigtig godt og pænt resultat og du styrker kroppen de helt rigtige steder. Træning på en romaskine, styrker ryggen og din core, samt arme, ben og skulder. Vælg en romaskine, hvis du ønsker en god jævn træning, af hele kroppen.

Træning på en romaskine er meget alsidigt og skånsomt for din krop, så derfor er en romaskine det ideelle valg, til dig som ønsker rigtig gode resultater. Derudover er en romaskine det perfekte valg, i forbindelse med genoptræning. Dog skal du være opmærksom på typen af genoptræning, men romaskinerne gør det rigtig godt, til meget træning.

Hvad får du ud af at træne på en romaskine?

Romaskine træning er meget givende for dine arme og din overkrop. Derudover opbygger du ryggens store muskler, som er med til at give dig en pæn oprejst holdning. Mange vælger en at træne på romaskiner, da de træner kroppen rigtig pænt og resultaterne er meget givende.

Du mærker lige med det samme, hvor meget du kan få ud af din romaskinetræning. Du kan nemt og hurtigt komme op på en meget høj ydelse ved din træning. Men det er også muligt at træne roligt i dit eget tempo. Det er bestemt en af grundene til, at romaskiner er en af vores mest populære træningsmaskiner. 

Romaskine

Romaskine træning

Hvis du kigger på de professionelle ro-atleter, er der ikke længere nogen tvivl: Roning gør dig stærk. Tag f.eks. vores egen Eskild Ebbesen, som tidligere var en del af Guldfireren. Så ser du en mand med rigtig flotte muskler, med fokus på overkroppen. Store flotte overarmen og pæn over skulderne. Der er ingen tvivl om, at Eskild har brug mange timer på en romaskine.

Der er mange måder at træne på romaskinerne på. Mange bruger romaskine træningen i forbindelse med anden træning. Andre bruger det som deres primære motions kilde. Uanset hvad du vælger, så vil du have mulighed for at opnå nogle rigtig gode resultater og også rykke din styrke og evner i andre forbindelser, end bare roning.

Skal du eksempelvis ro 1000 meter om kap, vil vi anbefale dig at starte stille ud. Kom godt op i fart, uden at give den max gas. Hold en god fart og giv den ekstra meget gas mod slut. Herved opnår du en perfekt interval træning, som du vil kunne bruge i små dyste mod dine venner og træningsmakker.

Romaskine test

Der er rigtig mange romaskiner på markedet og det kan være svært at overskue, hvilken romaskine man skal vælge. Kigger vi på testene, ser vi en tendens til at romaskiner godt kan blive dyre. Så vores bedste råd til dig er, at du skal kigge på dine behov.

Ønsker du det bedste og romaskinen, som altid vinder bedst i test. Så skal du vælge en concept2 romaskine. Concept2 romaskiner er en fantastisk romaskine, som også bliver brugt i fitnesscentrene. Til de store events som Crossfit Games og lignende, er det også den kendte Concept2 romaskine, der anvendes.

Ønsker du ikke at bruge så mange penge på en romaskine, så findes der også en masse billigere alternativer. Der er også mange af de billigere alternativer, som gør det rigtig godt i de store tests. Det er bare vigtigt, at du tænker på dine behov og køber en romaskine derefter.  

Romaskine i træVandromaskine

Romaskine til nybegyndere og øvede

Ønsker du store overarme, flot overkrop og en muskuløs ryg, så skal du helt klart træne på en romaskine. Vi tilbyder et stort udvalg, hvad enten du ønsker en billig eller en professionel romaskine. Romaskinernes størrelse gør også at de ikke står i vejen på samme måde, som mange af de større træningsmaskiner.

Flere af modellerne har også mulighed for at blive foldet sammen, så de fylder langt mindre. Her er der tale om en træningsmaskine, som har enormt mange fordele og giver dig mulighed for en helt enormt effektiv træning. Den indbyggede teknik er nem at anvende – og du kan således følge med i antal forbrændte kalorier, tid, antal rotag og mange flere funktioner ved de avancerede maskiner.

Hvilke muskler bruger man i en romaskine?

Når du træner i en romaskine får du en effektiv træning af hele kroppen og alle de store muskelgrupper. Det gælder både ryg. core, arme og ben. Samtidig vil din puls hurtigt kommer i vejret og træning med romaskine er derfor også fremragende konditionstræning.

Udover at du forbedrer både din styrke og udholdenhed er romaskinen en af de mest skånsomme træningsmaskiner for kroppens muskler og led. Det kræver dog, at du har styr på teknikken, så du undgår skader og får mest mulig ud af din træning med romaskinen.

