Bestil julegaverne indtil 21. december

Vægtstang

Viser 1 til 30 af 137 (5 Sider)

Vægtstang

Der findes et hav af forskellige vægtskiver og det kan være svært at finde ud af hvilken du skal vælge. Herunder vil vi gennemgå de vigtigste detaljer, som du skal være opmærksom på, når du skal anskaffe dig en vægtstang.

Hvilken vægtstang skal du vælge?
Det første du skal beslutte dig for er formen - der findes både lige, curl, hex/trap samt tricep vægtstænger. Herunder kan du se vægtstængerne i den nævnte rækkefølge.

Når du har valgt typen, skal du vælge huldiameteren. Den professionelle standard her, er 50mm og langt de fleste vægtstænger med denne diameter, vil være fremstillet i en god kvalitet. Det er vigtigt at du også benytter vægtskiver, med en huldiameter på 50mm, for at det passer sammen korrekt.

Til sidst skal du vælge hvilken vægt og længde du ønsker. Lige vægtstænger findes eksempelvis fra 7kg og op til 22kg. De gode vægtstænger vejer typisk mellem 16kg og 22kg. Længden på vægtstængerne varierer også meget. Hvis du skal benytte stangen til eksempelvis bænkpres, anbefaler vi en længde mellem 180cm og 220cm.

Herunder kan du se hvilken vægtstang vi anbefaler indenfor de forskellige typer.

Lige vægtstang
En lige vægtgstang er de mest almindelige og kan benyttes til øvelser som bænkpres, dødløft, squat, french press og lignende. Vi anbefaler altid 50mm huldiameter, da det efterhånden er standard og passer til alt udstyr i god kvalitet.

Længden af stangen skal naturligvis passe til din krop, så hvis du har en bred kropsbygning, vil en lang stang være at foretrække. De fleste vil kunne klare sig med en vægtstang på over 180cm. Vi anbefaler Eurosport Olympic Bar Vægtstang Krom 183cm, 16kg, 50mm vægtstangen, da den er fremstillet i en god kvalitet og har en skarp pris.

Curl vægtstang
En curl vægtstang er ideelle til triceps og biceps træning. Du kan få curl stængerne, med forskellige vinkler og de betegnes normaltvis som almindelig curl samt supercurl.

Begge dele anbefales med 50mm huldiameter. De fleste curl vægtstænger har en lænde på 120cm.

Hex / Trap vægtstang
Disse særlige vægtstænger kaldes Hex eller Trap og benyttes udelukkende til dødløft. Fordelen ved en Hex vægtstang er at du kan komme længere tilbage i din stilling og derved har en bedre stabilitet. Vi anbefaler Jordan 6ft Olympic stangen.

Tricep vægtstang
Disse vægtstænger er korte og har den helt korrekte vinkel, for en god tricep træning. Eurosport har en model, som er fremstillet i en god kvaltiet. Stangen har 50mm huldiameter en og længde på 86,4cm. Du finder Eurosport Olympic Tricep Krom Vægtstangen her. Grebstykkelsen kan fås fra 20 til 32cm og det bør du vælge ud fra din personlige favorit. De fleste vælger 32cm, som på Eurosport modellen.

Tilbehør til vægtstænger
Du finder et stort udvalg af tilbehør til vægtstænger her. Det kan eksempelvis være låse, klemmer m.v..

Hvis du har behov for yderligere vejledning til dig køb af vægtstang, er du meget velkommen til at kontakte vores eksperter.


Viser 1 til 30 af 137 (5 Sider)