E-Vitamin

Hos Apuls.dk kan du købe E-vitamin, som holder dit immunforsvar stærkt og sundt.

Dette vitamin har mange uundværlige funktioner i kroppen, og det er derfor vigtigt at sikre sig, at man får den mængde af vitaminet, som kroppen har brug for. Hvis du er i tvivl om du får nok E vitamin, kan du med fordel tage det som kosttilskud.

Læs mere
Sorter efter:

Får du nok E-vitamin?

For et sundt helbred er det afgørende at få alle de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Et af de vitaminer, der er er vigtige af få i tilstrækkelige mængder, er E vitamin. Dette vitamin har mange uundværlige funktioner i kroppen, og det er derfor vigtigt at sikre sig, at man får den mængde af vitaminet, som kroppen har brug for. Hvis du er i tvivl om du får nok E vitamin, kan du med fordel tage det som kosttilskud.

Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af kosttilskud, der sikrer, at du let og billigt får alle dine vitaminer i høj kvalitet. Længere nede kan du læse om, hvorfor E vitamin er vigtigt for din krop, og hvordan du sikrer, at du får nok.

Hvad er vitamin E godt for?

Vitamin E har en afgørende rolle i mange af kroppens funktioner og processer. Navnet er en samlet betegnelse for stofferne tokoferol og tokotrienol. Disse stoffer kan findes i kroppen i otte forskellige former, der alle fungerer som E vitamin i din krop.

Vitaminet er med at sørge for, at dine fedtstoffer ikke bliver harske. Det er også med til at beskytte dine celler mod at blive nedbrudt i fedtstofskifteprocessen. E vitamin bidrager også til at de flerumættede fedtstoffer, som cellemembraner er opbygget af, bliver beskyttet mod skadelige stoffer.

E vitamin er også en antioxidant. Dette betyder, at det også er med til at beskytte kroppens celler mod oxidativt stress. Det betyder, at hvis du ikke får nok af vitaminet, kan det skubbe med balancen mellem dannelse og nedbrydning af reaktive iltforbindelser, hvilket kan have store konsekvenser for dit helbred. Det kan eksempelvis spille en rolle i forbindelse med udviklingen af hjerte-karsygdomme, kræft og visse neurologiske sygdomme.

Stoffet har vist sig at være særligt gavnligt for ældre mennesker. Her kan det nemlig stimulere immunforsvaret. E vitamin kan også modvirke koagulationen i blodet. Dette gør, at dit blod flyder bedre, hvilket er godt for dit kredsløb. Undersøgelser tyder også på, at vitaminet kan hæmme udvikling af kræftceller. Det bruges også ofte i forbindelse med både forebyggelse og behandling af hjertekarsygdomme

Det er altså helt essentielt for kroppen at få tilstrækkelige mængder af E vitamin. Det anbefales, at man får omkring 12 mg. hver dag. Den anbefalede mængde varierer dog lidt afhængig af om du er mand eller kvinde. Hvis ikke man får det gennem kosten, bør man undersøge mulighederne indenfor kosttilskud.

Det er ikke et af de vitaminer som danskere typisk er i underskud af. Men da vitaminet optages fra tyndtarme, kan E vitamin mangel derfor typisk ses hos personer, der har en nedsat fedtoptagelse fra tarmen. Dog er det ikke svært for de fleste danskere at indtage den anbefalede mængde af vitaminet gennem kosten.

Hvor findes E-vitamin i fødevarer?

Vitaminet findes i en lang række fødevarer. Derfor er det ganske let for de fleste mennesker, at få den mængde af vitaminet, som de har brug for gennem kosten. Den type af vitaminet, som man får gennem kosten, er oftest typen, der hedder alfa-tokoferol. Det er den, der er mest aktivt virkende i kroppen. Det er især fødevarer fra planteverdenen, der er rige på E vitaminer. Herunder ses en liste over nogle af de fødevarer, der har en højt indhold af vitaminet.

  • Solsikkeolie           
  • Solsikkefrø            
  • Mandler                 
  • Rapsolie                 
  • Grønkål                  
  • Havregryn              

Generelt er nogle af de bedste kilder til E vitamin planteolier og nødder. Bladgrønsager og fuldkornsprodukter har ofte også et højt indhold af stoffet. Fødevarer har dog det største indhold at vitaminer når de er friske.

Da det ofte er gennem planteolie eller nødder, vi får vores daglige dosis, er det langt de fleste, der får den mængde man skal have. Ved nogenlunde almindelige kostvaner bør du heller ikke være nervøs for at få for meget.

Det er dog sjældent, at personer er i E vitamin mangel. Sygdomme som følge af underskud, sker normalt kun hos personer, der er alvorligt underernærede eller som har nogle genetiske defekter, der gør, at vitaminet ikke kan blive optaget eller transporteret korrekt rundt i kroppen.

Så hvis du spiser helt almindeligt, bør du ikke være nervøs for at mangle vitaminet. Hvis du eksempelvis bruger solsikkeolie til stegning, har du allerede her fået en stor del af din daglige anbefalende mængde. I en spiseskefuld solsikkeolie er der 5,6 mg. E vitamin. Hvis du spiser en håndfuld mandler, har du også allerede indtaget 7,3 mg. af vitaminet.

Hvis du ved, at du ikke er i stand til at få en tilstrækkelig mængde gennem din kost, kan du overveje at tage det som kosttilskud.

Køb E-vitamin tilskud som kapsler

Hvis du ved, at du er i underskud af E vitamin, er det vigtigt at sikre din indtagelse af stoffet på alternativ vis. En nem måde at gøre dette på, er ved at tage det som kosttilskud. E vitamin kan findes i mange varianter af kosttilskud. Ofte fås de som kapsler, der er super lette at indtage.

Før du begynder at tage disse E vitamin kapsler, bør du overveje om du virkelig er i underskud af E vitamin. Hvis du har disse symptomer, kan det godt være fordi du mangler vitaminet:

  • Problemer med balancen
  • Gangbesvær
  • Synsforstyrrelser
  • Trætte muskler

Det er dog vigtigt, at du kun tager E vitamintilskud, hvis du er sikker på, at du er i underskud af vitaminet. Det kan faktisk være ganske skadeligt for din krop, hvis du tager E vitamin tilskud uden at have brug for det. For eksempel kan det virke blodfortyndende og øge din risiko for hjerneblødninger, infektioner og hjertesvigt.

De mildere bivirkninger, som du bør være opmærksom på ved for meget E vitamin i kroppen, er tarmproblemer og diarre. Det kan også give forstærket menstruation.

Hvis du tager andet medicin, bør du konsultere med din læge inden du begynder på at tage kapslerne. Eksempelvis kan der opstå problemer, hvis du er på blodfortyndende medicin, da vitaminet selv har blodfortyndende egenskaber.

Du kan få tjekket din krops indhold af vitaminet hos din læge, hvis du oplever symptomerne på mangel. Hvis din læge bekræfter din mistanke, er disse kapsler en super god og let løsning, der sikrer dig den optimale mængde hver dag.

Hos Apuls.dk kan du se vores store udvalg af kosttilskud, blandt andet E vitaminer. Disse vitaminkapsler er naturligvis i bedste kvalitet og til en helt overkommelig pris. Køb dine E vitamin kapsler hos os, så snart du har fået klarhed omkring, om du lider af E vitamin mangel.

Prøv E-vitamin i form af olie

E vitamin kan også fås som olie. Det bliver udvundet af vegetabilske oliefrø. Dette er ofte soja eller mandler, men kan også være andre oliefrø. Olien bruges ofte i cremer og lotion. Ellers bruges den direkte på kroppen som kropsolie eller i håret. Det beskytter dine hudceller og hårceller mod skadelige stoffer og sørger for at dine fedtstoffer ikke bliver dårlige. Det gør også både hud og hår mere elastisk og smidigt. Olien kan også beskytte din hud mod solens skadelige UV-stråler. Den kan også modvirke aldringstegn i huden. E vitamin olie tilfører dyb fugt til din hud, samtidig med, at den lader den ånde. Det er derfor, at den kan bidrage til at reducere dine rynker og andre aldringstegn i huden.

Faktisk er der endnu flere fordele ved disse olier end de gode ting, de gør for din krop. Hvis du bruger olien i din creme eller lotion, kan den medvirke til at dine produkter lever længere. E vitamin har nemlig naturlige antioxiderende egenskaber af vegetabilske olier, hvilket gør, at hvis dine skønhedsprodukter indeholder vegetabilske olier, vil E vitamin modvirke, at de harskner. Derfor vil olien ikke blot gøre din hud sundere og mere beskyttet, den kan også forbedre de produkter, du bruger til daglig.

Der er mange muligheder for at supplere din daglige kost med ekstra E vitamin. Hvad end du er mest til kosttilskud som helt almindelige kapsler, eller om du har mod på at afprøve de lækre olier, så kan du købe det hos os. Hos Apuls.dk garanterer vi kosttilskud af høj kvalitet til små penge. Hvis du mistænker, at du mangler E vitamin, så få det testet hos din læge, så du kan få de tilskud, som din krop har brug for.

Køb dit E vitamin tilskud hos Apuls.dk allerede i dag og oplev fordelene ved vores kvalitetstestede kosttilskud.