Agility Stige (Speed Ladder)

Hvad er en agility stige / speed ladder?

En agility stige, også kendt som speed ladder, ses oftest anvendt til træningen i fodboldklubberne. Stigen lægges så at sige blot ud på et fladt underlag, og tilpasses til eget behov. En agility stige / speed ladder findes både som en ‘normal stige’, men også i form at flytbare rektangelfelter, hævede trappetrin for en mere avanceret og hårdere træning, ringe der kan klikkes sammen efter eget ønske, samt en gummi-version der er skridsikker på selv det glatteste halgulv. En agility stige / speed ladder er især populær inden for holdsport der kræver hurtig koordination og retningsskift, eksempelvis i fodbold, håndbold og tennis... Læs mere


Uendelige muligheder med en Agility Stige / Speed Ladder

En agility stige / speed ladder kan være en udfordrende og effektiv måde at forbedre konditionsevnen og koordinationsfærdighederne på. En agility stige / speed ladder er en spændende addition både til holdtræningen i klubben eller til den individuelle træning derhjemme. 

Hvilke fordele er der ved træning med en agility stige / speed ladder?

Fordelene ved træning med agility stige / speed ladder kan variere, alt efter hvordan man træner med dem. Oftest bruges det som koordinationstræning, hvor man forbedrer forbindelsen mellem hjernecellerne og kroppens legemsdele. Man udfordrer kroppen til at komme ind i nye bevægelsesmønstre og bruge hjernen til at koordinere hvor og hvornår man eksempelvis skal placere sin fod. Dette styrker koncentrationen og præcisionsevnen, hvilket kan bruges i mange sportsgrene. Man træner dog også kondition og styrke ved at udføre øvelserne med en agility stige / speed ladder hurtigt eller med stor kraft, eksempelvis ved at hoppe højt eller langt. Balancen kan især også udfordres her, kun fantasien sætter grænser for, hvordan du personligt kan tænke dig at træne med en agility stige / speed ladder. 

Hvordan bruges en agility stige / speed ladder korrekt?

Det skønne svar er, at der nærmest ikke er en forkert måde at bruge en agility stige / speed ladder på. Stigen kan bruges i lige netop den retning du ønsker, man kan løbe fremad eller baglæns, man kan benytte den på fødder, på hænderne, måske endda kravlende, og man kan ligge den lige hvor man har lyst. De lidt mere avancerede varianter af agility stige / speed ladder kommer måske endda med hævede trin, som man blot sætter oven på. Nogle stiger er også i form af firkanter eller ringe, som man kan ligge i lige netop det mønster man ønsker. Kun fantasien sætter grænserne her. 

Hvilke øvelser kan man lave med en agility stige / speed ladder?

Mulighederne er virkelig endeløse med en agility stige / speed ladder. Man kan lave konditionstræning i form af stepløb fremad eller baglæns. Man kan lave koordinationstræning i form af krydsløb inden for de bestemte felter. Man kan træne springkraft ved at hoppe og rotere inden for felterne. Man kan træne balance ved at hoppe på et ben, eller skifte mellem at balancere på et ben for hvert felt. Man kan endda træne styrke ved eksempelvis at lave armbøjninger eller squats hvor man skal flytte sig igennem felterne. Mulighederne med en agility stige / speed ladder vil virkelig ingen ende tage.