Proteindrik

En proteindrik er en færdigblandet drik, der er særligt populær blandt personer, der træner meget eller forsøger at tabe sig. Proteindrikke kan også have sine fordele for personer, der ikke spiser ret meget eller for ældre mennesker. Drikken indtages altså af mange forskellige mennesker af forskellige grunde.

Læs mere

Stort udvalg af nærende og lækre proteindrikke

 

Der findes mange slags proteindrikke, som du kan vælge imellem. Hvilken slags, der er bedst til dig, afhænger af hvad forsøger at opnå med det.

Hos Apuls.dk kan du finde en lang række af forskellige drikke, der har et forskelligt indhold af protein og sukker, og med forskellige smage. Herved kan du vælge lige den der passer til dig.

Proteindrik til ældre mennesker

Ældre mennesker kan ofte have brug for alternative metoder til at sikre sig, at de får nok protein til dagligt. Når man kommer op i årene falder muskelmassen og mange får mindre appetit. Derfor kan en proteindrik være et gavnligt supplement til den daglige kost. Drikken kan hjælpe med at holde ældres kroppe funktionelle, så deres muskler ikke svinder helt ind. Protein er musklernes byggesten, så disse fungerer ikke, hvis du er i kraftigt underskud. Proteiner har også mange andre vigtige funktioner i kroppen, som vedligeholdelse af celler, væv og immunsystemet.

Hvis du er ved at være oppe i årene, og du kan begynde at mærke, hvordan din krop bliver svagere, og appetitten er måske heller ikke længere, som den var engang, da kan det være en god idé at undersøge mulighederne for proteindrikke som kosttilskud. Hvis du er i underskud af protein, kan det sænke din livskvalitet betydeligt, da det begrænser din krop rent fysisk. Derfor er det vigtigt at kroppen får den ernæring, den har brug for, for at du kan klare dagens gøremål.

Vægttab er noget rigtig mange ældre oplever, f.eks. i forbindelse med sygehusindlæggelser, men også ældre, der bor på plejehjem eller i egen bolig. I forbindelse med disse uplanlagte vægttab, er det særligt protein fra musklerne, der er kritisk at tabe. Derfor er det vigtigt for ældre at få rigeligt med protein for at kroppen ikke tærer på muskelmassen.

Hvis man som ældre menneske har nedsat appetit, kan smagen af proteindrikken også være afgørende. Man kan med fordel veksle mellem forskellige drikke for ikke at blive træt af smagen. Hos Apuls.dk kan du finde mange forskellige smage, f.eks. kaffe, jordbær, vanilje eller chokolade. Hvis du synes, at din proteindrik smager godt, er du mere tilbøjelig til at få den drukket hver dag, også selvom appetitten svigter.

Proteindrik til småtspisende mennesker

Hvis du er småtspisende kan proteindrikke være en helt essentiel bestanddel af din daglige ernæring. Der kan være mange forskellige grunde til, at man ikke spiser ret meget. Det kan være hvis man er et ældre menneske og har mistet noget af sin appetit. Det kan være i forbindelse med et sygdomsforløb, hvor det også er meget normalt at have nedsat appetit. Det kan også bare være fordi du er på et stramt diæt, der gør at du ikke helt får den daglige ernæring, som din krop har brug for.

Det er rigtig vigtigt at få nok protein hver dag, hvis din krop skal fungere optimalt, og du ikke ønsker, at din muskelmasse skal svinde ind. Hvis du ved, at du er i underskud eller i risikozonen, kan det være fordelagtigt for din krop at få ekstra protein som tilskud. En daglig proteindrik kan hjælpe dig godt på vej til at få den mængde protein, du har brug for. Det er uanset om det er for en kortere periode, hvor du ikke spiser så meget som du plejer, eller om det er langsigtet på grund af en særlig livstil eller din alder.

Udover en daglig proteindrik, kan det også være nødvendigt at overveje, hvad man ellers indtager i løbet af en dag for at sikre sig, at energiniveauet er højt nok til, at du kan fungere. Det vil sige, at udover proteindrikken, bør du også sørge for at spise mange energirige måltider i løbet af dagen. Proteindrikke fungerer kun som supplement. De kan godt erstatte et mellemmåltid, men må ikke erstatte den daglige kost.

Så lige meget hvad grunden er til, at du er småtspisende, kan det være en god idé for dig at sikre din daglige mængde protein gennem en proteindrik.

Overvej proteindrik uden sukker

Proteindrikke findes i mange varianter, og der findes naturligvis også nogle uden sukker. Denne slags drik kan være for dig, der gerne vil tabe dig. I denne forbindelse er indtagelsen af protein helt afgørende. For det første mætter protein godt. Herudover har det en termogen effekt, og det er med det at opretholde den muskelmasse, man har under sit fedtlag.

Så hvis du er på slankekur og gerne vil begrænse tabet af muskelmasse, da kan en daglig proteindrik uden sukker eller med lavt indhold af sukker være en god løsning for dig. Herved får du den ekstra mængde protein, du har brug for, men uden at indtage en bunke kalorier.

Nogle af de varianter som Apuls.dk tilbyder til dig, der gerne vil undgå sukker, er Nutramino Protein XL shake less sugar. Denne proteindrik er særligt udviklet til dig, der har brug for den ekstra mængde protein, men er påpasselige med dit sukkerindtag. Denne lækre og proteinrige shake findes både med chokoladesmag og med jordbærsmag.

Apuls tilbyder også produktet BodyLab Protein Ice Coffee, der er en iskaffedrik, der er spækket med protein, men er uden tilsat sukker. Den har en gennemført og fyldig smag af kaffe, så det er en super lækker løsning for dig, der elsker iskaffe. Den indeholder hele 25 g. protein pr. drik.

Sukkerfrie proteindrikke er ikke kun til dig, der forsøger at tabe dig. Det kan også være en god løsning, hvis du er diabetiker, men ikke vil gå på kompromis med dit proteinindtag.

Der findes mange lækre produkter hos Apuls.dk, så du kan helt sikkert finde en variant efter din smag, også selvom du gerne vil undgå sukker. Du kan let prøve de forskellige varianter af, så du finder din favorit, da vores proteindrikke kan købes enkeltvis. Hvis du finder en absolut favorit, kan du tjekke om det er en af de varianter, der fås i pakker af 12 stk., så er der nemlig ofte lidt penge at spare.

Mærk fordelene med en proteindrik efter træning

Hvis du går meget op i din træning, er proteindrikke et must. Muskler er nemlig opbygget af proteiner, så proteindrikke er meget anvendt hos personer, der ønsker at opbygge muskelmasse. Hvis du ikke får nok af dette, kan kroppen ikke opbygge muskler, og du vil opleve en følelse af at din træning ikke rykker dig fysisk. Det er især lige efter træningen, at det er gavnligt at drikke en proteindrik. Det er nemlig her, at dine muskler er mest modtagelige overfor protein.

En proteindrik lige efter træningen hjælper også kroppen med at genopbygge det nedbrudte væv. Når du træner, overbelaster du blandt andet dit muskelvæv og dine knogler. Et proteinboost umiddelbart efter træningen kan hjælpe din krop med de processer, der genopbygger vævet og knoglerne.

En proteindrik lige efter træningen er også helt essentiel, hvis du gerne vil tabe dig.  Dette skyldes, at protein beskytter din muskelmasse. Så hvis du prøver at tabe dig, kan en proteindrik lige efter træningen hjælpe med at bevare din muskelmasse, så du primært taber fedtmasse.

Konceptet med protein lige efter træningen er dog mest gældende for personer, der først er ved at opbygge en muskelmasse. Forskning tyder nemlig på, at hvis du allerede er rimelig muskuløs, gør det ikke den store forskel, hvornår på dagen du drikker din proteinshake.

Proteintilskuddets virkning afhænger naturligvis også af proteinets kvalitet. Dette bliver afgjort af, hvordan sammensætningen af aminosyrer er. Et protein af høj kvalitet har en god sammensætning af aminosyrer i forhold til menneskets behov for de enkelte aminosyrer. Herudover skal de gerne have en god fordøjelighed. Kvaliteten afhænger også af om proteinkilden er animalsk eller vegetabilsk.

Hos Apuls.dk kan du finde masser af lækre produkter med proteiner af højeste kvalitet. Så hvis du er seriøs omkring din træning, er det bare om at få købt din første proteindrik. Du vil hurtig opdage, at de både er praktiske, effektive og lækre.