Gymnastikbold

En træningsbold går under mange navne, så som gymball, som er den engelske betegnelse. Så er der terapibold, som de ofte bliver kaldt hos fysioterapeuterne. Det er dog ikke så ofte vi bruger terapibold i daglig tale. Oftest kaldes de træningsbolde eller gymnastikbolde. Derudover er der også udtryk som swissball og pilatesbold.

Disse udtryk er alle betegnelsen for det samme træningsudstyr – Et træningsredskab som er fantastisk til at træne mave, ryg og balance. Der findes rigtig mange træningsøvelser til gymnastikbold og det er kun fantasien sætter grænserne. Mangler du inspiration til træningsøvelser med træningsbold kan du læse mere længere nede på siden. Se vores store udvalg af træningsbolde.

 

Gymnastikbold 45cm   Gymnastikbold 55cm   Gymnastikbold 65cm   Gymnastikbold 75cm   Gymnastikbold 85cm   Pilatesbold   Pakker   Pumpe   Stativ   Finansiering

 

Læs mere
Sorter efter:

Træningsbold / Gymnastikbold

Simpel hjemmetræning med træningsbold eller gymnastikbold - også kaldet fitnessbold er uhyre effektivt, og det kan gøres på meget lidt plads. Træning med gymballs er en af de træningsformer der har den bredeste målgruppe. Det er et af de træningsredskaber, som lægen oftest anbefaler i mange sammenhænge. Ikke nok med at være et meget funktionelt træningsredskab, så er en træningsbold også et af de vigtigste elementer i genoptræning.

Grunden til at gymnastikbold anvendes til genoptræningsøvelser er, at træningsbelastningen er meget lav, derved belastes dine sener og muskler mindst muligt. Det er af samme grund at meget træning til gravide indeholder en gymball træningsbold. Der er mange muligheder for at træne de nødvendige områder uden at belaste din krop på en unødvendig måde.

Hvilken træningsbold skal jeg vælge?

Der findes mange typer træningsbolde og der findes rigtig mange funktioner af træningsbolde. Det er vigtigt at du overvejer formålet med din træningsbold inden du køber. Skal du bruge en træningsbold til øvelser eller en gymnastikbold til kontorstol. Men vigtigst af alt er typen på bolden.

Alt efter formålet, skal du nemlig vælge forskellig størrelse på træningsbolden. Vi anbefaler at du vælger bolden udfra dine behov for bolden. Nedenfor har vi vejledning til at vælge den rigtige træningsbold ud fra dine behov:

Gymnastikbold – hvilken størrelse?

Når det angår træningsbold til fitness er det foruddefineret hvilken størrelse du skal bruge ud fra din højde. Dermed ikke sagt, at du ikke kan træne med en bold i en anden størrelse – Størrelserne er vejledende og giver dig en idé om, hvad det optimale vil være. Der er også forskel på armlængde og lignende så disse tal er gennemsnitlige:

Gymnastikbold til Træning:

  • 45cm Træningsbold / gymball egner sig til en person på under 149
  • 55cm Træningsbold / gymball egner sig til en person på 150-159cm
  • 65cm Træningsbold / gymball egner sig til en person på 160-179cm
  • 75cm Træningsbold / gymball egner sig til en person på 180-194cm
  • 85cm Træningsbold / gymball egner sig til en person på 195+

Træningsbold som stol:

  • 45cm Gymnastikbold / gymball egner sig til en person på under *159
  • 55cm Gymnastikbold / gymball egner sig til en person på *160-174cm
  • 65cm Gymnastikbold / gymball egner sig til en person på *175-194cm
  • 75cm Gymnastikbold / gymball egner sig til en person på *195-197cm
  • 85cm Gymnastikbold / gymball egner sig til en person på *198+

*Disse højder er vejledende, da der kan være stor forskel på benlængde og kropshøjde. Rådfør dig eventuelt med en fysioterapeut ellers er du altid velkommen til at ringe og spørge os til råds.

Billig træningsbold

Vi har altid et stort udvalg af billige træningsbolde. Vi bestræber os på at have det fulde udvalg og dermed også de billigste træningsbolde på markedet. Det er dog ikke altid det billigste valg, som er det bedste. Igen anbefaler vi at du kigger på dit behov for træningsbold og køber bolden i en kvalitet som passer til dit behov.

Gymnastikbold som stol

Brug træningsbolden som kontorstol og oplev en forbedring af din holdning og lindring i ryggen. Det kan være en stor fordel, at bruge en træningsbold som stol, da du skåner ryggen og nakken for en anspændt stilling.

Vi bestræber os på altid at have det bedst mulige udvalg af gymballs. Det vigtigste for os er, at du finder det rette produkt. Derfor er du altid velkommen til at kontakte os, hvis der er det mindste du er i tvivl om. Som en del af helhedsudvalget tilbyder vi også opbevaringsstativer til dine gymballs.

Øvelser med træningsbold - træningsøvelser på bold.

Der er rigtig mange gode træningsøvelser med en træningsbold. Du har mulighed for at styrke hele kroppen samt opnå en gennemgående træning, som uden tvivl vil være givende for alle. Øvelserne kan være simple, så alle kan være med. Men niveauet kan også øges til nogle meget tekniske øvelser, hvor det kræver meget øvelse for at være med.

Vi anbefaler, at du starter stille ud med øvelserne. Start eksempelvis med en liggende øvelse på gulvet. Stræk armene op over hovedet med bolden i mellem hænderne. Lav en mavebøjning og ræk bolden ned mellem dine fødder – hvorefter du lægger dig fladt ned – nu med bolden mellem fødderne. Gør det samme og ræk bolden til hænderne igen.

En anden øvelse kunne være armbøjninger på træningsbold. Det kan gøres på flere måder:

Start evt. med at stå i udgangsposition med hænderne på bolden. Lav herefter armbøjningerne mens du holder balancen med bolden. Derved stimulerer du mange flere muskler end ved armbøjningerne på normal vis.

En anden måde du kan gøre det på er, at have fødderne på bolden i udgangsposition. Dette kræver mere balance men giver en stor effekt for dine øvelser. Gør det forsigtigt i starten, så du ikke vælter af. Lav herefter armbøjningerne på ”normal vis” og oplev den store forskel på øvelserne. Det giver rigtig gode resultater, hvis du får styr på dem

Gymnastikbold til børn

Flere og flere vælger at købe træningsbolde til deres børn. Bolden anvendes som en del af deres leg. Det kan være en rigtig god idé, da træningsbolden er en rigtig god sansemæssig oplevelse. De er sjove at lege med og giver rigtig mange muligheder for kreative tanker. Den er også meget skånsom at bruge som stol til de som bruger mange timer foran computeren. Her er træningsbolden en rigtig god måde til at mindske belastningen.

Redondo træningsbold

Der findes mange typer af træningsbolde. Den store træningsbold, som også er kendt som gymball. Så er der også den mindre bold: Redondo Bolden, som er en lille bold til mange lignende øvelser. Træning som yoga og pilates har taget redondo bolden til sig og du vil opleve at redondo er et kendt redskab til rigtig mange gode øvelser.

Historien bag gymballs

Den første gymball blev opfundet i 1963 af en Italiensk fabrik, med speciale i plastik. I starten blev disse gymballs kaldt "Pezzi bolde" og blev oprindeligt brugt i behandlingsforløb for nyfødte og spædbørn. Senere blev de benyttet som fysisk terapi for neuro udviklingsmæssige behandler af Dr. Susanne Klein-Vogelbach. Gymball har den store fordel at dit underlag bliver ustabilt og derved bruger kroppen mange flere muskler på at holde dig stabil. Det er særligt mavemusklerne og rygmusklerne der stimuleres ved træning på en gymball.

Diagonalløft på træningsbold

Læg dig med maven på bolden og knæene i gulvet. Hold nu balancen så godt du kan og lav øvelserne med hænder og fødder. Herved træner du din balancetræning rigtig meget og vil hurtigt opnå gode resultater.

Relevant udstyr du bør kigge på, når du overvejer en gymnastikbold:

Overvej en god træningsmåtte - En foam roller - måske et par lækre træningselastikker - Vi har også et stort udvalg af yogamåtter.