Crossfit reb

Et Crossfit Reb (der også kaldes et Battle Rope) kan give dig masser af udholdenhedstræning, og du kan træne hele din krop med dette funktionelle redskab. På markedet for effektivt træningsudstyr er rebet relativ ny, og det bliver i dag mest brug i crossfit sammenhænge til diverse klatre- og gulvøvelser.

Læs mere

Funktionel helkropstræning med et Crossfit Reb

Når du træner med et Battle Rope, bruger du din krop som modstand, hvor den har mulighed for at bevæge sig i sine naturlige mønstre. Træningen med rebet vil typisk foregå ved, at du sætter kraftige svingninger i gang, mens du holder et reb i hver ende. Enderne bliver i den anden ende fastgjort til en pæl eller lignende genstand.

Der bliver skabt kraftige bevægelser fra de tykke og lange reb, som kan give dig udfordrende og intensive træningspas.

”Rope Training” er den generelle betegnelse for træningsformen, som har opnået stor popularitet de seneste år.

Der er flere fordele ved at træne med Crossfit Reb:

 • Øget kondition og styrke
 • Enkelt og billigt træningsredskab
 • Kan bruges til forskellige øvelser
 • Funktionel helkropstræning
 • Slidstærkt redskab der holder til mange intensive træningspas

Eftersom du holder rebet i begge hænder, vil træningen primært udfordre dine arme og skuldre. Dette giver dig mulighed for også at lave effektive koordinationsøvelser med redskabet.

En anden vigtig fordel ved rebet er, at du kan bruge andre træningsredskaber i kombination – herunder f.eks. kettlebells.

Hos Apuls finder du et bredt udvalg af de populære og funktionelle Crossfit Reb, så du kan vælge det, der passer til din træningsform.

 

Crossfit Rope findes i forskellige udgaver

Når du undersøger markedet for reb til træning, vil du støde på mange forskellige betegnelser, som kan være både engelske og danske.

Uanset de forskellige navne, bærer rebene det samme grundlæggende design. Et Crossfit Reb er typisk 10-15 meter langt og minimum 2-3cm i diameter. Dette skaber en solid grundkonstruktion, som kan holde til svingningerne, hvor der stødes mod jorden med høj kraft. Den ene ende af rebet er belagt med skånsomt materiale, som gør det behageligt at holde ved under træning. I den modsatte ende vil der være fastgjort en krog, som er beregnet til ophæng.

Dette er standarddesignet.

Derudover finder du andre udgaver, som er kortere samt udgaver, hvor begge ender har en afslutning og er uden krog.

Crossfit Rope kan bruges til flere træningsformål, og derfor findes der forskellige udgaver.

Hvilket Crossfit Reb skal jeg vælge?

Det er dit træningsformål og dit forventede træningsomfang, som afgør, hvilken udgave der vil være den bedste for dig. Har du høje ambitioner, og er du vant til at lave eksplosionstræning med høj kraft, er det oplagt at vælge en kvalitetsudgave. Her får du et kraftigt kvalitetsreb, som er designet til at håndtere belastningen fra træning.

Du skal have fokus på følgende specifikationer, når du køber reb til træning:

 • Formål (gulv- eller klatretræning)
 • Længe og diameter
 • Totalvægt

Det er ikke kun længde og tykkelse, du skal være opmærksom på. Det er også den totale vægt af rebet, du skal have med i dine overvejelser, når du vælger udgave. De ekstra slidstærke kvalitetsudgaver har en totalvægt på 13kg og en længe på cirka 15m.

Des højere totalvægt, des mere udfordring vil rebet skabe i din træning.

Er du nybegynder på træningsformen med Crossfit Reb, kan det være bedre med en kortere og smallere udgave, der også vil have en anelse lettere vægt.

Har du planer om at ville bruge dit reb til klatreøvelser, skal du finde en specialdesignet udgave til dette træningsformål. Disse modeller vil være kortere sammenholdt med udgaverne til gulvtræning.

Kom godt i gang med dit træningsreb

Det funktionelle træningsreb er ideelt til både hjemmetræningen samt til fitnesscenteret. Det er et individuelt redskab, som du kan få masser af styrke- og udholdenhedstræning med.

Det er et simpelt redskab, som alle kan begynde at træne med. Det er langt fra kun forbeholdt crossfitudøvere, og Crossfit Reb findes derfor i stigende omfang i fitnesscentre samt i private hjem.

Hvis du har et fitnesscentre eller crossfit klub, vil rebet ligeledes kunne anvendes til gruppetræning. Det slidstærke og robuste redskab egner sig til den velkendte tovtrækningskonkurrence, som kan udføres fra 2 personer og opefter.

For at få stort og effektivt udbytte af træningen med dit Battle Robe kræver det, at du skaber de rette betingelser for en funktionel full-body workout.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med Robe Training?

Der er praktiske og sikkerhedsmæssige elementer, du skal være opmærksom på, når du træner med Crossfit Reb. Disse er:

 • Beskyttelse af hænder
 • Fastgørelse af reb
 • Lokation for træning

Selvom rebene har en afsluttende ende med skånsom materiale, er det ikke nødvendigvis komfortabelt for dig at træne med. Når du træner intensivt, vil dine hænders svedproduktion gøre det sværere for dig at bibeholde et fast greb om rebets ende.

Dette kan du undgå ved at træne med træningshandsker. Disse gør det både mere sikkert og mere komfortabelt for dig. Derved behøver du ikke afbryde din træning, fordi du mister grebet om dit reb.

Vil du i gang med at træne med Crossfit Rebet derhjemme, skal du være opmærksom på monteringen. Der følger en krog med til dit reb, og det er vigtigt, at du har en placering i din bolig, som egner sig træningsformen. Det kan f.eks. være i din garage.

