Boldpumpe

En boldpumpe er et uundværligt stykke tilbehør, som er nødvendig for, at du kan få mest muligt ud af din træning med bolde.

Det nytter ikke meget at have det bedste kvalitetsudstyr til din træning, hvis ikke du har tilbehøret, som skaber de optimale betingelser for en effektiv træning.

Læs mere
Sorter efter:

Skab optimale træningsmuligheder med en boldpumpe

Pumper til bolde er både anvendt til fitnesscenteret og til hjemmetræningen, og du finder forskellige udgaver på markedet.

Det vil være dine træningsformål samt dit træningsomfang, som er med til at afgøre, hvad den bedste udgave for dig vil være. Til hjemmetræningen er det mest fordelagtigt at have en praktisk og fleksibel pumpe, som er nem at flytte rundt på og enkel at anvende.

Til større behov i træningscenteret kan det være en mere funktionel løsning af vælge udgaven, der er ekstra solid i design og som kan tåle daglig slitage.

De mest anvendte varianter af pumper til bolde er:

  • Manuelle udgaver
  • Udgaver der kan bruges med en kompresser
  • Udgaver som er indbygget i en speciel kompressor

Træningsbolde af gummi er ideelle redskaber, som giver dig mulighed for at træne stor set alle muskelgrupper i kroppen. For at du kan få det største udbytte og skabe progression med din træning, er det afgørende, at boldene til din træning er pustet optimalt op.

Det er nemt at skabe disse betingelser for din træning, da pumper findes i mange modeller og kan matche ethvert budget.

De fleste udgaver har en universel kanyle, som kan passe til langt de fleste ventiler på bolde til træning.  

Bold pumper til både private og erhverv

Bold er universelle redskaber, der bruges af såvel børn som voksne. Der findes boldes i private hjem, institutioner, træningscentre, gymnastikhaller, sportsklubber og mange flere steder.

Til fitness findes der en lang række forskellige typer af træningsbolde, som kræver luft. Det er ofte store redskaber, som skal være pustet optimalt op for at kunne blive anvendt efter hensigten.

Derfor er det vigtigt at have boldpumper til rådighed, da enhver bold med tiden vil miste luft og blive flad.

Afhængig af træningsform (om du bruger din træningsbold til yoga, pilates, styrke- og stabilitetsøvelser eller noget fjerde) kan der være forskel på, hvor meget luft der skal være i din bold.

Når du har en pumpe til rådighed, har du de bedste muligheder for effektivt at skabe variation i din træning. Herved behøver du ikke holde dig én træningsform alene, som kræver et bestemt niveau af luft.

En pumpe gør det nemt og effektivt for dig at puste din træningsbold op.

Dette er en praktisk fordel for både hjemmetræning og træning i fitnesscenteret, da det kan være, at boldene ikke er i brug konstant. Hvis du står overfor at skulle på ferie, kan du nemt puste alt luft ud, så bolden ingenting fylder. Når du har en boldpumpe ved hånden, tager det ingen tid at få den pustet op igen, så du kan vedligeholde din træning også udenfor hjemmet.

Bolde bliver brugt af mange mennesker, som træner med dem af forskellige årsager. Det kan både være restituerende, muskelopbyggende eller afspændende.

Uanset formål skal boldpumperne være nemme for alle at anvende.

Hvor meget luft skal jeg puste i min træningsbold?

Når det er første gang, du skal have pustet din nye træningsbold op, skal du være særlig opmærksom på mængden af luft, du puster i. Dette gælder for alle bolde, som bruges til træning, og som er lavet af gummi som primær materiale.

Pust cirka 80 % luft i din bold den første gang og lad den ’hvile’ natten over med denne luftmængde i sig. Når der er gået cirka et døgn, har gummiet fået mulighed for at tilpasse sig udvidelsen og vil herefter være bedre i stand til at give efter for mere luft.

Efter et døgn med 80% luft er gummi gjort fleksibelt og er i stand til at udvide sig helt. Du kan nu puste mere luft i bolden, så den når sin rette størrelse.

Der er mange forskellige diametermål på bolde til træning. Når du bruger din boldpumpe, skal du bruge den konkrete bolds angivne diametermål som rettesnor for, hvornår bolden har fået nok luft i sig.

Køb boldpumpe til forskellige behov

Køb af pumpe til bolde er en billig investering, der kan give dig de rette træningsforhold. Når du køber her hos Apuls, får du altid forskellige kvalitetsprodukter at vælge imellem.

Vores sortiment af pumper er nøje udvalgt til at matche træningsformål.

Selvom du finder pumper til mange forskellige slag formål, er det en god idé både i forhold til holdbarhed og funktionalitet at vælge pumper, som er designet til træningsformålet.

Vi tilbyder pumper i alle prisklasser, så du nemt selv kan udvælge den model, som passer til dit budget.

Vælg efter:

Effektivitet 

Hvis du ønsker en særlig hurtig, manuel boldpumpe, kan du gå efter modellerne, som pumper luft både ved ind- og udgående bevægelser.

Til de omfangsrige behov hvor der enten skal pustes mange bold op a gange, eller hvor der ofte er behov for at puste luft i bolde, kan det være mest ideelt med en pumpe til en kompressor.

Design

Design og praktiske forhold hænger i denne forbindelse sammen. Til hjemmetræningen er det oplagt at vælge de manuelle modeller, som ingenting fylder, når de ikke er i brug. De kan nemt opbevares i en skuffe eller sammen med dit øvrige træningsudstyr.

Selvom designet er lille, behøver modellen langt fra være ineffektivt.

Du finder mange praktiske designs af boldpumper, som har en stor ydeevne.

Pris

De manuelle udgaver vil være billigere end udgaverne, som skal anvendes i kombination med en kompressor.

Dog gælder det for de mange forskellige varianter, at de er et billigt stykke træningstilbehør.

Det er en engangsinvestering, som holder til at blive brugt masser af gange.

Brugervenlighed

Den manuelle udgave kan anvendes af alle. Det kræver ikke stor muskelstyrke at anvende denne udgave, og det er derfor muligt for alle der hjemmetræner at benytte denne udgave. Derudover kan den manuelle udgave nemt benyttes af alle i træningscenteret, så hver enkelt medlem kan få pustet sin bold op efter specifikke ønsker.

Når du har tjekket, at din foretrukne boldpumpe i kanyle matcher ventilen på din bold, er du sikker på at få et funktionelt produkt.

Sådan vælger du den bedste boldpumpe

Det kan være svært at udvælge den model, som passer dig bedst, når du står med et bredt udvalg af forskellige varianter.

Vi går op i, at vores kunder – både private og professionelle – bliver vejledt bedst muligt, så de kan få de helt rette produkter til deres træning.

Der findes punkter og spørgsmål, du med fordel kan anvende, når du vil købe den bedste pumpe, der passer til dine træningsformål.

  • Hvor mange bolde skal der bruges pumpe til?
  • Hvor tit forventes det at skulle pumpe bolde op?
  • Hvor mange af boldene skal pumpes regelmæssigt?

Disse opklarende spørgsmål kan alle og enhver benytte sig af for at blive afklaret med ens egne behov og derved udvælge den bedste boldpumpe.

Til det minimale forbrug på hjemmebasis vil de manuelle udgaver være tilstrækkelig. Disse er typiske fremstillet af hård plast, som gør dem slidstærke, så de kan anvendes i lang tid.

Har du flere store træningsbolde, som løbende kræver luft, kan det være en god idé at overveje kompressor-modellen.

Hvad angår kompressor-modellen, er den specialdesignet til netop at puste luft i bolde. Hobby- kompressorer er ikke egnede til at pumpe bolde op, og disse kan tilmed ødelægge dine bolde. For at undgå ødelagte træningsbolde, skal du sørge for at vælge kvalitetstilbehør, som er designet til formålet.

Boldpumper kan spare dig for både tid og energi og skabe variation og effektivitet i din træning. Den helt store fordel ved pumperne er, at de også egner sig til fodbolden i haven. Det er pumper, som kan anvendes til flere træningsrelaterede bolde. Dette gør pumperne nyttige og uundværlige at have både i fitnesscenteret og i hjemmet.