Vægtvest

En vægtvest kan være et fantastisk træningsredskab, hvis du ønsker en hårdere belastning, i din træning.

Her hos Apuls.dk har vi Danmarks største udvalg af vægtveste og har derfor mulighed for at finde den helt rigtige til dig.

Se vores mange modeller lige herunder.

Læs mere

Hvad er en vægtvest?

En vægtvest er en solid vest, hvor du kan fastgøre ekstra vægt, til din krop. Dette er ideelt i træningsøvelser, hvor du bruger din egen kropsvægt som belastning. Det betyder, at du kan bruge en vægt vest, til rigtig mange forskellige træningsformer.

Uanset om du løber, dyrker crossfit, almindelig styrketræning, svømmer eller noget helt andet, kan du bruge en vægtvest.
Faktisk er det meget få sportsgrene, hvor en vægtvest ikke kan bruges - du skal bare vælge den rigtige vægt. Vægten på en vægtvest, skal naturligvis passe til den øvelse du foretager, således at du sikrer en sund udførsel, af øvelsen.

vægtvest crossfit

En justerbar vægtvest er særligt anvendelig, da du let og hurtigt kan justere belastningen. Det er nemlig vigtigt, at du øger belastningen gradvist, når du påbegynder træningen med en vægtvest. Din krop skal vænne sig, til den øgede belastning og derfor bør du starte stille og roligt.

Udformningen af vores vægtveste er meget forskellig, alt efter mærke og model. Vi har endda en vægtvest type, som er fremstillet specifikt til kvinder. Derved sikrer du optimal komfort samt at den ikke hopper rundt, når du træner.

Vægtvestene har vægten jævnt fordelt, så du har den korrekte balance. Det er dog vigtigt, at du også selv tænker over at fordele vægten korrekt, når du fylder den ønskede vægt, i din vægtvest.

Vægtveste har altid været populære, men de er blevet ekstra populære, efter at så mange personer, er begyndt at dyrke crossfit. 

Hvorfor skal du anskaffe en vægtvest?

Du skal anskaffe dig en vægtvest, hvis du ønsker at maksimere udbyttet af din træning.

Næsten uanset hvilken type træning du udfører, vil du kunne få maksimere din træning, af en vægtvest, med den rigtige vægtbelastning.

Under crossfit træningen kan du eksempelvis benytte vesten ved push ups, pull ups, boxjump, løb, squat, kettlebell øvelser og mange, mange andre øvelser. 

Belastningen fra en vægt vest, vil give dig en ekstremt effektiv styrketræning samt styrke din udholdenhed.
Hvis ikke du har prøvet at træne med en vægtvest før, vil du måske tro, at 30kg ikke er noget særligt, men vi garanterer, at din træning vil blive meget, meget hårdere. 

Du kan bære lige netop det du har lyst til, inde under din vægtvest og den er hurtig at tage på.

vægtvest

Det er meget vigtigt, at du vælger en vægtvest, som har gode justeringsmuligheder, så den kan komme til at sidde stramt til kroppen. Hvis du under træningen, føler at din vægt vest flytter sig rundt og hopper for meget, skal du stramme den mere.

Hvis du stadig føler at vægtvesten “hopper og danser”, når du benytter den, skal du overveje om det er den rigtige model, du benytter. Særligt kvinder kan have behov, for en særlig model, for at den kommer til at sidde korrekt.

Hvis du vil have større udbytte af din funktionelle træning i gymnastikringe, i en slyngetræner eller lignende, er en vægtvest det helt rigtige for dig.

Hvad koster en god vægtvest?

Priserne på vægtveste varierer meget og hænger meget godt sammen med kvaliteten. Jo dyrere en vægtvest er, jo bedre kvalitet vil den heldigvis også være.

Du bør kigge på førprisen på en vægtvest, for at vurdere dens normale prisniveau. Vi har meget ofte, nogle rigtig gode vægtvest tilbud og derfor er det svært at vurdere dem, på vores tilbudspriser.

10kg vægtvest
Hvis du søger en vægtvest på 10kg eller derunder, starter priserne ved omkring 400,- og alt efter hvilken udformning du ønsker, kan priserne gå langt over 1.000,-.

Denne lave 10kg vægtbelastning, kræver ikke det store af en vægtvest, for at den sidder korrekt på kroppen.
Du skal dog være opmærksom, hvis du skal udføre øvelser, hvor du kravler hen over jorden. Her har du behov for en vægtvest, i væsentlig bedre kvalitet, da den ellers vil blive hurtigt slidt på fronten. Her vil vi fremhæve cPro9 modellerne, som særligt holdbare.

20kg vægtvest
Hvis du søger en 20kg vægtvest, starter prisen ved omkring 1.500,-, men her vil der være meget kort op til en 30kg vægtvest. Derfor anbefaler vi klart, at du vælger en 30kg i stedet.

vægtvest

30kg vægtvest
For en 30kg vægtvest starter prisen ved omkring 1.500,- men vi har jævnligt tilbud, på vægtveste fra cPro9. Det er naturligvis her, du får flest muligheder, for hvis du vil starte med 5kg, kan du blot nøjes med at montere det.

En vægtvest i denne vægtklasse, vil have gode muligheder for fastspænding og vil være let at justere.
Denne vægtkategori vil kræve væsentlig mere af vægt vestens opbygning samt din montering. Det er vigtigt, at du monterer vægtvesten korrekt og spænder den godt fast.

Hvilken vægtvest skal du vælge?

Som du kan se herover, er der rig mulighed, for at komme billigt i gang med træningen og markedet er generelt prissat ret lavt.
Du bør vælge en vægtvest, som er overkommelig, men også en, der kan udvikle sig sammen med din styrke.

Når først du kommer i gang med vægtvest træningen, vil du hurtigt føle en kraftig styrkelse af dine muskler. Derfor er det også meget sandsynligt, at den vægt, der i dag føles ulideligt tung, vil føles for let, om 6 måneder.

Køb derfor en vægtvest, som kan starte på det korrekt niveau, men gå helt op til dine ambitioner - og gerne lidt over.

Fastspændingen er meget vigtig, så du sikrer den korrekte komfort og funktion, under dine øvelser. 
Hvis vi skal fremvise et pragteksemplar på perfekt fastspænding, er cPro9 30kg modellen bedst. Her får du et meget kraftigt spænde samt muligheden for at spænde den ind, efter du har monteret den. På den måde, kan du være sikker på, at den sidder fuldkommen stramt.

Vægtvesten fra cPro9 er fremstillet i en ekstremt kraftigt polyester/neopren kvalitet og uden sammenligning, den mest slidstærke model på markedet.

Justerbar vægtvest

Vi har nu fastlagt, at den justerbare vægtvest er det bedste køb. Den næste undersøgelse du skal foretage, er nu hvilken form for vægtklodser, der er i din vægtvest.

Der findes primært 2 typer vægtklodser

 • Sandposer
 • Solide metal vægtklodser

Vægtvest vægtklodser

Sandposer
Sandposer er den billigste løsning, men også den, der er mest ustabil, under din træning. Vi anbefaler kun at en vægtvest benytter sandposer, hvis det er en vægtvest med lav vægt og ikke skal benyttes til øvelser, med et højt aktivitetsniveau.

I øvelser med et højt aktivitetsniveau vil du opleve, at poserne med sand, kan hoppe op og ned. Dette vil give dig en ubalance og en dårlig komfort med vægten på.

Poserne med sand kan dog være en udemærket løsning, hvis du blot ønsker en billig vægtvest, da de er billigere at producere.

Sandposerne kan være en fordel på en vægtvest, der er fremstillet til kvinder. Det skyldes at de faste vægtklodser, ikke i samme grad, kan forme sig efter din krop.

Det er langt fra alle kvinder, der har behov for en speciel vægtvest, designet til kvinder, men hvis du har, anbefaler vi at du kun har solide metal klodser på ryggen.

Solide metal vægtklodser
En vægtvest med solide vægtklodser, vil sidde væsentlig bedre fast og dermed have en bedre komfort.

Du vil også opleve, at en vægtvest med faste vægtklodser, vil være lettere at justere i vægt, da klodserne glider lettere op og ned i lommerne. Metal klodserne vejer typisk 900 - 1.000 gram pr. stk.

En vægtvest med solide metal vægtklodser, vil have en langt mindre tilbøjelighed, til at hoppe, under træningen.

De solide vægtklodser, vil også øge den generelle holdbarhed på en vægtvest. Det skyldes at de små sandposer altid vil have en risiko for at gå i stykker - uanset hvor god kvaliteten er.
Du skal være ekstremt målrettet, for at slå en flig af metal klodserne og vi har til dato, ikke haft en ene reklamation herom. De er ekstremt solide.

Vægtvest til træning

Funktionel træning med en vægtvest, øger dit udbytte betydeligt og sikrer at du altid har mulighed for at øge din styrke - uanset hvor stærk du bliver.

Den funktionelle træning, med en vægtvest, udføres på præcis samme måde, som uden. Du skal dog være meget opmærksom på hvordan din holdning i ryggen er. Derfor anbefaler vi, at du er erfaren inden for funktionel træning, inden du udvider med en vægtvest.

Hvis du god erfaring med funktionel træning, vil din krop have indlejret bevægelsen samt kropsholdningen i din hukommelse og du vil derfor bemærke, hvis du udfører øvelsen forkert.

vægtvest til træning

Af funktionelle øvelser, hvor du kan benytte en vægtvest, kan vi nævne push ups, squats, træning med en slyngetræner eller gymnastikringe, kettlebell træning, battle rope øvelser og meget mere.

Husk dog at vælg den rigtige vægt, så du starter stille ud.

Vægtvest til crossfit

En vægtvest er oplagt til crossfit. En af de mest typiske crossfit øvelser, hvor der bruges en vægtvest er burpees. Her vil du kunne mærke en meget høj forøgelse af sværhedsgraden og en stor effekt på din styrke!

Du kan også benytte en vægtvest til andre crossfit øvelser som eksempelvis pull up, push up, squat uden vægtstang, jumping jacks, wall sit, planke, side plank, lunge og mange flere.

En crossfit vægtvest bør kunne gå op til den maksimale vægt, på 30kg, for at du kan få det maksimale ud af alle øvelserne. Vælg derfor en 30kg vægtvest til crossfit.

Vægtvest til løb

En vægtvest kan også være et super træningsredskab til løbere. Her vil en vægtvest der kan gå op til 10 kg dog være rigeligt og det vil være de færreste, der kommer helt der op.

De fleste løbere vælger en vægtvest på 3-5kg eller en vest, som kan indstilles til denne belastning.

Hvis du skal bruge din vægtvest til løb, skal du tænke meget over kroppens belastning, når du lander på jorden. Denne belastning vil nemlig blive øget betydeligt, når du monterer en vægtvest - selvom den måtte have en lav vægt.

Sørg derfor for at starte nænsomt ud, men en meget lav vægt - det er vigtigere for løbere, end for nogen anden sportsgren. Vær også opmærksom på, at du har nogle gode nyere løbesko, med en god stødabsorbering.

vægtvest til løb

Til løbetræning, er en justerbar vægtvest, den eneste mulighed. Faste modeller, vil slet ikke være fleksible nok, til at kunne give dig en nænsom start. Start med blot 2 kg i vægt vesten og arbejd dig langsomt op.

Du vil klart opleve den bedste effekt af din løbetræning med en vægtvest, hvis du løber op ad bakke. Dette giver de mest skånsomme forhold for dine knæ samt ankler og giver en super hård træning. Du kan give den mere gas, med vægtbelastningen, under denne form for løbetræning, end hvis det går ligeud.

Du bør overveje at anskaffe en vægtvest, med indbyggede reflekser, hvis du skal bruge den til løb. Det vil øge din synlighed og sikkerhed, under træningen.

Vægtvest til pull ups

Hvis du søger yderligere udfordring, til dine pull up øvelser, er en vægtvest perfekt.

Du skal udføre øvelserne fuldkommen som du plejer, men vær også her meget opmærksom, på din kropsholdning.

En vægtvest er en væsentlig lettere mulighed, for at øge belastningen i en pull up bar, end et dip bælte. Dip bæltet tager væsentlig længere tid at justere og vægtskiven vil ofte være i vejen for væggen. En vægtvest vil sidde helt naturligt og vil ikke være i vejen.

Uanset hvor stærk du er, vil en justerbar vægtvest på op til 30 kg, give dig en knusende hardcore træning!

Vægtvest fremstillet specielt til kvinder

Nogle vægtveste er fremstillet specifikt til kvinder. Det skyldes at en del kvinder, finder en almindelig vægtvest behageligt at bære. En vægtvest giver en stor belastning på brystet og derfor er der fremstillet modeller, der ikke giver nogen belastning her.

Denne specielle type vægtvest har en udformning, som en almindelig rygsæk, hvor al belastningen sidder bagpå. Derfor er den eneste del foran, de to stropper. Du finder også ofte en spænde, så du kan fastgøre vægtvesten ekstra godt.
Det anbefales at dette spænde lukkes over brystet og ikke under.

vægtvest kvinder

Attachment vest

Der findes en type vest, som ikke i udgangspunktet, har nogen vægtbelastning, men derimod mulighed for at fastspænde alverdens udstyr. Denne type vest kaldes for en “attachement vest”.

Denne vest type har en masse forskellige fastgøringspunkter, med metalringe, hvor du kan fastspænde en crossfit slæde, træningselastikker og meget mere.

Jordan er særligt gode til fremstillingen af denne type attachment vest.

Materiale

Når du skal anskaffe dig en vægtvest, er det meget vigtigt at kigge på materialet. Kvaliteten af materialer og prisen hænger heldigvis ret godt sammen, i dette marked.

Du skal overveje hvor hård din træning vil være for vægtvesten. Hvis du skal bruge din vægtvest til løb, vil belastningen på den være minimal. Her kan du sagtens vælge en af de billigere vægtveste.

Hvis du skal bruge vægtvesten til crossfit, er kvaliteten meget vigtigere, da den vil blive udsat for et meget større slid.

De mest sarte vægtveste fremstilles af nylon, så undgå at anskaffe en sådan model, hvis den skal bruges til crossfit eller træning med en lignende slitage.

Spænde type

Spænde typen er vigtig at overveje, så du sikrer, at vægt vesten kan spændes optimalt fast.

Der findes overordnet 3 kombinationer af spænder:

 • Klik spænde
 • Velcro
 • Velcro & klik spænde

Den bedste løsning, er velcro samt et klik spænde, da det gør monteringen 100% fleksibel. Hvis du har denne kombination, kan du fastgøre spændet på din vægt vest lige hvor du ønsker det og har som oftest også perfekt mulighed, for at spænde den fast.

Vægtvest spænde type

Opbevaring af vægtvest

Opbevaringen af en vægtvest er heldigvis temmelig let. Den er fleksibel og kan enten rulles sammen eller ligge fladt.
De ekstra vægtklodser, kan opbevares i selve vægtvesten, eller i en kasse ved siden af.

Du kan eventuelt gemme den papkasse, som vægtvesten leveres i, for de passer som regel lige perfekt. Det vil især være praktisk, hvis du vælge en 30kg vægtvest, da de er lidt mere upraktiske at flytte rundt på, uden en kasse.

Alle vores vægtveste er så slidstærke, at du kan opbevare dem, lige som du ønsker, uden at de tager skade af det.

Tilbehør til din vægtvest

Der er mange former for træningsudstyr, som kan gøre din træning med en vægtvest sjovere og mere effektiv. Her kommer vi med et par eksempler på træningsudstyr, som du bør overveje at anskaffe, sammen med din vægtvest.

En pull up bar eller gymnastikringe, er noget af det mest populære, i sammenhæng med en vægtvest. Vi kan også anbefale en slyngetræner eller push up bars.

Det er også nærliggende at bære en vægtvest, i forbindelse med mange kettlebell øvelser. Vægtbelastningen i en vægtvest, sidder meget tæt på kroppen og er derfor perfekt, til kettlebell øvelserne. 

Hvis du virkelig ønsker en hardcore træning, kan du kombinere din vægtvest med et ab wheel. Dette kræver dog, at du har 100% kontrol over dine ab wheel øvelser, inden du påbegynder en yderligere belastning. Start med en meget lav vægt!

Uanset hvilken type træning udstyr du vælger at kombinere med din vægtvest, er det vigtigt, at du tager et kig på den maksimale brugervægt. Du skal naturligvis vælge udstyr, som kan klare din kropsvægt inklusiv den maksimale belastning i vægtvesten.

Du kan kombinere en vægtvest, med utrolig mange typer træningsudstyr og øvelser. Derfor skal du blot lade fantasien og fornuften sætte grænsen. Overvej altid, som den øvelse du udfører, giver den korrekte holdning i ryggen - ret ryg eller lav vægt!

Vi anbefaler disse mærker

Der er mange gode mærker, der fremstiller en vægtvest og de fleste har flere forskellige modeller. Det giver et stort udvalg, så vi kan finde den rigtige model, uanset dit behov. Der er dog et par mærker, som anbefaler højere end andre.

De mest anbefalelsesværdige mærker er følgende:

 • cPro9
 • Adidas

Disse to mærker, giver dig rigtig meget for pengene. Særligt mærket cPro9 fremstiller nogle veste, som er ekstremt slidstærke. Vi har reelt ingen reklamationer, på deres vægtveste og dette er en god indikation på at kvaliteten er i top.

Øvelser med en vægtvest

Herunder vil vi komme med en række øvelser, som du med fordel kan udføre, med en vægtvest.

Øvelserne udføres i princippet, på samme måde, som uden en vægtvest, men du skal være endnu mere sikker, på at udføre dem korrekt

Den øgede belastning fra en vægtvest, kan give dig en ekstrem effekt, men påføre også en langt større belastning på din krop. Du bør derfor sikre dig, at du har en stor erfaring, i udførelsen af øvelserne, inden du monterer en vægtvest.

Når du har udført en øvelse mange gange, indlærer din krop bevægelsesmønstrene. Du vil derfor have lettere ved at have den rigtige kropsholdning og mærke hvis noget er forkert.

vægtvest øvelser

 • Pull up
  Når du har monteret din vægtvest og spændt den godt fast, er du klar til at påbegynde øvelsen.

  Du starter med at tage et bredt greb om din pull up bar. Grebet skal være så bredt, at dine tommelfingre flugter med ydersiden, af dine skuldre. Ved dette håndgreb, vil dine arme have en 90 graders vinkel, når din underarm er vandret, under øvelsen.

  Du trækker dig nu op i armene. Ligesom i alle andre øvelser inden for styrketræning, er det meget vigtigt, at du udfører den fulde bevægelse. Du skal helt op med hagen og helt ned, for at få det fulde udbytte. Det er dog vigtigt, at du ikke anstrenger dig i hals eller nakke, for at nå op til stangen. Det er dine arme, der skal udføre øvelsen, så fokuser på disse.

  Hvis ikke du kan trække dig op, uden at anstrenge hals eller nakke, bør du mindske vægten i din vægtvest. En for høj vægt i din vægtvest, skader mere end det gavner, så mærk efter om du udfører din pull up korrekt.

  Du sænker nu kroppen langsomt igen. Det er en bred misforståelse, at den største effekt kommer ved ophævningen. Nedsænkningen kan give dig mindst lige så meget, så sænk langsomt kroppen og lad dine muskler mærke vægten fra din vægtvest og krop.

  Sørg for at strække armene helt ud. Når du kan udføre 10-12 pull ups, uden at anstrenge kroppen, kan du langsomt øge vægten i din vægtvest.
   
 • Push up
  Push up øvelsens korrekte udførsel, vil betyde at du løfter omkring 60% af din kropsvægt, med dine triceps og bryst muskler. Den er derfor en perfekt øvelse indenfor funktionel træning og bør være en fast del, af enhver styrketræning.

  En vægtvest kan gøre øvelsen endnu mere effektiv, så god fornøjelse.

  Du starter dine push ups i den velkendte stilling, på alle 4. Dine hænder vil være i skulderbredde og din krop vil være helt lige. Bøj ikke kroppen bagover eller forover. 

  Det er her, du tydeligt vil kunne mærke, hvis vægten i din vægtvest, er højere end den bør være. Du vil have svært ved at holde den lige kropsholdning. Husk på at armbøjningerne er en øvelse for bryst og triceps - ikke core musklerne, så hvis du skal bruge for mange core muskler, på at holde kroppen lige, vil du miste fokus på bryst og triceps.

  Når du går ned i din armbøjning, skal du beholde din lige kropsholdning og have albuerne ind mod kroppen. Albuerne behøver ikke røre din side, men skal blot være tæt på kroppen. Mange tror at albuerne skal vende ud, men det skal de ikke.

  Når du kan udføre 10-12 perfekte armbøjninger, kan du øge vægten i din vægtvest.

  vægtvest push up


   
 • Wall sit
  Øvelsen wall sit, er endnu en perfekt øvelse, med en vægtvest.

  Du begynder øvelsen, stående ret, med din ryg op imod væggen. Du tager nu fødderne ca. 60cm ud fra væggen, med ca. 15cm afstand imellem dem.

  Du læner nu imod væggen og sænker numsen, så dine baglår og lægge, har en 90 graders vinkel.

  Det er vigtigt, at dine knæ aldrig er længere fremme, end dine tæer. Hvis dette er tilfældet, skal du tage tæerne længere frem.

  En vægtvest vil øge belastningen betydeligt, så start stille ud, med en lav vægt.

  Hold denne position i 20-60 sekunder. Hvis du kan holde dig stående i længere tid end dette, bør du øge vægten i din vægtvest.
   
 • Triceps dip
  Triceps dip øvelsen styrker dine triceps muskler. Dette er en perfekt øvelse at kombinere med en vægtvest, da den øgede belastning, ikke vil bøje din ryg, i en forkert retning. Den kræver derfor mindre erfaring, for at udføre dem korrekt, med den øgede vægt fra en vægtvest.

  Du kan udføre triceps dip, fra en stol, en træningsbænk, plyo box eller lignende. Du starter med at sidde yderst på træningsbænken og trække dine skuldre tilbage. Det er vigtigt at du retter dig korrekt ud og holder en rank ryg. Du er nu klar, til at udføre øvelsen med din vægtvest.

  Du sætter nu benene ud og sætter armene i bænken, med skulderbredde. Du bevæger nu kroppen ned, så dine triceps næsten er vandrette. Sørg for at du sænker kroppen med dine triceps og ikke blot bevæger hofterne frem og tilbage.

  Hold denne position i 1-2 sekunder og hæv derefter kroppen igen.

  Når du kan udføre 10-12 af denne øvelse, bør du øge vægten, i din vægtvest.
   
 • Plank
  Plank er en øvelse, hvor du skal passe på med at bruge en vægtvest. Den kan dog øge dit udbytte betydeligt, hvis du udfører øvelsen korrekt.

  Du udfører øvelsen, ved at lægge dig på jorden, med tåspidser og albuer i jorden. Dine arme skal røre jorden i skulderbredde og dine fødder, skal stå samlet.

  Din krop skal være helt lige under øvelsen og hvis ikke du kan holde denne position, skal du enten tage en pause eller sænke vægten i din vægtvest.
   
 • Lunge
  Lunge er endnu en perfekt øvelse til en vægtvest. Når din vægtvest er korrekt monteret og spændt godt fast, stiller du dig ret op og med fødderne i skulderbredde.

  Du tager nu et skridt fremad og bøjer dit bagerste knæ, ned imod jorden. Det er meget vigtigt at dit forreste knæ, ikke kommer foran tæerne. Hvis det er tilfældet, skal du tage et længere skridt. Holder godt fast i siderne af din vægtvest og hold fokus, på at holde balancen.

  Hold denne position i 1-2 sekunder og hæv derefter kroppen op igen. Når du ikke kan komme højere, tager du et skridt frem, så din position nu er hvor, den forreste fod var før.

  Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

  Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet.

  Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet.

  Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning!