Fiskeolie

Hvad er fiskeolie? Fiskeolie er livsnødvendige fedtstoffer i form af Omega-3 fedtsyrer. I fiskeolie finder vi EPA (eikosa-pentaen-syre) og DHA (dokosa-hexaen-syre), som findes i hjernens membraner og nerveceller. Faktisk er hjernens fedtsyrer bestående af over 33% EPA og DHA.

Disse fedtsyrer dannes kun i mindre mængder i kroppen, og det er derfor essentielt at tilføre dem til kroppen via kosten. EPA og DHA tilhører gruppen af flerumættede fedtsyrer. Fiskeolie er i bund og grund olie isoleret fra forskellige fisk, og kan købes både i flydende- eller kapselform.

Læs mere
Sorter efter:

Fiskeolie er blevet et populært kosttilskud på grund af sine mange sundhedsfremmende egenskaber. Du finder typisk kosttilskuddet som piller, og det har en dokumenteret effekt på blandt andet hjerte- og kredsløbssygdomme samt gigt i leddene. Det er en type kosttilskud, som både anvendes af træningsudøvere og idrætsfolk på eliteplan samt af helt almindelige mennesker.

Indholdet er udgjort af omega 3 fedtsyrer, som er et livsnødvendigt fedtstof, der influerer på vores hjerte, hjerne og kropsled.

Herunder kan du få alt den viden, du har brug for i forhold til at udvælge dig det produkt af fiskeolie, som har den bedste virkning på kroppen. Der er forskel på, hvor høj en bestanddel af ren omega 3, der findes i de forskellige produkter.

Foruden vejledning til at vælge det bedste kvalitetsprodukt, kan du læse om alle de egenskaber, som kosttilskuddet kan bidrage med.

Fiskeolie test er din kvalitetssikring

I Danmark er der høje og strenge krav til fremstillingen og produktionen af kosttilskud. Der bliver ført tilsyn og kontrol fra Sundhedsstyrelsens side. Dette sikre dig som forbruger, at produkterne lever op til gældende nationale og europæiske standarder for kvalitetsindhold i produkterne, samt at produktionen sker med respekt for miljøet.

De fiskeolieprodukter som er tilgængelig på det danske marked, er testede ud fra en række kriterier, som kan fortælle om deres kvalitet.

Uanset om du allerede anvender det sundhedsfremmende kosttilskud, eller om du står overfor at bruge det for første gang, kan du med fordel benytte dig af testningskriterierne. Disse kan blandt andet hjælpe dig med at finde det produkt, som er bedst og billigt.

Herunder kan du se de forhold, som fiskeolie bliver testede på:

 • Størrelse af kapsel eller pille
 • Pris
 • Omega 3 koncentration (angivet i %)
 • Produktionsland

Størrelsen af hver kapsel eller pille har betydning for, hvor lette de er at sluge. Det kan være en komfortabel fordel at vælge de produkter, hvor hver kapsel indeholder 500mg fremfor de større kapsler på 1000mg.

Eftersom kosttilskuddet kan indtages på daglig basis, spiller økonomien en væsentlig rolle, når du skal udvælge dig det bedste produkt. Her kan det være rentabelt for dig at gå efter de producenter, som giver dig mulighed for at købe flere produkter á gangen med mængderabat. Dette kan spare dig for penge i det lange løb, og du undgår at skulle købe produkter med jævne mellemrum.

Den helt store kvalitetsværdi ligger i hver kapsels eller pilles indhold af omega 3 koncentration. De bedste produkter på det danske marked har en omega 3 koncentration på 100 %. Disse produkter er dem, som anbefales til forbrugerne som følge af den maksimale kvalitet.

Populariteten og efterspørgslen efter fiskeolie har taget stødt til igennem de seneste år, hvor der er blevet sat fokus på kosttilskuddets mange gavnlige effekter for helbredet og den generelle sundhedstilstand.

Der er mange producenter, som sælger fiskeolie. Det kan findes i flydende form, som kapsler samt som piller. Når du har kendskab til, hvilke parametre der betyder mest for dig i forhold til kvalitet og økonomi, kan du bedst muligt vælge dig det produkt, som vil være det rette for dig.

Det anbefales at vælge omega 3 produkter fra danske produkter, hvor du kan være sikker på, at der bliver ført kontrol med både produktkvalitet og fremstillingsforhold.

Sådan vælger du den bedste fiskeolie

Det er til din sundhed og sikkerhed at købe produkt fra en dansk forhandler af kosttilskud. På den måde kan du være sikker på at forstå varedeklarationen, som har stor betydning for at indtage den anbefalede dosis. Derudover kan den danske varedeklaration give dig nyttig viden om dit omega 3 produkts indhold af fedtsyrer.

Du kan selv være med til at vælge det bedste produkt, når du har kendskab til, hvad der har betydning for kroppen.

Et fiskeolieprodukt indeholder 2 forskellige typer fedtsyrer – EPA samt DHA. De mange forskellige produkter på markedet har forskelligt omgang af de to fedtsyrer i deres indhold. Det er vigtigt, at dit kosttilskud indeholder disse fedtsyrer, da de har en gavnlig og forebyggende virkning på hjerte- og blodtryksrelaterede sygdomme.

Som forbruger anbefales det at tjekke hvert fiskeolieprodukt for dets indhold af både EPA og DHA. Det optimale indhold er 250mg af hver fedtsyre. Der findes produkter på markedet med et lavt indhold af disse fedtsyrer. Selvom prisen måske er billigere end kvalitetsprodukterne, spilder du penge på at købe disse udgaver, da der er brug for mange piller eller kapsler for at få den nødvendige mængde omega 3.

Vælg produkt i forhold til type af fisk i produktionen

Det brede marked gør det muligt at købe fiskeolie i forhold til personlige forhold. Det betyder, at det bedste produkt for dig kan være forskellig i forhold til en anden forbruger. Hos nogle betyder miljøvenlighed mest, mens det hos andre er kvaliteten, der vægtes højest.

Det kan være en god idé at forholde dig til, hvorfra olien i et bedste produkt kommer fra. Typen af fisk spiller også ind på kosttilskuddets kvalitet. Det anbefales at vælge produkt, hvor olien kommer fra små fisk fremfor store fisk. Dette handler om fiskenes indhold af tungmetaller og andre skadelige stoffer. Des mindre fisk, des kortere livscyklus har den haft, og des mindre vil risikoen være for, at der er højt indhold af skadelige stoffer i den.

Indholdet af tungmetaller og skadelige stoffer i en fisk har også betydning for den rensningsproces, som finder sted, når fisken omdannes til fiskeolie. Des større forekomst af skadelige stoffer, des mere kompliceret og krævende rensningsproces kræves der.

Derudover er det centralt, at du orienterer dig mod indholdet af EPA og DHA, da disse 2 fedtsyrer kun i begrænset omfang dannes naturligt i kroppen. Det er derfor nødvendigt at få dem tilført via kost eller som kosttilskud.

Fiskeolie piller og træning

Der kan være mange og individuelle grunde til at begynde at indtage fiskeolie som piller på daglig basis. De gavnlige effekter kan komme alle mennesker til gode, når anbefalingerne for korrekt og optimalt indtag overholdes.

Der er ekstra god grund til at indtage kosttilskuddet, når du er aktiv i enten fitnesscenteret eller på anden vis. Omega 3 har en række gavnlige effekter, som kommer dig til gode, som dyrker motion og sport.

Herunder kan du se en række af de fordele, du kan opnå ved at tage fiskeolie på daglig basis som motionist:

 • Reducerer muskelømhed
 • Nedsætter risiko for betændelsestilstande i kroppen
 • Beskytter hjerte og kar
 • Kan lindre smerter som følge af leddegigt
 • Smører led

Disse elementer kan komme ethvert menneske til gode. Dog er det ekstra betydningsfuldt at passe på din krop, hvis du træner på et intensivt niveau. Sund mad er ikke altid nok for at give kroppen de fedtsyrer, vitaminer og mineraler, som den skal bruge for at fungere optimalt. Derfor tyr mange mennesker til kosttilskud for at gavne kroppen.

Kan jeg erstatte mit indtag af fisk med fiskeolie som kosttilskud?

