Plaster

Markedet for plaster er bredt, og der findes udgaver og typer til både forebyggende og behandlende formål. Du kan bruge plastre til alt fra forebyggelse af vabler til behandling af dem, til sår, rifter og til at stoppe blødning.

Læs mere

Skån og behandl din hud med det bedste plaster

Plastre er universelle hjælpemidler, som finder anvendelse i hjemmet og til særlige formål (f.eks. i forbindelse med trekkingsture, træning samt anden sport).

Hos Apuls finder du et stort sortiment af forskellige produktudgaver. Vi forhandler til både private og professionelle kunder, og du kan finde den produktudgave, som vil passe til dine behov og til dit formål.

Vi sørger for at give dig alt den vejledning, du har brug for, så du kan få maksimal værdi, udbytte og effekt af dine plastre.

Vabelplaster til effektiv behandling

Vabler er væskefyldte blærer på huden, som opstår ved friktion, varme- og kuldepåvirkning eller som følge af en hudinfektion. Vabler er ubehagelige hudtilstande, som er nødvendige at behandle med specialdesignet plastre til formålet. Det er vigtigt at bruge plastre, så dine vabler kan hele effektivt uden at skabe gener samt for, at du undgår at vablerne bliver betændte.

Vabler opstår hyppigst på fødderne, hvor huden er udsat for friktion fra fodtøj, og hvor de er påvirkede af kulde og varme. Derudover vil der kunne forekomme vabler på dine hænder. Dette forekommer ofte hos fitnessudøvere, når de anvender træningshanker eller løst håndbind.

Den bedste måde at behandle vabler på foregår således:

 • Vask og rengør huden omkring vablen med vand og mild sæbe
 • Undgå at prikke hul på vablen
 • Anvend et specielt vabelplaster
 • Herefter vil vablen hele i løbet af 1-2 uger

Hvis din vabel sidder på et udsat sted på kroppen, hvor der er risiko for, at den springer af sig selv, er det en god ide at prikke hul på den med en steril nål. Når du prikker hul på den, kan du bedst mulig undgå betændelse i huden på vablen, da du kan komme til at beskytte området med plastre. Når du prikker hul på din vabel, skal du gøre det med 2 stik, så alt væsken kan løbe fra vablen. Du må ikke fjerne huden.

Hvordan fungerer vabelplaster, og hvordan bruger jeg det?

Specialdesignede plastre til vabler adskiller sig fra den almindelige udgave ved at kunne opsuge mere væske. De specialdesignede udgaver fungerer som et ekstra lag hud, og du vil uden problemer kunne gå med dine almindelige sko uden at mærke gener fra vablen. Det er vigtigt, at dine vabler (enten punkterede eller i ikke-punkteret form) får mest mulig beskyttelse fra yderligere friktion.

Når du bruger vabelplastre, skal de dække hele vablen. Derfor skal du sørge for at finde produkter, som er brede og kvadratiske, så de kan bruges på de fleste størrelser af vabler.

Hos Apuls finder du disse produkter med minimum 5mm i bredden på det smalleste stykke. Disse kan bruges på langt de fleste vabler på både hænder og fødder.

Overfladen er skabt i enten en hudfarvet eller gennemsigtig nuance, så du kan bruge plastrene på hænder samt fødder, uden at de vækker opsigt.

Du kan købe pakninger med 5 plastre, så du kan behandle din vabel fra start til slut.

Alt du skal vide om plaster til vabler

Når du skal behandle en vabel optimalt, er det vigtigt, at du starter med at behandle den, så snart du opdager den.

Når du køber plastre i høj kvalitet, kan du uden problemer bære det igennem en hel dag. Det kan på flere områder svare sig at købe disse hjælpemidler fra kvalitetsmærker. Der er forskel på holdbarheden og kvaliteten af det klister, som sidder på vabelplastre. Det skal være muligt for dig at behandle dine vabler mest skånsomt og beskytte dem mod friktion.

Det optimale er at beskytte dine vabler med plastre, så længe vablen er væskefyldt, og så længe huden forsat er løs.

Den bedste funktion og behandling af vabler fås ved at lade huden sidde på. Herved vil vablen være i stand til at hele op til 5 gange hurtigere under de rette og beskyttende omstændigheder.

Herunder kan du se de fordele, der er forbundet ved at bruge specialdesignede plastre til brug for at behandle vabler:

 • Du undgår betændelsestilstand i hudområdet
 • Din vabel vil være i stand til at hele mere effektivt
 • Du kan fortsætte din dagligdag uden at mærke gener fra vablen
 • Huden beskyttes mod snavs, urenheder og friktion
 • Du kan bruge dit normale fodtøj

Når du behandler din vabel med et kvalitetsplaster til formålet, skal du lade produktet falde af af sig selv. Før du påfører et nyt plaster, skal du gentage rensning og rengøring af hudområdet.

Disse kvalitetshjælpemidler kan anvendes af alle. De hudvenlige materialer gør det muligt at bære produktet igennem flere dage uden hudirritationer. Du kan vælge at give vablen luft og derved fremme helingsprocessen om natten.

Kan jeg bruge vabelplastre som forebyggelse?

Du kan med fordel vælge at bruge disse vabelhjælpemidler til forebyggende formål. Dette kan være i forbindelse med vandretur eller andre fysiske aktiviteter, hvor dine fødder vil blive udsat for meget friktion samt kulde- og varmepåvirkning.

På denne måde kan du undgå vabler i at opstå, og du undgår de praktiske gener, der er forbundet med at behandle en opstået vabel.

Hvis du står overfor at indvie et par nye træningssko, kan det også være en fordel at forebygge vabler. Her kan du placere vabelplastre på de mest udsatte punkter på fødder, som dine nye sko vil give friktion på. Det vil som oftest være bagerste del af ankel (lige under vristen) samt på lilletåen.

Til dig der bruge træningshandsker, kan det ligeledes være oplagt at forebygge vabler på hænderne.

Englehud plaster til dig der vil beskytte rifter og sår

”Englehud” er et populært hjælpemiddel, som er papirstynde tapestykker, der bruges til forskellige beskyttende formål af huden:

 • Beskyttelse af mindre sår og rifter
 • Fremme heling af vabler og operationssår
 • Fiksering af gazebind, katetre, slanger mv.
 • Beskyttelse af ar
 • Til brug på børn og sårt hud i øvrigt

Englehud omtales i medicinske og kliniske sammenhænge som Micropore og udmærker sig ved at være et hudvenligt produkt, som kan bruges på både børn og voksne. Det er badefast, så du uden problemer kan bade og svømme med dit beskyttende tape på huden.

Du finder englehud i forskellige udgaver med hensyn til bredder. De klassiske udgaver findes med bredder på hhv. 2,5cm og 5cm. Du kan finde produktet i både gennemsigtig nuance og som hudfarvet.

Uanset hvilken nuance du vælger, er overfladen mat, så der ikke opstår genskin på materialet. Dette gør det muligt for dig at bære englehud på synlige steder af kroppen, men uden at der lægges mærke til det.

Det anbefales at bruge englehud i forbindelse med mindre operationssår. Her skal produktet bæres lige efter en operation og skal lægges ovenpå operationssåret, mens det heler, og mens der endnu er tråde, der holder såret sammen. Englehud kan hjælpe dig med en bedre ardannelse. På ar og friske sår skal du være ekstra påpasselig med at bruge plaster. Til dette formål er det oplagt at anvende englehud, som med sin skånsomme og hudvenlige klisterside ikke vil rive op i sårdannelse.

Til dig der bruger englehud derhjemme, kan du med fordel vælge produktet med dispenser. Dette gør den nemt og enkelt for dig at afskære de længder, sm du har brug for.

Hvor længe skal jeg bruge englehud på mit sår?

Englehud er åndbart, og det er derfor muligt at bære denne plasterudgave igennem længere tid. Hvis du bruger englehud i forbindelse med en operation, skal du lade englehuden falde af af sig selv. Dette vil typisk ske i bad. Sørg for at huden omkring operationssåret er tør og ren, før du påfører nye stykker af englehud.

Englehud er med til at aflaste huden omkring dit operationssår. Det betyder, at huden vil blive mindre udstrakt, hvilken har betydning for at give et pænere slutresultat, når operationssåret er helet.

Køb plaster i bedste kvalitet og til dine behov

Uanset om du har brug for almindelig plaster, vabelplastre eller englehud finder du de forskellige produktudgaver i bedste kvalitet hos Apuls. Vi forhandler til både private og professionelle kunder, og vores kvalitetsplastre kan bruges til mange forskellige situationer og formål.

Det kan være fra det vabelforbyggende formål, til skånsom behandling af operationssår til akut førstehjælpsbehandling af sår og rifter.

Du finder følgende produktudgaver hos os:

 • Vabelplastre (med både gennemsigtig og hudfarvet overflade)
 • Skin Plaster (specialplastre til vabler der kan rense sår og urenheder fra huden)
 • Kompresbandage (klassisk plaster du selv kan klippe til)

Dit behov for forebyggelse og behandling vil være med til at afgøre, hvad det bedste produkt for dig vil være.

Den store fordel ved at købe kompressionsbandage hos os er, at du selv kan vælge, hvilken bredde du ønsker på produktet. Du finder kompressionsbandage på både 6cm og 8cm.

Dette produkt kan dække langt de fleste husbehov i forhold til at anvende plaster. Det kan bruges til både børn og voksne og med den praktiske pakning på op til 5m i total længde kan du selv klippe det stykke af, du har brug for.

Når du køber dette produkt i kvalitetsudgave, kan du uden problemer have bandagen liggende i lang tid, uden at det mister sin klisterevne. Det er vigtigt, at du kan bruge din bandage til behandling af småskader i forbindelse med arbejde i hjemmet og i træningscenteret. Du kan med fordel have bandagen opbevaret i sin indpakning, der fungerer som en dispenser.

Her kan du trække det stykke bandageplaster ud, som du længdemæssigt har brug for, og resten af bandagen vil være optimalt opbevaret indeni emballagen.

Hvilken type saks skal jeg bruge til min kompressionsbandage?

Det anbefales at bruge en specialsaks til sportstape, når du skal klippe din kompressionsbandage. Bandagen er udviklet med en særlig type klister på undersiden, som en almindelig køkkensaks ikke kan klippe optimalt i.

For at få det bedst virkende plaster, skal du bruge en tapesaks, som er designet til formålet. Den har ekstra skarpe blade, så du uden besvær kan klippe selv mindre stykke bandage af uden at siderne flosser og bliver skæve.

Du kan nemt vedligeholde din saks, som tåler at blive vasket med vand og sæbe. Tapesaksen egner sig også til at klippe i almindelig sportstape, kinosiotape samt din kompressionsbandage. 

Skin plaster til effektiv behandling af vabler

Skin plaster har fået sit navn som følge af dets evne til at efterligne og erstatte huden på kroppen i tilfælde af småskader, sår og rifter. Det er plastre, som bruges til vabler, og som kommer i pakninger med mange styks. Den store fordel ved produktet er, at du selv kan placere det antal, du har brug for til at dække et område på huden, som er blevet beskadiget.

Stykvis fylder hvert Skin plaster ikke mere end 2-7cm i bredderne. Dog er det muligt at lægge et større antal af dem, så du kan få den beskyttelse af et hudområde, som du har brug for.

Skin plastre er blå på overfladen, og de har den særlige egenskab at kunne opsuge væske og urenheder fra huden, de ligger på. Derfor bruges disse plastre ofte til vabler, hvor der er brug for et produkt med ekstra sugeevne, og som skal beskytte den underliggende hud mod friktion. Du kan bruge Skin plaster overalt på kroppen. Her kommer fordelen ved de små størrelser, som gør det muligt at placere dit plaster på alt fra fingre til tæer og hæl.

Du finder dette produkt i en kvadratisk og en oval udgave. De 2 forskellige former kan have en betydning afhængig af, hvor på kroppen du har brug for at beskytte huden.

Hvilken form på Skin plaster skal jeg vælge?

De tynde, små plastre er velegnet til at forebygge hudafskrabninger og vabler som følge af friktion fra blandt andet fodtøj. Hvis du har tendens til at få vabler på bagsiden af hælen (lige under vristen), kan det være en fordel at vælge den ovale udgave af Skin plastre.

Den ovale udgave kan derudover være praktisk at anvende, hvis du har brug for et vabelplaster til en finger eller tå. Den ovale udgave er længere i bredden sammenholdt med den kvadratiske udgave, og du kan derfor bruge det ovale plaster til at lægge rundt om din finger eller tå. Her kan enderne overlappe hinanden, så du kan være sikker på, at dit plaster sikker sikkert og yder optimal beskyttelse hele dagen.

Den høje klæbeevne på plastrene gør det muligt at bruge de små kvadratiske udgaver til at danne et større areal af beskyttelse. Her kan du bruge det antal, som du har brug for til at dække et bestemt hudområde.

Find det plaster i vores store sortiment i dag, som kan beskytte og behandle din hud mest skånsomt og effektivt.

Vi har mange former for plaster hos Apuls - Generelt for dem alle er kvaliteten der er i top. Kvalitets plaster til behandling af småskader. Udover almindelig plaster til lave priser tilbyder vi også mange former for vabelplaster og andre former for friktionshæmmende plaster. Vores plaster er anerkendt og gennemtestet. Dertil vil du opleve plastre der holder til flittigt brug. Er du i tvivl om valg af plaster, er du altid velkommen til at kontakte os hos Apuls. Vi sidder klar til at vejlede dig i det rigtige valg af plaster og andre plejeprodukter.