Håndvægte

Her finder du Danmarks største udvalg af håndvægte - Vi har alt. Uanset om du søger justerbare, samlede sæt, hex, runde, neopren, skum, stativer eller noget helt andet, så har vi det. Vælg eventuelt blandt følgende primære typer:

Justerbare håndvægte    Håndvægte sæt   Hex Gummi Håndvægte    Krom Håndvægte    Rund Gummi Håndvægte    Rund Metal Håndvægte    Neopren Håndvægte    Skum håndvægte    Håndvægte stativ

 

Læs mere
Sorter efter:

Optimer dine træningsmuligheder med håndvægte

Håndvægte er et af primærredskaberne, når det kommer til styrketræning. Du finder træningsredskabet i mange forskellige størrelser, materialer og designs og til forskellige priser.

Vægte er et perfekt redskab til den individuelle træning, hvor du selv kan justere progressionen.

Det er vigtigt for udbyttet af dit træningsudstyr, at du på forhånd kender til de forskellige muligheder, du har at vælge imellem. Herved er du bedst muligt i stand til at vælge de produkter, som kan give dig de bedste resultater og minimere din risiko for belastningsskader.

Det vil være individuelt fra person til person, hvilke udgaver af vægte der ønskes. Dette hænger blandt andet sammen med dine træningsforhold.

Håndvægte giver dig en alsidig træning, og der er flere fordele ved at træne med disse derhjemme eller i fitnesscenteret:

 • Bredt udvalg af vægte fra 5-60 kilo
 • Forskellige udgaver der kan passe til individuelle træningsbehov
 • Masser af effektive øvelser du kan lave, hvor du ønsker det
 • Forskellige materialer, kvaliteter og prisklasser

Om det er for at styrke dine muskler i arme og skuldre, eller om du ønsker vægtene som et supplement til dit eksisterende træningsprogram, kan du med sikkerhed finde et produkt, der passer til dig.

Hos Apuls.dk går vi op i at tilbyde vores kunder det bredeste udvalg af kvalitetsudstyr til din personlige træning. Og vi lægger vægt på at give den bedst mulige information, så du får det største udbytte af din styrketræning.

HåndvægtHåndvægt

Håndvægte sæt til både nybegyndere og øvede

Når du vælger at købe håndvægte i sæt, får du en særlig funktionel og praktisk løsning til din styrketræning. Her kan du vælge kvalitetsprodukter i forskellige materialer, hvor vægten starter fra 1,5 kilo og kan fås op til 40 kilo.

I denne kategori finder du produkter fra de populære brands på markedet såsom KETTLER og ODIN.

Når du vælger et sæt, optimerer du dine træningsmuligheder samt muligheden for at skabe progression i din træning. Ved at have flere forskellige vægte til rådighed, kan du udføre flere øvelser. Og du kan selv tilpasse udviklingen af styrkeniveau i dit individuelle styrketræningsprogram.

En anden betydelig fordel omkring det at købe dit træningsudstyr som sæt, er det økonomiske perspektiv. Her får du en komplet løsning med flere forskellige størrelser af håndvægte til én pris.

Sådan vælger du det bedste udstyr i forhold til dit træningsformål

Dit aktuelle niveau af styrke vil være med til at afgøre, hvor omfattende et sæt du skal vælge. Du finder produktmuligheder med 15 par håndvægte, og du kan finde produkter med enten 2 eller 6 par vægte.

For dig som nybegynder er sættene med enten 2 eller 6 par optimalt. Herved kan du anvende forskellige øvelser, og du har udstyr til gengængelig, når du har brug for øget belastning i din træning. Med vægte der starter på 1,5 kilo, er disse produkter funktionelle begyndersæt til hjemmetræningen, der kan anvendes af både mand og kvinde.

Du har derudover mulighed for at vælge justerbare vægte, så du selv kan indstille belastningen.

Den helt store løsning med 15 par vægte egner sig perfekt til det veludstyrede fitnessstudie.

Her kommer vægtene i kvalitetsdesign med hård gummi, der er belagt omkring de enkelte jernstøbte vægte. Gummibelægningen har både ergonomisk værdi for vedkommende, som træner med vægtene og vil derudover skåne underlaget, hvis vægten tabes.

Med det tilhørende stativ som leveres med de 15 par, er der oplagt mulighed for at holde styr på dine mange træningsredskaber.

HåndvægtHåndvægt

 

 

Justerbare håndvægte er en funktionel og praktisk løsning

Der er god grund til, at de justerbare udgaver er blevet populære på markedet for praktisk og funktionel kvalitetsudstyr til styrketræning.

Den justerbare udgave af håndvægte findes i mange forskellige modeller og størrelsesomfang. Derved kan du selv bestemme, hvor mange indstillingsmuligheder du vil have.

De justerbare vægte leveres som et komplet produkt med både stang, skiver samt springlåse. Det er den pladsbesparende løsning, der åbner op for utallige træningsmuligheder.

