Køkkenvægt

Hvad kan en køkkenvægt? En køkkenvægt kan selvfølgelig den basale funktion - at veje fødevarer. Der findes mange forskellige køkkenvægte i forskellige prisklasser, dermed fås de med forskellige funktioner. Autosluk er nærmest en konstant funktion, mens nogle vægte også bipper ved for høj vægt, da en køkkenvægt typisk kan veje ting alt fra 2 kg til 20 kg.

De fleste former for køkkenvægt kan indstilles i forskellige enheder, for eksempel gram ved fast stof og milliliter ved flydende, samt internationale måleenheder såsom ounces. Nogle køkkenvægte viser også klokken når de ikke er i brug... Læs mere


Få styr på kosten med en køkkenvægt

En af de bedste måder, at holde styr på den eksakte mængde mad man indtager, er med en køkkenvægt. Kun med de eksakte mål fra en køkkenvægt kan man være helt sikker på, at man regner sine kalorier ud rigtigt. 

Hvorfor er en køkkenvægt bedre end et målebæger? 

Hvis man tager et kig på professionelle restauranter og bagerier, så bruger de aldrig decilitermål, men derimod en køkkenvægt. Dette er der en god grund til, og den gælder også, hvis man måler sin kost af for eksempelvis at nå et bestemt kalorieindtag. Hvad man tror er eksempelvis 2 teskefulde peanutbutter i en ske, kan hurtigt vise sig at svare til det dobbelte når man går hen og vejer det.

At regne sin kost ud med målebægre kan nemt lede til at man får spist en del over eller under sit beregnede kalorieindtag for dagen. Skeer og kopper har forskellige størrelser, nogen putter top på mens andre ikke gør, og en deciliter mel vejer jo eksempelvis ikke det samme som en deciliter flormelis. Heldigvis kan du dog spare dig selv bøvlet og de forkerte beregninger med en køkkenvægt der altid giver dig det eksakte svar. 

Køkkenvægten som den trofaste spisemakker 

I nyere tid er en køkkenvægt nærmest blevet fast inventar hos de fleste folk der beregner kalorier. Mange fører kaloriedagbog ved hjælp af forskellige apps i dag. Dette er en fin måde at gøre det på, da de mange apps kommer med en masse forslag til opskrifter og fordeling af makronæringsstoffer. Dog kan en app jo ikke måle din mad af, så her er en køkkenvægt en god ven.

Det er hurtigt og nemt at veje mad af, uden at skulle producere ekstra opvask i form af decilitermål, skeer og skåle. Man kan blot sætte aftensmadstallerkenen på, og derefter måle en madvare af, nulstille vægten, og så ellers fortsætte med den næste. Man er simpelthen nødt til at indse, at det ikke dur bare at hælde mad op på øjemål, hvis man fører kaloriedagbog.

Mange vil blive overraskede over, at de sandsynligvis indtager flere end først antaget. Eksempelvis er beskrivelsen af næringsindholdet af en portion cornflakes på pakken sjældent den samme størrelse som den man rent faktisk indtager, da man har en tendens til at overvurdere hvor store de anbefalede portioner af diverse fødevarer er.

En køkkenvægt er både nem at have med, eksempelvis på besøg eller på ferie. Den skal hverken vaskes op eller sættes i stikkontakt, så der er ingen undskyldning for ikke at benytte en køkkenvægt frem for andre målemetoder. 
 


Filter

Filter

  • Pris
    -
  • Producent
    Vis mere ()