Bandage

Til behandling af skader på muskler, væv, sener og hud er bandager det bedst hjælpemiddel. Det kan beskytte din skade mod stød, ligesom det kan hjælpe til med at sætte skub i helingsprocessen.

Læs mere
Sorter efter:

Beskyt og skån din skade med den rette bandage 

Der findes mange moderne produktudgaver, som kan bruges til forskellige formål. Du kan blandt andet finde

Du kan blandt andet finde produkter med en klæbende underside, så du er sikker, på at dit produkt sidder sikkert. Derudover finder du produkter, som giver kompressionseffekt.

Dette skadesbehandlingsredskab kan bruges af alle, og det er et værdifuldt redskab at have i husholdningens førstehjælpskasse eller i din sportstaske.

Du kan bruge hjælpemidlet på både fødder, ankler, knæ, albue og håndled.

Hos Apuls finder du et bredt udvalg af alle moderne bandageudgaver, så du kan beskytte og skåne din skade mest effektivt.  

Mindsk smerter med bandage til tennisalbue

Betegnelsen ”tennisalbue” er en smertefuld tilstand i albuen og underarmen, som mange mennesker kommer ud for.

Tennisalbue er i kategori med ”golfalbue”, som henviser til de smertende symptomer, som vil opstå som følge af overbelastning på indersiden af albuen.

Både tennisalbue samt golfalbue kan opstå i din dominante arm (det vil sige den arm, du bruger hyppigst og koordinerer med) samt i din non-dominante.

Det er begge lidelser, som skyldes overbelastning af albuens væv. Når først skaden er sket, er det afgørende for din heling samt for dit fysiske velvære, at du sørger for at give skaden de bedste betingelser for at hele.

Dette gør du med de rette redskaber til skånsom og lindrende behandling.

En bandage kan gå ind og give støtte til din ømme albue, og den vil skåne albuen mod uheldige vrid og bevægelser. Når du skal finde det bedste produkt, skal du finde en udgave, som har åndbart materiale. Med den kan du bære din støttende og stabiliserende bandage hele dagen, uden at din hud på albuen vil blive generet.

Den store fordel ved hjælpemidlet er, at du selv kan lægge den. Dermed kan du selv tilpasse, hvor meget støtte du har brug for, og hvor på albuen og underarmen du ønsker ekstra stabilitet.

Bandagens mange effekter og egenskaber

Du får gavn af dit skadebehandlingsredskab på flere måder. Først og fremmest kan du beskytte din tennisalbue eller golfalbue mod forværring. Når området får hvile, vil vævet få ro til at genopbygge sig selv og hæmme inflammationen. Det betyder, at du mere effektivt kan blive smertefri igen.

Der er ingen risici forbundet ved at bruge en bandage, når du køber en kvalitetsmodel i åndbart materiale.

Uanset om du bruger hjælpemidlet ved albuen eller på andre skader ved kroppens led, sener og væv, kan du opnå følgende effekter:

  • Giver støtte ved mild og akut smerte
  • Giver støtte ved tilbagevendende smerter
  • Kan fremme helingsprocesser og hæmme inflammationstilstande i væv
  • Giver varme og ro

Alt efter hvor dit hjælpemiddel skal gøre gavn, kan der være individuelle behov for forskellige produktudgaver. Derudover kan der være behov for en ekstra bred udgave eller en ekstra smal.

I forbindelse med at skåne skader skal du købe produkt i forhold til, om du selv vil fiksere skaden. Her kan det være en praktisk fordel at vælge de selvklæbende udgaver.

Selvklæbende bandage er funktionel og praktisk

Mange fitnessudøvere og sportsfolk foretrækker de selvklæbende produktudgaver, da det gør det muligt at bære hjælpemidlet under fysisk aktivitet. Dette kan være fordelagtigt, når du bruger dit hjælpemiddel som forebyggelse af skader eller i sidste del af et skadesforløb. 

Når du vælger de selvklæbende udgaver, har du stor frihed og fleksibilitet til selv at fiksere din skade. Det er en fordel i mange sammenhænge, hvor det skal være nemt og enkelt at skåne og forebygge skader.

De selvklæbende udgaver fungerer med en klistrende underside, som gøre hjælpemidlet i stand til at hæfte og klæbe på hud og på sig selv. Dette kan være en fordel, når du f.eks. skal fiksere et håndled eller en albue og kun har én hånd til rådighed.

Foruden sin praktiske, klistrende underside, kan du finde selvklæbende hjælpemidler i strækbart materiale. Med den udgave kan du skabe kompression og fiksere alle led på kroppen.

Når du skal finde det bedste produkt, skal du gå efter de udgaver, som er åndbare.

Hos Apuls finder du kun kvalitetsbandager, som er skabt med respekt for både optimal smertelindring og for huden. Vores produkter er fremstillet af 100% bomuld, så du uden problemer kan bære dit stabiliserende og skånsomme hjælpemiddel hele dagen.

Foruden den selvklæbende udgave finder du også førstehjælpsprodukter i vores sortiment, som kun hæfter på sig selv, og som er uden klæbemiddel. Dette produkt kan være optimal at anvende til skånsom behandling af sår og rifter på huden. Dette fikseringshjælpemiddel glider ikke på huden.

Hvilke størrelser fås bandager i?

Hjælpemidlet findes i mange størrelser. Her kan du vælge den udgave, som passer til dine behov. Du kan købe dem som enkeltvis og som pakker.

Når du vælger en førstehjælpspakke, får du forskellige størrelser. Denne pakkeløsning er oplagt til både privat brug og professionel anvendelse, hvor du er sikret altid at have de mest funktionelle redskaber til skadebehandling til rådighed.

Bandager findes i følgende størrelser:

  • 5cm x 4 m
  • 6cm x 4m
  • 8cm x 4m
  • 10 cm x 4,5m

Om du vælger stykvis eller førstehjælpspakker, er op til dig og dine behov. Når du sørger for at købe bandage fra kvalitetsbrands, kan du have dit hjælpemiddel liggende, uden at dens klæbende egenskaber eller faste materiale forringes.

Uanset hvilken produktudgave du vælger, kommer dit hjælpemiddel i rulleform. Med den kan du nemt selv afskære den længde, du har brug for til dit formål.

Compression bandage til effektiv helingsproces

Compression redskaber er for dig, som har brug for et hjælpemiddel, der kan stimulere helingen af din skade.

Kompressionsbehandling er et effektiv redskab til at mindske hævelse i et skadesområde samt til at øge sårheling. Det vil ofte være på knæ samt omkring ankler og håndled, hvor der bruges kompression.

I kliniske sammenhænge sondres der mellem 2 former for kompressionsbehandling – hhv. døgnkompression samt dagkompression. De to behandlingsformer vil afhænge af dit behov for kompression og omfanget af din skade. I de milde tilfælde vil det være optimalt at bruge kompression i dagtimerne og fjerne den til om natten.

Når du bruger dagkompression i forhold til skader på knæ eller ankler, skal du påføre din ankel eller knæ bandagen, før du stiger ud af sengen om morgenen. Du skal først fjerne den igen, når du er gået i seng. Det optimale er at lade hjælpemidlet overlappe sig selv med 50%, så huden og skadesområdet dækkes helt.

Kompression skabes ved, at der lægges tryk på et bestemt område af kroppen. Dette pres på musklerne vil øge blodgennemstrømningen i området. På den måde kan du nemmere få næringsstoffer rundt i kroppen til gavn for en helingsproces. Samtidig vil der blive udskilt affaldsstoffer, så du mærker mindre ømhed i området, og eventuel hævelse vil mindskes.

Den store fordel ved compression hjælpemidler er, at du selv kan udskifte og tilpasse det hver dag. I en helingsproces vil der løbende være behov for forskellig omfang af kompression.

Sådan lægger du din kompressions bandage

Der findes særlige produktudgaver på markedet, som er beregnet til at skabe kompression. De fås som 2-lags kompressionsbehandling.

Den bedste kompression får du ved at bruge et underlæggende klæbemateriale, der sikrer, at dit kompressionshjælpemiddel sikker tæt og sikkert. Du finder klæbematerialet i ruller på enten 5cm eller 10cm.

Med det indbyggede klæbemiddel kan du nemt komme til at lægge den kompression, du har behov for. Sørg for at lade din bandage overlappe hinanden på et større areal. Hvis det er på knæet, skal kompressionen lægges både op langs låret samt ned langs underbenet.

Du kan bruge kompression både i skadesperioden og i forbindelse med en genoptræningsperiode.  Det er vigtigt, at du får kompressionen lagt, så du kan bære den hele dagen.

Den bedste effekt af kompression får du ved at kombinere den med elevation af skaden.

Uanset hvad dine behov er, kan du finde din rette bandage hos Apuls, som kan få dig hurtigere tilbage i træningslokalet og lindre dine smerter.