% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Yoga

Efterhånden sværger flere og flere mennesker til den gamle indiske ‘træningsform’ yoga, fordi det er godt for både krop og sjæl. Og det vægter mange højt i en travl og stresset hverdag, hvor det kan være svært både at finde ro og tid til at træne.

Yoga er en sund og effektiv træningsform og herunder finder du det udstyr der skal til.

Læs mere
Sorter efter:

Find den type yoga, der passer til dig

Hatha yoga, bikram yoga, yin yoga, vinyasa yoga, flow yoga, power yoga, astanga yoga.. Ja, listen over de forskellige typer af yoga synes næsten uendelig. Og det kan for nybegyndere hurtigt virke forvirrende. For hvad er hvad? Hvad er de forskellige yogatyper gode til? Og hvilket udstyr passer hvor?

Der findes forskellige kategorier, hvor vinyasayoga, flow yoga, astanga yoga og power yoga eksempelvis er godt til dig, der gerne vil udfordre din krop og samtidig få pulsen i vejret.

Leder du i stedet efter en type yoga, hvor der er mere fokus på det spirituelle og at finde roen i din krop, vil yogaformer som kundalini yoga, hatha yoga, restorativ yoga, yin yoga og iyengar yoga være det oplagte valg til dig.

Hvorfor dyrke yoga

Yoga er en træningsform for både krop og sind, det handler om at være til stede i nuet og skabe et liv med overskud, energi og glæde. Yoga kan udøves af enhver uanset alder og køn, og du behøver ikke nødvendigvis at være hverken smidig eller stærk for at begynde at dyrke yoga. Øget smidighed og styrke er blot nogle af de mange gavnlige effekter regelmæssig udførelse af yoga vil have, dertil kommer en masse mentale fordele.

Yoga er et utrolig godt redskab til at skabe et pusterum i en travl og stresset hverdag, da det skaber en indre ro og god kropsbevidsthed. Regelmæssig udførelse af yoga kan forebygge skavanker såsom ryg- og ledsmerter, spændingshovedpine og stress. Yoga kan samtidig afhjælpe søvnbesvær og fordøjelsesproblemer.

Meditation er en del af yoga, der lader tankerne holde fyraften, og på den måde styrkes den mentale balance, hvilket øger kreativiteten og koncentrationsevnen.

Der findes et væld af forskellige yogaøvelser og træningsformen kan udføres på en masse forskellige niveauer, der findes bl.a. statisk yoga og dynamisk yoga, hvor det er op til den enkelte, hvad der virker bedst. Den overordnede intention med yogaen er blot at få løsnet op for kroppens fastlåste led og spændte muskler, hvilket vil lede til kropslig velvære og frihed.

Yoga er en træningsform der styrker alle kroppens muskler på en skånsom måde, da du ikke overbelaster kroppens led med en masse ekstra vægt. I yoga arbejder du med din kropsvægt og dit åndedræt, og du vil ikke bare træne de store muskler og kernemusklerne, du vil også få trænet de helt små muskler, som du ikke får fat i ved f.eks. løb og cykling. Dermed kan yoga også være et godt supplement til andre træningsformer, da det også træner din smidighed, balance og mentalitet.

Tilbringer du mange timer på arbejdet siddende foran en computer, vil yoga være det perfekte redskab til at få løsnet op for musearmen, ømme skuldre og stiv nakke. Derudover kan en hel dag foran en computer medføre dårlig holdning, her er yoga igen en gavnlig træningsform, da det vil træne din core, altså de muskler du bruger til at holde dig rank og flot. En stærk core vil samtidig forebygge forskellige rygsmerter såsom diskusprolaps.

Yogaudstyr

Der findes et væld af forskelligt yogaudstyr, og når du vil i gang med at dyrke yoga, er det selvfølgelig vigtigt med noget godt udstyr, både for at gøre yogaen effektiv og behagelig, men samtidig for at gøre den mere spændende, varieret og ikke mindst motiverende.

Det helt essentielle redskab til at dyrke yoga er en yogamåtte, en yogamåtte er ekstremt vigtig, når du skal dyrke yoga, for hele meningen med yoga er at afstresse og komme i kontakt med sit indre og med sin krop, derfor duer det ikke, at du dyrker yoga på et koldt og hårdt gulv, der gør det svært at nyde oplevelsen og flowet, samt slippe tankerne fri.

Ud over yogamåtten, findes der en masse andet udstyr til yoga. Du kan bl.a. få udstyr der hjælper dig med at dyrke yoga mere effektiv og ubesværet såsom yoga handsker og yoga strømper, der giver dig mulighed for at stå bedre fast og komme ekstra langt ud i øvelserne, da de er skridsikre. Derudover kan du finde yogaudstyr der effektiviserer din træning og styrker dine muskler yderligere, det kan f.eks. være en yoga elastik. Samtidig findes der yogaudstyr til at gøre træningen ekstra behagelig såsom en yoga pude eller yoga blok.

Mangler du inspiration til nye yogaøvelser med nye former for yogaudstyr er et godt tip at søge på youtube, der byder på et væld af forskellige yogaøvelser og yoga sessioner som du frit kan følge hjemmefra. Derudover kan du melde dig til yogaklasser med en instruktør. På et yogahold vil det selvfølgelig være en fordel og et dejligt privilegium at kunne medbringe dit eget yogaudstyr, så du ikke skal bruge det samme yogaudstyr som mange før dig. Med dit eget yogaudstyr har du også mulighed for at dyrke yoga derhjemme, så du kan dyrke yoga lige når du har lyst, og ikke blot til yogatimerne. Med yogaudstyr kan du også øve dig derhjemme, så du til næste yogatime kan vise større overskud og styring med hver øvelse. Yoga er jo langt fra en konkurrencesport, men derfor kan det måske være meget sjovt at være lidt bedre end de andre i yogaklassen alligevel.

Endnu fordel ved yoga er, at det ikke nødvendigvis kræver meget plads, og det er ikke voldsomt og ukontrolleret som mange andre træningsformer, dermed kan yoga sagtens udføres i en lille lejlighed uden meget plads og uden at det irriterer underboen med en masse larm fra hop og dans. Du skal blot have fat i det rigtige yogaudstyr og så er du klar til at dyrke yoga hvor som helst.

Yoga bold

En yogabold kan bruges forskelligt under din træning. Den kan både yde støtte under øvelser ved f.eks. at lægges under ryggen, eller den kan bidrage til at opbygge styrke og fleksibilitet. Med en yogabold kan du variere og intensivere dine yogaøvelser, samt gøre træningen mere spændende.

Det smarte ved en yogabold er, at du selv kan justere hvor blød eller hård den skal være, da der let kan lukkes luft ind eller ud af den. Derudover er en yogabold let transporterbar, da luften kan tages helt ud, så den næsten ikke fylder noget, og det er hurtigt og nemt at puste den op igen.

Hos os finder du yogabolde i mange afskygninger, vi forhandler dem i forskellige størrelser og farver, ligesom vi både forhandler nogle, der er helt glatte og nogle med sansedubber, så der skulle gerne være en yogabold til enhver smag.

Yoga butik

Vi er en online yoga butik, der udbyder et stort udvalg af forskelligt udstyr til yoga, og vi står altid klar med de bedste råd og vejledning i forhold til dit køb af yoga udstyr. Det kan være svært at vælge det helt rigtige yogaudstyr, og det er ikke altid let at skelne mellem, hvad der er godt yogaudstyr, og hvad der er knap så godt. Derfor forhandler vores yoga butik kun udstyr af høj og lækker kvalitet, så du trygt kan vælge det yogaudstyr, du kunne tænke dig.

Yoga pude

En yogapude kan bruges på mange forskellige måder, den kan både bruges til afslapning i slutningen af yogatimen, til støtte og stabilisering af forskellige øvelser, eller til at sidde på under meditation.

Derudover kan en yogapude bruges til at gøre forskellige sidde- og liggestillinger mere behagelige og afslappende, eller den kan lægges under knæ og albuer for at give et blødere underlag, hvis der er brug for det.

Yoga klodser

Yoga klodser eller yoga blokke er primært et redskab til stabilisering under yoga. Når du dyrker yoga kan det nogle gange være svært at holde balancen, og her kan det være rart med en støtte i form at en yoga klods, som du kan holde ved eller læne dig opad. En yoga klods kan derfor specielt være nyttig for dig, der vil i gang med at dyrke yoga.

Til den mere rutinerede yogaudøver kan en yoga klods også være nyttig. Hvis du vil lære en ny øvelser eller blot forsøge at komme længere ud i en øvelse, kan yoga klodsen være en super god støtte til at begynde med, så du ikke overbelaster dig selv eller falder. Hvis det f.eks. er svært at holde balancen i en bestemt øvelse, kan du til at begynde holde godt fast i din yoga klods, og derefter begynde at slippe den stille og roligt, og dermed opbygge sin balance roligt og skånsomt.

Yogablokke

Blokke bruges til at forkorte afstanden ned til gulvet, og de er næsten uundværlige, hvis du skal prøve nye stillinger, eller du bare ikke kan nå jorden. Yogablokke sørger således for, at du udfører øvelsen korrekt.

Når du så småt føler dig tryg ved yoga som træningsform, kan du begynde at eksperimentere med elastikker, yogabolde, foam rollers og så videre.

Skridsikre strømper til yoga

Om du vil træne i bare tæer eller skridsikre strømper, er lidt en smagssag. Det vigtigste er bare, at du har god kontakt til jorden, så du ikke glider. Nogle foretrækker at anvende skridsikre strømper, da de på den måde undgår kolde fødder.

Bliv sund og slank med yoga

Noget af det smarte ved yoga er, at du både arbejder med din krop og dit sind. Derudover vælger rigtig mange at anvende yoga som træningsform, fordi du kan gøre det derhjemme. Så længe du har en yogamåtte og det yogaudstyr, der nu kræves, er du sådan set good to go.

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet.

Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden.