Boksehandsker

Boksning er en populær træningsform blandt både mænd og kvinder i alle aldre. Den giver masser af styrke, kondition og udholdenhed. Men for at du kan få det største udbytte af din boksning, er det afgørende, at du har det rette udstyr.

Se det store udvalg af boksehandsker, og har du nogle spørgsmål så er du mere end velkommen til at ringe eller skrive.

Læs mere
Sorter efter:

Boksehandsker til ethvert behov og træningsformål

Der findes 2 typer boksehandsker, som du skal forholde dig til i forbindelse med køb:

 • Handske til sparring med makker og til kamp i ringen
 • Handske til træning på sandsæk

Den klassiske udgave er den, som anvendes enten sammen med en makker eller til kamp. Denne udgave vil være mere blød og vil have en tykkere polstring end modellen, som er beregnet til træning på sandsæk.

Den klassiske boksehandske angives ikke i størrelser (såsom small, medium og large) men i ounce.

Derfor vil du komme ud for, at de forskellige modeller varierer i forhold til, hvor meget vægt og polstring, der er i den pågældende handske.

Vægten er opgjort i ounce (også betegnet ”oz”). De letteste udgaver vil være egnet til børn og de mellemlettet vil være egnet til kvinder. De tungere udgaver vil være beregnet til herre sparring.

Derfor er det vigtigt, at du køber handske i forhold til dit køn og i forhold til anvendelsesformål.

Markedet for handsker til boksning er bredt både med hensyn til typer og designs.

Uanset om det er til fitness boksning, motionsboksning eller elite boksning, findes der udstyr, der passer både til dig og til formålet.

Valg af de rette boksehandsker til kvinder

Flere og flere piger og kvinder begynder at bokse både med kamptræning og motionsbokse. Det er populært, da det er en hård og effektiv form for træning, der kombinerer både fysik og taktik. Og sammenholdt med andre fysisk krævende sportsgrene er skader et sjældent syn i motionsboksning.

Selve inderhandsken i en boksehandske vil i størrelserne 10 – 14 oz være en one size, som kan passe til både mand og kvinde. Derfor er det oz, du skal forholde dig til, når du skal købe boksehandsker til kvinde.

En kvinde skal vælge handske ud fra, hvilket formål hun har med boksningen. Er det til træning på sandsæk, kan både 10 oz og 12 oz være rette størrelse. 14 oz er primært brugt af mænd til herre sparring.

Den gode boksehandske skal gå ind og virke stødabsorberende ved slag. Derudover er det vigtigt, at din hænder føler sig godt tilpas i handskerne og er behagelige at have på igennem længere tid.

Hvordan udvælger jeg den rette vægt af polstring på boksehandske? 

Det kan være en hjælp at få en oversigt over de forskellige oz (ounce), som der findes på handsker. Denne kan du bruge som rettesnor for at udvælge den rette vægt af polstring til dit træningsformål:

 • 8 oz – anvendes til børn (både piger og drenge op til 15 år)
 • 10 oz – anvendes til sandsæk
 • 12 oz – anvendes til sandsæk samt til let sparring med makker
 • 14 oz – anvendes til styrkelse af muskler samt til let herre sparring
 • 16 oz – anvendes til hård herre sparring

1 ounce er det samme som 28 gram.

Kvinder og børn vil ikke have brug for de hårdeste udgaver. Det samme gælder til træning med sandsæk.

Ved sparring med makker skal handskerne generelt have højere oz for at beskytte egne hænder samt for at beskytte sparringsmakker.

Det er vigtigt, at du vælger en model og en udgave, som passer perfekt til dine hænder. Boksehandsker må hverken være for stor eller for lille. De skal sidde helt til på dine hænder.

 

Everlast boksehandsker til motionsboksning og til nybegynderen

Everlast kan være et godt mærke at vælge boksehandsker fra for dig, som er begyndt til motionsboksning og har brug for et budgetvenligt produkt.

Det er en billig begyndertræningshandske, som findes i størrelserne 10-16 oz. Handsken giver dig god støtte og fungerer med en praktisk velcro håndledsrem.

Boksning består langt fra kun af teknik og udholdenhed. Det foregår også et psykisk spil imellem to personer i kamp i bokseringen.

Og spiller udstyret en central rolle. Det er vigtigt, at dine handsker passer til dig. Det skal både være størrelsesmæssigt og ikke mindst i forhold til design.

Når det kommer til boksehandsker, er det et stykke træningsudstyr dom findes i masser af designvariationer og forskellige farver.

Derfor skal du også vælge handsker efter, hvad du har det godt med rent stilmæssigt.

Du kan vælge imellem flere fremtrædende farver på dine boksehandsker fra rød og blå over grøn og til pink.

I forhold til netop boksehandsker er Everlast kendt for deres design med et tydeligt og stort logo omkring håndleddet.

Har farven på boksehandsker nogen betydning?

Farven har en betydning og spiller en funktion i sparring med makker eller træner. Det kan være en fordel for at få maksimalt udbytte af din boksetræning at vælge handsker med farver.

Når du er i sparring med en træner, vil vedkommende have nemmere ved at se dine handsker og dermed reagere på dine slag.

Træneren har større mulighed for at fange dine slag med en farverig handske, og du vil få mere ud af din træning.

Her anbefales det at vælge f.eks. grøn eller blå og gerne en farve, som skiller sig ud fra din øvrige påklædning.

Boksehandsker til sandsæk til alle træningsniveauer

Uanset om du er til kamptræning eller foretrækker at dyrke den populære motionsboksning (hvor du ikke kommer i ringen), vil du komme ud for at træne med sandsæk.

Handsker til sandsække vil ikke have nær så meget polstring, som det er tilfældet med den klassiske kamphandske.

Dog skal kvaliteten stadig være i top for, at du er bedst muligt beskyttet fra kraften af dine slag.

Med en god handske får du en større spredning af dine slag og stød på hånden. Dette skåner både håndled og knogler.

Grunden til at sandsæk handsker er en tyndere og derved en mindre handske end kamphandsken er, at den ikke skal yde ligeså meget beskyttelse af modstanderen.

Der vil være forskellige mærker og modeller at vælge imellem, når du er på udkig efter handsker til sandsæk.

Det vil altid stå oplyst i produktbeskrivelserne, hvilke formål den pågældende handske er designet til.

Hvad er forskellen på sandsæk handsker og kamphandsker?

De 2 typer af handsker du finder til boksning, adskiller sig fra hinanden på et centralt område, som har stor betydning for dig, der skal købe det rette udstyr til din træning.

Det er størrelsesguiderne.

På kamphandskerne er størrelserne angivet i oz. Når du derimod skal købe handske til sandsæk, vil du kunne genkende størrelserne, da de er angivet i de klassiske størrelser small, medium og large.

Dette betyder, at du skal købe handske efter størrelse (og ikke efter mængde af polstring som med kamphandsken hvor det primære formål er at yde beskyttelse af dig selv og din modstander).

De finder boksehandsker til sandsække i følgende størrelser:

 • Small (S)
 • Medium (M)
 • Large (L)
 • Extra large (XL)
 • Extra extra large (XXL)

Dog kan der være mærker og producenter, som kun leverer handsker i udvalgte størrelser, men det er muligt for alle aldre og størrelser at finde den rette model.

Billige boksehandsker i god kvalitet

Det store marked for boksehandsker til forskellige størrelser og træningsformål har også den værdi for dig, at du kan finde billige udgaver.

Selvom du vælger en billig udgave, kan du stadig få gode kvalitetsmodeller af enten læder eller kunstlæder med kraftige syninger.

Dette er oplagt at benytte sig af for dig, der er nybegynder. De billige modeller har samme funktion, som de dyrere modeller vil have. Den eneste forskel der kan opleves, er forskellige holdbarheder på modellerne.

For dig der er ny med boksetræning, vil dette aspekt med hensyn til holdbarhed af handske ikke være det mest betydningsfulde element til at starte med. Her handler det om, at du finder en budgetvenlig model, som i stil og design passer til dig. Med denne har du god mulighed for at skabe dig erfaringer med boksetræningen, og du kan blive klogere på, hvad den ideelle handske for dig er.

Om du skal bruge en kamphandske eller sandsæk handske er der mulighed for at finde billige udgaver af begge typer.

Vælger du handsker Everlast, får du et godt, budgetvenligt produkt, som findes med typer og omfang af polstring. Dette mærke har produceret handsker til særligt amatørboksere i mange år og er populære som følge af deres billige priser på handsker.

Hvordan får jeg størst udbytte af min boksehandske?

Der er flere måder, hvorpå du kan få størst udbytte af dine handsker.

Selvom du har fået fat i din perfekte handske med solidt læder, er det ikke altid nok for at beskytte dine hænder optimalt.

For at din handske beskytter dig bedst muligt, er det anbefalet at bruge håndbind. Dette gælder uanset, om du har en billig eller en dyr model af handske.

I denne forbindelse skal du være opmærksom på, hvor tykt et bondagebind du anvender. Dette har betydning i forhold til størrelsen af dine handsker. Der skal tages højde for dette, når du vælger størrelse på særligt dine kamphandsker, som skal sidde perfekt og ikke må klemme.

Derudover handler det om korrekt vedligehold.

Afhængig af hvor intenst du træner, vil det være individuelt og forskelligt fra mærke til mærke, hvor længe dine handsker holder.

Du kan forlænge levetiden, hvis du sørger for at hænge dine handsker til luftning efter hver gang, du har trænet med dem.

Dette gøres for at minimere lugtgener.

 

Boksehandsker på tilbud giver dig komplet træningsudstyr

Med hensyn til boksehandsker kan der være ekstra god grund til at kigge efter tilbud, når du vil have den bedste model til dig.

Har du et afvekslende boksetræningsprogram (hvad mange har), som varierer mellem såvel kamptræning og sparring med makker samt træning på sandsæk, har du brug for begge typer af handsker.

De fleste boksere på amatørniveau har begge typer af handsker, da det giver dem de mest alsidige træningsmuligheder, og da de derved får mest muligt ud af deres træning.

Derfor kan du med fordel gå efter tilbud for at få dit komplette bokseudstyr.

Du kan finde tilbud på både de billige modeller samt kvalitetsmodellerne, som bruges af seriøse boksere.

Til fitnesscentrene giver tilbud mulighed for at kunne tilbyde deres kunder det bedste udstyr og det bredeste udvalg til boksetræningen.

Sådan udvælger du dine kvalitetshandsker

Om du benytter dig af tilbud eller ej, anbefales det at gå efter handsker med det velkendte, kraftige velcro bånd om håndleddene.

Dette er et krav fra AIBA (bokseforbundet for amatørboksere). Dog er der forskelle på bredden af disse velcrolukninger. Det er en smagssag, hvor kraftigt et bånd du ønsker.  

Derfor kan det være en god idé for dig at benytte dig af tilbud, så du kan få kvalitetshandsker til billigere priser og derved skabe dig erfaringer med, hvad den bedste og mest funktionelle boksehandske er for en model til dig.