% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Ribbe

Det er vigtigt at få trænet dagligt, men det kan være svært at få træning tilpasset til en travl hverdag. Det er dog vigtigt at få motioneret regelmæssigt, så man kan holde kroppen sund og rask. Der findes mange træningsformer, og det er derfor vigtigt, at man finder en træningsform, som man er interesseret i, og som man kan lide at dyrke.

Læs mere
Sorter efter:

Med en ribbe kan man nemlig både træne sin balance og styrke, mens den samtidig også kan spille en stor rolle i udstrækningen efter træningen. Med en ribbe kan man også variere sværheden på de øvelser, man laver, hvilket også gør, at den kan bruges af alle lige gyldigt træningsniveau.

Når du køber en ribbe, så kan det være en god idé at researche for forskellige træningsøvelser, så du kan bruge ribben 100%, som du skal. Eksempelvis kan du blive klogere på, hvordan du får en stærkere core ved hjælp fra ribben, mens du også har mulighed for at styrke dine arme eller ben, hvis der er et større behov for det. Med en ribbe kan man dog træne hele kroppen, og derfor er mulighederne næsten uendelige.

 

Gymnastik ribbe

Hvis man førhen har været van til at træne, så kan det være nemmere at danne nye vaner i forhold til træning. Hurtigt vil man genfinde motivationen, og muskelhukommelsen tager over, hvorefter du hurtigt vil komme i form, hvis du holder træningen ved lige. Har du eksempelvis før gået til gymnastik, så kender du helt sikkert til ribben og de mange fordele. Er man smidig, så kan man holde mobiliteten og smidigheden ved lige, hvilket kun er en stor fordel. Smidighed og mobilitet gør nemlig træning nemmere, da man derved ikke er så stiv i kroppen. Kæmper du eksempelvis med stramme hofter, når du laver squats, så kan smidighed og bedre mobilitet hjælpe dig med at få en bedre teknik. Med en gymnastik ribbe kan du starte fra niveau 1 og bygge dig op, hvis du starter fra bunden.

Med en gymnastik ribbe kan du også øve forskellige øvelser. Ønsker du eksempelvis at kunne stå på hænder uden hjælp, så kan en ribbe hjælpe dig ud af starthullet. Det kan nemlig være en sikkerhed at starte op ad væggen, så man langsomt opbygger en sikkerhed på hænderne, hvorefter man kan begynde at gå lidt ud fra væggen, når man bliver mere sikker. Ribben kan være et hjælpemiddel fra starten og til slut, da man eksempelvis kan tage sine fødder ind mellem træet, så man kan styrke sin krop og holde øvelsen i længere tid. Er man tidligere gymnast, er der gode chancer for, at man kender ribben godt, og derved vil det kun være en god tilføjelse til træningsrummet. Velkendt træningsudstyr kan nemlig også være en måde, hvorpå man nemmere kan komme i gang med træningen, da man ved, hvad man kan bruge det til. Hvis du på et tidspunkt bliver lidt træt af de samme øvelser, eksempelvis pull ups, så er det dog også muligt at søge inspiration forskellige steder, så du kan udfordre dig selv, og så din træning bliver mere alsidig. En alsidig træning er nemlig vigtig, så man ikke altid træner de samme muskelgrupper. Man kan derved sikre, at hele kroppen bliver stærk, og det eksempelvis ikke kun er armene eller benene.

 

Ribbe til væg

Der er mange fordele ved en ribbe, men en af de store fordele er, at man kan få ribber, som skal fastgøres til væggen. Når ribben sidder fast på væggen, har man pludseligt mulighed for at bruge væggen i sin træning, og det vil kunne udvide dine træningsmuligheder markant. Har man ikke meget plads i hjemmet til eksempelvis en eller flere træningsmaskiner, så kan en ribbe være en god løsning, så man stadig kan træne, selvom man har få kvadratmeter at gøre med. Når ribben sidder fast på væggen, så har man også en stor sikkerhed, hvilket kan være medvirkende til, at man tør gå mere ud i de forskellige øvelser.

Da en ribbe sidder fast på væggen, tager den ikke meget plads ud i et rum, og derfor er der også mange, der vælger at investere i en ribbe, hvis man ikke har muligheden for at lave et træningsrum i hjemmet. Ribben kan installeres i soveværelset eller stuen, hvor man har muligheden for at bruge ribben som en del af indretningen, når man ikke skal bruge den til træning. På den måde kan man inkorporere træningsudstyr i hjemmet, uden at det bliver for meget at se på, og man vil samtidig have muligheden for at træne, når det passer ind i kalenderen. Hvis man får brug for at flytte den, kan det dog også nemt og hurtigt gøres, uden at den kommer til at tage for meget plads i det nye rum. Man skal dog blot sørge for, at den sidder godt fast i væggen, inden man begynder at træne, så man ikke havner i en uheldig situation, hvor man får skader eller lignende, og hvor man skal til at reparere væggen, som ribben var fastgjort til.

En ribbe kan også være en god tilføjelse til børneværelset, hvis man har børn, der elsker at bevæge sig. I dag bruger flere og flere børn mere tid på computeren, og derfor kan ribben invitere til bevægelse og sjov ind imellem spil og sjov, så man både får bevæget sig og kan hygge sig med sine venner over nettet. Invester eksempelvis i en madras til at være under ribben, så man kan være sikker på, at opstillingen er børnevenlig.

Træribbe

Der findes mange forskellige ribber på markedet, og derfor kan man også få dem i forskellige materialer. En træribbe kan være en god tilføjelse til hjemmetræningen, hvis man ønsker at kunne bruge ribben til helkropstræning. Ribber findes nemlig også i forskellige størrelser, og en træribbe går næsten fra gulv til loft. Der er mange fordele ved træribber, og med en træribbe kan man være sikker på at få en holdbar træningsløsning. En træribbe kan selvfølgelig blive slidt, hvis man bruger den meget, men den kan holde i mange år. Derfor kan man også se ribber i mange forskellige træningshaller og træningssale, hvor de bliver hyppigt brugt af folk i alle aldre. Hurtigt bliver man tryg ved ribben, og man kan benytte andet træningsudstyr med ribben, eller man kan udfordre sig selv med øvelser og lignende. Du kan endda invitere din partner eller dine børn med til at træne, når ribben er i hjemmet, så i sammen kan blive klogere på, hvad i skal øve jer på, og hvad i er gode til. En træribbe i hjemmet kan derfor også være medvirkende til, at familien bliver mere samlet.

Vælger du at investere i en træribbe til hjemmet, og skal den installeres et sted i hjemmet, hvor man ikke kan skjule den for eksempelvis gæster, så kan det være en idé at inkorporere i hjemmet. Det kan man gøre på mange måder. Eksempelvis kan man hænge ting på væggen, som man hurtigt kan tage af, når den skal bruges, men man har også muligheden for at male den i en farve, der passer ind i rummet, så træfarven ikke skiller sig for meget ud. På den måde kan man kombinere træning og indretning, så man eliminerer de dårlige undskyldninger for ikke at træne, når man har haft en travl dag, og man kan samtidig få et nyt pust ind i indretningen. Ribben i hjemmet kan dog også være medvirkende til, at man hele tiden bliver mindet om at træne, hvilket kun er en stor fordel, hvis man har en tendens til at glemme det. Udadtil fortæller den også gæster, at man træner, og det kan også være med til, at de går hjem og tænker over, om de skal investere i en praktisk ribbe til hjemmet.

Hvorfor er en ribbe et godt træningsredskab?

Hvis du undersøger, hvilke muligheder du har for at træne hjemme, så bør du investere i en ribbe. De fleste tror, at man egentligt kun kan træne kondition derhjemme via en løbetur eller en gåtur, men med en ribbe kan man også styrketræne, og man kan også nemt arbejde med sin mobilitet og smidighed, så den inviterer til en alsidig træning hver gang. En ribbe er altså et godt træningsredskab, da den kan bruges på mange forskellige måder, og alle aldre kan bruge den. Har man svært ved at finde på nye øvelser, man kan lave med ribben, så kan man købe udstyr, som kan bruges med ribben, så man igen får nye muligheder for nye træningsøvelser. I lang tid kan du altså nøjes med ribben og samtidig få en god træning hver gang, selvom det næsten kan lyde for godt til at være sandt.

Ribben kan også bruges til forskellige former for genoptræning, hvis man eksempelvis kæmper lidt med en skade, eller hvis man uheldigvis har været i en ulykke, hvor man har haft brækket en eller flere knogler, som derefter skal genoptrænes. Starter du stille ud, vil du hurtigt finde ud af, hvad din krop kan, og du vil derved også kunne udvikle dig med ribben, hvis du sørger for at træne regelmæssigt. Ribben er derfor et godt træningsredskab for både nye og øvede. Ribben fungerer altså som et multifunktionelt træningsredskab, som hverken fylder for meget eller koster for meget. Alle familier kan derfor investere i en ribbe til hjemmet for at komme i bedre form eller for at få kroppen i gang, hvis man har en tendens til at sidde for meget ned, eller hvis man er god til at finde på undskyldninger for ikke at komme i gang med at træne – enten hjemme eller i træningscentret.