Blodtryksmåler

En blodtryksmåler er et vigtigt redskab til at måle din puls og dit blodtryk, og det findes i mange private hjem. Markedet for dette redskab er bredt, og det har stor betydning for præcisionen af målingen, at du vælger en kvalitetsmodel. Derved kan du i højere grad stole på resultatet, som bruges om et vejledende billede af din sundhedstilstand. Uanset alder og kondition er dit blodtryk en god idé at holde øje med.

Læs mere

Hold øje med din sundhedstilstand med en præcis blodtryksmåler

1 million danskere anslås at have forhøjet blodtryk, som er den hyppigste årsag, der fører til

1 million danskere anslås at have forhøjet blodtryk, som er den hyppigste årsag, der fører til hjertekarsygdomme.

Når du sørger for at vælge en kvalitetsudgave af en blodtryksmåler, kan du stole på resultatet og på dén måde holde øje med din sundhedstilstand.

Hos Apuls går vi op i at tilbyde alle vores kunder de bedste produkter på markedet, samt at give den mest udførlige vejledning til at vælge den måler, som passer til dit individuelle behov.

Sådan laver du din egen blodtryksmåler test

Det er vigtigt, at du følger de anvisninger, som der findes i forhold til at finde den blodtryksmåler, som kan give dig det mest troværdige og pålidelige resultat.

Markedet for måleapparater af blodtryk er stort, og det kan umiddelbart virke uoverskueligt at finde den bedst og mest retvisende model.

Der findes nogle generelle punkter, du med fordel kan anvende, når du vil lave din test af målere for at finde den bedste model.

Find et apparat der måler på overarmen

Du får den mest præcise måling af dit blodtryk ved at vælge de apparater, som har en manchet, der måler blodtrykket på overarmen (over albueleddet).

Sørg for at apparatet har en justerbar manchet

Du skal sørge for at vælge en model, som har en udskiftelig eller justerbar manchet (den del der skal spændes om overarmen). Hvis dit apparat har en standard manchet uden tilpasning, vil denne give en mere upræcis måling.

Vælg de elektroniske udgaver til hjemmemåling

Der findes 2 overordnede udgaver af blodtryksmålere – hhv. den elektroniske udgave og den manuelle udgave. Til hjemmebrug er den elektroniske udgave anbefalet. Ved den manuelle udgave skal du selv pumpe for, at manchetten om armen kan lægge tryk, og disse trykbevægelser med hånden kan få dit blodtryk til at blive forhøjet.

Køb blodtryksapparat fra en dansk forhandler

For at kunne få den bedste vejledning til at bruge dit apparat, er det værdifuldt at købe et produkt fra en dansk forhandler. Når du gør dette, kan du bedst muligt få den bedste forståelse af, hvordan du skal bruge dit apparat. Der kan være individuelle forskellige på de forskellige, godkendte og anbefalede produkter.

Udover disse retningslinjer og tommelfingerregler kan du med fordel gå efter de apparater, som er godkendt til hjemmebrug. Der findes godkendte produkter, som er klinisk testede med henblik på at give det mest muligt præcise resultat af dit blodtryk.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO (World Human Organization), har nogle overordnede regler for, hvilke blodtryksmålere som godkendes til både professionel og privat anvendelse. Disse regler er i dansk kontekst efterfulgt af de produkter, som er godkendt af Dansk Hypertensionsselskab samt det Europæiske Hypertensionsselskab.

Køb blodtryksmåler på tilbud og få et kvalitetsprodukt

Når du vil have det bedste og mest troværdige apparat til måling af dit blodtryk, vil produkterne generelt have højere priser sammenholdt med de upræcise apparater, som ikke er godkendte.

Når det kommer til at købe en blodtryksmåler, skal du ikke gå ned på kvalitet. Det handler om din sundhedstilstand, og det er vigtigt, at din måler giver dig et præcist resultat. De apparater som er godkendt fra både dansk og international sammenhæng og som overholder standarderne vil være dyrere som følge af den høje kvalitet.

Der er god grund til at benytte dig af at købe din blodtryksmåler på tilbud, så du kan få et godkendt kvalitetsappart til præcist måling af dit blodtryk. De bedste apparater er testede til at give et resultat på 98% procent nøjagtighed.

