Lyskenshorts

Til udendørs træning og sport er det afgørende at have det rette baselayer på, så du kan være sikker på at holde varmen og præstere dit bedste. Lyskenshorts indgår under kategorien ”baselayer”, som betegner det første sæt tøj, der sidder tættest på kroppen.

Læs mere

Undgå skader med de rette lyskenshorts til dine behov

Baselayer bruges til mange forskellige træningsformer og kan anvendes af både mænd og kvinder. Det er vigtigt, at du vælge den type shorts, som passer til dine behov og din størrelse.

Når du vælger lyskenshorts i forhold til din størrelse, vil du må maksimal komfort, og shortsene vil kunne udfolde deres egenskaber.

Lyskenshorts har blandt andet til formål at sikre dig varme i og omkring lysken, så du minimerer risiko for kuldeskader (hvorfor de også betegnes som varmeshorts).

Herudover finder du lyskenshorts med kompression som primære funktion.  

Hos Apuls kan du finde de shorts, der kan skabe komfort til din udendørstræning- og sport, og som kan hjælpe dig med at minimere skadesrisikoen.

Billige lysken shorts med stor komfort og mange egenskaber

Den store fordel ved at handle hos Apuls er, at du kan finde de populære shorts til billige priser. Vi tilbyder shorts i forskellige udgaver, og du kan finde dem på tilbud. Derved kan du for endnu billigere pris komme til at holde varmen udenfor, når du løber, spiller fodbold, træner og dyrker anden motion.

Vores produkter er designet til at give dig stor komfort. Uanset hvilken model du vælger, vil du få maksimal bevægelsesfrihed med shortsene. De er designet til at sidde tæt på din krop. Denne tætsiddende pasform er shortsenes primære effekt som baselayer.  

Når du vil finde de bedste lyskenshorts, skal du gå efter følgende specifikationer og egenskaber:

 • Stor komfort med tætsiddende design
 • Varmereflekterende
 • Slidstærkt materiale
 • Kan tåle at blive våde uden at blive kolde
 • Elastik eller snøre om livet
 • Åndbar
 • Kompressionseffekt
 • Kan bruges alene eller som baselayer

De bedste shorts for dig afhænger af dine ønsker og behov.

Vær særligt opmærksom på dette inden du køber

Det er særligt materialerne, du skal være opmærksom på, når du vil finde de bedste shorts. Du kan med fordel gå efter de shorts, som er fremstillet af enten akryl, nylon eller uld som primære materialer. Her kan du være sikker på at kunne holde varmen i vintermånederne.

Der kan være individuelle præferencer, som afgør, hvorvidt dine shorts skal have snører eller elastik i livet. Det er muligt at finde kvalitetsshorts, som er fremstillet med begge funktioner, så du har maksimal tilpasningsmulighed.

Du kan sikre dig at få stor komfort med dine shorts, når du vælger størrelse i henhold til din krop.

Til dig der har tilbagevendende smerter i lysken, og som ønsker at forebygge en skade, kan du med fordel vælge shorts med kompression. Her vil kompressionseffekten øge blodgennemstrømning i lyskenområdet og på dén måde lindre og afhjælpe gener og smerter som følge af overbelastning. Kompression er med til at forebygge skader og mindske muskeltrætheden.

Dyrker du meget sport eller træner på fast basis, er lyskenshorts med kompression et oplagt valg.

I sommerhalvåret kan du vælge at bruge dine lyskenshorts alene uden bukser over og stadig have glæde af kompressionseffekten.

Hvis du vælger at bruge dine shorts alene, kan det være betydningsfuldt for dig at vælge en passende farve til din smag. Du finder varmeshorts i forskellige farver såsom sort, rød, hvid og navy.

Neopren lyskenshorts til skadesforebyggelse og effektiv helingsproces 

Neopren er et populært materiale på både sportstøj samt udstyr og tilbehør til træning.

Når du vælger lyskenshorts med neopren, får du en beklædningsgenstand, som er designet til at blive anvendt til skadesforebyggelse.

Neopren er et unikt materiale, som afgiver og holder på varme. Shorts med neopren kan være et betydningsfuldt valg for dig, som har en begyndende lyskenskade eller for dig, som har tendens til at få smerter og gener i lysken efter fysisk aktivitet.

Det anbefales at bruge shorts med neopren i forbindelse med en genoptræningsperiode, hvor området i senerne og vævet i lysken er ved at genskabe sin naturlige styrke. Her kan det varmegivende neoprenmateriale stimulerer helingsprocessen.

Du skal være opmærksom på, at du maksimalt må bruge neopren beklædningsgenstande i 3 timer á gangen. Den intense varme kan være med til at skabe hudirritationer.

Varmeshorts fylder ikke meget på kroppen, og du kan sagtens bære dine almindelige træningsbukser udenpå shortsene.

Hvem kan bruge lyskenshorts?

Mange mennesker oplever tilbagevendende eller periodevise smerter ved lysken og hoften. Det kan være tegn på en begyndende lyskenskade. Der kan være forskellige årsager til, at du oplever smerter og gener omkring dette område af kroppen.

Generelt vil fysiske bevægelser som involverer retningsskifte med høj intensitet (f.eks. som i forbindelse med fodbold) være en hyppig årsag til lyskensmerter.

