% Fødselsdagsfesten er i gang - Find store besparelse på hele shoppen %

Fodpleje & Indlægssåler

Indlægssåler kan fås til mange forskellige gener på fødderne, og de har til formål at skabe bedre komfort og nedsætte dine smerter.

Læs mere
Sorter efter:

Reducer smerter i knæ og ryg med de rette indlægssåler

Vores fødder er vores primære grundlag, når vi går og står. Mange knæ- og rygsmerter stammer fra gener på eller i fødderne, som kan afhjælpes ved at bruge indlæg i dine sko.

Det er nemt og ubesværet at anvende indlæg i sko, som kan fås i forskellige designs.

Det kan både være til dig med stor svang under foden, til dig med en nedsunken forfod og til dig, som døjer med hælspore.

Når du dyrker sport, har det ekstra stor betydning, at du får den rigtige afbalancering og stabilisering, så du kan mindske smerter i ben og fødder samt forebygge problemer med ryggen.

Hos Apuls finder du et stort udvalg af indlægssåler, som kan fås som enten et total indlæg eller som et halvt skoindlæg (til placering under hæl eller forfod).

Indlægssåler med svangstøtte til platfod

Mange mennesker er platfodede, som betyder, at hele underfoden rører jorden eller underlaget i forbindelse med både at stå stille og være i bevægelse. Den naturlige udformning af underfoden er med en svangbue. Det er normalt for spædbørn at være platfodede, eftersom deres fødder endnu ikke er fuldt udviklede ved fødslen. Dog er det ikke alle mennesker, der udvikler svangbuen under fødderne.

Det kan være forbundet med store gener og ubehag ikke at have den optimale fodstilling på grund af den manglende svangbue. Udover at give lokale smerter omkring knæ, læg og ryg, kan platfod på længere sigt være årsag til en skæv kropsholdning.

Både børn, unge og ældre anbefales at anvende indlægssåler med svangstøtte, hvis de er platfodet. Dette kan forebygge smerter og udvikling af skæv kropsholdning, ligesom sålerne kan afhjælpe ubehag og risiko for hævede fødder på daglig basis.

Det er vigtigt, at du får den optimale bevægelighed, når du bruger indlæg i dine sko. Derfor skal du finde indlægssåler, som passer til dig og dit behov.

Sådan fungerer indlægssåler med svangstøtte

Indlæg til svangstøtte har ikke primært til formål at erstatte den manglende svangbue. Disse såler har til formål at aktivere og stimulere fodens fulde mobilitet.

De moderne udgaver af indlægssåler er funktionelt designet, så de giver plads til, at de små muskler i din fod frit kan bevæge sig. Des mere dine musklerne kan bevæge og styrke sig, des bedre mobilitet vil du få. Hvis dine indlæg er for tykke, vil de hæmme din fods bevægelighed, og musklerne vil blive trætte. Dette resulterer i smerter og behag på længere sigt.

Du skal finde de produkter, som giver dig svangstøtte (denne egenskab vil stå oplyst i produktbeskrivelsen).

Den bedste indlægssål til svangstøtte er designet som en total sål, der er ment til at fylde hele din sko ud. Derfor skal du bruge din skostørrelse som rettesnor for at vælge den rette model til dit behov.

Til træning og fysisk aktivitet kan du med fordel vælge de udgaver af indlæg, som er beregnet til at blive brugt til sport. Her vil sålen være specialdesignet til at minimere stødbelastning fra blandt andet løb. For at undgå skader både til træning og i det daglige, er det afgørende, at du har den rette fodstilling.

Indlægssåler til sko i forskellige designs

Indlæg til sko er et alment og naturligt behov, som mange mennesker har som følge af enten anatomiske årsager eller som følge af periodevis behov.

Som følge af det store behov er markedet for indlægssåler bredt, og du finder forskellige designs samt materialer på sålerne.

Der vil være indlæg, som er særlig anvendelig til sport og træning, og så er der indlæg, som du kan bære i dagligdagen.

Herunder ses de forskellige designs og udgaver:

 • Sål til forfod
 • Sål til hæl
 • Sål til hele foden

Der vil være individuelle behov, som afgør, hvad den rette udgave for dig vil være. Til dig med platfod vil en sål til hele foden være den rette model. Her går sålen ind og giver dig optimal støtte fra flere punkter, som er medvirkende til at stabilisere din fod og give en sundere fodstilling.

Til en nedsunken forfod eller til hælsporer kan du vælge de mindre men komfortable indlæg i ’halve’ udgaver.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med køb?

Størrelsesmæssigt vil der være forskel på de 3 forskellige designudgaver. Hvor sålerne til hhv. forfod og hæl er one size modeller, skal du købe sålen til hele foden i henhold til din skostørrelse.

Derudover skal du være opmærksom på din fodtype, når du skal finde den rette model. Der er flere producenter, som fremstiller de forskellige udgaver af indlægssåler.

Der kan være forskel på, til hvilken fodtype de er produceret. Derfor skal du kende til følgende detaljer omkring dine fødder:

 • Lav eller høj svang?
 • Smal eller bred fod?

Svangen fortæller om, hvor meget støtte indlægget vil være i stand til at give dig. Og størrelsen af indlægget kan være beregnet til forskellige fodtyper med hensyn til bredde.

Hvad angår materiale, kan der være forskel på, om du køber en almindelig sål eller en indlægssål beregnet til fysisk aktivitet og træning. De klassiske standardsåler som er beregnet til dig, der går og bevæger dig meget i dagligdagen, er universelt designede. Dem selv du skal klippe til i henhold til dine fødders længder.

Når du vælger såler til træning, vil der være gel puder på dele af sålen. Disse vil have ekstra densitet under hæl og forfod, som sikrer dig stødabsorbering og ekstra komfort. Disse såler vil være højre- og venstre vendt og have en tydelig svag i den side, hvor sålen skal støtte dig i svangbuen.

Indlægssåler til nedsunken forfod mindsker smerter

Det anbefales at bruge såler, som er tilpasset dine fødder for at undgå gener i fremtiden.

Derfor skal du vælge særlige typer og former på dine indlæg til sko, hvis du har en nedsunken forfod.

Mange mennesker drøjer med denne tilstand, som er forårsaget af stor belastning på fødderne. Dette resulterer i, at dine fødders hulrum ikke er stort nok til at kunne give dig et optimalt, fjedrende afsæt.

Fødderne vil trykke hårdere på jorden og underlaget, og med tiden kan dette skabe tyk hud på forfoden, som kan føles ubehageligt og smertefuldt.

Når du vil komme denne gene til livs, eller skåne dig selv mod unødvendige smerter, skal du finde forfodsindlæg, som er beregnet til en nedsunken forfod.

Du skal sørge for at finde indlæg, som kan stimulere føddernes naturlige muskulatur. Det er vigtigt, at dine fødder ikke må være klemt inde i dine sko, når du bærer indlæg. Du skal gå efter disse to forhold, når du skal finde indlægssåler til nedsunken forfod:

 • Du skal finde indlæg der støtter dig tilpas i svangen (vær opmærksom på din fodtype)
 • Med dine såler skal du have god plads i dine sko over forfoden

Med de rette såler til dine behov, mindsker du ikke kun symptomerne som følge af nedsunken forfod. Du kan behandle tilstanden, og dine indlæg kan med tiden forebygge de fysiske gener.

Forfodsindlæg til nedsunken forfod kan findes både med og uden den behagelige gel pude, som kan give dig en ekstra komfortabel fornemmelse, og som vil skåne dine fødder mod stød.

Sådan forebygger du nedsunken forfod

Når du sørger for at vælge de bedste kvalitetsudgaver af indlægssåler, kan du være sikker på, at de er designet med respekt for dine fødder og deres bevægelighed. De kan anvendes af alle uanset alder og aktivitetsomfang.

Det er en god ide at bruge indlægssåler som et forebyggende tiltag. Skulle tilstanden være opstået, er det dog muligt at mindske generne og mindske smerteomfanget.

Det kan du gøre ved at lave særlige øvelser, samtidig med at du anvender indlæg specielt til nedsunken forfod. Du kan med fordel supplere med at lave massage på dine fødder på daglig basis for at styrke muskulaturen og blodgennemstrømningen.

Indlæg har til formål at styrke dine fødder for at udnytte musklernes potentialer til at skabe stabilitet og affjedring.

Indlægssåler til hælspore kan reducere de fysiske gener 

Hælspore er en hyppig tilstand, som primært ses i aldersgruppen fra 40 år og opefter. Det er en lidelse, som er forårsaget af flere års belastning på fødderne med hop og stød. Smerten er mest udtalt om morgenen, hvor hælspore kan skabe lokale smerter, som først går væk efter nogle timer.

Der er ingen grund til at lade dig hæmme af denne generende tilstand, såfremt du allerede har fået hælspore. Hvis du endnu ikke er ramt af tilstanden, er der god grund til at gøre dit til at forebygge udviklingen af den.  

Den bedste og mest skånsomme måde at forebygge og behandle hælspore på er ved at bruge de rette hælindlæg til dine sko. Dem kan du bruge både i dagligdagen, på arbejde og til træning.

Der kan være individuelle behov, som afgør, hvilken udgave af hælindlæg, som vil være de rette for dig.

Til dig der allerede har hælspore, kan det være nødvendigt at vælge de udgaver, som er designet med komfortable gel puder. Denne produktudgave kan du med fordel anvende til træning, da gelen vil have en stødabsorberende effekt under fysisk aktivitet.

Til dig der har brug for et forebyggende hælindlæg, kan det være tilstrækkeligt at vælge de klassiske og tyndere udgaver.

Sådan kan du forebygge og behandle hælspore

Både til forebyggende og behandlende formål er det anbefalet at bruge indlægssåler til placering under hælen. Disse fås i pakninger med 2 styk.

Forekomsten af hælspore er størst hos de personer, som er platfodede. Derfor anbefales det at bruge indlægssåler til hele foden, hvis du ikke har et naturligt svaj under foden.

Det er muligt at komme tilstanden til livs ved at udføre de rette tiltag. Dine fødderne skal have hvile og ro, og du skal så vidt muligt undgå at påføre dem unødvendig hård belastning. I denne periode kan det være en god idé at vælge sportsgrene, som ikke belaster dine fødder i form af stød.

Sørg for at massere og aktivere føddernes sener og muskler for at stimulere blodgennemstrømningen. Du kan med fordel lave fodbad med fodbadesalt og efterfølgende creme for at skabe velvære.

Hælindlæg er på samme måde som totale indlæg samt forfodsindlæg billige produkter, som kan gøre en stor forskel for dig til daglig. Det er billige hjælpemidler, som kan mindske dine fysiske smerter og forebygge forekomsten af ubehagelig tilstande på dine fødder.

Hvorfor bruge indlægssåler til sko?

Det er langt fra kun de personer, som mærker smerter og gener på ben og fødder, som vil have gavn af specialdesignede indlæg i deres sko. Selvom du ikke umiddelbart mærker smerter eller gener, vil langt de fleste menneske have glæde af at bære indlægssåler. 

Mange begynder først at bruge indlæg, når skaden og smerterne er opstået. Det anbefales at bruge indlæg som et forebyggende tiltag for at undgå problemer med ben og fødder i fremtiden.

Herunder kan du se en række af de primære fordele, der er forbundet med at gå med indlægssåler til daglig, til sport eller i forbindelse med begge situationer:

 • Skaber en sund og optimal fodstilling i henhold til dine specifikke behov og fodtype
 • Sikrer støtte i svangbuen og skaber stor bevægelsesfrihed for fodens mindre muskler
 • Reducerer hævelse og træthed i fødder og ankler
 • En sål i sportsudgave kan give dig bedre stødabsorbering og skåne led og knæ
 • Aktive såler er skabt til at give dig en bedre kropsholdning og sikre dig en god stabilitet

Der findes en sål til ethvert behov, og det er aldrig for sent at bruge indlæg i dine sko. Hvis du allerede oplever daglige eller periodevise smerter ved knæ og fødder, kan du afhjælpe en forværring. Og hvis du ikke umiddelbart har et behov, kan du undgå smerter i fremtiden.

Hvordan vedligeholder jeg kvaliteten af mine indlægssåler?

Det bedste vedligehold af dine indlæg til sko afhænger af typen og materialet. Når du har købt indlæg til dine sko i højeste kvalitet, skal du have mest mulig glæde og brugsværdi af dine produkter. Dette får du ved at vaske og rengøre sålerne efter behov.

Såler er udsat for stor svedproduktion fra vores fødder, og det vil være nødvendigt for alle typer såler at blive rengjort.

De klassiske og universelle indlægssåler, der kan hjælpe alle med at øge velværet i og omkring fødderne i forbindelse med fysisk aktivitet, kommer i vaskbart materiale. Her kan du vaske sålerne i maskine og på dén måde med jævne mellemrum reducere lugtgener.

Har du indlægssåler med gel puder, eller som er højre- og venstre vendt, skal du behandle disse udgaver ekstra skånsomt for at bibeholde deres anatomiskdesignede former. Her kan du bruge en særlig lugtneutraliserende spray.

Køb de bedste indlægssåler til dine behov i dag hos Apuls og undgå gener og smerter i din dagligdag og i forbindelse med træning.

Fodpleje & Indlægssåler

Det er vigtigt du har gode såler i dine sko, specielt hvis du er aktiv sports menneske eller har brug for ekstra støtte til dine fødder. Fodpleje er yderst vigtigt for dig som ønsker et sundt og aktivt sportsliv. Sunde fødder er lig med tilfredsstillelse til din krop. Det er vigtigt vi passer på os selv og derved også vigtigt dine skosåler er i topkvalitet. Alle vores skosåler kan klippes til, så de passer 100% til dine sko og fødder. Derudover vil vores fodplejeprodukter tilpasse sig din fod, så du får en helt personligt produkt, der hjælper dig hvor du har brug for den ekstra støtte. Er du i tvivl om noget i forbindelse med valg af fodplejeprodukter eller skosåler, er du altid velkommen til at kontakte os.