Bordtennis

Bordtennis er et boldspil og en fritidsinteresse, som kan dyrkes både i klubber, i erhvervssammenhæng samt på privat grund.

Der er masser af muligheder for at udvikle både din fysiske og...

Læs mere

Bordtennisudstyr til ethvert behov og spillestil

Der er masser af muligheder for at udvikle både din fysiske og mentale styrker med spillet, der kræver opmærksomhed, koordination, hurtig reaktionsevne og regelkendskab.

Der findes mange designudgaver af det populære boldspil, som findes i en fast udgave, som sammenklappelig udgave samt i miniudgave.

Der kan være forskel på, hvilken model du foretrækker afhængig af, om boldspillet er til professionel brug i klub eller idrætscenter, eller om du ønsker at bruge spillet i dit hjem.

Hos Apuls.dk forhandler vi sportudstyr til både private og professionelle kunder, og det er muligt for alle at få de produkter, som matcher forskellige behov.

Vi går op i, at du får det bedste bordtennisudstyr- og tilbehør, og vi sørger for, at du kan komme godt i gang med dit boldspil.

Bordtennisbat til forskellige behov

Det er en god ide at vælge bordtennisbat i forhold til dit aktuelle spilleniveau. Dermed får du udstyr, som matcher din spillestil, og du får udstyr, som du kan udvikle dig med.

Når du undersøger vores sortiment af bat, vil du støde på særlige betegnelser, som fortæller som hvert bats specifikke egenskaber. Disse drejer sig om kontrol, spin og hastighed.

Der er forskellige spillestile, som har betydning for dig, som er øvet, og som har brug for udstyr, der passer til dit spil.

Bordtennis kan spilles af både unge og ældre, og der kan være individuel forskel på, hvilket design du ønsker på dit bat. Derudover kan der være forskel på, hvilket bat du foretrækker i forhold til pris. Til dig der har brug for de bedste og mest holdbare bat, kan du finde udgaver, som er slidstærke, og som giver dig optimale præstationsmuligheder. Når du vil spille på et ambitiøst niveau, er det vigtigt, at du vælger et bat i høj kvalitet. Både typerne af træ samt battes overfladebelægning har betydning for din anvendelse af udstyret.

Du skal vælge bat i forhold til følgende parametre:

 • Udendørs eller indendørs anvendelse?
 • Ergonomisk håndtag eller almindelig glat håndtag?
 • Type af gummi belægning
 • Udgave af træ
 • Design og overfladetryk

Produkter til både udendørs og indendørs brug

Bordtennis kan spilles både indenfor og udenfor. Hvis du dyrker boldspillet udenfor, skal du være opmærksom på at vælge et bat, som er ekstra slidstærkt, og som kan tåle både regn og frost. Kvalitetsmæssigt vil der være forskel på udformningen af battenes håndtag. De bedste udgaver af bat fås med ergonomiske håndtag med soft touch greb. Dette sikrer dig et sikkert og fast greb, som har stor betydning for din præstation under et spil.

Til dig der ønsker at spille i uformelle rammer derhjemme, og hvor det skal være muligt for husstandens mindste medlemmer at deltage, kan du finde bat og bolde som samlet produktløsning. Her kan du få 2 bat til budgetvenlige priser, så du kan komme godt i gang med boldspillet. Dette kan være en godt begynderprodukt at vælge, før du er afklaret med dine behov for et bat af højere kvalitet.

Et bat er designet med en overflade af gummi, som giver mulighed for at få den lette bold i spil. Der findes forskellige kvaliteter af både træ og gummi på de forskellige bat.

Få styr på bordtennis reglerne og kom godt i gang

Når du har fundet det rette bordtennisbord- og bat til dine behov, kan du komme i gang med at udvikle dine færdigheder. Dette kræver, at du er bekendt med reglerne i spillet.

Herunder får du et overblik over de vigtigste regler, og du får beskrevet reglerne i forhold til de termer, som bruges professionelt i spillet.

Lodtrækning om serveret

Før spillet begynder, er det kutyme, at enten dommeren eller én af spillerne skjuler bolden i én af sine hænder, som er gemt for den anden spiller. Hvis den anden spiller gætter rigtigt i forhold til, i hvilken hånd bolden befinder sig, får vedkommende serveretten. Hvis spilleren gætter forkert, får den anden spiller serveretten.

Serv

Spilleren med serveretten skal begynde spillet ved at kaste bolden op med sin frihånd (det vil sige den hånd, som ikke holder battet). Bolden skal kastes lige op i luften med en højde på cirka 16 centimeter. Bolden må ikke spinnes i forbindelse med serv.

Bolden skal ramme egen banehalvdel i én af felterne og ramme modpartens banehalvdel.

Den spiller som server må ikke skjule bolden, så modparten forhindres i at se boldretning.

Spilles der med en dommer, har dommeren ret til at bede spilleren med serveretten om at udføre en ny serv, hvis der er tvivl om lovligheden af første bold. Spilleren med serveretten kan i denne forbindelse få en advarsel af dommeren.

Hvis bolden er god, er det den anden spillers tur til at returnere bolden, før den når at ramme to gange på vedkommendes banehalvdel. Således fortsætter spillet, indtil én af spillerne ikke kan returnere bolden.

Der kan spilles med forskellig teknik, som besværliggør den anden spiller i at returnere bolden. De mange muligheder for skru og fart kan forhindre den anden spiller i at kunne returnere.

"Ombold"

Der er omstændigheder i et spil, som kan betyde ombold. Ved ombold tæller resultatet ikke, og spillerne skal spille om. Det kan blandt ske, hvis modparten ikke er klar, når der bliver servet. Eller det kan være i forbindelse med, at modparten bliver forstyrret af udefrakommende, som ikke har betydning for spillet. Hvis bolden rammer nettet i forbindelse med en god serv, kan der også dømmes ombold.

Point

Der er flere måder at få point på. Primært vindes der point, når modparten ikke er i stand til at returnere bolden. Point kan opnås ved, at bolden fra modparten ikke rammer ens banehalvdel. Udfører modparten ikke en godkendt serv, kan der opnås point.

Fordelene ved at købe bordtennis bolde i stor pakning

Bordtenniskampe består af typisk 5 eller 7 sæt. Et sæt vindes af den spiller, som først når 11 point. Der kan undervejs være behov for at forny en bold. Det er vigtigt, at du altid har supplerende bolde, som du kan få brug for i forbindelse med en kamp.

Markedet for bordtennisbolde er bredt, og du kan finde udgaver i forskellige priser og kvaliteter. De billigste udgaver vil være ideelle bolde til hyggespil, træning eller uformelle kampe med venner og familie. Når du derimod spiller på et ambitiøst niveau, har du brug for kvalitetsbolde.

I dag spilles der i både professionelle og private sammenhænge med plastiskbolde. De fleste bolde vil have en diameter på 40mm (hvilket er grunden til, at der på mange pakninger står ”40+”). Det kan være en praktisk og økonomisk fordel for dig at vælge pakninger med mange bolde. Herved kan du spare penge, og du er sikker på at have bolde nok til både træning og kampe.

Selvom du i forbindelse med køb af bat kan finde pakkeløsninger med både bat og bolde, kan det svare sig at købe bolde særskilt i en større mængde.

Du kan opnå følgende fordele ved at investere i en stor pakning med mange plastikbolde:

 • Masser af bolde til både træning og kampe
 • Du undgår at skulle passe ekstra godt på dine bolde, såfremt du kun har få styk
 • Du skal ikke brug tid og kræfter på at opbevare dine bolde ekstra sikkert
 • Du sparer penge
 • Du har altid bolde til rådighed

Eftersom alle bolde der anvendes til bordtennis er fremstillet af plastik, vil det være uundgåeligt, at de fra tid til anden går i stykker eller får buler. Det vil tage både tid og energi hos dig, hvis du skal være ekstra påpasselig med dine bolde, hvis du kun har få. Med mange bolde får du frihed til at spille dit spil uden at blive forstyrret af at skulle passe på boldene.

Når du har bolde nok, får du udvidet dine muligheder for at udvikle dig gennem hyppig træning. Du kan bruge boldene i plastik til både træning og kampe.

Når du spiller med bolde på 40mm i diameter, er du sikker på, at boldene egner sig til alle spilformer.

For dig som har en spillestil med kraftige og hårde slag, vil det være oplagt at vælge produktløsningen med mange bolde. Her kan du frit fortsætte din personlige spillestil uden at bekymre dig om økonomi eller mangel på bolde.

Du kan finde produktløsninger med op til 100 bordtennisbolde.

Vælg bordtennis bord til dit behov og formål

Når du skal vælge det rette bord, gælder det om at finde den model og udgave, som matcher dine behov og dit formål.

Du finder disse boldspilsborde til både professionelle forhold samt til private forhold. De mest solide udgaver egner sig til at blive anvendt i klubber, foreninger og erhvervslokaler. Det er vigtigt at vælge de mest slidstærke og robuste udgaver til de formål, hvor der vil være mange mennesker, som benytter sig af spillet.

Herunder kan du se de specifikationer, som du skal vælge bordtennisbord i forhold til:

 • Behov for slidstyrke (privat eller erhvervsmæssige forhold?)
 • Tykkelse af bordplade
 • Produkt- og sikkerhedsgodkendelser
 • Med eller uden hjul (skal dit bord kunne klappes sammen?)
 • Udendørsbrug eller til indendørsbrug
 • Pris

Kvalitetsudgaverne er skabt med respekt for både optimale spilleforhold samt praktiske hensyn til anvendelse og opbevaring. Det har stor betydning for spillerne, at bordpladen er mat, hvorved der ikke opstår genskin, som kan forstyrre præstationerne.

Derudover spiller tykkelsen af pladen en rolle for kvaliteten. De tykkeste og mest solide plader findes på modellerne, der er designet til professionelle formål. Her er tykkelsen på 25mm.

Når dit bordtennisbord skal bruges til professionelle forhold i en klub f.eks., er det vigtigt, at den pågældende model lever op til de gældende internationale turneringsmål.

I vores brede sortiment hos Apuls.dk kan du finde modeller, som efterlever disse standarder samt lever op til de europæiske sikkerhedskrav til dette boldspiludstyr.

Det har stor betydning i mange professionelle sammenhænge, at det er muligt at klappe og slå bordet sammen, når det ikke er i brug. Dette er en værdifuld, pladsbesparende funktion, som findes på bordene fra forskellige prisklasser.

Til dig der har brug for dit eget bordtennisbord derhjemme, kan du få funktionelle og solide udgaver til budgetvenlige priser. Her vil pladetykkelsen ligge på cirka 15mm, hvilket skaber en lettere vægt, som gør det nemt for dig at kunne flytte rundt på bordet.

Til børn findes der specialdesignede borde, som i dimensioner er designet til de mindste spillere.

Det er vigtigt, at du vælger dit bord i forhold til, hvor du skal bruge det. Hvis du har brug for et bord til udendørsbrug, skal du først og fremmest vælge model i forhold til dette hensyn. Du finder borde, som er egnet til at stå udenfor, og som kan tåle både regn og frost.

Bordtennis net i slidstærke udgaver

Net er essentielt udstyr til dit bordtennisbord. Der kan være behov for at udskifte net, hvis det gamle er blevet slidt eller er gået i stykker. Du kan finde net stykvis, som gør det muligt for dig at vælge den model, som måtte passe til dit bord.

Den største forskel imellem net, er deres designs. Mens nogle er faste og skal spændes op på hver langside af bordet med klemmer eller clips, er andre modeller designet med udstræk.

Når du skal finde det rette net til dit spilformål, skal du tage højde for følgende produktdetaljer:

 • Fastgørelsesfunktion (med skrue spænde eller kraftig clips?)
 • Med eller uden højdejusterbar funktion?
 • Kvalitet og farve af materiale

Til dig der har brug for bordtennisudstyr til professionelle formål, er det vigtigt, at højden på dit net lever op til internationale spillestandarder for boldspillet. Derfor skal du sørge for at finde net, som er højdejusterbare, så de kan bruges til turneringer. Her kan du selv regulere højden på nettet og indstille det, så det lever op til gældende spillestandarder for udstyret.

Uanset om du spiller bordtennis derhjemme, eller om du har brug for tilbehør til professionelle formål, er det en god idé at vælge kvalitetsnet i slidstærkt materiale.

Du skal være opmærksom på de skrue spænder eller holdere, som nettet fungerer med, og som skal holde nettet på plads under spil. Det er vigtigt, at de er slidstærke og solide, så nettet ikke falder ned, når der spilles.

Når du har et net med skrue spænder, er det muligt for alle at kunne montere nettet sikkert og fast.

Når du handler dit net i vores udvalg af bordtennistilbehør, kan du være sikker på at få modeller, som lever op til internationale standarder for udstyr til boldspillet. Vores net er designet til professionelle formål, som også kan anvendes til private spil.

Det er en fordel at vælge net, som har en markant farve. Med dette iøjefaldende net, kan spillerne se og orientere sig mod nettet under træning og kampe.

Et net vil helt naturligt blive udsat for meget slid, når der spilles i klubber eller foreninger. Her kan der opstå slitage fra stød og uhensigtsmæssig behandling. Derfor er det en god idé at have ekstra net liggende, så der altid er mulighed for at gennemføre turneringer eller træning.

Mini bordtennis er sjovt, udviklende og udfordrende

Miniudgaven er et populært spil, som bruges i institutioner, på kontoret, i private hjem og i klubber. Spillets regler er de samme, som når der spilles ved det originale, store bord. Der findes 2 udgaver af boldspillet i miniatureudgave:

 • Mindre bord beregnet til børn i 5-12 års alderen
 • Miniature bord beregnet til at blive placeret på et almindeligt bord

Miniudgaven består af et miniature bord, der måler cirka 70cmx50cm, og som kan placeres på et almindeligt køkkenbord eller spisebord. De to deltagende spillere kan udføre spillet i siddende positioner.

Alle personer kan være med til at spille minibordtennis, som kan være et sjovt og underholdende alternativ til velkendte brætspil. Bordet kan nemt klappes sammen, så det ingenting fylder. Selvom du vælger denne miniature udgave af det populære boldspil, behøver du langt fra gå ned på kvalitet. Der findes solide og slidstærke mini bordtennisborde med komplet udstyr, som egner sig til at blive brugt af mange mennesker.

Når du spiller boldspillet i miniudgave, er det nemt for dig at opbevare dit spiludstyr og pakke det ud efter behov.

Hvad er fordelene ved at spille bordtennis?

Boldspillet er populært blandt både børn, unge og ældre, og der er mange klubber i Danmark, som organiserer turneringer og træning. Der er mange værdifulde egenskaber, som du kan få glæde af ved at dyrke boldspillet enten for sjov, som hobby eller på et seriøst plan.

Spilformen sætter store krav til din opmærksomhed og din evne til at holde fokus. Elementer, som skærper dine sanser, og som på andre områder kan udvikle din koncentrationsevne. Derudover er der brug for taktik og strategi for at kunne vinde sæt. Dette stiller krav til dine taktiske sanser, som har indflydelse på din evne til at planlægge og tænke fremad.

Endelig vil boldspillet sætte dine koordinationsfærdigheder på prøve, når du skal kunne returnere bolde fra komplicerende vinker og på afstand fra bordet.

Disse elementer kan komme alle til gode, og der er god grund til at indføre spillet på kontoret, hvor medarbejderne kan skærpe sanserne og styrke sammenholdet i frokostpausen eller efter arbejdstid. Derhjemme kan familien få masser af sjove stunder med at dyste mod hinanden.

Når du vil yde den bedste præstation, gælder det om at have udstyr, som passer til dig og din spillestil.

Hos Apuls finder du bordtennisudstyr- og tilbehør til alle behov..