Som det gælder med alt andet kosttilskud, er det tilskud til en sund og varieret kost. Derfor må du ikke skærer dit indtag af fede fisk væk, når du begynder at indtage omega 3 som kosttilskud på daglig basis.

For dig som er aktiv med fysisk træning, giver indtag af fisk dig vigtige og centrale komponenter, som har betydning for din krops sundhed. Dette drejer sig blandt andet om protein, som i kroppen bliver brugt til at opbygge muskler samt til at vedligeholde en sund muskelmasse. Dog kan omega 3 kosttilskud være et vigtigt supplement til dig, som ikke får nok fisk i løbet af en uge. Det anbefales at spise fed fisk 2 gange om ugen.

Fiskeolien bidrager i form af sit indhold af EPA og DHA til at styrke din muskelmasse. Der er foretaget studier, som påviser en positiv sammenhæng imellem dagligt indtag af omega 3 kosttilskud og muskelfremmende effekt.

Uanset dit aktuelle træningsniveau kan du give din krop, dine muskler og dine led en god behandling ved at indtage omega 3 som kosttilskud. Hvis du ønsker en kortere restitutionstid, mere smidige led eller et øget stofskifte, vil det være gavnligt at begynde at tage fiskeolie som kosttilskud fremover. 

Værd at vide om omega 3 fiskeolie

Fiskeolie og omega 3 fedtsyrer er genstande for mange undersøgelser og videnskabelige rapporter. Det er i blandt verdens mest anvendte kosttilskud, og det har derfor stor værdi videnskabeligt at foretage undersøger, som kan afdække effekt, virkning, optimal dosis mv.

Herunder kan du finde en række vigtige informationer om omega 3 produkterne, som kan guide dig til de bedste produkter, og som kan bruges for at sikre dig et korrekt indtag.

 • Sørg for at vælge certificerede produkter

Der er producenter verden over, som fremstiller den eftertragtede fiskeolie som kosttilskud. Det anbefales at vælge fiskeolie, der er godkendt af uafhængige organisationer, som varetager hensynene til miljø og fiskeopdræt. Du skal kigge efter enten Friend of the Sea samt International Fish Oil Standards Program (IFOS). Produkter, som bærer én af disse certificeringer, lever op til de gældende miljømæssige krav, som der eksisterer på området.

 • Indtag dit kosttilskud i forbindelse med et måltid

Du får den største gavnlige virkning af dit kosttilskud, når du indtager det i forbindelse med et måltid. Her vil din krop være bedst mulig i stand til at optage fiskeolien.

For en voksen person gælder det, at vedkommende skal have mellem 600-1000mg omega 3 pr. dag. Dette svarer til at spise fed fisk (såsom laks eller makrel) 2 gange om ugen.

 • Tjek omega 3 koncentrationen i forhold til pris

Det kan være svært at gennemskue økonomien, når du står og skal vælge det rette produkt. Det er ikke kun selve pakningen, du skal fokusere på, når du vil have det bedste kosttilskud til den rette pris.

Der kan være forskel på antal piller i de forskellige produkter, ligesom der kan være indholdsmæssig forskel på, hvor høj koncentrationen af ren omega 3 er i hver pille. Du skal vurdere prisen af det konkrete produkt i forhold til kvaliteten, og hvor højt et indhold af ren omega 3 indhold der er pr. pille.

 • Vær opmærksom på friskheden af dit kosttilskud

Du skal være opmærksom på friskheden af din fiskeolie. Dette gør du ved at tjekke et produkt i forhold til TOTOX værdien (Total Oxidation). For at din olie har en gavnlig effekt på kroppen, skal den være frisk. Umættede fedtsyrer (som fiskeolie er) har størst risiko for at oxidere, hvorved de positive egenskaber ødelægges.

Du skal tjekke dit produkt og sikre dig, at TOTOX værdien befinder sig under 25.

Bedst i test fiskeolie

Generelt vil det være en god idé at vælge de produkter, hvor du kan nøjes med at tage få piller om dagen og få din optimale dosis af omega 3 på få gange. Dette gør du ved at vælge de bedste produkter, hvor der er maksimal koncentration af omega 3 i hver pille.

Som forbruger er din sikkerhed og sundhed sikret ved Bedst i Test undersøgelser. Herved kan du sammenligne forskellige produkter, og du får gennemskuelighed i forhold til hvert produkts egenskaber og detaljer. På den måde kan du selv afgøre, hvad der vil være det bedste produkt for dig.

Der bliver hvert år gennemført tilbundsgående undersøgelser af, hvilke fiskeolier der er det bedste produkt på markedet. Undersøgelserne kan være gennemført af enten sundhedsmagasiner, forbrugerråd, websider med salg af træningsudstyr og kosttilskud.

Ens for alle undersøgelser er, at der bliver udvalgt en række specifikke produkter, som bliver testede på samme parametre omkring kvalitet, indhold, fremstilling og pris.

Som noget særligt på dette område for fiskeolie som kosttilskud er der ét produkt, som bliver fremhævet som vinder i flere tests.

Bodylab Omega 3 fremhæves og anmeldes for at være det bedste produkt på det danske marked, og det skiller sig positivt ud på flere fronter.

Bodylab Omega 3 er testvinder i forhold til både kvalitet og økonomi

Bodylab er en dansk virksomhed og et dansk mærke, der producerer kosttilskud og produkter til fitnessudøvere og almindelige danskere. De specialiserer sig i at producere produkter til en sund og aktiv livsstil, og deres varer er testede og godkendte af de danske sundhedsmyndigheder.

Når det kommer til fiskeolie, udmærker Bodylab sig ved at levere et produkt, som indeholder en koncentration på 100% ren omega 3. Samtidig hermed er de i stand til at tilbyde den bedste pris på deres kosttilskud. Alt i alt betyder det for dig som forbruger, at du kan få den bedste kvalitet af omega 3 kosttilskud til en konkurrencedygtig pris.

Hos Apuls.dk forhandler vi dette testvindende produkt, hvor du kan nyde godt af alle de vigtige egenskaber, som har betydning for effekten af dit omega 3 kosttilskud:

 • Højt indhold af både EPA og DHA
 • Olien stammer fra små fisk (herunder sardiner og ansjoser)
 • 120 kapsler pr. produkt
 • Godkendt og testet af de danske sundhedsmyndigheder
 • Udviklet og fremstillet i Danmark
 • Mest værdi for pengene 

Du får maksimal værdi for pengene ved at vælge Bodylabs testvindende produkt. Det anbefales at tage mellem 2-3 kapsler pr. dag for at opnå den nødvendige dosis omega 3.

Oprethold din sundhed med omega 3 fiskeolie

Grundlæggende set har vores kroppe brug for fedtsyrer for at fungere optimalt. Der findes 2 former for essentielle fedtsyrer – hhv. omega 3 og omega 6. Det er begge fedtsyrer, som kroppen ikke er i stand til at producere selv. Derfor skal vi have dem tilført via kosten.

Hvad mange ikke ved, er, at det er alfa omega for kroppens sundhed, at der finder en god balance sted i kroppen mellem omega 3 og omega 6 fedtsyrerne.

Omega 3 fedtsyrer kommer fra blandt andet fede fisk, mens omega 6 er en mere kompliceret fedtsyre, der kan eksistere i mange forskellige madvarer som tilsætning. Det bliver ofte tilsat som planteolie, og kan i for stor mængde være usundt for kroppen.

Vores livsstil spiller ind på vores generelle sundhedstilstand, og der er tendens til, at vi danskere indtager for stor mængde omega 6 i forhold til omega 3.

I sig selv er både omega 3 og omega 6 vigtige fedtsyrer, som kroppen skal have. Det er først skadeligt for kroppen, hvis der er ubalance og større mængde omega 6 i kroppen.

Hvis der er ubalance i regnskabet mellem de 2 fedtsyrer, har du større risiko for at udvikle livsstilsrelaterede sygdomme som hjertekar problemer.

Derfor er der god grund til at se i retning af omega 3 fiskeolie som kosttilskud, når du vil sikre din krop den bedste sundhedstilstand.

Sådan skaber du det optimale indtag af fiskeolie

Der vil hos mange produkter af kosttilskuddet være brug for at indtage 2 eller 3 piller eller kapsler i løbet af én dag for at nå den optimale mængde af omega 3. Det bedste indtag af kosttilskuddet får du ved at indtage tabletterne fordelt på hver dag. Hvis det f.eks. er 2 tabletter, du skal indtage pr. dag, vil det være optimalt at tage én om morgenen i forbindelse med morgenmaden og den anden i forbindelse med aftensmaden. På dén måde får fiskeolien som tablet eller pille lov til at blive optaget i kroppen med en jævn fordeling på døgnets timer.

Når du anvender dit kosttilskud i henhold til anbefalingerne, kan du opnå følgende fordele ved at indtage omega 3 på daglig basis:

 • Stabilisering af hjerterytme
 • Udvidelse af blodkar (der bevirker, at dit blodtryk falder)
 • Mindsker betændelse i blodkarrene som kan hindre åreforkalkning

Der kan være både forebyggende og behandlende årsager til at indtage omega 3 som kosttilskud. Uanset hvad din grund er, kan du finde markedets bedste produkter i vores sortiment hos Apuls.dk.

Få nok Omega-3 med fiskeolie

Selvom vi her i Danmark bor i et land som er omgivet af vand, spiser vi for lidt fisk. Dermed er der mange folk der får for få Omega-3 fedtsyrer, og det duer ikke, hvis man gerne vil have et optimalt helbred og velbefindende. Heldigvis kan man nemt få omega-3 fedtsyrerne igennem fiskeolie.

Hvorfor har vi brug for Omega-3 fedtsyrer?

Omega-3 fedtsyrer fra fiskeolie er som sagt vigtige for et godt helbred. Fedtstofferne i fiskeolie er dokumenteret i at have gavnlige effekter på synsevnen, blodtrykket, lindring af smerter i forbindelse med gigt, hukommelsen, koncentrationsevnen og hjerterytmen. Tilmed virker fiskeolie anti-inflammatorisk og er med til at forebygge hjerte-kar-sygdomme og betændelser. Hvis man ser på det med vægttabs- eller træningsbrillerne, så er fiskeolie med til at bekæmpe overvægt og nedsætte fedtprocenten, da fiskeolie nedsætter mængden af fedt i blodet. Disse effekter ses også i lande med et højt indtag af fisk (såsom Japan), da der er et markant lavere antal overvægtige i forhold mange andre lande.

Fiskeolie eller Omega-3 gennem kosten?

Man kan godt få Omega-3 fedtsyrer gennem kosten i stedet for brug af fiskeolie, men det kræver at man er meget glad for fisk, og spiser en meget stor mængde af det. Der må vi nok være ærlige og sige, at det ikke er alle dage vi har lyst til en kæmpe portion fisk. I kosten kan man få Omega-3 fra eksempelvis makrel, laks, hellefisk, sild og sardiner. Hvis man ikke er så meget til den slags kost hver dag, er fiskeolie som kosttilskud et rigtig godt alternativ. Her er man sikker på, at få præcis den mængde man har brug for hurtigt og nemt, enten ved at tage olien i flydende form eller som et tilskud i form af en kapsel.

Hvor meget fiskeolie har jeg brug for?

Man bør altid følge instruktionerne på den fiskeolie man har købt, da forskellige anbefalede doseringer af forskellige produkter kan forekomme. De fleste fiskeolie kapsler skal indtages 3 gange dagligt sammen med et måltid for optimal effekt. Ved flydende fiskeolie anbefales der typisk 5 ml dagligt hvilket svarer til cirka en teskefuld.

Er der bivirkninger ved fiskeolie?

Oftest skal man op i en rigtig stor dosering af fiskeolie, før at nogen bivirkninger forekommer. Da fiskeolie gør at ens blod klumper mindre sammen (dette fungerer som forebyggelse af diverse hjertesygdomme), kan man være mere tilbøjelig til at få eksempelvis blå mærker eller næseblod, da ens blod bliver mere tyndtflydende af fiskeolie. Ved høje doseringer kan opstød med fiskesmag også forekomme. Hvis man tager blodfortyndende medicin, kan det være en god idé at snakke med sin læge, inden man tager fiskeolie sammen med, da blødningstiden kan blive øget.