Sådan tilpasser du vægtene i din træning

Det kan være svært som nybegynder at vide, hvilken vægt du skal bruge til en bestemt øvelse. Før du sætter i gang med styrketræningen, er det en god idé at afprøve din styrkekapacitet med de forskellige vægte. Dette kan du få oplagt mulighed for, når du vælger den justerbare udgave af redskabet.

Uanset om du styrketræner allerede eller er ny på området, kan følgende tommelfingerregler være med til at øge udbyttet af din træning:

 • Dine vægte er for lette for dig, hvis du kan tage mere end cirka 15 gentagelser
 • Dine vægte er for tunge for dig, hvis du kan tage mindre end 5 gentagelser
 • Dine vægte er ideelle for dig, hvis du kan tage mellem 6-14 gentagelser

Dog kan der være forskel på de forskellige træningsformål, der findes.

Nogle personer træner tungt med vægte for at øge muskelmasse. Andre træner lettere med vægte for at opnå markering på kroppen.

Hvis du som erfaren styrketræner ønsker at øge din muskelmasse og derfor træner tungt, vil cirka 5 gentagelser være det normale.

Træner du derimod let, vil cirka 15 gentagelser være normen.

Håndvægte træningHåndvægte

Effektive øvelser med håndvægte

Sørg for at have varmet op i cirka 10 minutter, før du sætter i gang med styrketræningen. Herved minimerer du risiko for skader, og du booster din krop til at kunne præstere under selve træningen.

Lav 10-12 gentagelser af hver øvelse, hvorefter du holder 1 minuts pause.

Floor press (træning af bryst og skuldre)

Lig med ryggen på en yogamåtte og hav dine vægte holdt op i luften med strakte arme ud for dit hoved.

Sænk roligt vægtene ned så dine albuer let rører underlagt. Hold stillingen i et par sekunder. Pres eksplosivt vægtene op i luften igen

Dødløft (træning af lænd og lår)

Stil dig med en skulderbreddes afstand imellem dine fødder. Hold dine vægte i strakte arme ned langs kroppen.

Bøj ned i hoften og bøj først dine knæ, når vægtene når ned til dem. Stop bevægelsen når dine vægte når ned til cirka midt på dine skinneben, eller når du ikke kan bukke dig længere ned uden at bøje lænden.

Stræk benene mens du holder din overkrop i samme vinkel. Lad vægtene komme forbi knæene.

Rejs så overkroppen op igen til du når din startposition.

Lounge (træning af lår og baller)

Få ekstra udbytte af dine squats ved at foretage dem med håndvægte.

Start med at holde vægtene ned langs siderne, mens du står rank. Sørg for at have lidt luft imellem dine fødder.

Træd frem med det ene ben og gå langsomt ned mod gulvet, indtil knæet på modsatte ben let rører gulvet. Kom op igen ved at presse dig op med det forreste ben.

Brug gerne et par sekunder på at gå ned.

Håndvægt træning

Billige håndvægte for dig der vil godt i gang

Hvis du ønsker at starte godt op med styrketræningen med redskaber, som skal være en billig og samtidig funktionel løsning, er de justerbare håndvægte et godt valg. Selvom du skal ’investere’ lidt ekstra tid til selv at tilpasse hver vægt med de tilhørende skiver, får du et smart sæt med mange træningsmuligheder.

Selvom du har anskaffet dig billige vægte, har du valgt en træningsform, som er forbundet med flere fordele for dig:

 • Du finder forskellige typer af billige vægte
 • Du kan komme til effektivt at træne både styrke og øge din forbrænding
 • Med de rette øvelser og vægte kan du træne næsten hele kroppen
 • Du kan selv tilpasse belastningsgraden og derved skabe progression i din træning

For dig som nybegynder kan det være en ekstra fordel at se i retning af de billige udgaver. Her får du et fuldt funktionelt produkt i forhold til dit niveau, som du kan skabe dig erfaringer med.

Når du er blevet fortrolig med et udpluk af de mange forskellige øvelser, kan du altid supplere dit udstyr ved at købe flere vægte. Måske har du brug for at træne med et andet materiale, eller også har du brug for flere vægtklasser.

Det er de fleksible træningsformer samt kroppens frie bevægelighed, som er med til at gøre håndvægte til populære redskaber hos mange mennesker.

Du kan træne med vægtene, hvor end du ønsker det. Om du er til hjemmetræning, fitnessstudie eller udendørstræning er helt op til dig.

Derved har enhver med et stramt ugeprogram stadig masser af anledninger til at få skabt sig egen-tid med træning.

Når du træner med håndvægte, får du en høj ”range of motion”. Det vil sige, at du har mulighed for at foretage bredere og længere stræk, end f.eks. en træningsmaskine giver dig mulighed for.

Køb håndvægte og tilbehør der passer til dine behov

Hos Apuls.dk finder du et bredt udvalg af håndvægte. Vi har kvalitetsprodukter fra de førende producenter på området, og vi kan tilbyde produkter til både nybegyndere og garvede træningsfolk.

