Sportstape

Når du har pådraget dig en muskelskade, er tape dit bedste hjælpemiddel til at lindre smerterne og fiksere musklen, så den ikke giver dig flere gener..

Læs mere
Sorter efter:

Sportstape til aflastning og lindring af muskelskader

Der kan være individuel forskel på, hvilken tapetype du skal bruge afhængig af, om det er til fod, ankel, knæ eller skulder.

Der findes 2 overordnede udgaver af tape til sports- og træningsrelaterede formål:

 • Klassisk sportstape
 • Kinosiotape

Der kan være forskellige situationer hvor den ene tapeudgave er mere funktionel og praktisk at anvende end den anden.

Skader på muskler og led er et vilkår, når du træner, dyrker sport og er fysisk aktiv i fritiden. Med tape kan du skabe den bedste førstehjælpsbehandling af et smertende punkt på kroppen, så du kan forebygge skader.

Hos Apuls finder du den udgave af sportstape, som kan lindre og forebygge dine muskelskader.

Sportstape til knæ eller kinesiotape?

Uanset om du dyrker sport, træner i fitnesscenter eller derhjemme, eller om du er fysisk aktiv med huslige pligter, kan du komme ud for at få brug for tape til behandling, støtte og lindring af en muskelskade.

Markedet for tape til behandling og forebyggelse af skader i muskler og led er bredt, og du finder forskellige produkttyper. Dine behov er med til at afgøre, om du skal vælge klassisk sportstape eller kinosiotape.

Kinosiotape er en særlig tape, som er udviklet med det bedste fra både kiropraktik og kinesiologi. Det er en tape, som er beregnet til at blive anvendt til lindring af muskelskader. Den særlige tape er designet til at efterligne huden, og den er derfor særlig elastisk.

Det kræver viden om musklernes opbygning at bruge kinosiotape. Det er en fordel at bruge kinesiotape til springerknæ, som kan forebygge skaden i at opstå.

Den store fordel ved klassisk sportstape er, at den er fast i sin vævning, så den ikke giver sig. Det er en særdeles stærk tape, som egner sig til at blive brugt til behandling af skader. Tapen kan fiksere og støtte optimalt på et beskadiget led eller en overbelastet muskel.

Du kan bruge tape til både forebyggende og behandlende formål. Den bedste og mest funktionelle tape får du ved at væge produkt i forhold til dine behov.

Sådan vælger du den rette tape til dit behov

Når du skal vælge den bedste tape, skal du først og fremmest sørge for, at tapen er lavet af et åndbart materiale. Din hud skal kunne ånde i den tid, hvor den kraftigt klæbende tape sidder på dit knæ eller anden kropsdel.

Du kan bruge både kinesiotape samt klassisk sportstape til både forebyggelse samt behandling. Dog skal du vælge produkt i forhold til individuelle hensyn. Hvis du har tendens til knæskader, skal du sørge for at vælge det produkt, som bedst forebygger skader i at opstå. I løbet af dagligdagen kan du bruge sportstape, mens du i træningsrelaterede sammenhænge kan vælge at bruge kinesiotape. Eftersom den klassiske tape til sport ikke giver sig som følge af det stærke materiale, kan det være generende at bruge som forebyggelse. Her vil det elastiske materiale fra vævningen i kinesiotape give dig den fleksibilitet, du har brug for til fysisk udfoldelse.

Hvis skaden er opstået, er det optimalt at bruge den faste tape til sport. Her får du den bedste støtte af dit led og din muskel.  

Sportstape til ankel i mange størrelser

Vores ankler er udsatte kropsdele, der dagligt bliver belastede af stød, vrid, vægt og intensive bevægelsesmønstre i forbindelse med sport og træning.

Kinesiotape kan være med til at forebygge skader, hvilket kan være en fordel for dig, som løber, spiller fodbold eller træner med stor belastning på anklerne.

Du finder kinesiotape i 2 forskellige produktudgaver. Med den klassiske rulleform skal du selv klippe de tapestykker af, som du har brug for til at lægge en støttende bandage om anklen. For at få den optimale og mest velfungerende brug af kinesiotape i ruller kræver det, at du har kendskab til musklernes længder og placeringer. Den mest effektive brug af kinesiotape kræver, at tapen lægges langs musklerne for at give den optimale støtte og stabilitet. Du finder også Precut udgaven, hvor tapestykker er udskåret på forhånd. Precut udgaven er en fordel for dig at anvende, som ikke erfaring med at lægge kinesiotape.

Mange døjer med svage ankler, og her kan det være en skånsom forebyggelse af ankelskader at bruge kinesiotape i forbindelse med sport og træning.

Som det også er tilfældet med kinesiotape, vil sportstape kunne findes i forskellige størrelser både med hensyn til bredder og længder.

Herunder ses de forskellige valgmuligheder:

 • Bredder: 3cm, 5cm, 6cm, 10cm
 • Længder: 5m, 10m

Dit rette valg af tapestørrelse vil afhænge af, hvor på kroppen du har brug for at fiksere en muskel. Det er særligt bredden, du skal være opmærksom på for at få den bedste funktion og anvendelse af tapen.

Sportstape til mange forskellige formål

Hos Apuls tilbyder vi et bredt og varieret udvalg af tape til mange forskellige sportsrelaterede sammenhænge. Vi ved, at der er brug for specialtape til særlige formål.

Tapens primære anvendelse er i forhold til at lindre og give støtte til muskelskader. Du skal først og fremmest vælge produkt i forhold til dit anvendelsesformål.

Der findes sportstape til mange forskellige formål.

Herunder ses en række af de formål og forbindelse, hvor tape kan være anvendeligt:

 • Klassisk tape til fiksering af beskadiget muskel (findes i mange udgaver og størrelser)
 • Kinesiotape til forebyggelse og behandlende formål (finde i ruller samt som Precut udgave)
 • Tape til fastgørelse af sportsudstyr (findes i mange forskellige farver)
 • Bandage i kombination med tape

Når du vil have den bedste funktion af bandage, er det en god ide at bruge et klæbende underlagsmateriale, der fungerer på samme måde som bandage i ruller. Dette klæbetape sikrer, at din bandage sikker sikkert på plads.

Bandage og sportstape til fod

En skade eller begyndende skade på en fod kræver ekstra særlig støtte. Vores fødder er konstant udsat for bevægelser, og det kan kræve bandage at give foden den optimale stabilitet.

Den bedste og mest effektive og skånsomme behandling af en muskelskade på en fod får du ved at bruge både sportstape og bandage.

Du skal bruge tape for at fiksere de smertende muskler, og bandagen vil skåne de mange følsomme led, som sidder i foden.

Denne kombinationsbehandling kan også finde sted på knæ og håndled, som er områder, hvor der finder mange vrid og friktioner sted.

Når du sørger for at skåne og førstehjælpsbehandle din muskelskade, så snart du oplever smerter, ømhed eller hævelse, kan du give dig selv den mest effektive behandlingsperiode. En effektiv behandling med sportstape og bandage kan betyde, at du undgår yderligere smerter, og at din krop hurtigere kan hele fra din muskelskade.

Uanset hvilket træningsniveau du befinder dig på, kan du få gavn af tape og bandage.

Der findes moderne bandager, som fungerer med en klæbende inderside. Du kan vælge at bruge dette produkt alene eller over din sportstape. Den bedste og mest effektive anvendelse afhænger af dine behov samt dit skadesomfang.

På samme måde som du kan vælge mellem forskellige størrelser af sportstape, kan du også finde forskellige størrelser med hensyn til længder og bredder af bandager.

Når du bruger bandage på fod og ankel, kan det være praktisk at vælge de smalle udgaver. Dette gør bandagen lettere at arbejde med, og du undgår at den ruller sig sammen i kanterne under bevægelse.

Hvilken saks skal jeg bruge til at klippe i min sportstape?

Det er vigtigt for både effekten og anvendelsen af din tape, at du bruger en specialdesignet saks til formålet. En almindelig køkkensaks vil ikke være solid og stærk nok til at kunne klippe fine stykker af din tape til sport. Dette resulterer i, at dine tapestykker flosser i kanterne, og at klisteret ikke fungerer optimalt.

Når du vil kunne klippe mindre stykker tape ud for at lægge den perfekte fiksering af en beskadiget muskel, skal du bruge en tapesaks, som er designet til formålet. Den kan du bruge til både klassisk sportstape samt kinesiotape i ruller.

Det er vigtigt at kunne skære de stykker tape ud, som passer til dine muskler. Der vil ofte være brug for at arbejde med forskellige størrelser af tape.

Køb billigt sportstape i bedste kvalitet

Uanset hvad dit behov og dit formål er, kan du finde den type tape hos Apuls, som du har brug for. Vi forhandler de bedste produktudgaver på markedet, som sikrer dig størst behandlingseffekt, og du finder uundværlige hjælpemidler til skadesforebyggelse- og behandling.

Sportstape er fast inventar i mange sportstasker hos både elitesportsudøvere samt engagerede og passionerede fitnessudøvere. Det er en type hjælpemiddel, som er oplagt at have som fast bestanddel af dit træningsudstyr.

Du kan få brug for tape og bandage i mange forskellige forbindelser, uanset om det er til få et par benskinner til at sidde sikkert og optimalt, eller om det er til at forebygge og behandle skader.

Når du køber dine rette produkter hos os, kan du være sikker på at få dit vigtige træningstilbehør til markedets laveste priser.

Du kan blandt andet finde kvalitetstape fra følgende brands på markedet for udstyr og tilbehør til træning:

 • Aserve
 • BSN® (Bio-Engineered Supplements and Nutrition)
 • Kinesio Tex

Det skal være muligt for alle vores kunder – både private og professionelle – at kunne lindre muskelskader for at undgå varige smerter og gener.

Med vores konkurrencedygtige priser skal du ikke bekymre dig om at mangle kvalitetstilbehør til din førstehjælpsbehandling af ømme og smertende muskler.

Hvorfor vælge sportstape fra førende producenter af træningsudstyr?

De førende og største producenter på markedet for udstyr og tilbehør til både professionelle og private træningsforhold baserer deres produktudvikling på kundernes behov. Det vil sige, at når du køber udstyr fra de største mærker på markedet for træningsudstyr, får du produkter, som er skabt til at give dig størst værdi og funktion.

Uanset om du handler som privat kunde, eller om du er professionel kunde med eget fitnesscenter, kan det svare sig både praktisk og økonomisk at købe det bedste udstyr på markedet.

I forhold til sportstape får du produkter, som er skabt med respekt for kroppen og huden. Det er lavet af åndbare materialer, så du får størst udbytte af tapen ved at kunne bære den igennem flere dage, uden at din hud generes.

Med et bredt udvalg af forskellige produktudgaver i højeste kvalitet, kan du finde den type tape, som passer til dine behov.

Når du sørger for at købe kvalitetstape, kan du med den rette opbevaring altid have værdifuldt tilbehør lige ved hånden, når du har brug for at skåne led og lindre muskelsmerter- og skader. 

Sportstape til skulder til forebyggelse og behandling

Både i dagligdagen og i forbindelse med træning er vores skuldre udsat for stor belastning. Løft og vrid i dagligdagen og i forbindelse med visse arbejdsformer kan være med til at skade og overbelaste dine skuldre. Og til træningen kan styrketræning og vægtløft være med til at stresse dine skuldre.

Der findes tape til både forebyggende formål og til behandling af skulderskader.

Det har stor indflydelse på dit fysiske velvære og styrken af din krop på lang sigt, at du sørger for at forebygge og lindre muskelskader i skuldrene.

På skuldrende vil der være brug for mere tape sammenlignet med ankler, knæ og fødder. I mange tilfælde vil det være optimalt at bruge sportstape med forskellige bredder for at lægge den mest funktionelle støtte for musklerne.

Når det kommer til skuldrene, er det afgørende, at du er ekstra opmærksom på kroppens signaler i forhold til overanstrengelse og muskeltræthed.

Det er særligt området mellem og på skulderbladene som vil give gener og smerter ved almindelige gøremål som tegn på, at området er overbelastet.

Der kan være mange forskellige årsager til, at du oplever smerter ved skuldrene. Det kan skyldes overbelastning fra træning, og det kan skyldes stillesiddende arbejde ved computer og kontorarbejde.

Når først smerterne er opstået, foretrækker mange at anvende kinesiotape, som fås i en specialdesignet udgave til fiksering af skulder. Der følger monteringsvejledning med til Precut produktudgaverne.

Til dig der er erfaren med at bruge og lægge tape, kan du vælge de produktudgaver, som kommer i ruller.

Er der risici forbundet ved at bære sportstape?

Når du sørger for at finde tape med åndbare materialer, kan du bruge tapen igennem flere dage. Du kan med fordel lade tapen flade af af sig selv.

Der er ingen risici forbundet ved at bruge sportstape til hverken forebyggende eller behandlende formål. Det anbefales, at du altid følger vejledningsbeskrivelsen til korrekt anvendelse af dit pågældende produkt.

Uanset hvilken type tape du anvender, kan du uden bekymringer bære dit almindelig tøj og træningstøj udenpå dit tapefikserede område.

I denne forbindelse kan det være praktisk at vælge din tape i en hudfarvet eller neutral overfladefarve.

Afhængig af din skade og dit formål med at bære tape, kan du også bruge tapen til træning og minimere risikoen for skader. Når du vælger kvalitetsprodukter fra vores brede udvalg, kan du uden bekymringer bære din sportstape både på job og i fritiden.