Superfood

Vi ved jo alle, at der findes sund og usund mad. Men hvad så med superfoods?

Superfoods er branded meget omkring forebyggelse af sygdomme og skavanker samt perfekte kilder til sundhed, og det er ikke helt uden grund.

 .. Læs mere

Mest populære produkter
Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch (1kg)

69 kr

Bodylab Peanut Butter Super Smooth (1kg)

69 kr

BodyLab Zero Topping Salted Caramel (290ml)

49 kr

BodyLab Zero Topping Caramel Cream (290ml)

49 kr

BodyLab Zero Topping Raspberry (290ml)

49 kr

BodyLab Zero Topping Chocolate (290ml)

49 kr

BodyLab Protein Baking Mix Chocolate Chip Buns (500g)

58 kr

BodyLab Zero Topping Strawberry (290ml)

49 kr

BodyLab Zero Topping White Chocolate (290ml)

49 kr


Hvorfor kaldes det superfood?

Der findes ingen videnskabelig betegnelse på hvad et superfood er, men til fælles er, at de alle har et godt udbytte ved indtagelse i forhold til sundhed. Superfoods skal gerne være meget gode for dit helbred, og i mange tilfælde kan de også bidrage til at forebygge sygdomme og andre medicinske forhold. Det er svært at lave en overordnet definition af superfoods, da der findes et utal af forskellige slags med forskellige egenskaber og effekter. Superfoods er ofte meget naturlige ingredienser, og kommer fra plantebaserede oprindelser frem for animalske. Derfor er de ofte egnede til brug af veganere, laktoseintolerante og i visse tilfælde også glutenallergikere.

Hvad kendetegner superfoods?

Superfoods er ofte rige på antioxidanter, såsom vitamin A, C og E, samt flavonoider og selen. Alle disse vitaminer og mineraler er livsnødvendige for, at kroppen kan fungere optimalt, især hvis man tilmed træner. De beskytter kroppen, opbygger muskler og knogler, og holder dig generelt sund, stærk og rask. Antioxidanter beskytter andre stoffer i kroppen og har stor betydning for kroppens immunforsvar. Superfoods har også et lavt indhold af mættet fedt, som er anbefalet at spise væsentligt mindre af end umættet. Tilmed indeholder mange superfoods farverige farvestoffer fra planter, som er særdeles sunde. Mange superfoods spises ikke alene, men er optimale til eksempelvis bagning eller som et naturligt kosttilskud.

Hvilke superfoods er der?

Der findes super mange superfoods til super mange formål. Superfoods er populære i bagning, og man kan eksempelvis få færdigblandede superfoodbagemix til lækker, enkel og sundere hjemmebag. Man kan også få proteinpulver udvundet fra superfoods, som så selvfølgelig er plantebaserede. Her er ærte-, ris-, hamp- og sojaprotein især populært. Dette benyttes på præcis samme måde som alt andet proteinpulver. Man kan også få rawbars med superfoods som er 100% raw, naturlige og plantebaserede. Eksempler på superfoods som ingredienser kunne være brombær, rug, quinoa, gojibær, mandler, broccoli, granatæbler, blomkål, boghvede, spirulina, tomater, acai, brune ris, blåbær, chiafrø, hampefrø, byg, rug, pekannødder, hvidløg, rødbeder, søde kartofler, citron og rosenkål.


Filter

Filter

 • Pris
  -
 • Producent
  Vis mere ()
 • Energi (Kcal / Kj) pr. 100g
 • Protein pr. 100g
 • Fedt pr. 100g
 • Kulhydrat pr. 100g
 • Natrium pr. 100g
Anbefalede produkter
Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch (1kg)

69 kr

Bodylab Peanut Butter Super Smooth (1kg)

69 kr

BodyLab Zero Topping Salted Caramel (290ml)

49 kr

BodyLab Zero Topping Caramel Cream (290ml)

49 kr

BodyLab Zero Topping Raspberry (290ml)

49 kr