Slyngetræner

Slyngetræner til effektiv all-around træning

Denne træningsform (også kaldet ”suspension træning”) er særlig oplagt for dig, som ønsker at have et redskab til hjemmetræning, der giver dig mulighed for at træne hele kroppen.

Se vores store udvalg her på siden.

Læs mere
Sorter efter:

Du samarbejder med redskabet med din kropsvægt, og du kan selv justere den modstand, du har brug for.

Teknikken handler om at bruge tyngdekraften. Des mere vandret din krop er, des mere modstand vil der komme under træning, og des mere udfordrende og intense bliver øvelserne.

Træningsformen er blevet særlig populær de seneste år som følge af flere elementer. Det er et vedligeholdelsesfrit redskab, det er nemt at tage med på farten, det er billigt, og alle kan deltage.

Er dette redskab nyt for dig, vil der flere spørgsmål, som er vigtige at afklaret, før du køber dit hjemmetræningsudstyr.

Du skal forholde dig til følgende forhold for at få det mest optimale udbytte af din slyngetræner:

  • Montering
  • Øvelser
  • Udgave + tilbehør (nybegynder- eller professionel model)
  • Pris

Der findes forskellige udgaver på markedet, og det vil derfor være forskelligt, hvilke øvelser de forskellige udgaver egner sig til. Og de vil komme med forskelligt tilbehør til montering.

I løbet af denne guide får du svar på alt det, du skal vide for at komme godt i gang med hjemmetræning med din slyngetræner.

 

Gode råd til at komme godt i gang med din træningsslynge

Dit aktuelle træningsniveau samt fysik vil være med til at afgøre, hvilken model og udgave der vil være den bedste for dig.

Det er ikke kun topprofessionelle atleter, som har glæde og gavn af suspension træning. Også helt almindelige mennesker der ønsker en stærkere kropsholdning eller øget styrke af kroppens store muskelgrupper, har effekt af træningen.

Der findes udgaver til både nybegyndere og mere erfarne fitnessudøvere.

Der er en række punkter, du skal være opmærksom på, før du sætter gang i din suspension træning.

Tilrettelæg træningen ift. din krop

Der findes mange udgaver af øvelser, du kan bruge med en træningsslynge. Øvelser, som både kan foretages udenfor eller indenfor. Og som vil variere i modstand og intensitet.

Det er i denne forbindelse vigtigt, at dig som i forvejen har problemer med led, er opmærksom på at finde egnede øvelser, så du undgår skader.

Her handler det om at gå blidere til værks med træningen fremfor at være for ambitiøs med at lave for hårde øvelser.

Med den rette teknik undgår du skader

Grundteknikken handler om, at dine fødder skal have en solid placering på underlaget, så du mindsker risikoen for at miste balancen og derved udføre øvelserne forkert og risikere skader.

Der findes hjælpsomme plakater, som illustrerer de klassiske øvelser med slyngetræneren med både billede og supplerende tekst. Dette kan være et oplagt støtteredskab for dig som nybegynder.

Dette kan hjælpe dig med at udføre øvelserne korrekt og minimere din skadesrisiko, og det kan give dig inspiration til nye øvelser.

Vælg træningsslynge + tilbehør der passer til dig

En Suspension Trainer er ikke bare en Suspension Trainer. Der er forskel på både længer, kvalitet af stropperne samt design af greb. Derudover skal du i forbindelse med køb gøre dig tanker om, hvor du vil anvende redskabet – skal det primært være et bestemt sted indenfor, eller ønsker du at træne udenfor.

De billige udgaver kan med fordel anvendes af dig, som er ny med denne træningsform. Derudover findes der professionelle udgaver (Redcord Trainer), som er anbefalet af fysioterapeuter.

 

Find slyngetræner på tilbud hos Apuls

Her hos os finder du et stort marked for træningsslynger på tilbud. Disse giver dig mulighed for at få et kvalitetsprodukt, bare til billigere penge.

Du skal udvælge dig den model, som passer specifikt til dig. Her skal du være opmærksom på:

Længde og kvalitet af stropperne

Mange modeller på markedet findes med justerbare stropper, som er et oplagt produkt at købe, så du kan tilpasse længden i forhold til din krop.

Mærke

Når du vælger kvalitetsprodukter fra forhandlere på nettet, som specialiserer sig i salg af træningsudstyr, finder du forskellige mærker – og her er det med at være opmærksom på disse og kvaliteten disse byder på. Hos os fører vi kun mærker, som er udplukket af vores ekspertteam for at sikre, at du her kun finder produkter i høj kvalitet.  

Design og kvalitet af greb 

Grebene du finder på de forskellige udgaver vil variere i kvalitet. Du kan finde professionelle slyngetrænere på tilbud, der har forstærkede gummihåndtag for en optimal komfort og sikkert greb.

Anvendelsesområde

Mange udgaver leveres med en transporttaske, som gør det nemt for dig at kunne tage dit træningsredskab med dig.

Før du bestiller din Suspension Trainer kan du med fordel gøre dig tanker om, hvorvidt du primært ønsker at bruge redskabet i hjemmet, eller om du ønsker at tage det med dig.

Til dig som nybegynder anbefales det at starte med at træne derhjemme, hvor du har stabil underlag.

Når du køber din Suspension Trainer på tilbud, skal du være opmærksom på, om produktet leveres med ophæng. Herved får du et komplet træningsredskab, som giver dig det største udbytte fra starten af.

Langt de fleste slyngetrænere leveres med monteringsudstyr, så du kan sætte udstyret korrekt og sikkert op i hjemmet.

Øg din styrke og koordination med slyngetræner øvelser

Der findes et hav af brugbare øvelser, du kan lave derhjemme med en Suspension Trainer.

Det vil være krævende core-øvelser, da det kræver, at du er spændt godt op i hele kroppen for at træne både stabilitet og koordination.

Du kan udvælge den eller de øvelser, som i forvejen passer til dit træningsprogram. Eller du kan som nybegynder udvælge de øvelser, som du ønsker at prøver kræfter med.

Når du bruger redskabet indenfor, vil den enten skulle sættes op på den anden side af en dør med den tilhørende ’klods’ eller ophænges i loftet.

1. Squat jump (træning af mave, baller og lår)

Stå med front mod det sted, hvor redskabet er ophæng og grib fast i håndtagene med let bøjede arme (de må ikke være helt udstrakte). Tag fast om håndtagene med håndfladerne opad.

Squat til cirka 90 graders vinkel og sørg for, at dine knæ ikke når ud over tåspidserne.

Pres hænderne ned mens du nu hopper så højt op i luften, du kan.

Når du hopper op, skal du puste ud og spænde godt op i maven.

2. Low Row (træning af arme, ryg og skuldre)

Stå med front mod det sted, hvor redskaber er ophængt og grib fast i håndtagene med håndryggene ud til hver sin side.

Når du har fundet et fast greb, skal du læne dig tilbage, strække armene og vende håndfladerne mod hinanden. Sørg for at have dine knæ let bøjede.

Pust ud når du trækker dig frem igen. Bøj armene så albuerne peger bagud.

Tag en dyb vejrtrækning og gentag bevægelsen med at læne dig bagud.

Des længere frem mod slyngen du placerer dig, des mere udfordrende bliver øvelsen.

Det er vigtigt, at du udfører bevægelserne kontrolleret, så du kan mærke, at det er armmusklerne du bruger (og ikke skuldrene du hiver med).

3. Atomic Push Up (træning af bryst, arme og mave)

Fra en liggende position med maven mod gulvet skal grebene fra din slynge befinde sig ca. 25 cm. over gulvet.

Placer en vrist i hvert greb. Gør dig stiv i hele kroppen, så din krop er lige. Start med at udføre øvelsen som en armbøjning med at sænke dit bryst mod gulvet.

Når du når din vandrette position igen med strakte arme, skal du skyde knæene ind under din overkrop. Herefter skal du strække dem ud igen, så du når din start position.

En billig slyngetræner til dig som er ny i denne træningsform

Er du ligesom masser af andre mennesker blevet interesseret i de mange anvendelsesmuligheder, som en Suspension Trainer giver mulighed for, er det både nemt og billigt at anskaffe dig en funktionel startudgave.

En slyngetræner bliver i forvejen regnet som et billigt træningsredskab til hjemmebrug, da den ikke (modsat diverse maskiner) behøver vedligehold. Og med det store marked du finder hos os, er det nemt at anskaffe en udgave, som passer til dine træningsbehov.

Fordelene ved at købe billigt kvalitetsudstyr til din hjemmetræning er, at du som nybegynder kan skabe dig erfaringer med at bruge udstyret – uden at skulle bruge hele din opsparing på at komme i gang.

For selvom du går efter en billig udgave, betyder det ikke, at du skal gå på kompromis med kvaliteten.

Komplet startsæt til billige priser

Du finder flere kvalitetsprodukter (også de professionelle udgaver) til billige priser, som kommer i slidstærke materialer og med mulighed for at få forstærket gummigreb på håndtagene.

Det kan være en fordel at vælge slyngetræneren med de ekstra skånsomme håndtag, da det gør det muligt for dig at lave endnu flere øvelser med redskabet. Det kan være en komfortabel beslutning for dig at vælge disse udgaver i forhold til øvelser, hvor du skal have dine vriste eller fødder solidt placerede i håndtagene.

Når du køber din slynge på nettet, kan du altid få oplyst, hvor omfattende udstyrspakken er (det vil sige, hvor meget tilbehør der følger med). Og du kan få oplyst, hvordan slynges skal monteres.

Vigtigst af alt er det, at du opmærksom på at købe et produkt som passer til din kropsvægt. Du kan finde tallet for den maksimale brugervægt i forbindelse med hver produktbeskrivelse her hos os, så du altid har mulighed for at finde præcis det produkt, der udfylder dine behov.

Fitness slynge til dig med særlige træningsbehov

Fitness slynge, slyngetræner, Suspension Trainer – kært barn har mange navne og anvendelsesformer. Den effektive all-around træning af kroppen kan let foregå med brug af dette redskab alene, og du finder træningsprogrammer alene med dette redskab i centrum.

Men der er en anden betydningsfuld fordel ved fitness slyngen, og dette handler om at (gen)opbygge styrke og forebygge skader.

For dig som i forvejen er en erfaren sportsudøver (om det er håndbold, tennis, fodbold eller lignende fysisk disciplin) kan du opnå gavnlige effekter ved at træne med en slyngetræner.

De særlige træningsbehov kan være for dig, som

  • Ønsker at genoptræne skuldre, knæ, ryg eller hofter
  • Ønsker at forbedre din fysiske styrke i forbindelse med anden sport

Der findes mere avancerede udgaver af slyngetrænere på markedet, som er anbefalet af fysioterapeuter og designet til at blive brugt i forbindelse med disse specifikke træningsbehov.

Med disse udgaver kan du udføre en række øvelser, som du ikke kan med den almindelige udgave.

Du finder blandt denne model under navnet Record Trainer, der også bliver brugt af professionelle fitnessudøvere.

Her kommer de store fordele ved anvendelsesformen af slyngetræneren frem. For uanset dit træningsformål, din kropsvægt, din styrke og form og uanset din alder kan du opnå positive effekter ved denne træningsform.

Slyngetræner til effektiv hjemmetræning

Er du på udkig efter et træningsredskab, hvormed du effektivt kan træne hele kroppen derhjemme, er en slyngetræner et godt valg. Med denne træningsform har du mulighed for at sætte fokus på de små støttemuskler. Ved hjælp af din egen kropsvægt som modstand, kan du udføre enhver øvelse på dette træningsredskab. Modstanden kan du nemt justere, så den passer til dig. Jo mere vandret din krop er, desto mere modstand vil du have. Er du i gang med et genoptræningsforløb, kan du sagtens starte ud med en lav modstand og gradvist øge, når du er klar til det.

Vælg en slyngetræner trx fra Apuls, når du gerne vil træne fitness derhjemme.

Nem montering af din suspension trainer

Når du køber en suspension trainer hos Apuls følger der en klemme med, sådan at du nemt kan montere dit nye træningsredskab og hurtigt kan komme i gang med dine øvelser. Du kan vælge af hænge redskabet op i loftet eller sætte den fast i døren – uanset hvad du vælger, så følger det nødvendige udstyr med.

Billig Suspension Trainer – køb hos Apuls

Vi har et stort udvalg af billige slyngetrænere og det er muligt at få meget for pengene. De billige slyngetrænere leveres inklusiv alt det nødvendige tilbehør, som eksempelvis dørstop. I denne kategori anbefaler vi Liveup Suspension Training, som leveres inkl. dørstop og rejsepose.

Kvaliteten er god, og ved hjemmetræning vil denne model være tilstrækkelig.

Proffesionel slyngetræner – anbefalet af fysioterapeuter

Redcord Trainer er en ny professionel slyngetræner, der giver mulighed for en række nye øvelser. Denne model er også fremstillet i en enormt god kvalitet og benyttes eksempelvis af mange fysioterapeuter. Den nye suspension trainer leveres inkl. 5 træningsprogrammer, så du kan komme godt i gang med de nye øvelser. Redcord Trainer slyngetræneren er særligt populær i Norge, hvor der er klinikker der udelukkende arbejder med Redcord.'

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet.

Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning!