Ankelbind

Et støttebind til anklen kan hjælpe dig hurtigere videre fra en overbelastningsskade og kan desuden skåne dig for smerter i dagligdagen eller i forbindelse med genoptræning.

Læs mere

Ankelbind til effektiv helingsproces og skadesforebyggelse

Støttebind kan bruges af alle både sportsudøvere samt dig, som ønsker at skåne eller forebygge skader på anklen i det daglige. De er et uundværligt hjælpemiddel, når først overbelastningsskaden er opstået.

Der er flere fordele forbundet med at bære støttebind på anklen:

 • Skåner din anklen mod forværring
 • Skætter skub i helingsprocessen
 • Kan bruges både behandlende samt forebyggende
 • Findes i forskellige udgaver til forskellige formål og støttebehov
 • Fås med elastik samt med snore
 • Fås med varmereflekterende neopren materiale

Der vil være individuelle præferencer, som afgør, hvorvidt det vil være produktet med elastik eller med snore, som vil være den rette udgave for dig.

Hos Apuls.dk finder du mange forskellige udgaver og designs af ankelbind, som kan findes i alle størrelser.

Varmereflekterende neopren ankelbind i alle størrelser

Den mest skånsomme og helende anvendelse af støttebind sker ved at bruge bandagen over flere timer. Dette kan både være i forbindelse med fysisk aktivitet (såsom sport eller træning) samt generelt i din dagligdag. Derfor vil du have dit støttebind placeret om anklen igennem flere timer.

For at undgå flest mulige gener fra bandagen, kan du med fordel vælge de produktudgaver, som er designet med en indvendig og skridsikker neopren belægning.

Dette behagelige materiale yder dig både komfort og vil derudover hindre, at bandagen flytter sig.

De moderne udgaver af neopren ankelbind er designet som en tynd bandage, du nemt kan bære under en strømpe eller en sok.

Den store fordel ved neopren, er materialets evne til at yde varme. Dette element har stor betydning i en helingsproces, hvor helingen af leddet i anklen hjælpes på vej af varme, der stimulerer blodcirkulationen.

Når du skal finde det støttebind, som passer dig bedst og som vil give dig den mest optimale support, skal du kende til målet af din ankel. Du skal måle omkredsen af den øverste del af din ankel og kende diametermålet i centimeter.

Der findes neopren støttebind til ankler i alle størrelser, som starter fra størrelse XS (18cm-20cm i diameter). Den største størrelse findes i XXL (28cm-30cm).

Hvem kan anvende neopren ankelbind?

Alle og enhver kan komme ud for periodevis eller mere permanent at anvende et støttebind på den ene eller begge ankler. Der kan være flere årsager til at anvende neopren støttebind til anklen.

Det kan være for dig, som generelt døjer med svage led i ankler, og som ønsker at forebygge overbelastningsskader. Derudover kan du anvende de varmereflekterende støttebind i forbindelse med genoptræning efter en skade på din ankel. Her vil bindet give dig støtte, når du begynder at lave og udføre genoptræningsøvelser, hvor du fortsat har brug for support af anklen.

De tynde neopren ankelbind sikrer dig stor bevægelighed, og de findes både med og uden åben ankel.

Når du vil have størst glæde af din bandage til anklen, skal du sørge for at finde de produktudgaver, som er åndbare. Derved vil huden på anklen ikke blive indelukket, og dit støttebind kommer ikke til at få lugtgener.

Du kan håndvaske dit ankelbind for at vedligeholde dets kvalitet og levetid, så du kan bruge det igennem en længere periode.

Ankelbind med velcro er populært blandt forbrugerne

Mange støttebind til anklen fungerer med praktiske velcrolukninger, som gør det muligt for enhver at tilpasse kompressionen i henhold til personlige behov.

De klassiske ankelstøttebind med velcro er designede som en lang strop af et elastisk materiale, du selv kan lægge som bandage om din ankel. Her skal du tage støttebåndet om din fod og vikle resten af bandagen rundt om din ankel. Du lukker bandagen med velcro.

Du skal have en behagelig fornemmelse ved at bære bandagen, og den må ikke stramme ubehageligt om din ankel.

Denne simple men betydningsfulde design af et støttebind til anklen, er den udgave, mange sports- og fitnessudøvere foretrækker at bruge til skadesforebyggelse. Det er en fleksibel bandage, som er nem at have med sig i tasken.

Når du vil have størst mulig komfort med dit støttebind, skal du også være opmærksom på dets design i forhold til, om du kan bruge det med en almindelig sko. De klassiske støttebind med velcro kan du uden problemer anvende med både almindelige sko samt kondisko.

Du kan bruge denne model til følgende formål:

 • Skadesforebyggelse i forbindelse med træning og sport
 • Støtte til skadet ankel
 • Stimulerer heling af beskadiget ledbånd
 • Minimerer hævelser på ankel og fod
 • Giver kompression og øger blodgennemstrømningen

Alle kan anvende støttebindet med velcrolukning, og du kan nemt tage det med dig på farten samt selv lægge det på anklen. Du finder disse udgaver i one size model.

Hvilken type ankelbind skal jeg vælge?

Der er forskel på, hvilken type støttebind du skal vælge i forhold til din skade eller belastningsreaktion omkring anklen.

Til det forbyggende formål kan du vælge de tyndere støttebind af elastik. Disse vil yde en medium støtte, som kan nedsætte din risiko for overbelastningsskader. I denne forbindelse vil de klassiske støttebind med velcrolukninger være et oplagt valg.

Har du allerede pådraget dig en ankelskade, skal du finde et hjælpemiddel til anklen, som giver dig stor support og støtte.

Til dette formål finder du ankelbind med snører, eller bind med skinner som skaber maksimal støtte. Skinneudgaven fungerer med velcro, så du kan tilpasse kompressionen i forhold til dit behov for support.

Modellerne til hjælpemiddel for ankelskader er tykkere i design som følge af deres indlagte skinner og ekstra støtte. Det er dog stadig muligt at bære dem under en strømpe eller sok.

Ankelbind til fodbold til forebyggende formål

Der er flere grunde til at bruge ankelbind til fodbold samt anden sport, hvor du har forhøjet risiko for at pådrage dine ankler belastningsskader.

Vores ankler er udsatte for stor belastning både i det daglige og i forbindelse med fodbold og sport. Derfor kan det være nødvendigt at anvende støttebind, som har et forebyggende formål.

Her kan du med fordel vælgende produktudgaver:

 • Elastikbind (kort eller lang model)
 • Støttebind med neopren

Når du dyrker sport, skal du have færrest mulige gener fra dit støttebind. Derfor kan du med fordel vælge elastikudgaven samt udgaven, som har en indvendig belægning med neopren. Elastikudgaven gør det nemt og enkelt for dig at lægge støtten om anklen. Her skal du blot trække dit elastikankelbind op, som var det en strømpe.

Der findes både korte og lange udgaver af støttebind til ankler. Her skal du vælge den model, som passer til dig og dine behov.

Dyrker du sport udenfor, vil det være en god ide at vælge den lange udgave, som kan give dig ekstra varme, som er et betydningsfuldt element for at hindre overbelastningsskader. Til sommerbehov kan det være mest komfortabelt at bære den korte model.

Hvordan skal jeg bruge mit ankelbind?

Hvis du døjer med svage ankler, skal du være opmærksom på ikke at bære dit støttebind permanent. Derved er dine ankler ikke i stand til selv at udvikle styrke, som kan modstå skader som følge af belastning. Dog vil det være optimalt for dig at bruge et støttende ankelbind i forbindelse med sport og andre forbindelser, hvor du har forhøjet risiko for at overbelaste dine ankler. Her er støttebind uundværlige hjælpemidler, som kan skåne dig for skader.

Hvis du er begyndt at genoptræne fra en ankelskade, kan du med fordel vælge produktudgaven med skinner, som vil give dig maksimal støtte til sport.

