Aktivitetsarmbånd

Gør det sjovere at være sund med et aktivitetsarmbånd - I dagens samfund stræbes der hele tiden efter nemmere og sjovere måder at holde sig i form på. Vi har brug for en skridttæller, pulsmåler, tidtager, analysering af søvnrytme, distance måler og kcal tæller. Heldigvis kan man få alle disse egenskaber samlet i én med et aktivitetsarmbånd.

Læs mere

Hvad kan et aktivitetsarmbånd?

Der har været stor udvikling inden for træningsteknologien i de seneste år, og en sund livsstil bliver konstant nemmere, hurtigere og mere bekvem. I stedet for at slæbe en skridttæller, et stopur og en GPS med sig til træningen kan man nu få et hav af funktioner samlet i én; nemlig i et såkaldt aktivitetsarmbånd. Et aktivitetsarmbånd er en nem måde at indsamle og sammenligne resultater og data omkring ens sundhedstilstand. Aktivitetsarmbånd kan fortælle dig hvornår du skal presse dig selv hårdere eller give kroppen hvile, samt give dig muligheden for at se eller dele dine resultater hurtigt og nemt.

Aktivitetsarmbånd med skridttæller - en sund trend

Voksne mennesker anbefales at tage mindst 10.000 skridt om dagen for at holde sig i en sund fysisk form. De mange skridt er med til at styrke knoglerne og gøre musklerne smidige, sammen med mange andre fysiske og psykiske fordele. Ethvert aktivitetsarmbånd kan naturligvis tælle, hvor mange skridt du har taget i løbet af dagen. Dette vises både i skridt og i distance, samt hvor mange kalorier du har forbrændt ved det. I mange aktivitetsarmbånd kan man også sætte sig et dagligt mål for, hvor mange skridt der skal tages, eller hvor mange kalorier der skal forbrændes. Flere og flere aktivitetsarmbånd har fået den funktion at kunne sende advarselssignaler hvis ønsket, hvis den vurderer, at man bør komme op af sofaen for at nå det daglige mål.

Skal jeg have pulsmåler og GPS funktion?

Pulsmåler og GPS funktion er ikke fast inventar i ethvert aktivitetsarmbånd, da fokus mere er på enklere data såsom skridttæller, søvnrytme og påmindelser. Det kan dog i nogle tilfælde være en fordel at købe et aktivitetsarmbånd med pulsmåler og GPS funktion. En pulsmåler præciserer analyser omkring kalorieforbrænding, hvor hårdt presset kroppen bliver, og tilrettelæggelse af træningsprogrammer alt efter intensitet. Pulsmåling foregår ved reflektering af LED-dioder der sender lys gennem håndleddets hud og ind til blodårerne, og dermed registrerer pulsen, altså hvor hurtigt hjertet pumper blodet rundt i kroppen. Med GPS funktionen bliver eventuelle ruter fra gå- løbe- og cykelture kortlagt og gemt i hukommelsen, gennemsnitshastighed og højdemeter registreres, samt distancemåling bliver betydeligt mere præcis end aktivitetsarmbånd uden GPS.

Bedre søvnrytme med aktivitetsarmbånd

Oven i de mange funktioner såsom skridttæller og kalorieberegner der effektiviserer din træning, kommer et aktivitetsarmbånd typisk også med en funktion kaldet søvnovervågning. Dit aktivitetsarmbånd vil registrere hvornår du går i seng og hvornår du står op, baseret på målinger af hvornår din krop rent faktisk er i sovetilstand. Nogle aktivitetsmålere kan registrere hvilket tidspunkt der er bedst at vække dig, ud fra hvor tung eller let en søvn du er i, og kan tilmed vække dig ved hjælp af vibrationer i håndleddet, så du ikke vækker andre omkring dig. Ud fra disse data kan et aktivitetsarmbånd anbefale dig, hvornår det ville være bedst at gå i seng og stå op for optimal mængde søvn for at opnå den bedst mulige sundhedstilstand.

Frihed uanset aktivitet

En af grundene til at det er blevet så populært at eje et aktivitetsarmbånd er, at det aldrig har været nemmere at holde styr på egen sundhed. Et aktivitetsarmbånd skal sidde helt tæt men behageligt ind til håndleddet og vil være sved- og vandresistent, så du kan have den på, hvor end du går, og uanset hvad slags træning, vind og vejr. Denne egenskab giver dig frihed til at optimere din sundhed uden undskyldninger.

Sjovt at være sund med wearables

Aktivitetsarmbånd og andre wearables er blevet meget attraktive blandt andet på grund af de konkurrenceprægede og sociale aspekter. Med den lynhurtige og simple tilgang til data kan man hele tiden udfordre sig selv til at præstere bedre. Når man er bevidst om de præcise tal på ens egne præstationer, går der ofte sport i at udfordre sig selv eller sine venner til at hoppe med på bølgen. Et stigende antal aktivitetsarmbånd kan også kobles til din smartphone via en app til enten iPhone eller Android, så du kan dele dine præstationer med venner og bekendte hurtigt og nemt, enten privat eller på sociale medier .

Et armbånd til mænd - og kvinder

Man kan dog ikke forglemme, at designet på et aktivitetsarmbånd selvfølgelig også skal sidde lige i skabet. Der er stor fokus på, at armbåndet selvfølgelig skal være praktisk, og derfor ikke fylde for meget, men på samme tid være stilren og hverken for maskulin eller feminin. De kønsneutrale og enkle designs sørger for at aktivitetsarmbånd appellerer til både mænd og kvinder. Inden for designet findes der aktivitetsarmbånd både med og uden skærm alt efter behov. Nogle med touch og nogle som sagt med mulighed for at koble sig sammen med en smartphone via en app, så man kan modtage notifikationer, påmindelser og overføre data fra ens aktivitetsmåler og over på mobilen.

Hvilken slags aktivitetsmåler passer til mig?

Det kan være nemt at komme i tvivl, når man skal vælge aktivitetsmåler. Der findes mange forskellige prisklasser, alt efter hvor avancerede funktionerne skal være. Et aktivitetsarmbånd er perfekt for dig der gerne vil motiveres og optimere din træning eller sundhed ved hjælp af enkle data til en overkommelig pris. Til de lidt mere seriøse sportsmennesker er det en god idé at gå efter en aktivitetsmåler med pulsmåling og GPS funktion, og hvis man vil gå den ekstra mil, kan et pulsur være en god løsning. Pulsure har programmer tilrettelagt bestemte sportsgrene og er mere robuste og avancerede end aktivitetsarmbånd.