Hos Apuls finder du et bredt udvalg af forskellige blodtryksmålere, som alle overholder retningslinjerne og standarderne, som er udstukket af det Europæiske Hypertensionsselskab.

Vi forhandler kvalitetsprodukter, som også bruges i professionelle sammenhænge, fra:

 • BOSO
 • Beurer

Uanset om du vælger BOSO eller Beurer, kan du være sikker på, at din måler giver nøjagtige resultater. Det er kvalitetsprodukter, som har lang holdbarhed, og du kan finde forskellige typer og udgaver af blodtryksapparater fra begge mærker.

Hvilken udgave af blodtryksmåler skal jeg vælge?

Du har forskellige muligheder for at vælge det design af måler, som passer til dine behov og ønsker. De forskellige produkter varierer med hensyn til egenskaber og funktioner. Du kan finde målere med blandt andet følgende detaljer og specifikationer:

 • Fuldautomatiske blodtryks- og pulsmåler med display
 • Udgave med hukommelse som kan gemme data for 2 personer
 • Udgave med arytmi detektor som giver signal ved uregelmæssig hjerterytme
 • Produktudgave med Bluetooth funktion
 • Blodtryksapparat med EKG (elektrokardiografi – måling af hjertets elektriske aktivitet)

Dit behov for omfang af egenskaber er med til at afgøre, hvilken produktudgave der vil være den rette for dig. For dig som i forvejen er i risikozonen for at udvikle hjertekarsygdomme eller som før har haft problemer med hjertet, kan det være en sikkerhedsmæssige fordel at vælge de produkter, som har EKG funktion samt arytmi detektor.

Hvis I er flere i husstanden, som ønsker at holde styr på jeres sundhedstilstand, kan I med fordel vælge de apparater, som giver mulighed for at gennem data for 2 personer. Her kan I aflæse jeres data både morgen og aften og holde styr på jeres målinger over 60 dage.

Godkendte Beurer blodtryksmåler til præcis måling

Beurer er en tysk virksomhed, som specialiserer sig i at udvikle og producere højkvalitetsprodukter til markedet for sundhed og velvære. Både professionelle og private har mulighed for at få gavn og glæde af produkterne, som kan komme til at gøre en stor forskel til daglig.

Den tyske virksomhed er anerkendt for at tilbyde innovative produkter, der fungerer med moderne egenskaber.

Når det kommer til deres brede sortiment af blodtryksmålere, kan du finde mange forskellige modeller, hvor en række af de nyeste udgaver fungerer med mulighed for opkobling til din Smartphone. Her kan du trække data fra din pulsmåler over til din mobiltelefon, så du altid har dine målinger til rådighed i din dagligdag. Her kan du føre betydningsfuld statistik over dine data, så du altid har tjek på din sundhedstilstand, og du kan registrere, hvis der er udsving.

Det er en praktisk fordel, at din blodtryksmåler fungerer med et digitalt display, som kan gøre det let og enkelt for dig at aflæse dine data.

Alle målere fra Beurer er moderne produktudgaver, som er designet med et let aflæseligt display.

Hvorfor vælge produkter fra Beurer?

Der er god grund til at vælge en blodtryksmåler fra Beurer, som igennem flere år har modtaget forskellige priser for deres innovative tilgang til at producere højkvalitetsprodukter til både private og professionelle.

Du kan opnå følgende fordele ved at vælge Beurer blodtryksmålere:

 • Anerkendt producent der har fået priser for at udvikle innovative sundhedsprodukter
 • Markedets mest moderne apparater (med både Bluetooth og mobil opkobling)
 • Værdifulde egenskaber på de forskellige produkter
 • Bredt udvalg af forskellige udgaver af blodtryks- og pulsmålere
 • Budgetvenlig prisleje

Når du går efter dette kvalitetsmærke, kan du uden at bekymre dig om resultatnøjagtighed vælge den produktudgave, som måtte passe til dig. Alle produkterne bærer navne, så du nemt kan adskille de forskellige udgaver i forhold til hinanden.

Som noget særligt i forhold til produkter af højeste kvalitet og innovative designs tilbyder Beurer blodtryksmålere til budgetvenlige priser.

De billigste produkter kan tilgodese det almindelige behov for at måle blodtryk. Disse udgaver er brugervenligt designede, så måleren vil give signal i tilfælde af, at apparatet er forkert placeret på din arm.