Rebet skal kunne fastgøres forsvarligt, så der ikke er risiko for at rebet slår sig fri under din eksplosive træning.

Det er muligt at købe beslag til Battle Robes, så du kan være sikker på at fastgøre dit reb forsvarligt og risikofrit.

Træningen med reb kræver god plads. Har du et fitnesscenter, vil der ikke være store problemer med at skabe plads for træningen med Crossfit Reb. Til dig der hjemmetræner skal du sørge for at finde en lokation med god plads i omgivelserne. Og du skal være opmærksom på beskyttelse af dit gulv, da rebet kan skabe slitage. Dette kan undgås med et træningsgulv af gummifliser eller Floor Guards.

 

Billigt reb til ethvert træningsformål

Hos Apuls forhandler vi forskellige Crossfit Reb, så det er muligt for alle at få maksimal træningsudbytte af Robe Training. Vi har et bredt udvalg, så både dig som øvet fitnessudøver og dig som er nybegynder, kan komme godt i gang.

Uanset om du køber til hjemmetræning, eller om du er ejer af et fitnessstudie, kan du finde billige udgaver af reb af højeste kvalitet.

Vi forhandler kvalitetsreb fra førende brands på markedet for funktionel træningsudstyr til både private og professionelle.

Du kan vælge billige Crossfit Reb af følgende mærker:

- Reebok
- Nordic Fighter
- Titan Fitness
- Eurosport
- Sklz

Til dig med fitnessstudie er det oplagt at vælge de ekstra slidstærke kvalitetsudgaver fra enten Nordic Fighter, Eurosport eller Reebok. Her får du maksimal holdbarhed på Crossfit Rebene, som kan klare at blive trænet med både intensivt og hyppigt. Med længder på op til 15m og tykkelser på 5cm kan enhver udøver få masser af styrkeudfordringer med disse Battle Robes.

Selvom vi forhandler dem til ekstra billige priser, går du langt fra på kompromis med kvaliteten. Disse reb er så godt som umulige at slide op.

Til dig der hjemmetræner er Titan Fitness et godt mærke at gå efter i denne sammenhæng, hvis du vil have en ekstra billig men fuldt ud funktionel udgave.

Som følge af de budgetvenlige priser er det muligt for alle at få kvalitetsreb til træning, som holder i mange år frem.

Alle vores produkter er beskrevet detaljeret med specifikationer (materiale, længde, tykkelse og mærke), så du kan finde den udgave, der passer til dig.

Når du har dit Crossfit Reb, kan du lave en masse øvelser med høj intensitet. De slidstærke reb kan både bruges til ”core strength”, konditionstræning og til styrketræning.

De funktionelle reb giver dig alsidige træningsmuligheder. De egner sig også til udendørstræning samt holdtræning eller træning med makker.

Træning med reb kan stimulere både styrke og kondition

”Rope Training” er en afart af styrketræning, hvor du skal sørge for at spænde godt op i din core, når du udfører de effektive full-body øvelser.

Start med at lave intervaller på cirka 20 sekunders varighed og øg gradvist tiden i takt med, at du bliver stærkere, og at du kan udholde mere.

#1 Asynkron Double Wave (træning af arme og skuldre)

Denne øvelse er en klassisk og velkendt crossfit øvelse, hvor der skal bruges 2 reb. Fastgør enderne af rebene til en stabil genstand. Placer dig på afstand fra monteringspunktet, hvor rebene er fastgjort. Rebene skal røre jorden. Stil dig med afstand mellem fødderne og bøj i knæene, mens du tager fat om rebenes ender. Sæt nu svingninger i gang på kryds af hinanden, så rebene skiftevis laver ’bølger’. Stræk armene ud og lav eksplosive bevægelser for at få maksimal udbytte af træningen.

Du kan selv justere, hvor meget udfordring du ønsker at have afhængig af, hvor tæt på står på det punkt, hvor rebene er fastgjorte. Des løsere rebene er, des mere kraft er der brug for til at lave svingninger.

#2 Synkron Double Wave + variation (træning af arme og skuldre samt lår og baller)

Den synkrone udgave af øvelsen minder i sin grundform om den asynkrone øvelse. Dog er denne øvelse en inspiration for dig, som ønsker ekstra udfordringer på den klassiske bølgebevægelse.

Der kan udføres masser af forskellige øvelser og variationer med et Crossfit Reb.

Hvis du kan klare mere end 10 minutters træning med de eksplosive bølgebevægelser, er det ved at være tid til at tilføje din træning ekstra udfordringer.

I stedet for at starte ud med at stå med en skulderbreddes afstand i mellem fødderne og kun bøje let i knæene, kan du i stedet starte med at stå i en squat og lade denne være din startposition.

Udfør øvelsen med rebene enten synkron eller asynkron mens du nu også træner baller og lår.

#3 Power Slam (træning af core, arme og skuldre)

Denne øvelse er en effektiv full-body øvelse, hvor du selv kan justere, hvor eksplosivt du vil træne. Fastgør enderne af rebene til en stabil genstand og placer dig på afstand fra punktet.

Din startposition er med ¾ strakte arme, mens du har et fast greb om rebene. Slå eksplosivt rebet ned mod jorden og kom tilbage med armen hævet over dit hoved.

Du kan udføre bevægelsen enten samtidig med armene, hvor du bøjer i knæene, idet du slå rebene eksplosivt ned i gulvet.

Der er masser af muligheder for at træne med et Crossfit Reb, hvor der kan videreudvikles med at tilføre variationer til øvelserne.