Balancebræt (Vippebræt)

Hos Apuls.dk har vi samlet det bedste udstyr indenfor balancetrænings øvelser, & -udstyr. Herunder balancepuder, balancebræt/vippebræt og lignende balance udstyr.

Balancebræt tilbud har vi ofte og ønsker du vejledning eller balanceøvelser, følger dette også med mange af vores balancebræt.

Se vores store udvalg her på siden!

 

Balancebræt i træ   Balancebræt i plastik   Justerbar balancebræt   Balancebræt med håndtag   Balancebræt med skridsikring

 

Læs mere

Balancebræt / Vippebræt – m. balancebræt øvelser:

Et balancebræt – også kendt som et vippebræt - er et rigtig godt træningsredskab til dig, som ønsker at træne og styrke din balance. Husk altid at have bare fødder når du træner på balancebrættet, for derved at holde en bedre balance og få mest muligt ud af dine træningsøvelser.

Det er ofte i forbindelse med genoptræning eller forebyggelse af skader, du får kendskab til et vippebræt eller balancebræt. Balancetræning er rigtig godt for dig, hvis du har problemer med knæ eller ankler. Med et godt træningsprogram til balancebræt, vil du hurtigt komme på toppen igen, efter en skade.

Balancebræt – træn dine knæ og ankler og forebyg skader med et balancebræt

Forebyg og afhjælp skader med balancebræt, hvis du træner regelmæssigt og med de rigtige øvelser. Det er let at komme i gang med træning på balancebræt og du vil hurtigt mærke en styrkende effekt i dine ankler og knæ. Balancetræning på balancebræt er en meget givende træning og vil hurtigt hjælpe dig til styrke.

Hvordan bruger man et vippebræt?

Det kan være du har hørt det er svært at holde balancen på et vippebræt, men det behøver det ikke nødvendigvis at være. Et rigtig godt tip til dig som nybegynder med træning på balancebræt, er at holde fast i eksempelvis en dørkarm de første par gange du træner. Så kan du finde balancen rigtigt.

Din første øvelse med balancebrættet, vil være at finde balancen, når du har hånden på dørkarmen.

Prøv forsigtigt at slippe dørkarmen, i et par sekunder – Hold balancen så længe du kan uden at holde fast. Herefter skal du prøve at holde balancen længere og længere tid, uden at holde fast i dørkarmen.

Om ikke lang tid (på kort tid), vil du opleve at du hurtigt kan holde balancen, uden at holde fast. Dette er et rigtigt godt skridt på vejen i din balance træning. Nu kan du begynde at vippe lidt frem og tilbage på brættet. Herved aktiverer (udvikler) du din balanceevne og de rigtige øvelser kan du starte. Flere balanceøvelser senere i teksten.

balancebræt

Hvor ofte bør jeg træne på mit balancebræt?

Undgå skader med daglig træning på et balancebræt og opnå derved stærke ankelled og knæled. Målet med din træning på balancebrættet er, at skabe eller genoprette styrke i kroppen så muskler, led og sener tilsammen opnår en tilfredsstillende styrke.

Balancebræt tilbud

Vi stræber efter altid at have det bedste og største udvalg af balancebræt og vippebræt. Derudover supplerer vi op med andet balancetrænings udstyr.

Udover at have det bedste udvalg af balancebræt og øvrigt balance udstyr, har vi også altid gode tilbud på balancebræt. Danmarks bedste udvalg af balancebræt og vippebræt til de bedste priser.

Balancebræt øvelser til knæ

Et balancebræt er noget af det bedste træningsudstyr du kan bruge, i forbindelse med en knæskade. Balancebrættet er en skånsom træning, som giver stor styrke til dine knæ, efter regelmæssig balance træning.

Husk at affjedre godt i knæene så du ikke belaster unødvendigt. Når du bliver rigtig god med din balancetræning, kan du prøve at stå på et ben på balancebrættet. Her anbefaler vi, at du starter forfra med dine øvelser, og holder fast i en dørkarm de første gange – Indtil du finder balancen og føler dig sikker.

Vi har også en lang række knæbind, hvis du har andre problemer med dine knæ.

 

balancebræt

Vippebræt øvelser ankel

Der findes rigtig mange gode øvelser, til træning af dine ankler på et vippebræt. Den mest anvendte ankel øvelse på balancebræt, er rulle øvelse på balancebræt. Her står du med begge fødder parallelle og bukker let i knæene. Lav herfra en rullende øvelse hele vejen rundt på gulvet. Forsøg om du kan undgå balancebrættet rammer jorden.

Ankelskade vippebræt

Du skal passe på når du træner på dit balancebræt. Dine ankler er sårbare og kan let få et vrid og du kan falde af vippebrættet under dine øvelser. Derfor anbefaler vi, at du tager din træning med ro, og tager niveauerne gradvis, så du holder dig skadefri og kommer til at føle dig sikker på dit balancebræt.

Kom godt i gang på dit balancebræt

Det er vigtigt at du får en god start med dine øvelser til balancebrættet. Derfor har vi her et par hurtige grundregler til når du træner på dit balancebræt. Stå altid med lidt bøjede knæ, så du har god affjedring. Det er vigtigt, at du ikke overtrækker dine knæ mens du træner balanceøvelser.

Husk også altid at stå med fødderne næsten parallelle, herved har du bedst kontrol over balancebrættet og derved får du mest ud af dine øvelser på vippebrættet. Jo større afstand du har mellem fødderne, jo nemmere er det at holde balancen. Det kan være en svær balance øvelse, at stå med samlede fødder.

Balancetræning er meget vigtigt for kroppen, da det er med til at forebygge skader og styrke dine led og muskler på en meget skånsom måde. Prøv en balancepude/balancebræt eller BOSU bold, når du gerne vil styrke dine fodled og knæ samt træne dine balle- og lårmuskler.

Faktisk bruger rigtig mange sportsudøvere BOSU bold i forbindelse med deres opvarmningsøvelser. Et balancebræt skaber nemlig mærkbare forbedringer i fleksibiliteten og du undgår derved ankelskader. Der findes dokumentation på, at håndboldspillere mindsker skader ved brug af BOSU bolden.

Udvalget af fitness balancebræt er stort og vi ønsker at hjælpe dig til at finde det helt rette. Langt størstedelen af balancepuderne er udført af enten træ eller hård plastik, hvor balancebrættet i træ har en lidt højere pris, men samtidig en holdbarhed, som er lidt længere end de andre modeller.
 
Vælg et vippebræt, når du vil styrke dine muskler og led samt forebygge skader – køb i webshoppen på apuls.dk.

 

balancebrætbalancebræt

Vi har altid gode tilbud på balancebræt

Hos Apuls har vi altid gode tilbud på vippebræt – uanset om du ønsker et i træ eller plastik. Ønsker du at styrke dine led eller skal du i gang efter en længerevarende skade, anbefaler vi et balancebræt til dette. Vi har et stort udvalg af alle typer vippebræt/balancebræt, balance puder mm.

Har du stillesiddende arbejde, kan du med fordel tage dit vippebræt med på job. Hejs bordet og stil dig på en balancepude eller balancebræt – udover at du styrker dine led og muskler, sørger du også for konstant at få ny energi til musklerne.

Oplever du eksempelvis en stivhed, når du rejser dig fra stolen, vil vi anbefale en løsning som denne. Med en balancepude holder du gang i kroppen på en nem, billig og enkel måde.

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet.

Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning!