Infrarød sauna

I denne beskrivelse, vil vi forsøge at give dig fuld forståelse af en infrarød sauna og hvordan den fungerer. Vi vil også gøre dig opmærksom på et par detaljer, som du skal vide, inden du går i gang med brugen.

Infrarøde saunaer er virkelig blevet populære de sidste år, men er faktisk en meget gammel teknologi, som vi beskriver herunder.

Den måde du vil mærke behandlingen på, er meget anderledes, end i en traditionel finsk sauna. Varmen fra en infrarød sauna vil føles, som om den kommer indefra.
Mange af vores kunder beskriver følelsen, af den indre varme, som glædens brusen igennem kroppen.

Læs mere

Hvad er en infrarød sauna?

Den infrarøde stråling, som en sauna som disse udsender, 

Strålerne varmer helt i dybden, ind til knoglerne og giver dig en utrolig række positive fordele.

I en traditionel finsk sauna, føles varmen tør og hård mod din hud, men i en infrarød sauna, vil du mærke behandlingen på en behagelig og nænsom måde.

Den elektromagnetiske stråling, som en infrarød sauna udsender er faktisk den samme type stråling, som solen udsender. I en infrarød sauna, udsættes du dog kun for det infrarøde frekvensområde, som har alle de positive indvirkninger.

infrarød sauna

Infrarøde stråler kategoriseres som lys, selvom vi mennesker ikke kan se dette frekvensområde. Vi mærker dog strålingen som varme.

Bølgelængde i en infrarød sauna

En infrarød sauna give maksimal effekt, ved at udsende stråling, med en bølgelængde på 9,4 mikron. Det er denne bølgelængde, der passer bedst til kroppens egen frekvens. Alle saunaer fra Finnspa og Maxxwell rammer denne bølgelængde og du får derfor en maksimal effekt af behandlingen.

Man skal undgå at modvirke kroppens egen frekvens og energi, så derfor er det meget vigtigt, at bølgelængden er korrekt. Der findes mange mærker, som ikke undersøger denne bølgelængde og indstiller den korrekt. Derfor bør du vælge producenter, som grundigt følger disse anvisninger - heriblandt Finnspa og Maxxwell.

Infrarøde stråler starter ved en frekvens på 1000 GHz, hvor bølgelængden starter ved ca. 0,3mm. Disse stråler, der benyttes i en infrarød sauna, er derfor meget langt fra de stråler, der benyttes i en mikrobølgeovn.
Disse stråler er ca. 12,2cm, som svarer til 2,45 GHz og har derfor intet med strålingen i en sauna at gøre. Stråling kan benyttes til mange forskellige formål, men typen og effekten ændrer sig, som man bevæger sig igennem de forskellige frekvensområder.

Disse infrarøde stråler, som udsendes fra en infrarød sauna, opdeles i henholdsvis nære (NIR), mellem (MIR) samt fjerne (FIR) infrarøde stråler. Du kan ikke rigtig sammenligne disse tal, da de desværre defineres på nogle forskellige måder i henholdsvis DIN, CIE og ISO certifikaterne.

Hvilke fordele har en infrarød sauna?

Forskeren Dr. Toshiko Yamazaki, M.D., har udført en grundig forskning i infrarøde saunaer. Hun påpeger at en af årsagerne, til de mange positive virkninger fra en infrarøde sauna, skyldes dens evne, til at fjerne toksiner.

Toksiner er meget ofte hovedårsagen, til mange af de skavanker og smerter, som mange af os døjer med. Ved at fjerne disse toksiner, vil mange af ledsmerterne og andre skavanker, forsvinde.

infrarød sauna

Listen over positive indvirkninger fra en infrarød sauna, er temmelig omfattende og en del af det, ses herunder:

 • Højt blodtryk
 • Smerter
 • Afgiftning af tungmetaller
 • Udrensning
 • Manglende energi
 • Dårlig blodcirkulation
 • Højt kolesteroltal
 • Stress
 • Betændelse i kroppen
 • Stive led
 • Fibromyalgi
 • Slid- og leddegigt

Herunder kan du se en liste over specifikke sygdomme og den registrerede effekt, efter infrarød behandling:

 • Astma, bronkitis (kureret)
 • Leddegigt (7 ud af 10 tilfælde, har i denne sammenhæng nedsatte smerter i kliniske forsøg)
 • Cancersmerter (smerterne nedsat)
 • Skrumpelever (sygdom stoppet)
 • Chrons sygdom / Kronisk tarmbetændelse (Kureret)
 • Kolde hænder og fødder (Symptomer reduceret 20-25 %)
 • Blærebetændelse (Kureret)
 • Mavesår (Kureret)
 • Gastritis / Mavekatar (Reduceret)
 • Hæmorroider (Reduceret)
 • Leverbetændelse (Kureret)
 • Højt blodtryk (Reduceret)
 • Keloids (Reduceret og i nogle tilfælde er keloids helt kureret)
 • Bensår (Kureret)
 • Strålings sygdomme (Reduceret)
 • Teenage hudproblemer (Kureret)
 • Tinitus (Kronisk patient kureret efter 10 behandlinger)
 • Eksem og psoriasis (Bedring/reduceret)

En infrarød sauna, har som du kan se herover, utrolig mange positive indvirkninger på kroppen. Den har en stor smertelindring, i mange sammenhæng og udrenser kroppen, så du opnår en større velvære.

Infrarød sauna, hvor ofte må jeg bruge den og hvor længe?

Du må benytte en infrarød sauna dagligt og i 20-40 minutter pr. behandling.

infrarød sauna hvor ofte

De fleste infrarød sauna modeller, kan indstille timeren til op imod 60 minutters behandling. Vi vil dog fraråde dette, med mindre du er meget hyppig bruger af saunaen.

Vi anbefaler at du starter med en kortere tid, for at vænne kroppen, til behandlingen. Du bør derfor følge nedenstående skema, hvis du har et normalt helbred og er frisk.

 • Uge 1: Infrarød behandling 2 gange om dagen á 5-7 minutter
 • Uge 2: Infrarød behandling 1 gang dagligt á 10-15 minutter
 • Uge 3: Fuld behandling en gang dagligt, på mellem 20-40 minutter

Hvis du følger opstarts planen herover, når du påbegynder behandlingen i en infrarød sauna, vil du på sikker og skånsom vis komme godt igang.

Du bør dog bruge din sunde fornuft, når behandlingen igangsættes. Hvis dit helbred er stærkt svækket, bør du nøjes med 4-5 minutter et par gange om ugen. Derudover øges behandlingstiden gradvist, men gør det roligt.

Selv med en kort behandling, vil du hurtigt mærke forskel i kroppen, så du har ikke travlt, med at komme op på en lang behandling.

Hurtige tips til brugen af en infrarød sauna

 1. Drik rigeligt: Det første tip, er også det vigtigste. Sørg for at drikke rigeligt med væske, inden du igangsætter din behandling, i den infrarøde sauna. Du kommer til at svede og denne væske skal du have indtaget på anden vis. Dit indtag af vand, hjælper også kroppen med at frigive de affaldsstoffer, der har ophobet sig

  vand sauna

   
 2. Afklimatiser: Tænk over hvad du laver, de første 60 minutter, efter du har været udsat for en behandling, i en infrarød sauna. Din hud åbner sine porer og udskiller affaldsstoffer, men uden stopper ikke, i det øjeblik du forlader din sauna. Gå eksempelvis først i bad efter 30-60 minutter.
   
 3. Fjern makeup: Vi anbefaler at du fjerner din makeup, inden du igangsætter din behandling, i en infrarød sauna. Det skyldes at din hud sveder meget og at makeup, kan komme til at være chikanerende for huden, når dine porer åbner sig.
   
 4. Morgen eller inden nattesøvn: Du vil hele dagen, kunne få en god effekt af brugen, i en infrarød sauna, men du vil opleve den bedste effekt om morgenen eller lige inden nattesøvnen.
   
 5. God musik: De fleste infrarøde saunaer, der sælges i dag, er udstyret med en radio. Sørg derfor for at have noget afslappende musik, som giver dig wellness følelsen. Denne wellness følelse er altafgørende i en infrarød sauna, da din krop som helhed, skal opleve følelsen af velvære.

  sauna radio

   
 6. Spørg din læge: Har du nogle forhold, som gør at du er i tvivl, om du må bruge en infrarød sauna? Kontakt da din egen læge og få det afklaret, inden du påbegynder behandlingen i en infrarød sauna. Du kan læse mere om vores anbefalinger i punktet herunder, ved navn “Hvornår må du ikke benytte en infrarød sauna?”.
   
 7. Vent 1-2 minutter med at gå ind i din sauna: Vi anbefaler at du venter 1-2 minutter, efter du har tænkt din infrarøde sauna, inden du går ind i den. Det skyldes at varmelegemerne vil udsende en anelse flere EMF stråler i meget kort tid, efter at de bliver tændt. Hvis du venter disse 1-2 minutter, vil du være på den sikre side.
  Læs mere om EMF under punktet “Hvad er EMF og elektromagnetisk stråling?” herunder.
   
 8. Lysterapi i en sauna: Hele årsagen til at bruge en infrarød sauna, handler om velvære og sundhed. De fleste infrarøde sauna kabiner, er derfor udstyret med lysterapi, da det også kan have en stor indflydelse på din velvære. Brug denne lysterapi, vælg en farve, der passer til dit humør og nyd behandlingen.

  Lysterapi sauna

   
 9. Har du nogle tips: Har du nogle tips, som du gerne vil dele med andre? Send os en besked eller ring til os, på telefon 60627100, så tilføjer vi dem, i denne artikel. Tusind tak for hjælpen.

Skal jeg vælge keramisk eller carbon varmelegemer?

Vi anbefaler altid at vælge en infrarød sauna med carbon elementer, som også kaldes carbon plader.

Overordnet skyldes vores anbefaling, at carbon varmeelementer udnytter energien meget bedre og giver dig den optimale effekt. Effekten af keramiske varmelegemer er ujævn og ikke lige kraftig, over hele området inde i en infrarød sauna.

Carbon varmelegemer bruger simpelthen mindre strøm og giver en bedre effekt.

Forskellen på disse to typer af infrarød sauna, beskrives grundigt i punktet “Sådan er den tekniske opbygning af en infrarød sauna” herunder.

For 8-10 år siden, var der stor forskel på hvilken type varmelegemer du skulle vælge - hvilket ikke er tilfældet i dag. Dengang gik strålerne fra keramiske varmelegemer nemlig længere ind i kroppen og gav en bedre effekt. Det var også tilfældet at, at carbon elementerne var hurtigere til at varme op, men at de keramiske saunaer gik dybere i behandlingen og desværre var længere tid om at varme op.

Dette gælder dog ikke længere, da carbon pladerne, giver en lige så dybdegående behandling. De er også stadig hurtigere til at varme op.

Derfor vil vi altid anbefale, at du vælger en infrarød sauna med carbon varmelegemer, hvis du har muligheden for det. De keramiske elementer vil også give dig en god effekt, men bare ikke lige så kraftig.

sauna varmelegemer

Træsort til sauna: Hemlock eller red cedar træ?

Disse to typer træ, benyttes altid til fremstillingen af en infrarød sauna. Det skyldes at hemlock og red cedar, fra naturens side, indeholder plantedræbere, som sørger for at rente de affaldsstoffer du udskiller.

Begge disse typer træ, er meget modstandsdygtige over for svamp og råd.

Red cedar træet er dyrere end hemlock, men har også en væsentlig længere levetid. Faktisk er den dokumenterede levetid, for red cedar træsorten, 3,1 gange længere, ned hemlock træ. Derfor benyttes red cedar for det meste, til saunaer, der skal stå udendørs.

Hvis du vil vedligeholde dit red cedar træ bedst muligt, skal du give det en voks olie behandling, 1-2 gange pr år.

Skov

Påklædning i en infrarød sauna

Du kan have lige netop det tøj eller de smykker på, som du har lyst til. Uanset hvad du måtte klæde dig i, vil dette ikke have en skadelig virkning, i en infrarød sauna.

Ingen former for metal eller beklædning, vil have nogen indflydelse på strålerne.

De fleste foretrækker at sidde nøgne i deres private infrarøde sauna, men husk at håndklæde til at sidde på. Hvis ikke du ønsker at sidde nøgen, vil badetøj være det mest komfortable at iføre dig.

Hvad er forskellen på en finsk sauna og en infrarød sauna?

Selvom en finsk sauna og en infrarød sauna, har samme positive effekter, på dit helbred, er der faktisk meget stor forskel på de to typer sauna.

Den største forskel, er den varmepåvirkning, du vil blive udsat for. Varmen har nemlig ingen indflydelse, på virkningen i en infrarøde sauna, men er derimod hele grundlaget for en finsk sauna.
De infrarøde stråler giver dig følelsen af varme indefra, men har ikke direkte, nogen høj temperatur i selve rummet. Alle vores infrarøde saunaer, er dog udstyret med varmeapparater, som gør at du kan vælge den varme, som du ønsker. Det skyldes at varmen også betyder meget, for den vigtige følelse af wellness.

Denne mulighed for selv at vælge temperaturen, i en infrarød sauna, er i vores øjne, en kæmpe fordel. Vi oplever nemlig ofte, at vores kunder føler den kraftige varme, i en finsk sauna, som meget ubehagelig. Mange har svært ved at få en dybdegående behandling, fordi de har vanskeligt, ved at opholde sig i så hård en varme.

infrarød sauna

Effekten af behandlingen er også væsentlig kraftigere, i en infrarød sauna end i en finsk sauna. Det skyldes at varmen i en finsk sauna, “starter” ude fra kroppen og tager en del tid, inden den starter påvirkningen af din krop. Den infrarøde sauna, starter påvirkningen meget hurtigere og går dybere i behandlingen.

Rent teknisk kan vi faktisk påvirke, at effekten af behandlingen i en infrarød sauna, er væsentlig bedre, end i en finsk sauna. Inden du læser tallene, skal du vide, at jo flere toksiner (affaldsstoffer), du udskiller fra huden, under en behandling, jo bedre effekt har du oplevet.
Undersøgelser viser at du udskiller op til 4 gange flere, af disse giftige stoffer, som toksiner, fra huden i en infrarød sauna.
Disse undersøgelser viser faktisk at du i en infrarød sauna udskiller 20% toksiner samt 80% vand, i din sved. I en finsk sauna udskiller du 3% toksiner samt 97% vand. 

Forskellen på effekten er selvsagt enorm, hvis du udskiller mere end 6,5 gange så mange giftstoffer på den samme tid i en infrarød sauna, som hvis du sad i en finsk sauna.

Begge sauna typer, vil give dig en sund og god effekt af behandlingen. Der er dog ingen tvivl om hvilken type, vi som forhandlere af begge typer, ville vælge.
Vi vil vælge den infrarøde sauna, på grund af den større effekt, den lettere tilgang til montering i hjemmet samt større mulighed for selv at styre temperaturen.

Infrarød tunnel

En saunatunnel kan være helt perfekt til dig, der ikke har plads til en sauna kabine i hjemmet. Effekten du opnår er faktisk lige så høj, som i en infrarød sauna kabine og de er væsentlig lettere at opbevare.

Priserne er naturligvis også lavere, end en infrarød kabine, da der skal bruges væsentlig færre ressourcer til fremstillingen.

Årsagen til at du ikke skulle vælge en sauna tunnel, er at du måske ikke vil opleve den samme velvære følelse, som i en kabine. Du kan ikke dele oplevelsen sammen med andre, da der kun kan være en person ad gangen, i en infrarød tunnel.

En saunatunnel er dog en fantastisk mulighed, hvis du ikke har ret meget plads. De to dele, kan opbevares inde i hinanden og kan derfor let stå i et skab.

infrarød tunnel

Hvornår må du ikke benytte en infrarød sauna?

Der er nogle få situationer, hvor du ikke bør benytte en infrarød sauna. I nogle situationer bør du helt undgå brugen og i andre situationer, kan du benytte en infrarød sauna, hvis du først har talt med din læge. Alle situationerne er beskrevet herunder.

Undgå helt en infrarød sauna hvis:

 • Graviditet og amning
 • Slagtilfælde/blodprop i hjernen
 • Stærke hjertekramper (Angina pectoris)
 • Andre svære hjertesygdomme
 • Hjertesvulster
 • Pacemaker
 • Store åbne sår
 • Brug af kobberspiral som prævention: (Denne situation har været meget omtalt, er forskerne er meget uenige, om det rent faktisk er skadeligt at have en kobberspiral, i en infrarød sauna. Vi fraråder det dog, når forskerne ikke kan blive enige)

I disse situationer bør du konsultere din egen læge, inden brugen af en infrarød sauna:

 • Sygdomme hvor du har en nedsat evne til at svede (Dette kan være Parkinson’s, Multiple Sclerosis, tumorer på central nervesystemet, Lupus, skader på nervesystemet forårsaget af Diabetes og lignende. Spørg altid din læge, for at være sikker)
 • Ved brug af særlig medicin (Nogle typer medicin kan have en nedsættende virkning af en infrarød sauna og i nogle situationer, kan effekten fuldkommen ophæves)
 • Alkohol/stofmisbrug
 • Hæmofili eller andre blødersygdomme
 • Feber og varmesensitivitet
 • Akutte skader og hævelser
 • Ved implantater af alle slags (Vær særligt opmærksom på, om du oplever smerter i det område, hvor implantatet sidder. Hvis dette opleves, skal du omgående stoppe behandlingen og kontakte din læge)

Hvis du overholder disse anvisninger, er du på den sikre side. Der er flere af områder, hvor forskerne ikke kan blive enige, om det er farligt eller ej. I disse situationer har vi også tilføjet tilfældet til listen, da vi ønsker at være på den sikre side. Vi håber at du gør det samme.

Infrarød sauna kabine

Sådan er den tekniske opbygning af en infrarød sauna 

Meget simpelt beskrevet, skabes de stråler, der benyttes til infrarøde behandlinger fra strøm, der som i de gamle glødepærer, løb igennem et materiale, med en vis modstand. Når elektronerne fra denne strøm, løber gennem materialet, støder det på atomer og det er denne proces, der skaber den infrarøde stråling.

Der findes 3 metoder, til frembringelse af denne infrarøde stråling. Disse metoder er carbon plader, keramiske rør samt glasrør og de er beskrevet herunder:

Carbon plader
Carbon plader er den absolut mest brugte metode, i moderne infrarøde saunaer.
Årsagen til at denne type er den mest almindelige, skyldes flere forskellige punkter. Det er eksempelvis at varmen, vil være mere ensartet samt at der er et mindre energitab end i de keramiske rør samt glasrør.

Strålingen fra carbon plader sender de infrarøde stråler ud, i én retning. Det gør det let, at placere carbon pladerne korrekt i kabinen, således at hele rummet er dækket. Brugerne af den infrarøde sauna, vil derfor føle en mere ensartet varme, ad der er den samme mængde stråling alle steder.

I denne type IR kilde, er der ikke behov for et skjold, der kan reflektere strålerne ud i rummet, da de infrarøde stråler udsendes i en 90 graders vinkel, fra elementernes overflade.
Dette er en meget stor fordel, da der normalvis vil være et ret stort energitab, hvis der foretages en refleksion. Refleksion er nødvendig i de andre typer energikilder.

Stort set alle de infrarøde sauna kabiner vi har, her hos Apuls.dk, benytter disse carbon plader.

Keramiske rør
Denne energikilde, er fremstillet af en metaltråd, der ligger inde i et keramikrør. Der er her tale om et princip, der er fuldkommens magen til de gamle glødepærer. 


Denne type energikilde, sender stråling ud, i alle retninger og har derfor brug for et skjold, som kan reflektere strålerne, i den rigtige retning. Dette er ikke ret smart, da der vil være et stort energitab på strålerne, der sendes ud i en infrarød sauna.
For at opnå den samme effekt som carbon plader, vil producenten være tvunget til at skrue væsentligt op for strømstyrken.

En infrarød sauna, der er udstyret med keramiske rør, vil derfor også bruge mere strøm under brug. Derudover vil den være mindre effektiv, end en infrarød sauna med carbon plader, da ikke alle strålerne i kabinen, vil have samme styrke.

Varmen i en infrarød sauna, der benytter keramiske rør, vil føles meget mere ujævn og det vil være vanskeligt for producenten, at dække hele den infrarøde sauna med stråler.

Det kermiske rør, der er rundt om metaltråden, har reelt ingen effekt, men er udelukkende indsat, for at beskytte tråden. Carbon plader udsender strålingen fra hele sin overflade, men keramiske rør udsender strålingen, fra et meget mindre område. Faktisk er elementerne ofte kun 1-4cm, i diameter, inklusiv det keramiske rør.

Glasrør
En infrarød sauna, med glasrør som energikilde, fungerer faktisk fuldkommen ligesom de keramiske rør. Den eneste forskel er blot, at metaltråden er indsat i et glasrør, i stedet for et keramisk rør.

Metoden med glasrør, i en infrarød sauna, har derfor alle de samme ulemper, som blandt andet er ujævn varme og et væsentlig større energiforbrug.

Konklusion
Efter at have læst gennemgangen herover, bør det stå klart, at du skal vælge en infrarød sauna med carbon varmelegemer. De har den bedste holdbarhed, den bedste effekt samt det mindste energiforbrug.

Montering & samling af en infrarød sauna?

Er det vanskeligt at samle en infrarød sauna?”. Dette spørgsmål får vi ekstrem ofte. Svaret er klart og tydeligt “nej, overhovedet ikke”.

Selve monteringen, af vores infrarøde saunaer, er intet mindre end genial. Du får saunaen leveret på en palle, hvor den er adskilt i 6 plader - de 4 sider, toppen samt bunden.

Fremgangsmåden er således, at du placerer bunden, hvor saunaen skal stå. Dernæst tager du den ene side og sætter på rammen.
Det er en stor fordel, hvis du kan få en anden person, til at holde denne plade, imens du henter den næste. Disse to plader klikkes nu sammen, med det smarte klik-system i siderne og kan nu stå selv.

Du monterer nu de sidste 2 side, hvorefter du sætter loftet på. Hele monteringen bør ikke tage mere end 30 minutter, for en person, der aldrig har samlet en infrarød sauna tidligere. Så nemt er det.

Monteringen bør derfor ikke være en bekymring, inden du anskaffer dig en infrarød sauna.

Montering af infrarød sauna

Hvilken strømkilde skal en infrarød sauna have?

Dette er en af de største fordele ved en infrarød sauna. De kræver nemlig ikke nogen form for kraftstik eller lignende, men derimod blot et almindeligt 220V strømstik.

Når du har modtaget din sauna og samlet den, skal du derfor blot sætte stikket i stikkontakter og så er du klar, til at påbegynde behandlingen.

Alle vores infrarøde saunaer er tilmed meget billige i strøm. En infrarød sauna til 2 personer og med carbon varmelegemer, koster typisk 1,5-3 kroner i timen, at holde kørende.

Hvad er EMF og elektromagnetisk stråling?

For fuldkommen at forstå opbygningen af en infrarød kabine, er det vigtigt at forstå hvad EMF er.
EMF er en forkortelse for elektromagnetisk felt og dette felt eksisterer overalt, hvor der er strøm - derfor også i forbindelse med en infrarød sauna.

Danskeren H.C. Ørsted beskrev dette fænomen, helt tilbage i 1820, hvor han opdagede at der altid vil være et elektromagnetisk felt, når elektroner er i bevægelse.

Det betyder faktisk, at du til daglig, udsættes for disse EMF felter overalt du befinder dig. Disse felter eksisterer nemlig også i ledninger i dit hjem, i din computer, din barbermaskine og alle andre elektriske anordninger.

Forskere verden over, er stadig meget uenige om, hvor skadelige de elektromagnetiske felter er. I mange sammenhæng mistænkes EMF at forårsage aborter, leukemi, Lou Gehrigs, kræft og mange andre forfærdelige sygdomme.
Særligt brugen af mobiltelefoner, er meget omdiskuteret, da de udsender en meget høj EMF værdi og ofte holdes meget tæt på hjernen, i længere perioder.

Herunder kan du læse hvorfor EMF er vigtigt, i forbindelse med en infrarød sauna.

Hvad har EMF med en infrarød sauna at gøre?

Den infrarøde sauna modvirker faktisk de skadelige påvirkninger, som EMF feltet udsætter os for.
Det er en række forskere, verden over som i de sidste årtier, har forsket i dette. Særligt de japanske forskere, har lagt grundigt arbejde i dette og har foretaget utallige forsøg.

En infrarød sauna består dog af elektriske varmelegemer og derfor kan det ikke undgås, at de også vil udsende en lille smule EMF. Vores producenter arbejder dog konstant og meget målrettet, på at sænke denne værdi, så meget som fysikken tillader.
Derfor kan du være helt rolig, når du anskaffer dig en af vores modeller.

Der findes mange modeller på markedet, som ikke går lige så meget op i kontrol og EMF værdier, som vi gør og derfor skal du passe på, hvilke mærker du vælger. Vi anbefaler på det kraftigste, at du vælger en producent og en forhandler, som du har tillid til.
Det er vigtigt at både forhandler og producent i fællesskab, kæmper for at gøre de infrarød saunaer så skånsomme og effektive som muligt. Det er en mærkesag, her hos Apuls.dk.

Udsendelsen af EMF fra de anerkendte producenter Finnspa og Maxxwell, er langt under de værdier, som EU har fastsat, som de maksimale. Selv under maksimal styrke, er de stadig under halvdelen af denne værdi.

Udskillelse af affaldsstoffer i en infrarød sauna

Du vil opleve den største udskillelse af affaldsstoffer, når en infrarøde sauna, udsender stråling i 9,4 mikron. Det skyldes at strålerne i denne frekvens passer perfekt, med frekvensen i den menneskelige krop.

Når denne balance er perfekt, vil du udskille flere affaldsstoffer. Undersøgelser viser af effekten af dette, vil være størst, når en infrarød sauna har en temperatur på 35°C.

Hvis målet med din behandling, i en infrarød sauna er udskillelse af affaldsstoffer, bør du derfor fokusere behandlingen, til denne temperatur.

Læs mere om bølgelængde i toppen af denne beskrivelse, under punktet “Bølgelængde i en infrarød sauna”.

Behandling af muskel- og ledsmerter i en infrarød sauna

En infrarød sauna har utrolig mange fordele - læs mere om dette, under punktet “Hvilke fordele har en infrarød sauna?”.

En stor del af disse fordele, drejer sig om muskel- og ledsmerter. En infrarød sauna, har en enorm lindrende effekt på dette område og du vil temmelig hurtigt kunne mærke en effekt.

muskelsmerter og ledsmerter

Hvor lang tid der går, før du mærker denne effekt, er naturligvis individuel for person til person. Det er dog vores opfattelse, at de flere vil opleve en effekt, efter bare få ugers behandling dagligt.

Det er blodet cirkulation, der giver iltforsyningen, til den beskadiget væv du måtte have. Denne blodcirkulation forbedret væsentlig, ved behandling i en infrarød sauna og dette har en stor påvirkning på disse muskelsmerter og ledsmerter.

Behandling af gigtsmerter i en infrarød sauna

Også personer med leddegigt, vil opleve en stor effekt under behandling i en infrarød sauna.

Faktisk er det således, at 7 ud af 10 personer, har nedsatte smerter, efter behandlingen. Denne effekt er ikke til at tage fejl af og vores mange gode tilbagemeldinger fra kunder, bekræfter blot disse undersøgelser.

Det er blandt andet den anerkendte forsker Dr. Sherry Rogers, fra New York, som påviser denne effekt.

Bemærk dog, at du ikke på anvende en infrarød sauna, hvis du lider af lupus eller gigtsygdom, der angriber væv samt organer.

Vægttab i en infrarød sauna

Hvis målet med din behandling er vægttab, vil du også kunne opnå dette i en infrarød kabine. 

Den ideelle temperatur til dette er 42ºC og her vil du kunne forbrænde op til 800 kalorier, ved en halv times behandling. Det svarer faktisk til en 50 minutters løbetur (For en mand på 80kg, der løber 5km pr. minut).

Det er en meget stor effekt, af bare at sidde stille og nyde behandlingen. God fornøjelse.

infrarød sauna vægttab

Infrarød sauna er en gammel teknologi

En infrarød kabine, er bestemt ikke en ny teknologi. De gode virkninger har været kendt i mange år og teknikken har været brugt, i helse sammenhæng i flere hundrede år.

De gammeldags infrarøde saunaer fungerede mere som sauna kasser, hvor de infrarøde stråler kom fra små lamper. 

På indersiden af de gammeldags saunaer, sad der mange små lamper, rundt om en stol i midten. Brugeren satte sig så på stolen og kassen blev lukket. Virkningen var den samme, men man er i dag blevet meget bedre, til at udnytte energien samt optimere effekten.

Helt tilbage til middelalderen har man brugt noget lignende traditionelle finske saunaer, så selve effekten af en sauna (uanset type), har været kendt i utrolig mange år. 

Giver en infrarød sauna udtørret hud?

De traditionelle finske saunaer, kan på grund af den meget høje varme, give en udtørring i huden. Varmen i en finsk sauna, kan være helt op imod 100 grader og her vil den have en skadelig indvirkning på hudens fugtighed.

Det betyder dog ikke andet, end at du bør smøre huden, med fugtighedscreme, hvis du oplever tørheden. Denne høje varme på huden har dog andre fordele, for de regelmæssige svedeture, som du vil opleve i en sauna (uanset type), vil forhøje syreindholdet i din hud, hvilket øger hudens beskyttende funktion.

I en infrarød kabine, får huden ikke denne hårde belastning, men du oplever de samme gode fordele - og flere til. Den øgede blodcirkulation, den øgede produktion af hvide blodlegemer der styrker immunforsvaret og det øgede stofskifte, er alle fordele du også vil opleve i en infrarød sauna.

Hvis du er i tvivl om, hvilke andre fordele en infrarød sauna vil give dig, kan du læse punktet “Hvilke fordele har en infrarød sauna?” herover.

Kan en infrarød sauna stå udendørs?

Svaret her, er at det afhænger meget af forholdene.

Vi har mange kunder, som ønsker at placere deres infrarøde sauna udendørs, da de ikke har plads til den inde i huset. Hvis du ønsker det, er der to muligheder for det.

 1. Byg et skur: Den letteste løsning er at bygge en form for skur til en infrarød sauna. Vores infrarøde saunaer er nemlig ikke bygget, til at stå direkte udendørs, i vind og vejr. De kan dog sagtens klare det, hvis du sørger for at skåne dem imod dette. Et simpelt skur, vil være rigelig beskyttelse af en infrarøde sauna.
   
 2. Byg din egen sauna: Vi har to forskellige selvbyggersæt, som du kan benytte, hvis du ønsker en udendørs sauna. Hvis du bygger din egen, leverer vi alle varmelegemer, styrebokse, kontrolpaneler m.v., så du kan bygge en sauna, af materialer, der kan klare udendørs brug. Vi hjælper naturligvis, med vejledning, i byggeprocessen.

Er en infrarød sauna, det samme som et solarium?

Svaret er tydeligt nej. De infrarøde stråler, må på ingen måde sammenlignes, med de meget skadelige UV stråler. De infrarøde stråler befinder sig, i et helt andet frekvensområde, end farlige UV stråler og de infrarøde stråler, er derfor fuldkommen uskadelige.
De infrarøde forårsager ikke skader på huden og må ikke sammenlignes med hverken UV stråler fra et solarium eller ophold i solen, uden solcreme.

Solarium kontra infrarød sauna

Infrarød sauna tilbud

Her hos Apuls.dk har vi altid et godt infrarød sauna tilbud. Tag et kig på vores udvalg og hvis du er i tvivl om hvilken model, du skal have, kan du altid kontakte vores kundeservice.

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner hos Apuls.dk

Udforsk også vores store udvalg af spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet. Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning!