Kinesiotape

Den funktionelle tape er designet til at behandle og afhjælpe smerter, og det kan bruges på flere centrale områder af kroppen.

Læs mere
Sorter efter:

Behandl dine muskel- og ledsmerter med kinesiotape

Der findes 4 overordnede punkter, som tapen kan hjælpe i forhold til:

 • Stimulerer genoprettelse af en muskels funktion
 • Stimulerer aktivitet i blod- og lymfekredsløbet
 • Virker smertenedsættende
 • Stimulerer gendannelse af bindevæv i forbindelse med brud

Som det ses, er kinesiotape et værdifuldt redskab til heling og genoprettelse af muskler og bindevæv. Tapen anvendes professionelt af fysioterapeuter, og både elitesportsfolk samt private personer kan få glæde af tapens mange egenskaber og virkninger.

Tapen kan afhjælpe kramper og muskeltræthed, og derfor anvendes den ofte i sports- og fitnessrelaterede sammenhænge.

Hos Apuls vejleder vi dig bedst muligt til at kunne behandle dine smerter på kroppen med kinesiotape. Herunder kan du finde råd og information omkring at bruge hjælpemidlet på både knæ, skulder, ankel, håndled og ryg.

Kinesiotape til knæ

Den populære tape betegnes også som K-tape (kinesiology tape/kinesiologitape) eller KT-tape (kinesiology therapeutic tape). Som de engelske betegnelser indikerer, er tapens virkning terapeutisk. Det er et hjælpemiddel, som bruges verden over, og dets navn vil derfor være forskellig fra land til land.

I dansk sammenhæng refererer betegnelsen til det studie, hvorfra tapen i sin tid blev opfundet og udviklet. Kinesiotape blev udviklet i 1973 af Dr. Kenzo Kase, som både studerede kiropraktisk samt kinesiologi. Han havde brug for et redskab, der kunne kombinere de 2 behandlingsformer. 

Den originale tape, Kinesiotape Tex, forhandles her hos Apuls i forskellige farver.

Vores knæ er udsat for stor belastning i dagligdagen samt i forbindelse med sport. Hvis du har tendens til at døje med smerter i eller omkring knæleddet, kan det være en god idé at begynde at bruge tapen.

Når du skal lægge tape på et eller begge knæ, kan du vælge mellem 2 forskellige produktudgaver:

 • Den klassiske og originale tape (købes i ruller og fås i forskellige farver)
 • Specialdesignet tape til placering på knæ

Med tapen i ruller kan du selv vælge den nuance, der passer dig bedst. Når du bruger dette produkt, skal du kende til, hvordan du lægger tapen korrekt. Det handler om at støtte dine knæskaller og skabe stabilitet omkring hele knæleddet.

Hvis du vælger den specialdesignede tape, får du et produkt, som er udviklet til dit knæ. Her vil formerne på tapen være udviklet i forhold til den anatomiske form omkring dit knæ.

Hvad er forskellen på kinesiotape og sportstape?

Siden udviklingen af kinesiotape i 1972 har der været forsket og videreudviklet på dette hjælpemiddel. Udviklingen af tapen har dannet grundlag for nye, effektive behandlingsformer af muskel- og ledsmerter på kroppen.

Der er stor forskel på kinesiotape sammenholdt med almindelig sportstape – både med hensyn til design og effekt.

Grundlæggende er kinesiotape elastisk modsat sportstapen, og det vil have en mere løs vævning. Det primære materiale i kinesiotape er bomuld foruden en række andre betydningsfulde og elastiske fibre. Det særlige ved strukturen af kinesioudgaven er, at det er skabt til at efterligne hudens egen elasticitet.

Almindelig sportstape er ikke skabt til at give mulighed for friktion og fleksibilitet. Derudover kan huden ikke ånde optimalt under sportstape. Bomuldsmaterialet i kinesiotape gør det muligt for huden at ånde, og du kan derfor bære tapen over flere dage uden fysiske reaktioner.

Kinesiotape til skulder og nakke

Vores skuldre og nakkeområde er udsat for høj belastning fra både hverdagens løft og i forbindelse med træning.

Vores ryg samt nakken er kroppens fundament for en stabil kropsholdning, og det er vigtigt, at du beskytter disse led- og muskelområder bedst muligt.

Mange fitnessudøvere vælger at bruge tape som et stabiliserende og støttende hjælpemiddel, der skåner blandt andet rotationsmuskulaturen i skuldrene.

Tape til skulder og nakke kan fås i følgende produktudgaver:

 • Klassisk og original tape i rulleform
 • Specialdesignet tape til enten skuldrene eller nakkeområdet

Den store fordel ved de specialdesignede tapeprodukter er, at her får du udskåren tape, som du skal påføre skuldermuskulaturen eller nakkeområdet. Det kan være en fordel for dig at anvende, som ikke har de store erfaringer med selv at lægge tape. Denne tape kan du anvende til mindre skulderskader eller i forbindelse med sidste del af et genoptræningsforløb.

Hvis du oplever nakkesmerter, anbefales det at bruge tape ved nakken. Dette kan afhjælpe spændinger, som stråler ned til ryg og skuldre. Tape til nakken kan du bruge både forebyggende og lindrende.

Den store fordel ved at bruge tape i rulleform er, at her kan du selv udskære de tapestykker, der passer til længden samt størrelsen af dine muskler.

Hvorfor er der forskellige bredder på tapeudgaverne i ruller?

Du finder tape i rulleform med bredder på både 2,5cm samt 5cm. Når du har brug for at lægge tape på de større muskler af kroppen, kan det være nødvendigt at arbejde med begge udgaver af tape. Her kan de smalle udgaver lægges på hver side af en muskel, mens den bredeste udgave kan samle tapestykkerne på tværs.

Når du fikserer en skulder, vil der f.eks. være behov for at bruge de smalle tapestykker på skulderbladet, mens den brede tape lægges fra punktet nær siden af halsen og afsluttes på midten af ydersiden af din overarm.

Du skal være opmærksom på, hvor du kroppen du har tendens til muskelsmerter, og hvad dit behov er i forhold til at lægge den mest effektfulde bandage med tape.

Når du sørger for at lægge din tape korrekt, vil du i mange tilfælde kunne helbrede og lindre dine begyndende muskel- og ledsmerter på egen hånd.

Kinesiotape til ankel og fod

Vores ankler og fødder er skrøbelige led og kropsdele, som skal støtte og stabilisere os igennem dagligdagens mange aktiviteter. Mange mennesker oplever periodevise smerter omkring anklerne, som kan være opstået i forbindelse med alt fra træning over havearbejde til løb og overbelastning.

For at undgå en større skade på eller omkring leddene i anklerne og fødderne, kan det være nødvendigt med tape.

Det vil hæmme dig, hvis der først er opstået et brud, eller hvis du har udviklet hælspore under foden.

Du kan vælge mellem følgende produktudgaver til fødder og ankler:

 • Klassisk og original tape i rulleform
 • Specialdesignet tape til fod

Den store fordel ved at placere tape på ankler og fødder er, at du selv kan gøre det. Her skal du vælge produkt i forhold til dine ønsker. Med den specialdesignede tape kan du nemt og effektivt lægge din tape på foden. Her skal du ikke til at klippe og måle, da pakken indeholder de stykker tape i udformning og længder, som du har brug for.

Sådan bruger du kinosiotape mod muskel- og ledsmerter

Selvom det ofte er fysioterapeuter, som lægger tapen, kan du sagtens selv bruge kinesiotape. Der vil være områder på kroppen, hvor du har større mulighed for at lægge tapen korrekt selv (knæ og ankler). Du skal derimod have hjælp til at lægge tapen korrekt på ryg, skulder og håndled. Her kan du vejlede en træningsmakker, når du selv kender til den optimale brug af tape.

Der findes nogle vigtige retningslinjer for, hvordan du placerer og bruger tapen korrekt på din krop. Disse er vigtige at følge, hvis tapen skal have sin optimale virkning med sine værdifulde egenskaber.

Når du bruger tapen mod enten muskel- eller ledsmerter, skal du følge disse anvisninger:

 1. Start med at vaske din hud på det sted hvor tapen skal lægges
 2. Brug tapen i enten Y-form, X-form eller form som et I (herved opnås den terapeutiske virkning)
 3. Du skal have styr på, hvor din muskler hhv. starter og ender samt, hvor store dine muskler er. Start med at lægge tapen dér, hvor muskel starter.

Det er praktisk at afrunde hjørnerne på tapen ved at bukke det i enderne. Herved undgår du at tapen sætter sig fast i dit tøj, eller at det får støv på sig.

Det anbefales, at du bærer din tape i cirka 3 dage for, at den kan få sin effektfulde virkning på dine muskler og led.

Kinesiotape til håndled og underarm

Til både træning og visse arbejdsformer kan det være oplagt at tape dit håndled ind for at skåne det mod risiko for blandt andet seneskedehindebetændelse. Dine håndled bliver udsat for mange gentagne bevægelsesmønstre i forbindelse med styrketræning, vægtløftning og fysisk krævende arbejde.

Hvis du først bliver ramt af en overbelastningsskade på et håndled, hæmmer det din bevægelsesfrihed, og du kan blive nødt til at sætte træning og arbejde på standby.

Til forebyggende formål anbefales det at bruge tape på dit dominerende håndled. Det vil sige den hånd, du primært bruger og koordinerer med.

Du har forskellige produktmuligheder for at bruge kinesiotape på et eller begge håndled:

 • Klassisk og original tape i ruller
 • Specialdesignet tape til lindring og smerteforebyggelse på underarm og hånd

Uanset om du vælger den originale kvalitetstape eller bruger de forbeskårne tapestykker, får du vandafvisende produkter, som er 100% latexfri.

Det er ikke kun sportsfolk samt til visse arbejdsformer, hvor det anbefales at bruge tape til forebyggelse. Mange mennesker døjer med svage håndled. Dette kan være som følge af en skade tidligere i livet eller som følge af meget kontorarbejde.

Det anbefales at bruge tape på dit håndled og underarm, hvis du har tendens til at få seneskedehindebetændelse.

Hvilken type saks skal jeg bruge til at klippe tapen over?

Det anbefales at bruge en special saks til at skære din tape over med. Du skal bruge denne saks, hvis du bruger tape i rulleform. Det er muligt at klippe i tape med en almindelig saks, men du har ikke mulighed for at klippe små stykker ud med en almindelig køkkensaks. Her vil limen fra tapen sætte sig fast på bladene, og strukturen i tapen vil ødelægges. Derfor får du ikke den optimale virkning af din kvalitetstape.

Når du vil have maksimalt udbytte og effekt af din tape, skal du bruge en speciel tapesaks. Dette er en kraftigere saks, som er designet til at blive brugt til specialtape til sport.

Denne saks er designet med skarpere blade, så du kan klippe selv små stykke tape uden at forringe dets kvalitet. Den høje kvalitet gør det muligt at bruge din tapesaks i masser af år frem.

Den er rustfri og nem at rengøre.

Kinesiotape til ryg

Rygproblemer er en tilstand, som mange danskere kan nikke genkendende til. Vores ryg belastes af den måde, vi bruger vores kroppe på. Det er et sårbart område af kroppen, og vores ryg vil blive mere sårbar overfor almindelig belastning fra aktiviteter og løft, des ældre vi bliver.

Det er forbundet med store gener og smerter at have rygproblemer, og smerterne kan nedsætte din livskvalitet i det daglige.

Du kan effektivt forebygge rygsmerter ved at bruge tape. Tapen kan også bruges vil milde symptomer på en overbelastet ryg. Her kan du bruge tape som lindrende hjælpemiddel i en restitutions- og genoptræningsperiode.

Du kan bruge følgende produktudgaver af tape til at skåne, lindre og forebygge smerter i og omkring din ryg:

 • Klassisk og original tape i ruller
 • Specialdesignet tape der er beregnet til at blive placeret på lænden

Når du vælger produktet med tapestykker, som er skåret på forhånd, er det en stor hjælp at gøre brug af monteringsanvisningen. Dette produkt virker særligt effektivt til at lindre smerter ved lumbago samt i forbindelse med iskias smerter.

Vælger du tapen i rulle form, har du mulighed for at vælge produkter med forskellige bredder. Afhængig af hvilken muskel du har brug for støtte og support omkring, kan du have behov for forskellige bredder på din tape.

Hvornår kan jeg bruge kinesiotape?

Du kan bruge tapen både som forebyggende samt som behandlende redskab.

Det er ikke kun i forbindelse med et opstået brud, hvor tapen vil have en lindrende og helende effekt. Du kan også bruge den værdifulde tape, hvis du oplever en begyndende irritation på et bestemt sted på kroppen. Og du kan bruge tapen omkring et blåt mærke.

På blå mærker vil tapens egenskaber aflaste blodansamlingen, hvor blodkarrene kan blive løsnet op igen. Derved kan du hurtigere slippe af med de generende blå mærker på kroppen.

Herunder kan du se en række af de forskellige områder, hvor det er muligt at anvende tapen:

 • Som forebyggende hjælpemiddel mod smerter ved en bestemt muskelgruppe
 • I forbindelse med et genoptræningsforløb hvor en muskelgruppe har brug for ekstra støtte
 • Som support og smertelindring ved et brud
 • Til at afhjælpe blå mærker ved at stimulere blodgennemstrømningen

Mange sportsfolk bruger tapen som et forebyggende hjælpemiddel.

Du må ikke placere tapen ovenpå et sår. Hvis du er voldsomt plaget af smerter fra et led eller en bestemt muskelgruppe, rådes du til at opsøge din læge, før du begynder at lægge tapen.

Kinesiotape på tilbud til dig der vil have det bedste produkt

Uanset om du handler som privat person eller som professionel kunde med eget fitnesscenter, kan du benytte dig af at købe din uundværlige tape på tilbud, når du handler hos Apuls.

Selvom du ikke akut står og mangler tape, kan det komme dig til gode den dag, hvor du står og mangler lindring af muskel- og ledsmerter et sted på din krop. Den mest effektive helingsproces fås ved at bruge tape, så snart du oplever fysiske gener i en bestemt led- eller muskelgruppe.

Det kan have stor betydning for din fysiske tilstand og trivsel, at du har mulighed for at førstehjælpsbehandle smertende muskler.

Når du køber kvalitetstape, kan du have dette produkt opbevaret i lang tid og altid have mulighed for at lindre og behandle dine ledsmerter selv.

Det er en god ide at have tapen i rulleform opbevaret tørt og væk fra direkte sollys. Du kan med fordel have din taperulle opbevaret i sin originale æske og have denne med dig i en sportstaske eller havde den liggende i et skab.

Kinesiotape er et billigt hjælpemiddel, som kan få stor effekt og virkning både mentalt og fysisk.  

Værd at vide om den originale Kinesiotape Tex

Er det første gang, du står overfor at bruge denne type tape, kan det have betydning for dig at kende til produktet bag den originale tape.

Tapen føles som blid berøring på huden, der vil give sig, når du bevæger din krop. Afhængig af tapens placering kan den være lagt mere eller mindre udstrakt. Limen på tapen er mindre klistrende sammenholdt med klassisk sportstape, da den er udviklet med såkaldt mikrogrip. Dette skaber en holdbar flade, som samtidig lader huden ånde. Selve tapen er lavet af bomuldsfibre, som skaber en behagelig fornemmelse mod huden. Vævningen er patenteret og bliver fortsat i dag videreudviklet for at give den bedste effekt og fornemmelse. Det anbefales at have din tape på i maksimum 3 dage.

Selvom produktet i mange sammenhænge sælges til professionelle, kan private også anvende tapen. Det kræver kendskab til musklernes opbygning.

Selvom du har allergi eller overfølsomhed, kan du bruge Kinesio Tex, da det er et 100% latexfrit og allergivenligt produkt.

Køb kinesiotape i højeste kvalitet fra de bedste mærker 

Hos Apuls finder du den populære kinesiotape i sin originale form i ruller (Kinesio Tex) samt i specialdesignede stykker (Precut udgave), som kan findes til både skulder, ryg, nakke m.fl. Der er fordele forbundet ved begge produktudgaver.

Begge produktudgaver er udviklet med respekt for krop og hud, og det hudvenlige bomuldsmateriale gør det muligt for huden at ånde optimalt. Hvis du har brug for at lægge tape på et synligt sted på kroppen, kan det være et ønske for dig at kunne få tape i hudfarvet udgave. Dette kan du få med ved at købe tapen i rulleform. Her kan du vælge mellem 5 forskellige farver (hhv. rød, blå, sort, pink og hudfarvet).

Når du køber dit kinesiotape hos os, kan du være sikker på at få de bedste produktudgaver på markedet for denne type tape.

Vi forhandler tape til både nybegyndere samt trænede fitnessudøvere, som har stort kendskab til at lægge tape på både sig selv og andre.

Det skal være muligt for alle vores kunder at behandle og lindre deres muskel- og ledsmerter. Du skal købe produkt i forhold til dit kendskab til tape samt viden om musklernes opbygning. 

Skal jeg vælge Precut tape eller tape i ruller?

Eftersom det kræver erfaring at lægge tape korrekt samt viden om musklernes opbygning, anbefales kinesiotape i ruller til garvede fitnessudøvere eller privatpersoner, som har kendskab til disse områder. Fordelen ved tape i ruller er, at her får du masser af tape, som du kan bruge til forebyggende og lindrende formål. Denne type tape kan du lægge, hvor på kroppen det skal være som forebyggende hjælpemiddel.

Tape er vandafvisende, så du uden problemer kan træne, svømme og gå i bad, uden at kvaliteten og effekten ødelægges.

Du får 5m tape i rullerne, så der er mulighed for at behandle både dig selv samt andre i fitnesscenteret, hvis der skulle være brug for ekstra støtte, stabilitet og lindring på en bestemt muskelgruppe.

Når du vælger Precut udgaven får du tape, som er udskåret på forhånd. Dette kan være et oplagt produkt for dig at vælge, som ikke har erfaring med at lægge kinesiotape. Den store fordel ved dette produkt er, at der medfølger en monteringsanvisning.

Find den udgave af kinesiotape i vores brede kvalitetsudvalg i dag og få et hjælpemiddel med optimal virkning og effekt.

Kinesiotape bruges til at aflaste overbelastede muskler og scener. Det er oplagt at bruge kinesio tape i forbindelse med genoptræning, men har du en startende irritation kan du også sagtens bruge kinesiotapen til at aflaste en muskelgruppe. Er du i tvivl om hvordan du skal bruge kinesiotape, er du altid velkommen til at kontakte os, så vejleder vi dig til det rigtige valg og påsætning af sportstapen. Mange sportsudøvere bruger kinesiotap for at holde sig i gang med deres sport. Det er muligt at gøre store forskelle på en skade, hvor du med kinesiotapen har mulighed for at fordele belastningen over et større område. Dette gør at du kan gennemføre en fodboldkamp eller cykle cykelløb, uden din skade forstyrre dig. Derudover har kinesiotape også mange andre egenskaber. Du kan bl.a. aflaste blå mærker ved brug af kinesio tape. Du ligger kinesiotapen over det blå mærke samt et godt område ved siden af mærket. Herved aflastes blodansamlingen og blodkarrene får frit løb til at løsne op.