Når du har et bredt udvalg af både størrelser, typer og materialer at vælge imellem, vil du være bedst mulig i stand til at vælge de rette redskaber til dine træningsbehov.

Vi går op i at give vores kunder de mest optimale træningsforhold, uanset om det er til hjemmetræning eller i studie.

Du kan f.eks. supplere dine vægte med praktiske stativer, så du kan holde styr på redskaberne. Dette kan desuden være med til at vedligeholde den gode kvalitet på produkterne, da de således skånes optimalt.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber håndvægte?

Der er flere indflydelsesrige elementer i forhold til valg af dette redskab:

 • Vægt 
  Det helt overordnede fokus du skal have, når du investerer i dette træningsudstyr, er i forhold til din egen sikkerhed ved at minimere risiko for belastningsskader. Dette betyder, at du skal have selve vægten, som primære fokuspunkt.

  Det anbefales, at du som nybegynder starter med let træning. Herved skaber du det mest optimale fundament for dine muskler i forhold til at tilvænne sig træningsformen. Derfor skal du købe vægte, som du ved, du kan træne med. Herefter kan du altid begynde at udfordre dig selv med øget belastning.
   
 • Materiale og kvalitet
  Materialet på dine håndvægte har betydning for din anvendelse af dem samt redskabernes holdbarhed.

  Udgaver af metal vil gøre det sværere for dig at have et sikkert greb om vægtene under træning, når du sveder. Til gengæld vil holdbarheden af metalvægte være lang, og udgaverne findes i mange størrelser og vægtklasser.

  Når du vælger enten vinyl eller neopren vægte, får du et godt og sikkert greb om dine redskaber. Dog er der flere producenter, som ikke tilbyder nær så stort et udvalg af disse udgaver.

  Vil du gå på kompromis mellem funktion og holdbarhed, kan du vælge at anskaffe dig et par træningshandsker. Disse kan stabilisere dit greb uanset, hvilke udgaver af håndvægte du træner med.
   
 • Pris
  Der findes forskellige prisklasser, så alle og enhver har mulighed for at udnytte de mange effekter, som træning med håndvægte giver.

  Vores budgetvenlige priser skal gøre enhver i stand til at styrketræne med kvalitet.

 Håndvægte stativ

Håndvægte til derhjemme eller i et fitnesscenter

Håndvægte er det mest kendte redskab indenfor fitness området. Der er uanede muligheder for øvelser med håndvægte.

Det er vigtigt du anvender den rigtige vægt, til de rigtige øvelser. Start altid lavt i vægt, og byg vægten stille op, indtil du finder den ideelle vægt. Hvis du overbelaster dine muskler med en alt for høj vægt på håndvægtene, vil du blot opleve unødig smerte. Der skal naturligvis være en god vægt på, så du får en effekt, men overbelastning gavner intet.

Hvis du ønsker dig en billig og effekt hjemmetræning, vil et sæt justerbare håndvægte ofte være det mest idelle. Justerbare modeller er ikke helt så lækre i brug, som faste håndvægte, men det er en enormt fordel i hjemmet, at du kan have mange forskellige vægtklasser i én håndvægt.

Finnlo kombinerer med deres nye model, disse to typer af håndvægte - Finnlo Maximum Smartlock er nemlig justerbar i 10 niveauer og har samtidig den samme stabilitet som faste håndvægte. Vægten justeres i 2kg intevaller.

Hvad skal jeg kigge efter ved køb af håndvægte?

De 3 grundlæggende kriterier du bør overveje, er om håndvægten skal være justerbar, hvilket ydre materiale der skal være brugt samt formen på håndvægten.

Der er flere forskellige former for ydermaterialer på vores vægte og du kan vælge din favorit i vores filter her på siden. Gummi har den fordel at det er let at rengøre samt er meget kraftigt og dermed holdbart. Neoprene og vinyl håndvægte er ligeledes lette at rengøre, men er også skridhæmmende og derfor vil de stå mere fast hvor de placeres.
Formen på håndvægten kan i visse situationer være vigtig - i situationer, hvor du ikke vælger et stativ, er en kantet form på håndægtene at foretrække. Derved vil de ikke kunne rulle væk under træningen.

Hvilken vægt håndvægte skal jeg vælge?

Det er meget forskelligt hvilken vægtklasse man har behov for, men hvis du er nybegynder, vil det være en god ide at starte med et sæt på 1kg, 2kg samt 3kg håndvægte. Her kan vi fremhæve Abilica Trio håndvægtene eller Kettler Håndvægt Sæt, hvor du får en fordeling på 1,5kg, 2kg samt 4kg.

Til styrketræning vil 10kg, 12,5kg samt 20kg håndvægte ofte dække de fleste øvelser.

En af de største udgifter ved anskaffelse af håndvægte, er fragtomkostningen. Hvis du skal have et større parti håndvægte, vil vi derfor opfordre til at du kontakte os og får et godt tilbud. 

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet. Se bl.a. vores mange kettlebellstræningselastikker og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden.