Stepbænk

En stepbænk er et alsidigt redskab, der egner sig til mange træningsformål- og former.

Du kan blandt andet bruge det til aerobic, bodypump, bentræning, styrketræning og meget mere.

Se vores store udvalg herunder!

Læs mere

Få masser af træningseffekter med en stepbænk

Bænkene er garant for intensiv træning, der kan øge din forbrænding samt udholdenhed.

Når du ønsker dette træningsudstyr i høj kvalitet, kan du vælge den professionelle udgave fra Reebok eller billigere udgaver, som kan være oplagt begynderudstyr.

Fordelene ved stepbænke er, at alle uanset form og kondition kan være med, og der findes modeller og udgaver til ethvert behov.

Der er flere fordele at hente ved at bruge stepredskabet som genstand for din træning:

  • Intensiv pulstræning
  • Styrke koordination
  • Effektiv træning til forbrænding og derved populært træningsredskab til vægttab
  • Alle kan træne med på deres niveau
  • Pladsbesparende redskab der egner sig til hjemmetræning
  • Egner sig til mange forskellige træningsformer
  • Masser af effektive øvelser

 Når du vælger en bænk med forskellige højdeniveauer, får du maksimal udnyttelse af din træning. Med denne praktiske funktion kan du øge din belastning i takt med, at du gradvist øger din udholdenhed med træningen.

Hos Apuls.dk går vi op i at give vores kunder de bedste forudsætninger for at finde kvalitets udstyr til deres træning enten derhjemme eller i fitnesscenter. Derfor finder du masser af brugbar information om de forskellige produkter på markedet, da vi leverer udstyr til både begynderniveau samt til øvede sportsfolk.

 

Reebok stepbænk med høj kvalitet og forskellige højdeniveauer

Reebok står bag verdens mest brugte og mest kendte udgave af stepbænke, som har været brugt i mere end 25 år i fitnesscentre verden over. Og mærket er fortsat i dag førende på området.

Når du ønsker en stepbænk af højeste kvalitet på markedet og med en høj minimum brugervægt (110 kg), som kan få alle størrelser med på træningen, er produktet fra Reebok det oplagte valg.

Her får du et redskab, som kan håndtere at blive brugt i flere timer om dagen med dets solide konstruktion. Den er bygget i ét stykke som skaber ekstra høj modstandsdygtighed og levetid på redskabet.

Dette gør den særlig egnet til at blive brugt i fitnesscentrene, hvor den skal kunne tåle stor belastning i flere timer om dagen.

Denne model er et multifunktionelt redskab, som du kan anvende både om nybegynder eller øvet. Med de justerbare højder kan du selv tilpasse sværhedsgraden på din træning.

Udnyt de mange træningsmuligheder du kan lave med din Reebok stepbænk

Om din bænk skal være dit primære træningsredskab, eller om det skal supplere din træning, er op til dig. Du kan anvende bænken til flere træningsformer.

Således kan du bruge bænken i kombination med træning med kettlebells, håndvægte, træningselastikker mm.

Du kan opnå et stabilt leje, hvis du ligger med ryggen på overfladen af stepbænken og derved få maksimal stræk på din træning af bryst, når du træner med håndvægte.

Bænken fra Reebok er ideel til både enetræning samt holdtræning, og du kan udføre både enkle samt mere komplekse øvelser med den som dit redskab.

Den skridsikre gummioverflade sørger for, at du altid har et stabilt fæste på bænke selv under høj tempo. Derudover sikrer gummifødderne, at redskabet altid er stabilt placeret på underlaget.

Når du er ude efter en bænk, som skal kunne bruges til varieret cardio-træning, er Reeboks model dit oplagte valg.

 

Stepbænk øvelser der effektivt øger forbrændingen

Med dette redskab kan du effektivt få forbrændt kalorier – det eneste det kræver, er dig selv samt forskellige, effektive øvelser.

Herunder får du inspiration til 3 øvelser, som du kan udføre enten derhjemme eller i fitnessstudiet. Du kan med fordel vælge af lave interval træning med øvelserne, hvor du gentager forskellige øvelser i forskelligt tempo.

Stepbænke egner sig perfekt til bevægelsesserier, så du får masser af variation i din træning.

Øvelserne er oplagte af udføre for dig som nybegynder, der vil have gode erfaringer med den effektive træning, som din nye bænk giver muligheder for.

Øvelse 1: Basis step

Den helt grundlæggende bevægelse med redskabet er de velkendte op- og nedstigninger, som kan udføres af alle, og som er et godt afsæt for intervaltræning.

Træd op på bænken med dit ene ben, og træd derefter op med det andet. Træd ned med det første ben og derefter det andet. Når du har fået bevægelsesmønstret ind i kroppen, kan du sætte tempoet op og derefter variere det.

Øvelse 2: Hop med samlede ben

En af fordelen ved de skridsikre kvalitetsmodeller med højdeniveauer er, at de egner sig til hop, hvor du selv kan justere sværhedsgraden. Des højere bænken er, des mere udfordrende bliver øvelsen.

Det er en nem og simpel øvelse men samtidig et bevægelsesmønster, som giver masser af sved på panden.

Øvelse 3: Side step

Når først du er blevet fortrolig med bevægelserne på bænken, der kræver ekstra af dine ben og lår, kan du udfordre dig selv.

Stil dig på din ene side bænken og træd op med den fod, som er tættest på. Træd herefter op med den anden. Træd ned fra bænken på den anden side med den første fod, du satte op. Og træd ned med den anden fod.

Gentag bevægelse med modsatte fod fra den anden side.

 

Kom i form med en billig stepbænk

En billige udgave af dette redskab er en god måde at starte med at komme i form på. Der findes flere muligheder, når du ønsker et produkt med god kvalitet, og som skal kunne holde til de fleste øvelsesformer.

Når du skal udvælge dig din rette bænk, skal du holde øje med 4 vigtige punkter omkring redskabet:

   • Sikkerhed
   • Holdbarhed
   • Funktionalitet
   • Design og størrelse

Sikkerheden skabes ved, at du går efter modeller, som har en skridsikker gummioverflade. Holdbarheden kan du blandt andet sikre dig ved at vælge en model fra et af de kendte mærker på området for kvalitetsudstyr til træning. Disse fås også til budgetvenlige priser.

Funktionaliteten handler om, at du får maksimal udbytte af dit redskab.

Hvis du er nybegynder, kan en bænk uden forskellige højdeniveauer sagtens være passende. Men for dig der er øvet, eller for dig som vil have flere træningsmuligheder, vil den højdejusterbare model være det rette valg.

Designmæssigt kommer stepbænkene i forskellige størrelser både med hensyn til bredde, længde og højde.

Kvalitetsforskellen mellem hhv. billige og dyrere udgaver vil først vise sig, når du har brug for flere funktioner omkring brugen af din bænk. Og dette vil for de fleste først blive aktuelt, når du er blevet øvet og erfaren med din step-træning.

Hvorfor er stepbænke effektive træningsredskaber?

Med intensiv træning på disse bænke kan du forbrænde væsentlig flere kalorier sammenholdt med, hvor lang tid det vil kræve at forbrænde samme kalorieantal med f.eks. løb.

Sammenholdt med løb vil dine led og sener ikke blive belastet, når du stepper. Her undgår du de belastende stød, da dine fødder altid er i kontakt med underlaget eller bænken. Den skånsomme træningsform er til gavn for mange personer.

Det fleksible og praktiske redskab er fordelagtig til hjemmetræningen, hvor du nemt og enkelt kan tage bænken frem, når du vil træne.

Der findes træningsprogrammer til enhver udøver, og det er nemt selv at tilpasse sværhedsgraden af træningen.

Der er masser af gode muligheder for at komme i form med selv en billige udgave, hvor du kan udføre langt de fleste basisøvelser.

I takt med at du får mod på flere udfordringer og sværhedsgrader, kan du altid udvide dine træningsmuligheder ved at købe en stepbænk med flere avancerede funktioner.  

Fitness stepbænk til alsidig træning

Selvom hjemmetræning i stigende grad er blevet populært med de fleksible rammer, lever stepbænkene dog stadig i bedste velgående i fitnesscentre landet over.

Du kan opleve mange forskellige betegnelser for redskabet, hvoraf stepbræt og fitness stepbænk vil være i blandt de velkendte.

I fitnesscentre er bænkene et alsidigt og funktionelt redskab.

De egner sig i særdeles til holdtræning, hvor det intensive træningstempo i kombination med høj musik er med til at sætte pulsene op.

I denne forbindelse er bænkene et billigt træningsredskab, som med sikkerhed vil blive brugt af både mænd og kvinder.

Det vil typisk være kvinderne, som ses til holdtræning i f.eks. aerobic, mens mændene kan få masser af range of motion på deres brysttræning med håndvægte, når de ligger på bænken.

Gode råd i forbindelse med træning på stepbænk

Når du først har fået din bænk, kan du i princippet starte med det samme. Dog anbefales det, at du sørger for at træne i sko – også selvom du træner derhjemme i stuen.

Med enten løbesko eller almindelige sportssko får du mest mulig ud af din træning, da det giver dig support og støtte i de intensive bevægelsesmønstre med høj tempo.

Du behøver ikke købe et par specialdesignede stepsko for at dine fødder får god komfort under træning.

Når du som nybegynder starter med at træne eller steppe på bænken, er det en god idé at starte ud med at lave en serie af de forskellige basisbevægelser (side step samt op- og nedstigninger). Disse danner grundlag for mange af de mere avancerede og udfordrende bevægelsesserier, som du kan lave.

Når både din krop og hjerne (når du træner koordination, sætter du også dine hjernehalvdele i træning) er tilvænnet træningsformen, kan du mere effektivt skabe progression.

Stepbænk på tilbud til både nybegynderen og den øvede

Om du træner med billige eller dyre produkter, vil effekterne overordnet set være de samme.

Du forbrænder ligeså mange kalorier med en billig bænk, som du gør med en dyrere udgave.

Med andre ord kan det både økonomisk samt funktionelt svare sig for dig at gå efter tilbud, når du er blevet motiveret for at komme i form med dette effektive step-redskab.

En stepbænk med forskellige højdeniveauer kan både anvendes af den ambitiøse nybegynder samt af den erfarne udøver, som kender til træningsformen.

Derfor kan du med fordel gå efter denne udgave, når du leder efter kvalitetsbænk på tilbud, som kan give dig masser af udfordringer samt mulighed for variation i din træning.

Uanset om det er til hjemmetræning, eller du har brug for flere udgaver af træningsredskabet til dit fitnessstudie, er det oplagt at benytte dig af stepbænke på tilbud.

Kvalitet og gode tilbud på de bedste mærker

Her hos Apuls.dk skal du ikke bekymre dig om at gå ned på kvalitet, når du benytter dig af tilbud. Vi forhandler kvalitetsudstyr fra førende producenter på markedet (herunder Abilica, Reebok, Kettler), så du er sikker på altid at få maksimal holdbarhed på dit træningsudstyr.

Derudover kan du også finde tilbehør på tilbud, som kan være oplagt at benytte dig af, hvis du allerede har en bænk, der har brug for at blive opdateret på funktion og sikkerhed.

Det er nemt og overskueligt at handle hos os, hvor du finder detaljerede produktbeskrivelser omkring hvert enkelt udgave.

Derved er du bedst mulig i stand til at finde det udstyr til din træning, som passer til dig og dine behov.

Ekstra info omkring stepbænke

Vi kender det alle sammen, når vi skal op af de uendeligt lange trapper. Så der er vist heller ingen der er i tvivl om, at trappetræning er godt for benene. Samme træning har du mulighed for, at lave på en stepbænk eller stepbræt.

Mange kender stepbræts fra holdtræning i fitnesscentret, og stepbrættet har også været en del af holdtræning i mange år, så øvelserne er ikke svært tilgængelige og der er enormt mange muligheder for at lave en varieret træning, på dit stepbræt.

Du kan tage holdtræningen med hjem i stuen, og lave alle de fede øvelser, lige når det passer dig. Du har stor mulighed for at træne baller og lår samt opnå den opstrammende effekt, som mange ønsker. Du kan på bare 10 min om dagen, opnå rigtig gode resultater

Hvilket stepbræt skal jeg vælge?
Når du skal købe et stepbræt, skal du især kigge på hvilke højdeniveauer de kan indstilles i, kvaliteten samt om overfladen er skridsikker. Alle vores stepbræt har en skridsikker overflade, da det af sikkerhedsmæssige årsager er bedst.

Derfor er der kun højdeniveauerne og kvaliteten tilbage. Hvis du søger et stepbræt med 3 forskellige niveauer bør du vælge det professionelle Reebok Studio Step stepbrættet. Højdeindstillingen er let at foretage med fødderne, så du får en hæjde på 15cm, 20cm eller 25cm. Højdeindstillingen på et stepbræt, gør det let at øge belastningen og dermed også dit udbytte af træningen.

Kvaliteten på Reebok Studio Step Stepbrættet er samtidig helt i top. Hvis du søger et lidt billigere stepbræt, som stadig er i en god kvalitet, anbefaler vi Aserve Aerobic Step Stepbæt, som kan indstilles i højden af 10cm og 20cm. Kvaliteten på dette stepbræt er også fint og overfladen er skridsikker.

Reebok fremstiller et specielt stepbræt, som samtidig kan benyttes som træningsbænk. Denne model kaldes Reebok Studio Deck og har den store fordel af selve trædepladen til stepbrættet kan sættes op og derved fungere som træningsbænk. Denne smarte funktion, gør den perfekt til hjemmetræning, da du sparer gevaldigt på pladsen.
Stepbrættet har også et lille opbevaringsrum under trædefladen, som du kan bruge til et træningselastik eller lignende.

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet.

Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning!