Lændestøtte

Ømhed og begyndende smerter i lænden er en ubehagelig tilstand, som bedst lindres med en specialdesignet støttebandage til området.

Læs mere
Sorter efter:

Reducer smerter og ømhed i lænden med en lændestøtte

Det har stor betydning, at du beskytter og skåner din lænd mod udvikling af kroniske smerter ved at sætte ind med støtte, så snart ømheden opstår.

Med en støttende bandage eller bælte til lænden kan du opnå følgende effekter:

 • Reducering af smerter og ømheder
 • Stimulering af blodgennemstrømning
 • Udskillelse af affaldsstoffer i området

Der findes forskellige udgaver og designs af lændestøtter, som varierer i forhold til køn.

Hos Apuls tilbyder vi et stort udvalg af behandlende hjælpemidler, som kan bruges af alle vores kunder, uanset hvad der har været årsag til din ømhed i lænden.

Herunder finder du nyttig vejledning til at finde de bedste produktudgaver, ligesom du bliver guidet til at bruge din støtte til lænden mest effektfuldt og optimalt.

Lændestøtte betegnes også som lændebælte- eller bandage.

Lændestøtte til mænd med maksimal bevægelighed

Når du skal vælge den rette støttebandage til lænden, skal du være opmærksom på, at bandagen skal yde tilpas og optimal støtte samtidig med, at den ikke hæmmer din bevægelighed, når du bærer den.

Der er flere designmæssige detaljer på støttebæltet, som har betydning for din bevægelighed:

 • Høj eller lav model?
 • Lukkemekanisme (med eller uden velcro bånd)
 • Materiale og fremstillingsteknik

Du skal vælge en model, som sidder lavt på længden, hvilket betyder, at du uden gener kan bære støttebandagen hele dagen på kontoret og derhjemme. Det er vigtigt, at du er i stand til at sidde ned, når du bærer støttebandage om lænden.

De moderne udgaver er designet med velcro bånd, hvilket gør dem mulige at blive tilpasset individuelt af brugeren. Med velcro rem kan du selv skabe den kompression og omfang af støtte, du har brug for.

Når du vælger en kvalitetsmodel, kan du uden problemer have dit normale tøj på, uden at støttebandagen ses.

Kvalitetsmodellerne er fremstillet med henblik på at give brugeren den bedste komfort med bæltet. Derfor vil disse modeller bære en blød og behagelige overflade af polyester. Og de vil have intelligente syninger langs kanterne, så du ikke bliver generet af skarpe eller tykke kanter, som hæmmer din bevægelighed.

Det skal være muligt at bære din lændestøtte næsten hele dagen. Derfor skal du sørge for at finde en model, som er åndbar.

Hvordan bruger jeg min lændestøtte?

Så snart du oplever ømhed i lænden, anbefales det at bruge din støttebandage, som kan forebygge smerter i at opstå.

Når du har et lændebælte med velcro bånd, har du nemt ved at bruge hjælpemidlet, som du selv kan tilpasse i omfang af kompression. Des tættere du lukker bæltet til om din lænd, des mere støtte vil du få, og des mere kompression vil bæltet give.

Med en kvalitetsmodel der har et åndbart materiale, har du mulighed for at bruge støtten hele dagen.

Når du er på det smerteforbyggende stadie, kan du med fordel bruge din lændestøtte i forbindelse med de aktiviteter, som kan forårsage ekstra belastning på din lænd. Her kan støtten gå ind og skåne din lænd mod smertedannelse.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på at regulere omfanget af kompression i dit bælte. Det er en god ide at veksle mellem forskellig omfang af kompression i løbet af en dag.

Sørg for at give huden på din lænd luft 3-4 timer hver dagen.

Lændestøtte til kvinder til mange behandlingsformål

Der kan være mange forskellige årsager til at bruge et støttebælte til lænden. Det kan være for at øge velvære i den del af kroppen, som har stor indvirkning på vores bevægelighed. Og det kan være for at lindre ømhed og smerter.

En stiv og infiltreret lænd kan opstå som følge af overbelastning fra intensiv træning. Her er det vigtigt at lytte efter de fysiske signaler fra kroppen, som fortæller, at din lænd har brug for ekstra støtte og ro.

Derudover kan ømheder være årstidsbestemt. Særligt i vintersæsonen døjer mange med stivhed i lænden på grund af kulden.

I alle tilfælde kan en lændestøtte afhjælpe ømheder og øge det fysiske velvære, så du får øget bevægelighed og færre smerter i den nederste del af ryggen.

Kvinder har biologisk set en øget tendens til ømhed i lænden i deres menstruationsperioder. Her kan en støttebandage med neopren afhjælpe ømheden ved at varmebehandle lænden.

Neopren er et hyppigt brugt materiale til sportshjælpemidler, som bæres af både mænd og kvinder. Materialet har den særlige egenskab at virke varmereflekterende. Dette kan løsne op for infiltrationer i lænden, ligesom varmen kan stimulere blodgennemstrømningen.

Sammen med kompressionseffekten betyder varmen, at du hurtigere kan lindre dine ømheder og smerter i din lænd. Når du bruger en støttebandage til lænden med neopren, anbefales det at bruge denne modeludgave i 3-4 timer á gangen, hvorefter bandagen skal fjernes.

Neopren kan afgive en intens varme, som kan irritere huden, vil den bæres igennem længere tid.

Sådan skaber du den perfekte støtte i lænden

Din anatomi har indflydelse på, hvordan du mest optimalt skal bære en lændestøtte. Der vil være individuelle forskelle på udformningen af vores lændekurver. Nogle har tendens til at svaje let og naturligt i lænden, mens andre har en mere ret udformning af lændekurven.

Du får den mest funktionelle lændestøtte ved at vælge en model med kraftig velcro bånd, som skal lukkes til på maven. For det første gør denne lukke mekanisme det nemt og enkelt for dig at hhv. åbne og lukke bæltet. Derudover betyder velcro båndet, at du kan tilpasse bæltet til udformningen af din lændekurve. Med justerbar velcro lukning kan din lænd få den støtte, som matcher dens udformning.

Velcro remmen på bæltet gør det fleksibelt for dig at bruge din støttebandage. Du kan bruge det til både lindring og behandling, hvor du altid kan justere omfanget af støtte.

Sådan finder du den bedste lændestøtte til dine behov

Et støttebælte til lænden er et betydningsfuldt hjælpemiddel, som du kan bruge igennem flere år, når du sørger for at vælge den mest funktionelle udgave.

Der er flere faktorer, som har betydning for effekten, komforten og kvaliteten af støttebandagen. Den bedste lændestøtte får du ved at vælge produkt med disse specifikationer:

 • Justerbar velcro rem
 • Lav model
 • Skånsomme kantsyninger
 • Åndbar materiale
 • (Med eller uden neopren afhængig af individuel behov for lindring af ømhed)

Der kan være individuelle forhold, som afgør, hvad den bedste model for dig vil være. Hvis du generes af tilbagevendende smerter eller ømhed i lænden, kan det være en fordel at vælge din støttebandage til lænden med neopren. Med dette varmereflekterende materiale får du en bedre og mere effektiv behandling af muskelinfiltrationerne i området.

Har du derimod brug for en støttebandage, du kan bruge igennem flere timer og bære på arbejde, skal du primært sørge for, at din model har komfortable syninger i kanterne, og at materialet er åndbart.

Det kan være en praktisk fordel at vælge et støttebælte i sort. Dette er en klassisk farve, som kan anvendes af både mænd og kvinder, og som kan bæres under dit tøj uden at vække opsigt.

De bedste modeller er designet af polyester og elastan. Disse materier er slidstærke og tåler at blive brugt i forbindelse med alle dine daglige gøremål, uden at der opstår slid på bandagens overflade.

Hvordan vedligeholder jeg min lændestøtte?

Når du har fundet den model, der matcher dine behov, er det vigtigt, at du vedligeholde dit støttebælte bedst muligt. Herved kan du få glæde af dit hjælpemiddel i lang tid, ligesom du kan være sikker på, at det bibeholder sin høje kvalitet samt støttende og varmende egenskaber.

Med tiden vil der opstå støvpartikler fra dit tøj, som sætter sig i overfladefibrene.

Det anbefales at vaske din støttebandage, hvis du har båret den igennem dagtimerne i gennem 2-3 dage. Jævnlig og skånsom vask er med til at holde materialet åndbart, så du altid har den optimale komfort, når du bærer din lændestøtte.

Når du har en støttebandage til lænden af polyester samt elastan og neopren, kan du vaske denne model i hånden. Ved skånsom håndvask slider du ikke på bandagens støttende konstruktion og form. Brug en mild og hudvenlig sæbe hvis bandagen er blevet beskidt.

Køb en billig lændestøtte i bedste kvalitet

Hos Apuls finder du altid et bredt udvalg af udstyr og tilbehør i bedste kvalitet. Vi forhandler produkter til både private og professionelle kunder fra de førende brands på markedet for funktionelt træningsudstyr.

Når det kommer til hjælpemidler og uundværlig tilbehør til smertebehandling, er det vigtigt at gå efter kvalitet. Hos os finder du lændestøtter med alle de værdifulde detaljer, som skal til, for at du får den mest effektive lindring af ømheder og smerter i lænden.

Du finder støttebandager fra Aserve, som tilbyder støttebandager til lænden til både mænd og kvinder, og som kan justeres i henhold til hver persons form på lændekurve.

Du finder kvalitetsmodeller til billig pris hos os, uden at du behøver gå på kompromis med kvaliteten.

Med vores billige men slidstærke og smertelindrende modeller kan du forebygge og behandle ømheder i lænden.

Derfor skal du vælge lændestøtte fra kvalitetsbrands

De førende mærker på markedet for tilbehør og udstyr til træning og fitness udvikler og fremstiller produkter i henhold til, hvad der er brug for hos fitnessudøvere. De ved, hvad der er værdifuldt, og hvordan muskulatur og infiltrationer på kroppen bedst behandles og forebygges.

Vores produkter er skabt og udviklet til dig, som holder dig fysisk aktiv, og som har brug for maksimal komfort og bevægelsesfrihed i dagligdagen.

Vores produkter til behandling og lindring af ømhed og begyndende smerter i lænden er skabt med følgende værdier i fokus:

 • Støtte
 • Stabilitet
 • Kompression
 • Varme

Et betydningsfuldt parametre i forhold til kvalitetsprodukter er deres lange levetid og stærke holdbarhed. Når du har brug for støtte og stabilitet igennem din dagligdag, skal din støttebandage kunne holde til den friktion, som opstår mellem hud og tøj.

Med det bløde og hudvenlige polyestermateriale på overfladen skal du ikke bekymre dig om gnavende eller generende fornemmelser på kroppen. Her kan du frit fortsætte dine daglige aktiviteter og lade dit lændebælte om at forebygge skader og varmebehandle begyndende muskelinfiltrationer.

Vores holdning til kvalitet, komfort og funktionalitet gør det nemt for dig at vælge den lændestøtte, som kan gøre dig fri for stivhed og ømhed i lænden fremover.