Når du vil forebygge belastningsskader, eller hvis du er i gang med en genoptræning, skal du bruge dit ankelbind både under og efter træning. Det smertelindrende kompressionshjælpemiddel kan fremme restitutionen ved at øge blodgennemstrømningen både i og omkring anklen (afhængig af om du vælger en kort eller lang model af støttebind). 

Sørg for ind imellem at tage din bandage af og lad din ankel få hvile, hvis du gennemgår en genoptræningsperiode og bruger dit støttebind i det daglige.

Køb ankelbind i høj kvalitet fra førende mærker

Hos Apuls.dk finder du alle de bedste udgaver af ankelbind, som er designet og udviklet af de førende mærker og producenter på markedet for kvalitetsudstyr til træning. Uanset om du handler som privat eller professionel, kan du finde det støttebind, som kan matche din størrelse, dit støttebehov samt formål for support.

Der er flere fordele ved at købe ankelbind i høj kvalitet:

 • Slidstærke og åndbare materialer
 • Yder den bedste support og smertelindring
 • Kan anvendes igennem lang tid
 • Fås med forskellige egenskaber som kan matche dit støttebehov og individuelle størrelse

Langt de fleste bandager kommer i unisex look med en sort farve. Derfor kan både mænd og kvinder anvende disse forbyggende og behandlende hjælpemidler i forskellige situationer og forbindelser.

Generelt er støttebind til ankler et billigt hjælpemiddel. Uanset om du har brug for et produkt til at hele en skade, eller om du ønsker at forbygge belastningsskader, kan du få den support du har brug for til budgetvenlige priser.

Vi forhandler produkter i høj kvalitet fra både Aserve, Adidas og Swede-O. Disse brands har forfinet og videreudviklet deres produkter igennem flere år, så du kan være sikker på at få de bedste produkter på markedet.

Fra Swede-O finder du et helt særlig ankelbind, som bærer snører, og som har en indbygget plaststøtte, der former sig efter din fod. Både Aserve og Adidas er velkendte og populære mærker for udstyr og tilbehør til professionel træning. Fra disse mærker kan du finde bandager til dine ankler, som kan bruges til forebyggende formål samt i en genoptræningsperiode.

Sådan vedligeholder du dit ankelbind

Når du har købt en bandage i høj kvalitet, er det vigtigt at vedligeholde det mest optimalt. Der er flere måder, hvorpå du kan forlænge levetiden og kvaliteten.

Når du har et støttebind uden skinner eller plastindlæg, kan du nemt vedligehold dit hjælpemiddel.

Sørg for at vaske bandagen med jævne mellemrum, så du minimerer svedlugt. Det anbefales at bruge en mild sæbe uden parfume til vask. Bland sæben op med varm vand og vask støttebindet i hånden. Du må ikke komme det i tørretumbleren, da det ødelægger støttebindets elasticitet og kvalitet. Lufttør bondagen og skån det mod sollys.

Du kan bruge dit ankelbind igennem lang tid ved at vedligeholde det optimalt. Derved har du altid et effektfuldt hjælpemiddel ved hånden, hvis din ankel i en periode får brug for ekstra support.

Se fores udvalg af ankelbandager. Her kan du uden tvivl finde en ankelbandage der vil hjælpe på dit din ankelskade. Vi har flere forskellige ankelbandager der støtter på forskellig vis. Ønskes en let støtte omkring anklen, bør du overveje et af vores elastikbind. Som ankel elastikbind har vi Adidas Ankelstøtte, Aserve Ankel Elastikbind og Aserve Ankelstøtte. Alle 3 gode ankelstøtter. Her skal du vælge ud fra hvor stor en ankelstøtte eller ankelbandage du ønsker. De fylder alle sammen det der svare til en tyk sok, så du stadig kan have sko på.

Søger du derimod kraftigere støtte til dit ankelled, bør du overveje vores Aserve Active Ankelbandage eller Swede-O Professionel Ankelstøtte. Fordelen ved eksempelvis Swede-O Professionel Ankelstøtte er, at du har mulighed for at snøre ekstra til, alt efter hvor støtten ønskes. Kraftige ledder stykker på siden, vil støtte godt omkring din ankel.