Agility Stige (Speed Ladder)

En agility stige, også kendt som speed ladder, ses oftest anvendt til træningen i fodboldklubberne. Stigen lægges så at sige blot ud på et fladt underlag, og tilpasses til eget behov. En agility stige / speed ladder findes både som en ‘normal stige’, men også i form af flytbare rektangelfelter, hævede trappetrin for en mere avanceret og hårdere træning, ringe der kan klikkes sammen efter eget ønske, samt en gummi-version der er skridsikker på selv det glatteste halgulv.

Læs mere

Hvad er en agility stige / speed ladder?

En agility stige / speed ladder er især populær inden for holdsport der kræver hurtig koordination og retningsskift, eksempelvis i fodbold, håndbold og tennis.

Træn din koordination med en agility stige

En agility stige eller speed ladder er et træningsredskab, der udfordrer din koordination, hurtighed og præcision. Stigen kan findes i flere varianter, eksempelvis i almindelig stigeform, som rektangler eller i elevation model.

Agility stigen er særligt populær blandt sportsudøvere i bl.a. fodbold, håndbold, tennis og badminton.

Disse sportsgrene kræver nemlig, at du er hurtig og præcis på fødderne. Målrettet træning med en speed ladder vil kunne forbedre din koordination, og herved gøre dig bedre til din sport.

Stigen kan også bruges af personer, der blot ønsker at arbejde med koordination og herved forbedre sin reaktionshastighed og balance.

Læs mere om agility stiger og hvordan de kan hjælpe dig.

Sådan bruger du din speed ladder

En speed ladder er et sjovt redskab at inddrage i din træning. Den kan både bruges i forbindelse med holdtræning, men du kan også nemt træne med den derhjemme.

Der er mange forskellige måder at træne med stigen på. Typisk lægges den på gulvet, og du kan så løbe, hoppe, kravle osv. hen over den og lande fødder og hænder i stigens huller. Mulighederne er uendelige. Du kan tilpasse øvelserne efter dit niveau, og arbejde dig op mod mere avancerede kombinationer af øvelser.

Denne form for træning hjælper dig på den måde, at du danner klarere forbindelser mellem hjernen og kroppen. Der bliver herved bedre kommunikation mellem dine hjerneceller og eksempelvis dine fødder. Herved lærer du at have bedre kontrol over din krop og dine bevægelser. Dette gør, at du kan reagere meget hurtigere og mere præcist på hjernens signaler, hvilket kan forbedre din sportspræstation betydeligt.

Her er en liste over nogle af de fordele der er, ved at bruge en speed ladder:

 • Bedre koordinationsevne
 • Hurtigere reaktionsevne
 • Bedre balance
 • Øget præcision
 • Udholdenhedstræning
 • Styrketræning
 • Styrker nerveforbindelserne mellem hjerne og kropsdele

Der er altså mange gode fordele ved at bruge en speed ladder som en del af din træningsrutine.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke øvelser du kan lave med din stige. En af de ting, der også er nyttige at træne med din speed ladder, er baglæns koordination. Dette er nemlig noget vi sjældent bliver trænet i til daglig, men som er en nyttig evne af have i mange sportsgrene. Langt de fleste stigeøvelser kan nemt varieres på mange måde, eksempelvis ved at udføre dem baglæns. Dette udfordrer både din hjerne, din krop og din kontrol. Det kræver nemlig øvelse at blive godt tilpas med at løbe hurtigt baglæns, samt at lære lave forskellige øvelser, hvor du er nødt til at kunne mærke, hvor du skal lande, når du ikke kan se det.

Bliv bedre til fodbold med en agility stige

Disse træningsstiger er særligt populære blandt fodboldspillere. Dette skyldes, at mange af fordelene ved at bruge en agility stige, er ting som er vigtige i forbindelse med fodboldtræning. Dette er både ting som koordination, reaktionshastighed, præcision og balance. Alle disse færdigheder er afgørende for en fodboldspiller. Denne sport kræver nemlig, at du ved, hvor du sætter fødderne, og du skal kunne gøre det hurtigt og præcist. Hertil er en agility stige det perfekte træningsredskab.

Det er et redskab, der flittigt bliver brugt i fodboldklubber under holdtræning landet over. Fodboldspillere kan også med fordel investere i en til at have derhjemme. En af fordele ved disse stiger er nemlig også, hvor lette de er at benytte, ligegyldig hvor du befinder dig henne.

Hvis du er fodboldspiller, kan du også benytte dig af de muligheder, stigen giver inden for træning af styrke og udholdenhed. Du kan nemlig lave mange øvelser, der ikke kun kræver hurtighed og koordination, men i stedet udfordrer din styrke. Det kan eksempelvis være øvelser, der inkluderer armbøjninger, planke eller jump squats. Stigen lægger op til en dynamisk form for styrketræning. Hvis du gerne vil træne din kondition, kan det eksempelvis være med forskellige variationer af stepløb. Dette kan være både forlæns og baglæns.

Hvis du gerne vil forbedre dine evner inden for fodbold, kan en agility stige hjælpe dig på vej. Du kan købe en til hjemmebrug, eller du kan overbevise din træner om, at den er det perfekte redskab til at bruge under holdtræningen i din lokale fodboldklub. Oplev en sjovere og mere udfordrende træning for din hjerne. Agility stigen giver jer muligheden for at udvikle jer som hold, samtidig med, at I har det sjovt.

Inspiration til øvelser med din agility stige indendørs

Med disse stiger er mulighederne uendelige for, hvilke øvelser og sammensætninger, du kan lave. Herunder ses lidt inspiration til dig, der er ny med agility stigen og har brug for lidt idéer til, hvordan du kan bruge den i din træning.

Koordination

Der findes utallige øvelser med agility stigen for koordination. Her er et par simple øvelser for begyndere. Her handler det om at kunne udføre øvelsen korrekt, så hurtigt som muligt.

 • Hop på ét ben: Denne øvelse kan laves på mange forskellige måder. Du kan hoppe på samme ben ned til enden af stigen, eller du kan lave to hop skiftevis på hver ben, til du når enden.
 • Hop indenfor og udenfor stigen. Denne øvelse kan også laves på forskellige måder. Du kan hoppe med samlede ben i det første stigehul. Ved det næste hopper du med spredte ben og lander med fødderne på hver side af stigen. Øvelsen kan også gøres, så du kun hopper på ét ben ad gangen.
 • Skiftevis én fod og begge. Denne øvelse kræver lidt mere koncentration. Her starter på med at hoppe ind på højre fod. I næste stigehul lander du med begge fødder. Så venstre fod, og så begge fødder igen. Du kan også udvide øvelsen til at lande med begge fødder på hver side af stigen i stedet for i stigehullet.

Balance

Stigen giver gode muligheder for at få trænet din balance. Her er nogle simple øvelser, der kan få dig godt i gang.

 • Ét ben: Stort set alle øvelser, der kræver, at du hopper på ét ben, kan udfordre din balance. Det er uanset om du vælger at hoppe på det samme ben hele vejen eller skifter ben ved hver  eller hver andet hop.
 • Inddrag dine arme: Du kan også udfordre balancen ved at inddrage resten af kroppen. Det kan eksempelvis være ved at få en hånd ned og røre gulvet ved hver hop, eller at tappe modsat fod foran dig med hånden, når du hopper på ét ben.

Styrke

Der findes også mange måder, hvorpå styrketræning kan kombineres med stigetræning.

 • Jump squats: Disse kan være almindelige jump squats fremad. Det kan være sidelæns, hvor du lander med én eller begge fødder i hver stigehul. Det kan være baglæns, eller det kan være skiftevis almindelige og brede squats.
 • Armbøjninger: Denne øvelse kan også laves på mange forskellige måder. Én mulighed er at stå i planken sidelæns til stigen med hænderne i stigehullet. Her tager du en armbøjning og bevæger dig i høj planke sidelæns til næste stigehul, hvor du gentager armbøjningen.

Kondition

Kondition i forbindelse med stigeøvelser opnås typisk ved fart.

 • Stepløb: Dette handler bare om hurtig at komme ned i den anden ende ved blot at sætte én fod i hver stigehul. Hvis du gør det hurtigt kom, kan du sagtens få pulsen op. Dette kan også være med høje knæløftninger eller andre variationer af løb med inddragelse af ben, fødder eller arme.

Køb en agility stige fra Select i høj kvalitet

Vi forhandler flere forskellige mærker af stigerne hos Apuls.dk. En af de mærker, der er værd at fremhæve, er Select. Med en agility stige fra Select, får du et produkt af høj kvalitet til en god pris. En af fordelene ved denne stige er, at den kan kædes sammen med flere stiger, så du får en ekstra lang bane. Stigen er i super høj kvalitet og naturligvis også til en god pris.

Vores andre smarte agility stiger

Fra CPro9 har vi en justerbar stige. Med denne stige kan du selv indstille størrelsen på de 20 stigehuller. Dette kan udvide dine muligheder for en mere varieret og udfordrende træning.

Fra Sklz har vi flere variationer af den klassiske speed ladder. Vores Sklz Agility Træner Pro er blot en masse rektangler, som du selv kan lægge ud efter ønske. Det giver også mulighed for flere avancerede baner.

Den smarte Sklz  Elevation Ladder 2-in-1 Speed Hurdles + Ladder giver dig mulighed for at elevere trinene, så du også er nødt til at indtænke højde, når du udfører øvelserne.

De fleste af vores agility stiger kan bruges både til indendørs og udendørs brug. Ofte har de en non-slip underside, så de ligger stabilt på gulvet. Ofte medfølger der også pinde til at stikke i jorden i forbindelse med udendørs brug. Dette gør også at stigen ikke skrider, hvis du rammer den under øvelserne.

Køb din agility stige i dag og oplev, hvordan dette redskab kan styrke dig i din holdsport ved at forbedre din koordination, reaktionshastighed og balance. Du kan ofte finde mange af vores produkter på tilbud inde på vores webshop. Dette gælder også for vores forskellige speed ladders. Hold øje med om den stige, du har udset dig, kommer på tilbud og spar penge. Dette gør, at du eventuelt har penge i budgettet til at købe mere end én stige, så du kan sætte flere stiger sammen til en længere bane.

Uendelige muligheder med en Agility Stige / Speed Ladder

En agility stige / speed ladder kan være en udfordrende og effektiv måde at forbedre konditionsevnen og koordinationsfærdighederne på. En agility stige / speed ladder er en spændende addition både til holdtræningen i klubben eller til den individuelle træning derhjemme. 

Hvilke fordele er der ved træning med en agility stige / speed ladder?

Fordelene ved træning med agility stige / speed ladder kan variere, alt efter hvordan man træner med dem. Oftest bruges det som koordinationstræning, hvor man forbedrer forbindelsen mellem hjernecellerne og kroppens legemsdele. Man udfordrer kroppen til at komme ind i nye bevægelsesmønstre og bruge hjernen til at koordinere hvor og hvornår man eksempelvis skal placere sin fod. Dette styrker koncentrationen og præcisionsevnen, hvilket kan bruges i mange sportsgrene. Man træner dog også kondition og styrke ved at udføre øvelserne med en agility stige / speed ladder hurtigt eller med stor kraft, eksempelvis ved at hoppe højt eller langt. Balancen kan især også udfordres her, kun fantasien sætter grænser for, hvordan du personligt kan tænke dig at træne med en agility stige / speed ladder. 

Hvordan bruges en agility stige / speed ladder korrekt?

Det skønne svar er, at der nærmest ikke er en forkert måde at bruge en agility stige / speed ladder på. Stigen kan bruges i lige netop den retning du ønsker, man kan løbe fremad eller baglæns, man kan benytte den på fødder, på hænderne, måske endda kravlende, og man kan ligge den lige hvor man har lyst. De lidt mere avancerede varianter af agility stige / speed ladder kommer måske endda med hævede trin, som man blot sætter oven på. Nogle stiger er også i form af firkanter eller ringe, som man kan ligge i lige netop det mønster man ønsker. Kun fantasien sætter grænserne her. 

Hvilke øvelser kan man lave med en agility stige / speed ladder?

Mulighederne er virkelig endeløse med en agility stige / speed ladder. Man kan lave konditionstræning i form af stepløb fremad eller baglæns. Man kan lave koordinationstræning i form af krydsløb inden for de bestemte felter. Man kan træne springkraft ved at hoppe og rotere inden for felterne. Man kan træne balance ved at hoppe på et ben, eller skifte mellem at balancere på et ben for hvert felt. Man kan endda træne styrke ved eksempelvis at lave armbøjninger eller squats hvor man skal flytte sig igennem felterne. Mulighederne med en agility stige / speed ladder vil virkelig ingen ende tage..