Håndvægte


Håndvægte

Håndvægte er det mest kendte redskab indenfor fitness området. Der er uanede muligheder for øvelser med håndvægte.

Det er vigtigt du anvender den rigtige vægt, til de rigtige øvelser. Start altid lavt i vægt, og byg vægten stille op, indtil du finder den ideelle vægt. Hvis du overbelaster dine muskler med en alt for høj vægt på håndvægtene, vil du blot opleve unødig smerte. Der skal naturligvis være en god vægt på, så du får en effekt, men overbelastning gavner intet.

 

Hvis du ønsker dig en billig og effekt hjemmetræning, vil et sæt justerbare håndvægte ofte være det mest idelle. Justerbare modeller er ikke helt så lækre i brug, som faste håndvægte, men det er en enormt fordel i hjemmet, at du kan have mange forskellige vægtklasser i én håndvægt.

Finnlo kombinerer med deres nye model, disse to typer af håndvægte - Finnlo Maximum Smartlock er nemlig justerbar i 10 niveauer og har samtidig den samme stabilitet som faste håndvægte. Vægten justeres i 2kg intevaller.

Hvad skal jeg kigge efter ved køb af håndvægte?
De 3 grundlæggende kriterier du bør overveje, er om håndvægten skal være justerbar, hvilket ydre materiale der skal være brugt samt formen på håndvægten.

Der er flere forskellige former for ydermaterialer på vores vægte og du kan vælge din favorit i vores filter her på siden. Gummi har den fordel at det er let at rengøre samt er meget kraftigt og dermed holdbart. Neoprene og vinyl håndvægte er ligeledes lette at rengøre, men er også skridhæmmende og derfor vil de stå mere fast hvor de placeres.
Formen på håndvægten kan i visse situationer være vigtig - i situationer, hvor du ikke vælger et stativ, er en kantet form på håndægtene at foretrække. Derved vil de ikke kunne rulle væk under træningen.

Hvilken vægt håndvægte skal jeg vælge?
Det er meget forskelligt hvilken vægtklasse man har behov for, men hvis du er nybegynder, vil det være en god ide at starte med et sæt på 1kg, 2kg samt 3kg håndvægte. Her kan vi fremhæve Abilica Trio håndvægtene eller Kettler Håndvægt Sæt, hvor du får en fordeling på 1,5kg, 2kg samt 4kg.

Til styrketræning vil 10kg, 12,5kg samt 20kg håndvægte ofte dække de fleste øvelser.

En af de største udgifter ved anskaffelse af håndvægte, er fragtomkostningen. Hvis du skal have et større parti håndvægte, vil vi derfor opfordre til at du kontakte os og får et godt tilbud.