Men når du først har styr på teknikken og de rigtige bevægelser er romaskinen uden tvivl en af de bedste romaskiner, hvis du ønsker stærke muskler, høj kalorieforbrænding og en super kondition.

Romaskine teknik

Det kræver en sikker og korrekt ro teknik, hvis du ønsker en effektiv træning på romaskinen og samtidig vil undgå skader og overbelastning.

Grundlæggende består teknikken af to bevægelser: Når du trækker dig bagud og så når du kører frem igen. Det vigtigste ved disse bevægelser er den rigtige rytme og flow. Her skal du især huske på at køre hurtigt tilbage i rotrækket og langsom tilbage til start positionen.

Mange tror fejlagtigt at nøglen til den effektiv træning på romaskine ligger i armene. Men hemmeligheden ligger i benene. Det er benene du skal bruge, når du trækker dig bagud. På den måde undgår du også at dine arme syrer til, hvis du har fokus på at lade benene gøre arbejdet i stedet.

Når du har funden den rigtige glidende rytme og teknik i benene er det vigtig at du er opmærksom på, at du spænder god op i din coremuskulatur, herunder både ryg og mave.

Et flow på romaskinen fortages derfor således:

  • Hold fast om håndtaget og foretag rotaget med benene
  • Når håndtaget er oppe omkring knæene begynder du at trække med armene. Her skal både arme og ben være fuldt udstrakte. Du skal derfor være opmærksom på at koordinere disse rigtigt.
  • Kør roligt tilbage til start position og gør klar til næste træk

Romaskine fordele

Der er en lang række fordele forbundet ved at træne på en romaskine. Det gælder bl.a.:

  • Funktionel og effektiv helkropstræning
  • Forbedre kondition og øget forbrænding
  • Øget styrke i coremuskulaturen
  • Skånsom træning af muskler og led

Hvilken romaskine skal jeg vælge?

Det første, du skal overveje, når du vil anskaffe dig en romaskine, er naturligvis hvor meget du ønsker at ofre. De fås fra kun under 2000kr, og op til over 10.000kr, men der er også enormt stor forskel på de to maskiner. Tænk på dine behov og ønsker og køb en romaskine, som passer til dig. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os.

Romaskine med elastik modstand

Det er ofte de billige romaskiner, som er udført med elastisk modstand. Det er den billigste type for teknik, men det kan sagtens være en god løsning alligevel. Romaskines kvalitet kan stadig være i top, selvom den er med elastisk modstand. Romaskinens elastiske modstand, fungerer i form af et bånd eller elastik, som bremser svinghjulet.

Elastisk romaskineElastisk romaskine

Romaskine med magnetisk modstand

Det næste niveau rent prismæssigt, er romaskinerne med magnetisk modstand. Her får du som oftest en mere stabil romaskine med en kraftigere opbygning. Den magnetiske modstand, giver som udgangspunkt, en bedre fornemmelse, end en romaskine med elastisk modstand. 

Der er et stort udvalg af romaskiner i denne kategori og derfor er det også her, du får mest for pengene. 

Magnetisk romaskinemagnetisk romaskine

Romaskine, der kombinerer luft- og magnet modstand

Her har vi topmodellerne af romaskiner. Prisen er høj, men kvaliteten er også derefter. En romaskine med luftmodstand, giver en helt igennem fantastisk ro fornemmelse og du får mulighed for at opnå den bedste og mest effektive træning. Det er også altid en romaskine med luftmodstand, du vil opleve i et fitnesscenter med flere brugere.

Vi vil til hver en tid anbefale, at du vælger en romaskine med luftmodstand, hvis pengene er til det. Du får det bedste produkt og den bedste oplevelse med din træning.

Vi ser nogle gange, at hvis man køber for billigt, så mister man hurtigt motivationen til træningen. Her kan vi garantere en gennemført træningsoplevelse og en romaskine, som du har stod nytte af, de næste mange år. Romaskinerne med luftmodstand vejer ofte lidt mere og flyder lidt mere. Men du får altså bare mere for prisen ved disse modeller.

Foldbar romaskine

Det kan være en stor fordel, at vælge en romaskine, som kan foldes sammen. Specielt hvis du ikke har tænkt dig, at din nye romaskine skal stå fremme hele tiden. Med en foldbar romaskine, har du mulighed for at pakke din romaskine sammen efter træning. Dette er specielt  en stor fordel, hvis du bor i lejlighed. 

 

RomaskineAlt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andre spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange løbebånd, motionscykler og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet og til ethvert behov. Se b.la. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet her på siden.