Dog er det langt fra kun sportsudøvere, som kan få gavn af at anvende lyskenshorts. Herunder ses en række af de tilstande og situationer, som er medvirkende til at skabe risiko for belastningsskader i lysken:

 • Aldersrelateret slitage af hoften og lysken
 • Skade på hofteled
 • Skade i muskelfibrene
 • Overbelastning af lyskens muskler og sener

Varmeshorts kan anvendes forebyggende af alle og enhver. Når du bruger de rette shorts til din størrelse og behov, kan du selv medvirke til at minimere eller helt fjerne dine fysiske smerter og gener.

Designmæssigt ligner varmeshorts enhver anden type træningsshorts.

Til børn og unge kan det være en fordel, at de værdifulde shorts findes i forskellige farver. Her kan der vælges shorts, som kan matche enhver pige og dreng.

Køb lyskenshorts der passer til dig

Den største forskel på de forskellige udgaver af disse shorts er i forhold til deres primære formål. Der findes overordnet 2 typer af lyskenshorts:

 • Shorts med varmereflekterende effekt
 • Shorts med kompressions effekt

Det er dit primære behov, som afgør, hvilken udgave der vil være den rette for dig. Du skal købe shorts, som matcher dit behov. Hvis du træner udenfor i lave temperaturer, vil det være shorts med varmereflekterende effekt, som vil være de rette for dig.

Hvis du derimod døjer med smerter og gener i lyskenområdet, kan det være shorts med kompression, som vil være det rette valg for dig. Kompressionen vil stimulere blodgennemstrømningen i og omkring lyskenområdet og minimere dine smerter. Derved kan du undgå, at en skade udvikler sig.

Kompressionsshorts varmer ikke, og derfor kan du anvende denne model som baselayer under et par trænings- eller løbebukser eller som primære shorts til sommerbrug.

Er der forskel på herre- og dame modeller samt lyskenshorts til børn?

Der kan være forskel på, om shorts er beregnet til enten damer eller herre afhængig af producent og mærker. Herreshorts vil adskille sig fra dameshorts vil at være fremstillet med en gylp.

Der findes kvalitetsproducenter, som leverer udstyr og beklædningsgenstande til brug for både mænd og kvinder.

Hos Apuls finder du lyskenshorts i bedste kvalitet fra Aserve. Disse modeller er designet til hhv. børn og voksne og kan bæres af begge køn. Dette gør det muligt for alle sportsudøvere uanset alder og træningsniveau at få shorts med varmereflekterende effekt og kompressionseffekt. Her finder du følgende størrelser:

 • Børne- og ungdomsmodel (str. 140, 152 og 164)
 • Dame- og herremodel (small, medium, large og X-large)

Når dine shorts bærer både elastik og snører i livet, kan du selv tilpasse, hvor tæt de skal sidde på kroppen. Der kan være brug for at løsne shortsene, ligesom det kan blive nødvendigt at snøre dem til.

Akryl, uld og nylon er slidstærke materialer, så du kan bruge dine lyskenshorts i langt tid frem. Det er nemt og enkelt at vedligeholde dine shorts, der tåler at blive maskinvasket.

De åndbare materialer gør shortsene behagelige for dig bære under fysisk aktivitet med høj intensitet. Selvom der afgives sved, bliver dine shorts ikke kolde.

Find de rette lyskenshorts til din pasform og behov i vores sortiment og præster dit bedste under selv kølige forhold og forebyg skader.

Lyskenshorts & Støtteshorts

Se vores udvalg af lyskenshorts. Vi går meget op i kvaliteten på vores lyskenshorts og vigtigtst af alt er, at de sidder behageligt under brug. Vores lyskenshorts har det til fælles, at de sidder godt og støtter godt omkring din lysken. Du vil ikke opleve ubehag, hvis du har valgt den rigtige størrelse lyskenshorts. Vi hjælper dig gerne til at finde den helt rigtige størrelse.

Er du fodboldspiller er på udkig efter et par kvalitets lyskenshorts, som du skal kunne spille en hel kamp i, bør du kigge på vores Aserve Støtteshorts & Lyskenshorts. Det er et par behagelige lyskenshorts der sidder rigtig godt til omkring din lysken uden at forstyrre din bevægelse unødvendigt. Der er mulighed for let at justere dine lyskenshorts, så de sidder helt perfekt. Det er endda nemt at rette dem til mens du er aktiv, hvis du pludselig ønsker dine lyskenshorts skal sidde mere eller mindre til.

En anden mulighed kunne være et par Aserve Varmebukser til lyskenshorts. De har den fordel at de varmebehandler mens du har dem på. Varmebehandling er rigtig godt for en lyskenskade allerede er der eller ved en eventuel mistanke til en kommende lyskenskade. Et par lyskenshorts varmebukser vil holde leddene og musklerne varme og derved hjælpe til med at forbygge og lindre skader. Varmebehandling er brugt inden for mange felter, når vi snakker behandling af skader og er derfor en meget anerkendt behandlingsform. Vores Lyskenshorts Varmebukser er lavet af delvis uld, som vil holde dig varm, selv hvis dine lyskenshorts bliver våde. Dette er en stor fordel, hvis du har aktivitet i kold vejr - Hvor du skiftevis løber og står stille. Vi kan varmt anbefale vores Aserve Varmebukser. 

Vi tilbyder også almindelige kompressions shorts der er velegnet til mange former for aktivitet. En af de helt store fordele ved vores lyskenshorts/kompressionssports er, at du undgå friktion omkring din lysken. Derudover støtter de rigtig godt og passer perfekt under et par almindelige shorts eller træningsbukser.