De dyreste udgaver er de produkter, som kommer med både EKG funktion, Bluetooth samt mulighed for at overføre dine data via trådløs teknologi til din mobiltelefon.

Kriterier for blodtryksmåler der er bedst i test

Blodtryks- og pulsmålere fra de forskellige producenter bliver hvert år testet i forhold til at vurdere deres resultattroværdighed, kvalitet og brugervenlighed.

Disse er parametre, som har afgørende indflydelse på din anvendelse af og tillid til dit produkt. Eftersom blodtryksapparater bliver produceret af højkvalitetsproducenter til at blive godkendt af WHO’s standarder, findes der også en række punkter, som apparaterne bliver testet i forhold til. Disse drejer sig om:

 • Omfang af funktioner (hukommelse i forhold til at gemme et vis antal målinger)
 • Manchet (placering og pålidelighed)
 • Brugervenlighed (indikator for lavt batteriniveau, læsning på display)
 • Teknik (Bluetooth funktion, kompatibel med iOS og Android)

Der findes forskellige hukommelser på de forskellige apparater. Nogle har 60 dages hukommelse, mens andre har 90 dage. De mest avancerede produktudgaver har en ubegrænset hukommelse.

Selvom det generelt anbefales at vælge de blodtryksmålere, som har en manchet til overarmen, betyder det ikke, at du ikke kan vælge de udgaver, der måler pulsen på dit håndled. Så længe du holder dig til de store producenter på området, som har godkendte apparater, kan du sagtens vælge et produkt til håndledsbrug. Du skal blot være opmærksom på, at du statistisk set vil få et mere retvisende resultat med de apparater, hvor manchetten placeres på overarmen.

Brugervenligheden har indflydelse på brugsværdien af det pågældende apparat. En pulsmåler er et sundhedsprodukt, som skal kunne bruges op til 2 gange dagligt, uden at anvendelsen er forbundet med gener og besvær.

De bedste blodtryksmålere har værdifulde funktioner, som f.eks. kan fortælle dig om et lavt batteriniveau. Derved undgår du at havne i en situation, hvor du ikke kan gennemføre en måling.

Når du skal vælge den bedste blodtryksmåler til dit behov, skal du blandt andet være opmærksom på størrelsen samt designet af displayet. Den kan fås med både 2 og 3 linjer. Det skal være nemt og let for dig at aflæse dine resultater.

Som følge af den teknologiske udvikling og den generelle forbrugers digitale adfærd, blive pulsmålere også vurderet på deres teknik. Det har stor betydning for mange mennesker at kunne overføre vigtig data, som kan bruges til at få overblik over den individuelle sundhedstilstand. Dette kan lade sig gøre ved at vælge de nyeste og mest moderne udgaver af blodtryksapparater, som fungerer med Bluetooth funktion og mulighed for mobilopkobling via en tilhørende app.

Med de bedste blodtryksmålere kan du forebygge hjertekarsygdomme

Når du køber en kvalitetspulsmåler, investerer du i din sundhed ved at skabe de bedste forudsætninger for at forebygge hjertekarsygdomme. Hjertekarsygdomme kan resultere i blodpropper i både hjernen og hjertet og kan forringe livskvaliteten som følge af forsnævrede pulsårer. Det er en sygdom som bliver mere og mere forekommende i det vestlige samfund som følge af vores livsstil.

Det skønnes, at cirka 1 million danskere lider af hjertekarsygdomme, men hvoraf ¼ af denne gruppe er udvidende om deres lidelse. Der er mulighed for selv at hindre ens risiko for at blive ramt af hjertekarsygdomme ved at ændre livsstil og levevaner. Og der er mulighed for at forbedre ens sundhedstilstand, såfremt man hos lægen får stillet diagnosen med sygdommen.

Men det kræver, at man blive bevidst om de faresignaler, som kan afsløre, om man er i risikozonen for at have eller udvikle sygdommen. Det mest tydelige signal om hjertekarsygdom er forhøjet blodtryk.

Du kan selv holde øje med dit blodtryk ved at vælge de bedste og mest pålidelige blodtryksmålere, som er tilgængelig på det danske marked til privat brug.

Med en kvalitetsblodtryksmåler kan du holde øje med dit blodtryk, som på apparatets display vil opdele trykket i 2 forskellige tal:

 • Slagtryk (systoliske tryk) angiver det højest målte tryk i en pulsåre
 • Hviletryk (diastoliske blodtryk) angiver det lavest målte tryk på en pulsåre

Disse 2 tal vil blive angivet til et samlet blodtryk, som fortæller om, hvor hårdt dit hjerte banker og arbejder for at pumpe blod ud i blodårerne. Når du måler dit blodtryk derhjemme, skal det være under 135/85. Såfremt du er i risikozonen for at have et forhøjet blodtryk, eller hvis du allerede har en hjertekarsygdom, skal dit blodtryk være under 130/80.

Hvem har særlig gavn af at bruge en blodtryksmåler?

Din livsstil, dine daglige levevaner, din alder samt dine gener har stor indflydelse på din risiko for at udvikle hjertekarsygdomme. Derfor skal du være ekstra opmærksom på at holde øje med dit blodtryk, hvis du kan relatere til én af følgende forhold:

 • Over 50 år
 • Hvis dine forældre har eller havde hjertekarsygdomme
 • Har forhøjet kolesterol
 • Ryger
 • Spiser mad med høj forekomst af mættet fedt
 • Overvægtig
 • Dyrker for lidt motion

En blodtryksmåler er nem og enkel at anvende i dagligdagen, hvor du med fordel kan anvende den morgen og aften. Det er et simpelt redskab, som kan få stor betydning for din trivsel og sundhedstilstand, og som kan hjælpe dig med at forebygge hjertekarsygdomme.

En blodtryksmålers pris afhænger af kvalitet og præcision

Uanset hvad dit budget er, kan du forebygge hjertekarsygdomme og nedsætte din risiko for at blive ramt af blodprop i enten hjerte eller hjerne. Dine behov er med til at regulere prisen på den blodtryksmåler, som tilgodeser dine behov.

Til præcis og nøjagtig måling kan du finde godkendte apparater, som fås til lav pris. Her kan apparatet tilgodese de mest nødvendige behov. Det vil sige præcis mål, registrering og hukommelse af data i op til 60 dage, og hvor det er muligt for 2 personer at måle deres blodtryk med denne budgetvenlige udgave.

Du skal være opmærksom på, at de billigste produkter måler dit blodtryk på håndleddet. Måling af blodtryk på håndled giver en anelse mere usikker måling sammenholdt med de produkter, som måler blodtrykket på overarmen. Derfor skal du som udgangspunkt kun vælge de billigste blodtryksapparater, såfremt du ikke er i risikozonen for at udvikle hjertekarsygdomme, eller såfremt du ikke i forvejen har forhøjet blodtryk.

Hvis du er i risikozonen for udvikling af hjertekarsygdomme eller har forhøjet blodtryk i forvejen, er det vigtigt, at vælger en blodtryksmåler, som kan give dig det mest mulig præcise resultat. Disse udgaver vil være dyrere, men de vil samtidig give dig mange værdifulde funktioner, som har betydning for at holde øje med din sundhedstilstand.

Det er vigtigt, at du vælger apparat i forhold til dit individuelle behov for sygdomsforebyggelse og præcision af resultatmålinger.

Hos Apuls finder du blodtryksapparater til ethvert behov og i forskellige prisklasser. Alle vores produkter er udførligt beskrevet, så du kan være sikker på at udvælge dig det produkt, som giver dig størst sikkerhed og brugsværdi.

Sådan måler du dit blodtryk for at få et præcist resultat

Som udgangspunkt skal du altid følge de konkrete instruktioner, som følger med til dit pågældende blodtrykapparat. Din anvendelse af en blodtryksmåler afhænger af, at du bruger produktet korrekt.

Der findes en række faktorer, som spiller ind på at give det mest troværdige resultat. Derfor skal du følge disse anvisninger i forhold til at bruge et blodtryksapparat:

 • Undgå fysisk aktivitet 5 minutter før måling
 • Sid eller lig ned når du udfører din måling
 • Undgå at tale, drikke og spise imens målingen udføres

Det er nemt selv at måle sit blodtryk, når du vælger et godkendt kvalitetsapparat. Her kan du være sikker på at få et sikkert og præcist resultat, som du kan bruge til at holde styr på din sundhedstilstand og til at forebygge hjertekarsygdomme med.