Vægtskiver

Kom godt i gang med styrketræningen derhjemme med vægtskiver

Vægtskiver er helt centrale basisredskaber i forbindelse med styrketræning, og der kan opnås markante effekter ved brug af dem.

Se vores spændende udvalg herunder!

Læs mere
Sorter efter:

Foruden de størrelsesmæssige variationer på disse træningsredskaber, varierer de også i kvalitet. Dette har betydning for dig at kende til, når du ønsker at anskaffe dine egne til hjemmetræning.

Det er netop én af de helt store værdier og fordele, at du har mulighed for at styrketræne derhjemme.

Når du skal vælge de redskaber med hensyn til størrelse og vægt, der passer til dig, er det vigtigt, at du er bekendt med både træningsniveau og de mange produktmuligheder. Herved er du bedst muligt i stand til at vælge lige netop de udgaver, som er egnet til dig.

Der findes overordnet 2 udgaver af vægtskiver på markedet:

  1. Almindelige udgaver
  2. Bumper Plates

Din træningsform er medvirkende til at afgøre, hvilken udgave der vil være ideel for dig at vælge. Bumper Plates har den fordel, at de i model har samme størrelse uanset vægt. Disse kan anvendes i de fleste crossfit-øvelser.

Træner du bænkpres eller lignede styrketræning, vil de almindelige udgaver være tilpas funktionelle.

Foruden udgave og model skal du også være opmærksom på, hvilken huldiameter du skal bruge, og du skal ydermere vælge materiale og kvalitet.

Du bliver guidet igennem samtlige elementer ved at læse med videre, så du kan træffe det mest kvalificerede valgt i forhold til dig.

Vægtskiver

Vægtskiver på 30 mm er ideelle til hjemmetræning

Det er vigtigt for både funktionen af dine vægtskiver samt i forhold til at minimere risiko for skader, at du vælger redskaber til styrketræning, som er udvalgt i forhold til dig.

Når du vælger vægte i denne kategori, er det vigtigt, at redskaber passer til din vægtstang.

Den helt store fordel ved disse vægtskiver (og det, som gør dem særligt populære) er deres praktiske størrelse, som egner sig perfekt til hjemmetræning.

Hvis ikke du har den største plads i dit hjem til at indrettet et træningsområde, er det oplagt at kigge på vægteskiver med en huldiameter på 30 mm.

De er den pladsbesparende løsning på at indrette et fitnessområde derhjemme. De kan sagtens opbevares under sengen eller i et hjørne.

Selvom disse udgaver er særlig praktiske, skal du dog være opmærksom på, at det meste udstyr til hjemmetræning retter sig mod de større vægtskiver på 50 mm.

Derfor vil udgaverne på 30 mm. udelukkende være det bedste valg for dig, som i forvejen har en vægtstang samt supplerende udstyr i hjemme til netop 30 mm.

Du kan både bruge skiverne til håndvægte samt til en vægtstang.

Hvilket materiale skal jeg vælge på mine vægtskiver?

Der findes 2 klassiske materialer på disse styrketræningsredskaber:

  • Støbejern uden belægning
  • Jern med solid gummibelægning

Jern er det klassiske og mest anvendte materiale, der findes på markedet.

Den bundsolide kvalitet gør, at skiverne har lang levetid og kan holde til meget. Dette materiale kan både findes på skiver med huldiameter på 50 mm. samt 30 mm.

Der er 2 helt store fordele ved at vælge skiver af dette materiale, når du har brug for styrketræningsudstyr til hjemmet. For det første er det et billigt materiale. Og for det andet så er der ikke forbundet luftgener med jern som materiale.

Derudover kan du finde udgaver af kunststof eller udgaver med gummibelægning, som har den store kvalitetsmæssige fordel, at de er ekstra skånsomme mod dit gulv i din bolig, når du træner her.

Du finder vægtskiver med gummioverflade i mange forskellige modeller, som afspejler, at denne kvalitet er et foretrukken valg, når det kommer til træningsudstyr til hjemmet.

Vægtskiver Vægtskiver

Vægtskiver på 50 mm sikrer dig høj kvalitet på dit standardudstyr

Det anbefales at vælge skiver med en huldiameter på 50 mm. Dette handler om, at langt hovedparten af alt styrketræningsudstyr netop er produceret til at passe dette mål.

Derfor kan du med fordel se efter disse produkter, når du skal anskaffe dig dine egen vægtskiver til hjemmetræning. Herved er du sikret at få det bredest mulige sortiment at vælge fra.

Disse skiver kan fås med en vægt på ned til 1,25 kilo og op til 30 kilo.

Du finder disse skiver fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser, som blandt andet handler om kvalitet.

Nordic Fighter, ODIN, Abilica, Thor Fitness er blot nogle af de førende mærker, som du finder i denne kategori.

Du kan finde forskellige designs og modeller af 50 mm. skiverne. Om du er til de almindelige udgaver eller foretrækker Bumper Plates, er op til dig.

De mange træningsmuligheder med 50 mm

Sammenholdt med maskiner er de frie vægte effektive træningsredskaber, hvor du kan opnå et større udbytte af din træning.

Træningen vil ofte være mere krævende, da du under øvelserne har brug for mere stabilitet og styrke, end du skal bruge med en maskine, som ’holder’ dig fast i en position.

Når 50 mm. er standardudstyr, betyder det også, at det er med disse redskaber, du har de største træningsmuligheder. Du kan bruge vægtskiver til meget andet end blot i forbindelse med håndvægte eller vægtstænger.

Som basisudstyr kan du bruge skiverne til en lang række forskellige øvelser. Med dem kan du træne både skuldre, lår, biceps, triceps, bryst og ryg.

Bænkpres, skulderpres, dødløft, lounges, squat – mulighederne er mange. Dette giver dig optimale muligheder for at sammensætte et træningsprogram, der tager højde for lige netop de muskelgrupper, du ønsker at træne og styrke.

 

Vægtskiver Vægtskiver

Udnyt muligheden for at finde billige vægtskiver af høj kvalitet

Når du har brug for at anskaffe dig eller supplere dit udstyr med disse centrale træningsredskaber, har det stor betydning at kunne anskaffe de bedste produkter til billige penge.

Dette gælder, uanset om du er nybegynder på området, eller om du er en erfaren styrketræner.

Her hos Apuls.dk finder du et bredt sortiment af høj kvalitet til lave priser.

Og du kan opnå værdifulde rabatter på både de almindelige udgaver af vægtskiver samt Bumper Plates – uden at gå på kompromis med kvaliteten. For det er vigtigt, at du har udstyr af god kvalitet.

Der vil dog være prismæssig forskel imellem disse to produkttyper af vægtskiver. Derfor har det betydning for at kunne købe begge udgaver fra de førende mærker og modeltyper på området.

Bumper Plates vil som regel være dyrere at købe end de almindelige udgaver. Dette handler om, at du får et træningsprodukt af højeste kvalitet. Denne udgave bliver anvendt af de mere erfarne og professionelle udøvere. Bumper Plates er konstrueret til at kunne holde til ”bounce” (det vil sige at blive tabt på gulvet).

Du kan finde rabatter på mange forskellige vægtklasser- og størrelser.

Særligt for dig som nybegynder kan det være en god idé at købe dit træningsudstyr til billige priser. Dette kan give dig optimale muligheder for at få erfaring med dette udstyr til hjemmetræning uden at skulle investere hele din formue i redskaber.    

Apuls sælger produkter fra de førende mærker på markedet

Mærket vil fote have stor betydning for kvaliteten af dit træningsudstyr. Og du kan finde kvalitetsprodukter fra disse anerkendte mærker til billige penge.

Vægtskiver fra flere af de førende mærker er testede ud fra en såkaldt ”droptest”. Under denne test bliver skiverne målt ud fra, hvor mange ’drops’ (kast), de er i stand til at modstå, før de går i stykker. Det gennemsnitlige produkt i denne forbindelse ligger med et droptal på 15.000. Denne testscore kan du bruge som nøgletal, når du vil udpege dig et kvalitetsprodukt.

Funktionelt begynderudstyr med vægtskiver på 25 mm

Des højere vægt en vægtskive har, des tykkere vil den oftest være. Dette gælder uanset materiale og mærke. Når du vælger et produkt med en huldiameter på 25 mm., har du det mindste stykke træningsudstyr, du kan vælge i denne kategori. De klassiske huldiametre er 25 mm., 30 mm. og 50 mm.

Ligesom hvad angår produkterne med 30 mm. i huldiameter, vil det typisk være de fitnessudøvere, som i forvejen har matchende udstyr i hjemmet, der vælger skiverne med 25 mm.

Dog kan du sagtens vælge at gå efter disse mindre udgaver, hvis du er nybegynder. Du finder de klassiske udgaver af udstyret i støbejern i mange størrelser. Du kan vælge alt fra 5 og 10 kilo og op til både 20 og 25 kilo.

Netop når du er nybegynder, har pris og funktion stor betydning for dit valg af træningsudstyr. Skiver med 25 mm. i huldiameter kan du bruge til alle de klassiske øvelser (både løft, bænkpres eller lounges), og du kan skabe dig solide erfaringer med udstyret.

Når du er blevet fortrolig med styrketræningen, kan du altid avancere i udstyr og vælge produkter med f.eks. gummibelægning.

Sørg for at vedligeholde dit træningsudstyr i hjemmet

Når du er blevet en erfaren udøver med flere stænger og skiver at holde styr på, vil du få brug for praktiske opbevaringsløsninger til dit træningsudstyr. Du kan anskaffe dig funktionelle stativer som ikke tager meget plads i dit hjem, og som effektivt kan holde styr på både skiver og stænger.

Langt de fleste som styrketræner derhjemme, har flere vægtskiver i både forskellige størrelser og af forskellige materialer.

Disse stativer har desuden den værdi, at du kan vedligeholde dit udstyr og skåne det for yderligere slitage ved at opbevaret det skånsomt.

 

Stativ til vægtskiver

Køb løse vægtskiver i forhold til individuelt træningsniveau

Der findes et bredt marked for køb af løse vægtskiver. Og du skal udpege de redskaber, som passer bedst til dig ud fra følgende parametre:

  • Materiale
  • Pris
  • Mærke
  • Vægt
  • Huldiameter

Det er vigtigt for funktionen og ikke mindst effekten af din styrketræning, at dine redskaber passer til dig og din krop.

Når du vælger gummivægtskiver med en indvendig metalring, får du for det første et kvalitetsprodukt med lang levetid. Og dernæst får du styrketræningsudstyr, som skåner dig bedst muligt.

Den indvendige metalring som findes på mange udgaver, sikrer dig mod skader i forbindelse med montering på vægtstang.

Derudover kan du finde særlige praktiske modeller med ’håndtag’ langs kanten på skiverne. Disse er med til at gøre det ekstra smidigt at montere og benytte træningsudstyret i hjemmet.  

Den klassiske udgave eller Bumper Plates?

Når du er på udkig efter skiver med 50 mm i huldiameter vil du støbe på begge udgaver af træningsredskabet (hhv. klassisk udgave eller Bumper Plates).

Er du nybegynder på området, anbefales det at gå efter de klassiske udgaver, da disse i funktion og materiale er helt funktionelle til dette niveau.

Med hensyn til Bumper Plates vil skiverne være angivet med forskellige farver i forhold til deres konkrete vægt.

Det vigtigste er, at du køber udstyr, som passer til din styrke og dit træningsniveau, så du får det største udbytte af styrketræningen.

Gode Vægtskiver

Gode vægtskiver er uundværlige i enhver styrketræning, da du kan opnå en enormt stor effekt, med den ekstra vægt.

Der findes grundlæggende 2 typer af vægtskiver - almindelige og bumper plates vægtskiver. De almindelige skiver fås i mange forskellige størrelser, mens bumper plates har samme størrelse, uanset hvilken vægt du vælger. Derudover har bumper plates den egenskab, at de kan klare kast fra en stående stilling.

Hvilke vægtskiver skal jeg vælge?
Først og fremmest skal du vælge om du vil have almindelige vægtskiver eller bumper plates. Bumper skiverne er velegnede i en del crossfit øvelser, men hvis du ønsker at benytte dem i bænkpres og lignende, vil almindelige skiver være helt ideelle.

De fleste professionelle vægtskiver fremstilles som pumper plates og de kan naturligvis både benyttes til både crossfit og vægtløftning.

Det næste du skal overveje er hvilken huldiameter du skal bruge. Den professionelle standard for vægtskiver er 50mm og alt vores udstyr der har denne dimension, er fremstillet i en god kvaltiet. Det er også muligt at få vægtskiver med en huldiameter på 25mm og 30mm. Når du vælger huldiameter på vægtskiverne er det vigtigt at den passer til din vægtstang.

Det sidste valg du skal træffe omhandler kvalitetet og materialer. De fleste vil kunne klare sig med bumper plates vægtskiver fra eksempelvis Eurosport, som ses herunder. Disse findes i vægten 2,5kg, 5kg, 10kg, 15kg, 20kg samt 25kg. Vægtskiverne har en skarp pris og du får en god kvalitet skiver, med metal indsats, som sikrer skiven mod slag.

Vægtskiver

Vi anbefaler altid 50mm vægtskiver og vægtstænger, da det efterhånden er standard på alt træningsudstyr i god kvalitet. Den eneste situation, hvor du bør vælge en mindre huldiameter, er hvis du har vægtskiver i forvejen, som skal passe til.

Kæder
En ny type "vægtskive" der er kommet frem i den seneste tid, er Jordan Lifting Chains kæder. Disse kæder har den store fordel, at vægten øges, jo højere vægtstangen hæves. Dette skyldes at en større del af kæden bringes i løft. Disse kæder er ideelle til eksempelvis Crossfit. Disse Lifing Chains findes i 13,5kg, 20kg samt 27kg.

Løftekæder til vægtskiver

Hvis du har brug for yderligere vejledning til køb af vægtskiver, er du meget velkommen til at kontakte vores eksperter.

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet.

Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebells, og  træningselastikker.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning!