Airhockey

Savner du underholdning i hjemmet, hvor hele familien kan være med? Eller har I i virksomheden brug for noget sjovt, medarbejderne kan fordrive pauserne med? Så kan et airhockey bord være det helt rette køb. Airhockey er for alle og enhver, hvad end man er barn eller voksen, mand eller kvinde, dreng eller pige.

Bordene fås i både mange prisklasser, kvaliteter og størrelser.

Læs mere

Airhockey - underholdning til alle aldersgrupper

Bordene fås i både mange prisklasser, kvaliteter og størrelser, så der er et at finde til dig, uanset hvad du har af plads og hvad dit budget er. Her kan du også let tilkøbe ekstraudstyr som puck og håndtag. Tag et kig på vores mange muligheder her på siden, og bliv klogere på, hvad der er det rette for dig!

Airhockey bordet der passer til dig

Selvom airhockey ofte er noget, man finder i spilleområder eller forlystelsesparker, er det ikke ensbetydende med, man ikke kan købe et bord til hjemmet. Det eneste det kræver er, at du har pladsen til det. Dette kan passende være i garagen, eller hvis du har et ekstra rum i kælderen, der ikke umiddelbart bliver brugt. Her er det blot vigtigt, der er et stik, så bordet kan få strøm og blæse luft op gennem hullerne i overfladen af bordet.

De fleste af bordene måler omkring 90cm x 200cm, men kan variere efter, hvilken model man køber og hvor stor selve rammen rundt om bordet er. Skal man købe et stort bord i en stor størrelse, er det dog vigtigt, man ikke blot har plads i rummet til bordet, med at der i lige så høj grad er plads til bevægelighed for enden af bordet, når man spiller.

En prisklasse og kvalitet til dit behov

Bordene fås i mange forskellige kvaliteter og dermed også forskellige prisklasser. De professionelle borde vil ofte være en del tungere og mere robuste, men kan derfor også holde til mere slid og brug. Disse er et oplagt valg at købe, hvis bordet eksempelvis skal benyttes i en fritidsinstitution, en bowlinghal eller i professionelt regi. Her kan det også være oplagt at købe et bord med metaloverflade, der ud over at give det bedste glid til selve pucken, også er slidstærkt og kan tåle hård belastning.

Skal bordet blot bruges i hjemmet, kan man sagtens nøjes med et mindre robust bord med finérplade. Disse holder fint til almindeligt hjemmebrug, hvor der blot spilles et par gange om dagen.

Features og smarte detaljer

Afhængigt af hvilket bord man køber, kan der være detaljer, der gør både spillet sjovere og nemmere for dig at spille. Her kan du blandt andet købe en model med ovenlys, så du altid kan have fuldt udsyn, når du spiller. Ydermere har nogle modeller møntindkast, der er en fordel i spillehaller, bowlinghaller eller lignende.

Afslutningsvis har du mulighed for at gå efter et bord med automatisk pointtæller, så ikke i selv skal holde styr på, hvem der har føringen.

Få fat på den rette airhockey puck

Når man hører ordet puck, tænker de fleste på den store, sorte og tunge udgave, der benyttes i ishockey. Her kræves der både hjelm og fuld beskyttelse, så ikke man kommer til skade. Det er dog en helt anden slags puck, der er tale om, når man spiller airhockey.

I airhockey er det vigtigt, at pucken er lavet i et let materiale. Dette fordi, konceptet med airhockeyborde er, at de blæser luft op gennem små huller i overfladen, som skal kunne løfte pucken, så den let kan glide hen over bordet. En tung ishockeypuck ville derfor aldrig kunne gå i airhockey.

Pucken er derimod lavet i tynd plastik, der let kan svæve hen over bordet. Dog er det vigtigt, at være opmærksom på, at ikke alle pucks passer til alle airhockeyborde. Både tykkelse og bredde på pucken skal være tynde nok til, at den kan slippe ned i hullet for enden af bordet. Selvom de fleste pucks har en tykkelse på mellem 60 og 70 mm, kan det alligevel gøre en væsentlig forskel, om den er et par millimeter for tyk eller tynd.

Ligeledes udgør vægten på selve pucken også en hel del i forhold til spillet. Her vil en for tung puck ikke kunne løftes af det luft, der blæser op gennem bordet, og pucken vil derfor ikke kunne få et ordentligt glid. De fleste borde fungerer derfor optimalt med en puck der ikke vejer meget over 10-12 gram.

Sørg for din puck har et ordentligt glid

Selvom du har en puck, der passer til dit bord, kan du stadig gøre yderligere for, den får et så godt glid som muligt. Først og fremmest er det vigtigt, den har en plan overflade uden ridser og hakker. Ydermere er det en god idé altid at tørre både puck og bord af før brug, så ikke der sidder snavs eller smuds på nogle af delene.

Mini airhockey - den praktiske løsning

Er man vild med airhockey, men har ikke plads til den helt store model i stuen eller i kælderen, findes der heldigvis en løsning. Med mini airhockey kan man stadig få fornemmelsen af, hvad det vil sige at spille airhockey. Mini airhockey fungere på samme måde som et almindligt airhockeyspil. Det vil sige, at man stadig benytter sig af både puck og håndtag, hvor målet er, at få skudt pucken i mål på modsatte side af bordet. Da selve bordet er mindre, er dette også gældende for både pucken og håndtagene. Her er der derfor intet luft, der blæser op gennem pladen, da pucken er så lille og let, at den fint kan glide hen over den korte afstand mellem de to banehalvdele.

Fordelen med det lille bord er først og fremmest, at det ikke kræver plads, som et almindeligt airhockey bord gør. Den lille model kan rykkes rundt med, så man både kan placere det på gulvet eller på bordet, og så man igen kan stille det væk, når man er færdig med at benytte det.

Mini airhockey er ikke som sådan en anden type spil, end almindelig airhockey, men er blot formindsket en hel del. Det vil sige, at det stadig er samme regler og pointsystem, man benytter her. Forskellen er dog, at både håndtag og puck er en del mindre. Skal man ud og købe ekstra håndtag og puck, er det derfor vigtigt, man køber dem, der er lavet til minimodellen. Køber man håndtag til et almindeligt stort bord, vil der ikke være nok plads til at kunne styre dem rund på overfladen og ramme pucken rigtigt. Ligeledes vil en stor puck være for tung på det lille bord, da dens vægt gør, at den ikke får et ordentligt glid, når der ikke bliver pustet luft op under den.

Et simpelt spil hvor alle kan være med

Selve spillet er forholdsvist nemt og kan være sjovt for de fleste, uanset alder eller ekspertise. De fleste af bordene kan tilmed justeres i højden, så det bliver nemmere for de mindste at spille med, selvom de ikke selv har så meget højde at give af.

Selvom man selv kan justere lidt på spillereglerne efter behov, er de originale regler i spillet generelt nemme at gå til og forstå for de fleste, og lyder som følge:

  • I selve spillet kan der kun være to spillere med af gangen, som placeres i hver sin ende af bordet
  • Hver spiller har ét håndtag, de skal benytte til at ramme pucken
  • I hver ende af bordet er et hul, som fungerer som mål
  • Her gælder det om, at få pucken i modstanderens mål og samtidig forhindre, at modstanderen får pucken i dit mål
  • Den første der får skudt pucken i modstanderens mål x antal gange, er vinderen af spillet

De fleste airhockeyborde har pointtællere op til 7 point. Det vil sige, at spillet afgøres, når den første spiller har fået 7 mål. Nogle borde har dog pointtællere med op til 10 eller 12, hvor andre borde i stedet er udstyret med et ur, hvor der spilles på tid frem for om mål.

Afhængigt af hvor meget ekspertise spillerne har, kan spilletiden variere en del. Som regel tager et enkelt spil dog ikke lang tid, og er man flere, der gerne vil spille med, kan der derfor hurtig være udskiftning.

Hvad end du er på udkig efter et større bord til fritidsinstitutionen eller hjemme i egen stue, eller du derimod blot har brug for den lille model, der kan gemmes ad vejen, har vi noget for dig. Tag derfor et kig i vores store udvalg, så du kan finde det bord, der er det helt rigtige for dig!