Pre workout

Pre Workout er et drikbart kosttilskud, der, som navnet siger, indtages før træningen. Pre Workout kosttilskud er til dig, der har brug for et skud energi inden træning. Kosttilskuddet indeholder nemlig elementer, der booster energiniveauet, derfor er dette kosttilskud ideelt til dig, der er lav på energi efter en lang og travl arbejds- eller skoledag. Et øget energiniveau vil selvfølgelig give større træningslyst, så det vil blive nemmere at komme op af sofaen, og samtidig vil din træning, ud over at blive mere effektiv, også blive meget sjovere.


En af de mange fordele ved pre workout er, at kosttilskuddet henvender sig til alle og enhver, ligegyldigt om du er sportsudøver på højt eller lavt plan, og det kan benyttes til enhver sportslig aktivitet lige fra fodbold til crossfit og styrketræning eller løb og cykling pga. den gavnlige præstationsfremmende effekt.

Læs mere
Sorter efter:

Hvad gør preworkout?

Som sagt fungerer preworkout som energibooster, der højner dit energiniveau inden træning, hvilket er en klar fordel, hvis du har svært ved at sparke dig selv i gang med træning efter en lang dag på arbejde. Derudover indeholder kosttilskuddet aminosyrer, som er proteinets byggesten, derfor er preworkout med til at øge muskelopbygningen og fedtforbrændingen. Derudover bidrager aminosyrerne til at udskyde træthedsfornemmelsen under træning, samt forkorte den restitutionstid kroppen har brug for efter træning, så du hurtigere kan blive fit for fight og klar til en ny omgang træning.


Ligegyldigt om din trænings-mission er at forbrænde fedt eller opbygge muskler, vil pre workout fungere som et ideelt kosttilskud. Ud over at det løfter motivationen og effektiviserer træningen, vil kosttilskuddet forøge dit stofskifte, hvilket vil gøre, at kroppen forbrænder mere fedt. Derudover bidrager pre workout som sagt til muskelopbygningen og øger præstationsevnen.

Hvornår skal pre workout indtages?

Som navnet antyder, skal pre workout indtages inden træning. For at få det optimale udbytte af kosttilskuddet, skal det indtages 20-40 inden træning, så kan de gavnlige stoffer nemlig nå at blive absorberet i kroppen. Det er dog ingen katastrofe, hvis du først indtager kosttilskuddet 10 minutter før træning. Det vil stadig have en gavnlig effekt, men man kan jo lige så godt få mest muligt ud af det ved at indtage det minimum 20 minutter før træning. 

Kroppen kan blive tolerant overfor pre workout, og derfor er det en god ide at tage kosttilskuddet i en til to måneder ad gangen, og derefter holde pause i to til tre uger, hvorefter du igen kan begynde at bruge kosttilskuddet. 

Hvor meget pre workout?

Det er vidt forskelligt fra person til person, hvor meget pre workout kroppen har brug for. En dosering består oftest af omkring 6-35 gram af pulveret, der blandes op med væske, helst vand, men juice og mælk kan også bruges. Som udgangspunkt står den anbefalede daglige dosis på varen. Du skal dog være opmærksom på, at BodyLab Pre Workout indeholder fødevarestyrelsens maksimalt anbefalede daglige mængder af både koffein og beta-alanin. Vi anbefaler derfor, at du finder din egen tolerance overfor kosttilskuddet, og tænker over hvad du ellers indtager i løbet af dagen. Du kan eventuelt tage en mindre dosering BodyLab preworkout end det, der anbefales og supplere op med almindelig hverdagskost. 


Det er forskelligt, hvordan kroppen reagerer på pre workout, derfor anbefaler vi, at du starter med at tage pre workout to uger i streg og derefter holder pause i en uge. Når du så ved, hvordan din krop reagerer på kosttilskuddet, og kender den dosering der passer dig, kan du begynde at bruge preworkout over længere perioder. Men husk, at det er en god ide at holde to til tre ugers pause hver anden måned, da kroppen ellers kan blive tolerant overfor kosttilskuddet.  

Bivirkninger ved pre workout

Der er ingen alvorlige bivirkninger ved pre workout, og hvis du oplever bivirkninger, vil disse stoppe, når du stopper med at tage kosttilskuddet, så der er ingen grund til at lade sig skræmme. Hvis du følger producentens anbefalinger for dosering, der oftest vil være at finde på varen, vil det være meget usandsynligt, at du oplever bivirkninger. Dog kan kosttilskuddet have nogle mindre bivirkninger. Hvis du indtager pre workout sent på eftermiddagen eller aftenen risikerer du at opleve søvnløshed pga. indholdet af koffein. Dette problem kan løses ved senest at tage pre workout fem timer før du lægger dig til at sove. Pga. indholdet af kreatin i kosttilskuddet kan du opleve dehydrering, men dette kan afhjælpes med forøget væskeindtag, hvilket blot er sundt. Indholdet af aminosyren beta-alanin kan give en prikkende fornemmelse i huden kort tid efter indtagelsen af preworkout. Dette er en meget mild og almindelig reaktion på produktet, og den vil ofte forsvinde efter du har indtaget kosttilskuddet i få dage. 

BodyLab pre workout

Hos Apuls.dk forhandler vi BodyLab pre workout i en række lækre og friske smage. Vi går op i kvalitet, og her er BodyLab altid på pletten både i forhold til indhold og smag, og det er ikke uden grund, at de er Danmarks førende producent indenfor sportstilskud. Derfor kan vi klart anbefale BodyLab pre workout. BodyLab pre workout indeholder ingen unødvendige tilsætningsstoffer. Produktet er sammensat af en række virksomme stoffer: koffein, beta-alanin, L-citrullin, L-tyrosin og BCAA. 

Hvorfor tage pre workout? 

Som sagt er pre workout et kosttilskud med en masse gavnlige effekter, og det kan bruges af alle sportsudøvere til at give en mere effektiv og energifyldt træning. 
Mangler du motivation og energi til at komme op af sofaen og give den gas med træning, så er pre workout helt ideelt. Den øgede energimængde du opnår ved indtagelse af kosttilskuddet vil give en sjovere og mere effektiv træning. Derudover vil kosttilskuddet bidrage til muskelopbygningen, hvorved du øger din muskelstyrke, dit stofskifte under træning forhøjes, så du forbrænder mere fedt, og din præstationsevne samt udholdenhed vil blive væsentligt forbedret. Ud over alt dette, kan pre workout hjælpe dig til at holde fokus.


Da BCAA’erne øger proteinsyntesen sikrer man sig at muskelnedbrydningen mindskes markant, da proteiner er med til at opbygge musklerne. Når man træner meget, kan det være svært at indtage en optimal mængde energifremkaldende og aminosyrer-rige fødevarer gennem kosten. Derfor er et kosttilskud som Pre Workout et strålende bud på, hvordan man får lige præcis det, som kroppen mangler. Derudover indeholder kosttilskuddet nogle af de essentielle aminosyrer, som kroppen har brug for men ikke selv kan producere, og derfor skal de indtages gennem kosten.