Køb roligt alle dine julegaver nu - vi har 365 dage returret

Træningselastik

En træningselastik bør være en fast del, af enhver træning. Træning med træningselastikker er både skånsom for kroppen og ekstremt effektiv.

Udforsk vores mange spændende modeller herunder!

Læs mere

Hvorfor skal du træne med en træningselastik?

Du bør træne med en træningselastik, fordi træningen er skånsom for din krop og kan give enorme resultater, hvis du træner korrekt. Du kan træne hele kroppen, uden undtagelse af nogle muskler.

Træningselastikker kan benyttes i stort set alle former for træning, hvis du er lidt opfindsom. Det gælder både yoga, pilates, aerobic, genoptræning, styrketræning, crossfit og alle andre former for træning.

Elastikkerne findes i enormt mange forskellige sværhedsgrader, så du vil altid kunne finde en sværhedsgrad, der passer perfekt til dig.

En træningselastik med håndtag, er den mest almindelige model, til hjemmetræning. Det skyldes at der er så ekstremt mange øvelser, som kan udføre med dem og at priserne er meget lave. Generelt er træningselastikker noget af det mest billige træningsudstyr på markedet, sammenlignet med det antal øvelser, som du kan udføre.

træningselastik

En træningselastik er let at opbevare og let at transportere med dig rundt. De er derfor lette, at have med i fitnesscentret, hvis du foretrækker at benytte din egen, med på ferien, i sommerhuset eller et helt andet sted. Træningselastikker gør din træning let og tilgængelig, uanset hvor du befinder dig.

Herunder vil vi gennemgå de forskellige typer af træningselastikker samt hvilke detaljer du skal overveje, når du skal anskaffe dig en træningselastik.
Vi håber at du ved hjælp af denne beskrivelse, kan finde frem til lige netop den træningselastik, som vil gøre din træning til en fornøjelse.

Typer af træningselastikker

Der findes mange forskellige typer træningselastikker, men de primære modeller er træningselastik med håndtag, elastikbånd, powerband, fitness elastik samt tubing. Herunder vil vi beskrive hver type, for at give dig et billede af forskellen imellem dem.

træningselastik type

Træningselastik med håndtag

Denne type kaldes også exertube og er den mest populære type på markedet. Der er et meget stort udvalg af disse, så det kan være svært at vælge, præcis hvilken model, du har behov for.

Når du skal vælge den korrekte exertube træningselastik med håndtag, bør du primært overveje håndtagets type og form, længden samt muligheden for at justere længden.

De billigste exertube træningselastikker har håndtag, som er belagt med mosgummi og dette er faktisk en rigtig fin løsning.
Holdbarheden er ikke den bedste, men komforten er i top og det er detaljer som dette, som gør det muligt at holde den lave pris. Den lave pris taget i betragtning, er dette mosgummi materiale faktisk rigtig godt.

Nogle træningselastikker med håndtag, har robust plast som håndtag og dette er væsentlig mere holdbart end mosgummi overfladen. Komforten er en smule mindre, men hvis du bruger dine træningselastikker hårdt, vil denne type plast håndtag, være bedst for dig.

Denne type plast håndtag, vil også være bedst på din træningselastik, hvis du sveder meget under træningen. Mosgummi overfladen kan nemlig godt opløses over tid, hvis de bliver meget fugtige.

Hvis du ønsker en højere fleksibilitet i dit håndtag, findes der nogle træningselastikker, med en rem, som håndtag. Disse elastikker vil føles ukomfortable for de fleste, hvis du træner med høj styrke.

Bredden på håndtagene er ofte vigtige for komforten, hvis du har lidt større hænder. Bredden er typisk 11-13cm og du kan let finde ud af, hvor bred et håndtag du har brug for, ved at måle bredden på din hånd, i knyttet stilling.

exertube træningselastik med håndtag

Håndtagene på træningselastikker har ofte nogle bløde sider, som faktisk ikke gør ondt at have hånd siderne op ad, så der behøver ikke nødvendigvis at være en masse luft på hver siden. Det dog vigtigt, at du gør dig overvejelsen, inden du køber en træningselastik.

Der er en lille detalje, du skal være opmærksom på, hvis du vælger en træningselastik, hvor bredden på håndtaget kun lige netop, er lige så bredt som din hånd.
Det gælder primært træningselastikker, der har mosgummi på håndtaget og det er simpelthen kanterne, der holder denne gummi fast.
Den kant, der er på hver side af mosgummiet, som ikke må være for høj. Hvis denne kant er for høj, vil det mindske din komfort.

En træningselastik med håndtag fås primært i 2 forskellige længder - nemlig 120cm og 140cm.
Der findes 7 sværhedsgrader af træningselastik med håndtag og derved er det let at øge belastningen gradvist, under din træning. Hvis der kun være 3 sværhedsgrader, skulle du gå meget ned, i antal gentagelser, når du øgede belastningen - det undgår vi heldigvis, med det store udvalg.

Nogle træningselastikker med håndtag kan justeres i længden. Det er dog langt fra alle, så vær opmærksom på dette, hvis det er en vigtig detalje for dig. De fleste vælger dog bare den længde, på deres træningselastik med håndtag, som de har behov for.

Elastikbånd

Elastikbåndet er en lang elastik, uden håndtag. Disse elastikker er yderst populære og benyttes ofte i en længde på 150 - 153cm, men du kan få enkelte modeller på op til 180cm.

Disse elastikbånd benyttes faktisk til mange af de samme øvelser, som træningselastikker med håndtag. Den største forskel mellem de to modeller, er at du har væsentlig større frihed med elastikbånd, da de ikke har nogle håndtag.

Disse elastikbånd har en tykkelse på 0,25 - 0,4mm og er derved den tyndeste elastikform. Det gør dem meget fleksible og muliggør mange øvelser.

Bredden varierer mellem 12 - 15mm og der findes 7 sværhedsgrader. De mange sværhedsgrader, gør det let at øge belastningen gradvist, uden at skulle gå meget ned i gentagelser.

Elastikbånd er nok den letteste træningselastik, at justere i længden. Du klipper nemlig blot båndet, hvor du ønsker det. Derfor fås denne type træningselastik også i mange forskellige længder - helt op til 45 meter. Du klipper simpelthen bare de længder af, som du ønsker.

Hvis du klipper et elastikbånd, til din ønskede længde, vil det ikke gå ud over holdbarheden. De er simpelthen fremstillet, til at kunne klare en afkortning.

elastikbånd træningselastik

PowerBand

Powerband træningselastikkerne benyttes ofte i forbindelse med Crossfit eller styrketræning. De har en meget større modstand end de andre typer træningselastikker og benytter derfor i langt højere grad, til muskelopbygning.

Der findes 8 sværhedsgrader af powerband træningselastikker og disse mange niveauer er perfekt, hvis du eksempelvis bruger elastikkerne, som assistance under pull up øvelser.

Powerband elastikker benyttes også ofte i forbindelse, med andet vægtudstyr. De mest almindelige øvelser med andet træningsudstyr, er i forbindelse med vægtstænger.

Med en curl vægtstang sætter du eksempelvis 1 powerband træningselastik under hver fod og de andre ender rundt om en curl vægtstangen. Derved kan du hæve curl stangen, hvor du benytter elastikkens modstand, som vægt.
Fordelen ved dette, er at modstanden øges, jo højere du hæver stangen. Det er den øverste del af bevægelsen, hvor dine muskler vil have lettest ved at løfte en ensartet vægt og derfor er det ideelt at vægten øges her.

Med en lang vægtstang, kan du udføre det samme princip som herover, hvor du udfører squat øvelsen. Derved får du samme gode effekt, med at effekten øges på dine træningselastikker, jo højere du bevæger dig.
Denne øvelse kræver en genstand på jorden, som eksempelvis et squat rack, som du kan fastgøre træningselastikkerne til.

De fleste powerband træningselastikker har en længde på 210cm, i omkreds, men du kan få dem helt ned til 100cm.

Bredden er 4-10mm alt efter hvilken sværhedsgrad du ønsker og tykkelsen er stort set altid 5mm. Der er derfor bredden på en powerband træningselastik, der afgører modstanden.

Det vil ikke være muligt at justere en powerband elastik i længden, da det er en lukket omkreds. Du kan dog sagtens slå en knude på midten, for at skabe mulighed for forskellige øvelser.

powerband træningselastik

Fitness elastik

Fitness elastikken er den korteste af træningselastikkerne. Denne elastik er en lille ring, som ofte har en omkreds på 50cm.

Disse fitness træningselastikker giver muligheder, som du ikke har med træningselastikker, der ikke har en lukket omkreds. Dette gælder blandt andet squat, hvor du har din fitness elastik mellem dine lår og på den måde skaber modstanden.

En række af de øvelser, som er særligt velegnet med en fitness elastik, er eksempelvis følgende:

  • Lunge walk
  • Twister
  • Resistance jogger
  • Plank with leg raise
  • Plank with leg trap
  • Hip thrust
  • Standing leg circle
  • Hop with arm swing
  • Isolated leg swing
  • Squat with step
  • og mange flere

Bredden på en fitness elastik, er ofte 50mm, men fås i alt mellem 18 - 100mm. Tykkelsen er 0,3 - 0,9mm og det er primært denne tykkelse, du skal kigge på, for at afgører sværhedsgraden på en fitness elastik.

En fitness elastik kan ikke justeres i længden, da det er en lukket cirkel.

fitness elastik

Tubing

Tubing er den mindst solgte form for træningselastik. Denne type tubing velegner sig, ved at du helt selv, kan vælge længden på din træningselastik og montere de håndtag, du ønsker.

Thera-Band og Aserve er førende mærker, indenfor denne type af træningselastik og længden kan fås helt fra 7,5cm og op til 30 meter.

Der findes 7 forskellige sværhedsgrader indenfor tubing. Denne type træningselastik, er velegnet til fitnesscentre, fysioterapeuter og lignende, som har et behov for meget præcise og holdbare træningselastikker.

Hvad koster en god træningselastik?

Træningselastikker er generelt meget billige, i forhold til hvor mange forskellige øvelser du kan udføre samt hvor effektiv en træning du kan opnå.

De billigste træningselastikker starter fra omkring 29,- og allerede med denne type elastik, vil du kunne udføre mange forskellige øvelser.

Elastikbånd og fitness elastikkerne er de billigste træningselastikker. Derefter er det exertube træningselastikkerne med håndtag, som koster omkring det dobbelt af de to billigste typer.

Den dyreste form for træningselastik, er powerband modellerne. De skyldes at der skal bruges væsentlig mere materiale, for at fremstille disse. De benytter, som vi beskriver herover, også primært til styrketræning og derfor skal de være ekstraordinært holdbare.

Uanset hvilken type træningselastik, du ønsker, får du rigtig mange muligheder for pengene. Vi anbefaler at du anskaffer et 2-3 forskellige sværhedsgrader, så du har den perfekte modstand, til de forskellige øvelser.
Derved vil du også let kunne øge belastningen, når du bliver stærkere.

Hvis du vælger 3 fitness elastikker og en træningsmåtte, vil du kun skulle af med omkring 180,- og det giver dig utrolig mange muligheder for pengene.

Hvilken træningselastik skal du vælge?

Hvilken af ovenstående træningselastikker du skal vælge, afhænger fuldkommen af, hvilke øvelser du vil udføre.

Hvis du ønsker en meget skånsom træning og en fin muskelopbygning, vil elastikbånd, fitness elastikker eller exertube elastikkerne være det ideelle for dig.

Hvis du ønsker en hardcore muskelopbygning, som skal være hård træning, med maksimalt 7-10 gentagelser, vil powerband træningselastikkerne, være ideelle til dig. Det er også denne type træningselastik, du skal anskaffe, hvis du ønsker at få assistance til træningen, på din pull up bar.

Hvilken sværhedsgrad skal du vælge?

Hvis du søger en fitness elastik, elastikbånd eller træningselastik med håndtag, skal du vælge en modstand, hvor du kan udføre 10-20 gentagelser pr. øvelse. Hvis du kan udføre flere gentagelser med din træningselastik, uden at føle en hård belastning i musklerne, skal du øge dit modstandsniveauet.

Der er stor forskel på, hvilken sværhedsgrad du skal bruge til hver øvelse, så prøv dig frem. Hvis du kun kan udføre 5-6 gentagelser bør du gå et niveau ned. Hvis du kan udføre 10-15 gentagelser, har du ramt helt perfekt med sværhedsgraden. Hvis du kan udføre mere end det, bør du overveje at gå op i niveau.

Hvis du søger en powerband elastik, hvor målet er muskelopbygning, skal du vælge en styrke, hvor du kan udføre 7-10 gentagelser. Hvis du kan udføre 8-9, bør du også overveje at øge sværhedsgraden.

Målet med muskelopbygningen, er at tage et lavt antal gentagelser, med så høj belastning som overhovedet muligt. Hvis du gør dette regelmæssigt, vil du over kort tid, mærke en øget styrke og effekten vil komme temmelig hurtigt.

De fleste har prøvet en elastik i et fitnesscenter eller lignende og derved kan man have en god ide, om hvilken sværhedsgrad man skal have. Det er svært at sige, hvilken sværhedsgrad du skal vælge, hvis du aldrig har brugt en træningselastik før. Du er derfor nødt til at prøve dig frem.

Her hos Apuls.dk giver vi gratis retur samt 365 dages returret, så køb et par stykker og send de modeller retur, som ikke passer til dig.

Justerbar træningselastik

Hvis du søger en justerbar træningselastik, skal du vælge en træningselastik med håndtag eller et elastikbånd. Disse to typer træningselastikker er lette at justere. Bemærk dog, at det ikke er alle træningselastikker med håndtag, som kan justere længden.

På Apuls.dk kan du benytte vores filter, ude til venstre, for at få en visning, der viser alle justerbare træningselastikker - vælg blot punktet “Justerbar længde” og tryk “ja”.

En justerbar træningselastik kan være ideel, hvis du er i tvivl om hvor lang en elastik, du skal bruge eller hvis i er flere forskellige brugere.

Det er meget få exertube træningselastikker med håndtag, som kan justeres i længden, men vi har et par stykker. Til gengæld kan alle elastikbånd justeres, da du blot klipper dem i den længde du ønsker.

justerbar træningselastik

Materiale

De fleste af vores træningselastikker er fremstillet af latex og ingen af dem, indeholder phthalater. Phthalater skrives også ftalater og dette skadelige materiale er, af EU, betegnet som kræftfremkaldende.

Derfor accepterer vi ikke, at noget af vores udstyr, indeholder dette stof. Phthalater benyttes som regel til at blødgøre PVC, men der er mange bedre måder, at fremstille en træningselastik, uden brug af det skadelige stof.

Den latex der benyttes i de fleste træningselastikker, gør elastikken blød og mere smidig. Det er den absolut bedste måde, at fremstille en god træningselastik på. Der findes dog varianter uden latex, så hvis du har brug for dette, på grund af allergi, er du meget velkommen til at kontakte os.

Apuls.dk accepterer ingen form for farlige stoffer i vores træningsudstyr og derfor er dette en mærkesag for os. Du kan derfor altid regne med at de træningselastikker og andet udstyr, du køber hos os, er af de bedste og ikke skadelige materialer.

Vedligeholdelse af din træningselastik

Hvis du passer godt på dine træningselastikker, vil de kunne holde i mange år.

Det bedste du kan gøre, for virkelig at vedligeholde dine træningselastikker, er at give dem en behandling med talkum en gang imellem.
Du kan også benytte babypudder og det gøres let, ved at du putter dine træningselastikker i en pose og derefter ryster dem rundt. Vi anbefaler at du gør dette udendørs, da det vil være en fordel, at ryste træningselastikkerne rene for talkum, når du tager dem op af posen. Det er temmelig svært, at få alt talkum af elastikkerne, hvis du skal gøre dette, nede i posen.

Når du træner med dine træningselastikker, kan det ikke undgås, at du kommer til at svede på dem. Din sved indeholder salt, som ikke er godt for gummi. Hvis gummi vedvarende bliver udsat for salt, vil det begynde at mørne og du vil opleve, at din træningselastik på et tidspunkt sprænger.

Hvis du udfører denne vedligeholdelse engang hver 2-4 måned, vil du være på den sikre side. Hyppigheden af træningselastikkernes behandling, afhænger meget af hvor meget du bruger dem samt hvor meget du sveder.

Træningselastik til pull up

Hvis du skal bruge hjælp til dine pull up øvelser, er en powerband elastik, det helt rigtige hjælpemiddel.

Du laver simpelthen en lykke i midten af din pull up bar, så din powerband elastik hænger ned i midten. Når du skal udføre dine pull ups eller chin ups, sætter du blot dit knæ ind i powerband træningselastikken, og trækker dig op. Elastikken vil dermed gøre øvelserne lettere for dig.

Denne hjælp kan være altafgørende, for at få det optimale ud af din træning. Du vil ikke opleve den store effekt af din træning, hvis du kun kan udføre 1-3 gentagelser. Derfor er det ikke snyd at benytte en powerband elastik, men derimod fornuft, for at få det optimale ud af din træning.

Styrken på din powerband elastik, skal gerne svare til at du kan udføre 7-10 pull up gentagelser. Hvis du kan tage 10 eller derover, vil det anbefales at sænke styrken i elastikken.

Prøv bare! Med det rigtige antal gentagelser, vil du opleve at din styrke øges meget hurtigere.

Træningselastikker til Crossfit

Det er også powerband elastikkerne vi anbefaler til Crossfit, da de har den ekstra holdbarhed, som er nødvendig. Crossfit træningen er ekstremt hård ved udstyret og deriblandt også træningselastikkerne.

Indenfor Crossfit benyttes powerband træningselastikkerne eksempelvis til pull ups, squat, biceps, triceps, push ups, roning og meget mere. Kun fantasien sætter grænsen, når holdbarheden er så god.

Indenfor push ups, kan powerband elastikkerne både gøre det sværere og lettere at udføre dem. Det hele afhænger af, hvordan du placerer træningselastikken.

crossfit træningselastik

Hvis du ønsker at gøre træningen lettere, kan du tage en niveau 1-2 powerband og hænge den over et stativ. Du tager dernæst den nederste del om maven, så den hjælper dig op. Dine push ups, vil dermed være lettere at udføre, da elastikken giver dig en hjælpende hånd.

Hvis du ønsker at øge belastningen af dine push ups, kan du tage powerband træningselastikken rundt om ryggen og i hver hånd. Dermed vil belastningen stige, jo højere du kommer op i dine push ups.

Opbevaring af træningselastikker

Opbevaring af træningselastikker, foregår faktisk mest praktisk i en bunke. De fleste er farvekoordineret, så det stadig vil være let for brugeren, at finde den rigtige modstand.

I modsætning til træningsmåtter, tager træningselastikker ikke skade, af at ligge i en bunke. Det er bare vigtigt, at brugeren ikke trækker voldsomt i elastikken, for at få den ud af bunken. Lav evt. nogle mindre bunker.

Der findes nogle opbevaringsstativer, til exertube træningselastikker, som gør opbevaringen mere praktisk, professionel og ikke mindst lettere for brugeren.

Tilbehør til din træningselastik

Der er en række forskelligt tilbehør, som man kan overveje at anskaffe til sin træningselastik.

Thera-band fremstiller noget tilbehør, som er utrolig praktisk og i meget god kvalitet. Det drejer sig om et døranker, ankelstropper samt håndtag til tubing elastikkerne.

Dørankeret gør det muligt at fastgøre din træningselastik, til din dør, hvis ikke du har en ribbe eller andet, hvor du kan gøre den fast. Dette gør træningen med en træningselastik mulig for alle.

Ankelstropperne åbner op for en række nye træningsøvelser og håndtagene er mulige at montere på den løse tubing, hvor du selv kan “bygge” din egen træningselastik.

Andet træningsudstyr som bruges med en træningselastik

Af andet træningsudstyr, som kan bruges i samme rutine, som træningselastikker, vil vi særligt fremhæve en træningsmåtte, gymnastikbold eller et balancebræt.
Disse 3 typer træningsudstyr, giver den samme type skånsomme træning.

Mange øvelser med en træningselastik, foregår liggende på gulvet. Derfor vil en træningsmåtte give dig den komfort, som gør at du kan koncentrere dig om øvelserne.
Vi vil anbefale at du vælger en tyk træningsmåtte, hvis de fleste af dine øvelser, foregår liggende og en tyndere måtte, hvis de fleste foregår stående.

Det er meget få øvelser, som kombinerer en gymnastikbold og træningselastikker samtidig, så det er ikke derfor vi anbefaler denne. Vi anbefaler en bold, da den giver den samme skånsomme træning og på samme måde udfordrer din balance og styrke.

Balancebrættet benyttes også sjældent samtidig med en træningselastik, men du får brug for en god balance, for at få det bedste ud af øvelserne med dine træningselastikker. Derfor anbefaler, at du også træner balancen på denne måde.

Med dette sæt, vil du ret hurtigt kunne mærke en stor effekt af din træning og alle 3 typer træningsudstyr, har en forholdsvis lav pris.

andet udstyr

Vi anbefaler disse mærker

Generelt fremstiller alle vores producenter, træningselastikker i en rigtig god kvalitet. Det betyder at du kan føle dig sikker, når du har fundet den rigtige model hos os. Du vil ikke risikere at få en træningselastik hjem, som går i stykker med det samme.

Vi vil dog fremhæve et par enkelte producenter, som giver dig ekstra meget for pengene, når du anskaffer en træningselastik.

Det drejer sig om følgende mærker:
cPro9
Aserve
Abilica
Reebok

Disse 4 mærker, vil alle give dig meget for pengene. cPro9 udmærker sig bedst, da prissætningen er meget lav, uden at det er gået ud over kvaliteten.

Hvis du ønsker en meget høj kvalitet, til en pris, der burde være højere skal du vælge Abilica eller Reebok. Disse elastikker er gode nok, til brug i et fitnesscenter og er derfor ekstraordinært slidstærke.

Øvelser med en træningselastik

Der er utrolig mange øvelser du kan udføre med en træningselastik og herunder kommer vi med et par eksempler, så du kan komme godt igang. 

Hvis du kan tage for mange gentagelser af øvelserne herunder, kan du enten vælge en stærkere træningselastik eller udføre bevægelsen langsommere. Begge dele vil gøre belastningen større.

Mange af øvelserne herunder, kan faktisk udføres med flere forskellige typer træningselastikker, men vi har opdelt dem, for at gøre det lettere for dig, at finde øvelser, til din specifikke elastik.

Exertube træningselastik med håndtag

  • Standing side raise
    Du starter øvelsen ved at stille dig på gulvet, med fødderne i skulderbredde. Du placerer derefter din exertube træningselastik under fødderne og tager det venstre håndtag, i højre hånd og omvendt, så elastikken krydses på midten.

    Du holder nu i træningselastikkens håndtag, med håndfladerne indad.

    Øvelsen udføres ved at du, med dine skuldermuskler og strakte arme, bevæger håndtagene op i skulderhøjde. Du holder nu denne position i 1-2 sekunder, hvorefter du sænker armene langsomt igen. Gentag bevægelsen 10-20 gange.

    Denne øvelse styrke dine skuldermuskler.

     
  • Standing front raise
    Denne øvelse starter fuldkommen som standing side raise, hvor du står, med benene i skulderbredde og med venstre håndtag i højre hånd samt omvendt. Du står på træningselastikken og den krydses nu på midten - du er nu klar, til at udføre øvelsen.

    Håndtagene holdes foran hofterne, med håndfladerne indad. Du bevæger nu dine arme op i skulderhøjde og bredde. Du holder nu denne stilling i 1-2 sekunder, hvorefter armene langsomt føres tilbage til hofterne. Gentag denne øvelse 10-20 gange.

    Det er vigtigt at du holder stillingen i din overkrop og ikke bøjer kroppen fremover, når øvelsen udføres. Ryggen skal være rank, under hele øvelsen. Er dette ikke muligt, skal du vælge en træningselastik, med en mindre modstand.

træningselastik øvelse

Øvelser med elastikbånd

  • Curl
    Denne øvelse foregår ved at du stiller dig med fødderne, på midten af elastikken. Du tager nu fat i hver ende af elastikken og holder dine hænder ud for hofterne, med håndfladerne opad.

    Det er vigtigt at træningselastikken allerede nu, er stram. Den må ikke være løs, for så vil modstanden ikke være hård nok. Det er også vigtigt at håndfladerne vender op, for at aktivere dine biceps korrekt. Du er nu klar, til at udføre øvelsen.

    For at udføre øvelsen, bevæger du dine håndflader op til dine skuldre, uden at bevæge overarmen. Overarmen skal forblive på sin plads, langs din side.

    Gentag øvelsen 10-20 gange. Øvelsen styrker dine biceps.

elastikbånd øvelse

 

  • Front squat
    Du starter med at stille dig på elastikbånd træningselastikken, med fødderne i skulderbredde. Du tager nu fat i hver ende af elastikken og holder hænderne fast på dine skuldre. Træningselastikken skal gå udenom kroppen, lige op fra fødderne.

    Det er vigtigt at du holder ryggen rank i denne øvelse. Du er nu klar, til at udføre øvelsen.

    Du udfører nu en squat, hvor du bevæger numsen, ned i knæhøjde. Hold denne stilling i 1-2 sekunder og bevæg dig langsomt op igen.

    Gentag øvelsen 10-20 gange. Øvelsen styrker dine muskler i lår og balder.

Øvelser med en fitness elastik

  • Band walk
    Denne øvelse starter med at du tager din fitness elastik rundt om dine lår, så de sidder lige over knæene.

    Det er vigtigt at du holder ryggen rank, i denne øvelse. For at igangsætte øvelsen bøjer du knæene, så vinklen mellem læg og baglår er ca. 90 grader. Hold hænderne knyttet foran brystet, for at holde balancen.

    Du tager nu korte skridt sidelæns, på omkring 30 - 40cm. Du skiftes til at tage skridt til højre og venstre, så hver side får lige meget træning.

    Gentag øvelsen med 10 skridt, til hver side. øvelsen styrker musklerne i lår og balder.

fitness elastik øvelse

 

  • Half kneeling single arm row
    I denne øvelse sætter du dig med venstre ben, plantet fladt i jorden og højre ben, plantet med knæet, i jorden. Du tager nu venstre fod, der står fladt på jorden, ind i din fitness elastik og tager fat i enden, med din højre hånd.

    Hold ryggen rank i denne øvelse, for at undgå skader. Du er nu klar til at udføre øvelsen.

    Øvelsen udføres ved at du trækker i elastikken, så din overarm ender med at have samme vinkel, som din overkrop. Hold denne position i 1-2 sekunder og sænk derefter langsomt armen igen.

    Gentag øvelsen 10-15 gange, med hver arm. Øvelsen styrker dine triceps muskler.

Øvelser med en powerband elastik

  • Pull up
    Den mest almindelige øvelse med en powerband elastik, er hjælp til pull ups, i en pull up bar.

    Du monterer din powerband træningselastik rundt om midten på din pull up bar. Du gør lettest dette, ved at lukke din elastik, ind i sig selv. Powerband elastikken skal hænge ned langs muren, i midten af dit stativ. Du er nu klar til at udføre øvelsen.

    Når du igangsætter dine pull ups, sætter du dit ene knæ ind i elastikken og hopper op i dit stativ. Elastikken vil nu hjælpe dig, med at udføre øvelsen.

    Vælg en styrke, som gør at du kan udføre 7-10 optrækninger. Øvelsen styrker størstedelen af din overkrop samt arme og ryggen. 

powerband øvelse

 

  • Push ups
    Powerband elastikkerne benyttes også ofte, til at udføre push ups, også kaldet armbøjninger i daglig tale.

    Du gør dette, ved at tage din powerband træningselastik rundt om ryggen, med en ende i hver hånd. Du indtager nu stillingen, for at tage armbøjninger, med elastikken siddende bag om ryggen.

    Når du udfører dine armbøjninger, vil elastikken øge modstanden, på den øverste del af bevægelsen, hvor det ofte er lettest at udføre den. Du får dermed det fulde ud af dine øvelser.

    Gentag øvelsen 15-25 gange. Øvelsen styrker dine muskler i bryst og arme.

powerband push up


Vi håber at vores vejledning, har hjulpet dig i din træning. Hvis du har behov for yderligere vejledning, er du meget velkommen til at kontakte os.

 

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet. Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebells og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning

dk