Headset

Med et headset kan du altid have musik, lydbog eller podcast med dig. Om det er på farten, træningscentret eller den daglige gåtur, så er du sikret god lyd kun for dig selv. 

Der findes mange forskellige slags headset, vi har gjort det nemt og samlet alle vores ynglings headset, trådløs, m. ledning, in-ear, on-ear og over-ear. 

Læs mere

Er du også i tvivl om hvilken slags headset du skal vælge? Dyrker du forskellig motion hvor det ene headset skal bruges? 

Så har vi lavet en fin guide du kan benytte for at komme tvivlen til livs. 

Trådløse headset VS. headset med ledning

Batterilevetid: De trådløse headset har sin helt naturlige begrænsning i forhold til batteri, det trådløse headset kan ikke holde strøm i længere tid af gangen, dog er de fleste trådløse headset lavet sådan at de oftest, minimum kan holde strøm i 4-5 timer, nogle har ekstra features som, noice cancelling eller de har indbygget mikrofon, dette kan medvirke til at strømmen i headsettet ikke holder lige så længe som reklameret. Headset med ledning vil du aldrig opleve at dit headset løber tør for strøm, det eneste som vil gøre det, er din telefon. Så de vil altid være klar til brug. Ulempen ved headset med ledning, er at ledningen oftest vil være i vejen. 

Pris: Prisen på trådløs headset og headset med ledning kan være stor, det trådløse headset er oftest i den dyre ende af skalaen, hvor headset med ledning kan være billigere. Dog afhænger det meget af hvilket mærke du køber dit headset fra. 

Lydkvalitet: Over de sidste år er det trådløse headset blevet bedre på lydkvaliteten, da det ellers har været headset med ledning som har haft den bedste lydkvalitet. Dog bliver musik og lyd som vi streamer i dag, lavet så komprimeret at vi almene mennesker ikke kan høre forskel, derfor mener vi ikke at lydkvaliteten er en afgørende faktor for hvilket headset du skal vælge, om det er trådløs eller med ledning. 

In-Ear, On-Ear og Over-Ear

In-Ear: Dette headset er typen som vi også kender som earbuds eller earphones som sider inde i selve øret, disse kommer oftest også som trådløse.

 in-ear-headset

Fordele: Dette slags headset er simpelt, småt og let at have med hvoren man skal hen. Dette headset findes i mange forskellige typer, så om du har små øre, mellem eller store, vil du aldrig ende der hvor ingen passer til dig. De fleste In-Ear headset er lavet med de små silikone øredutter, hvor der følger 2-3 størrelser med, så du kan være sikker på at finde en som passer til dit øre. Bruger du briller? Så vil In-Ear headset også være ideelt til dig, da de ikke vil være til gene for dine briller. Eller til de koldere tider, kan du have en hue eller pandebånd over dit headset uden problemer. 

Ulemper: Lydkvaliteten er oftest dårligere i In-ear headset sammenlignet med on- eller over-ear headset, da in-ear headset ikke er store nok til at præstere den samme kvalitet og dybde i lyden. Hvis du vælger et in-ear headset skal du være opmærksom på at batterilevetiden er forskellig, her er man afhængig af at de skal lades op. 

On-Ear: Dette headset er et større headset som hviler på selve øret, som navnet også antyder. 

headset

Fordele: On-Ear headset er det lette headset som ikke er in-ear. De fleste headset modeller kan foldes sammen, så de nemt kan pakkes sammen og tages med på tur, eller ligge i sportstasken. Ved løb sidder on-ear headset også godt, de er tilpas lette til ikke at falde af/ned på løbeturen, samtidig lukker on-ear headset ikke alt lyd ude, hvis du løber ude blandt trafikken. 

Ulemper:Du skal være opmærksom på at købe et on-ear headset som tåler fugt/sved, eller om puderne kan skiftes og måske vaskes, da puderne på ørene på et on-ear headset hurtig kan blive ulækkert med tiden, når det bliver brugt i sammenhæng med træning. En anden ulempe ved on-ear headset er at brillebrugerne ikke vil have glæde af denne slags headset, de vil formodligt sidde i vejen og måske presse brille stellet ind så de klemmer, hvilket kan være ubehageligt.

Over-Ear: En af de mest almindelige headset, de findes i mange afskygninger og er blevet rigtig populær i træningsregi. Dette headset lukker hele øret af.

headset-image

Fordele: Over-ear headset vinder helt overlegent på lydkvalitet. Over-ear headset i kraft med dets størrelse levere de en langt bedre bas og dybde i musikken som kommer ud, hvilket ingen af de andre overnævnte headsets kan hamle op med. Over-ear headset er også en af de mere komfortable headset, da den sidder omkring øret, vil man ikke blive generet af trykken ind på øret, som for nogen kan være ubehageligt. 

Ulemper:Over-ear headset er stort og klodset headset som ikke helt egner sig til fx. løb, da de er en del tungere end de overnævnte headsets. Så snart aktivitetsniveauet er højt vil dette headset blive tungt og måske ikke blive siddende. Over-ear headset har samme problematik som on-ear med hensyn til sved og brillebrugere: Du skal være opmærksom på at købe et on-ear headset som tåler fugt/sved, eller om puderne kan skiftes og måske vaskes, da puderne på ørene på et on-ear headset hurtig kan blive ulækkert med tiden, når det bliver brugt i sammenhæng med træning. En anden ulempe ved on-ear headset er at brillebrugerne ikke vil have glæde af denne slags headset, de vil formodligt sidde i vejen og måske presse brille stellet ind så de klemmer, hvilket kan være ubehageligt.