8 tips - få tid til træning i hverdagen

Hverdagen og arbejdet kalder igen, og der er skolestart for de små og unge..

Efter en dejlig lang sommerferie, hvor der har været masser af tid til alt det man gerne vil, er der nu lige pludselig ikke så god tid længere. ⏱
Madpakker skal smøres, børnene skal i institution og skole, arbejdet skal passes, der skal handles, børnene skal hentes, der skal laves aftensmad, børnene skal i bad og i seng – pyha! 

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til og prioritere træningen. Men det nytter ikke noget – træning er godt for dig og din krop. Vi giver dig derfor nogle gode råd til at få tid til en effektiv træning i en travl hverdag. 

1. Lav kortvarig motion med høj effekt

Få minutters træning er bedre end ingen træning. 3x10 minutters træning om ugen er nok, hvis bare intensiteten og tempoet er højt nok. Det har større effekt i forhold til tiden, som man bruger.

2. Prioritér din træning

Det handler om prioritering. Hvis man prøver at tælle timerne sammen, hvor man bruger tid foran tv’et, computeren eller på de sociale medier, vil det garanteret overraske, hvor meget tid, man rent faktisk bruger på det. Noget af denne tid kunne bruges på træning i stedet – dog skal der stadig være tid til afslapning.
Så prioritér træningen i hverdagen.

3. Planlæg din træning

Det kan lyde banalt, men det gør en stor forskel, hvis du afsætter tid ved at skrive ned i din kalender, hvor og hvornår du skal træne. Men vær realistisk, fordi hvis du kaster dig ud i en urealistisk træningsplan, så ender det med garanti i en fiasko. Planlæg f.eks. 3x20 min. i ugen.

4. Gør din træning til en naturlig del af din hverdag

Ved at planlægge din træning i små skridt og med opnåelige målsætninger, kan du over tid opbygge gode og fornuftige vaner, så træning bliver til en integreret del af din hverdag, hvor det til sidst bliver en helt naturlig del af din dagligdag, som du pludselig ikke kan undvære.

5. Sørg for at du synes din træning er sjov og spændende

Det er lysten der driver værket – og derfor skal din træning også være sjov og motiverende. Find en træningsform som du synes er sjov, spændende og motiverende, og så vil det helt sikkert være nemmere at prioritere træningen.
Her kan du også variere din træning, så det ikke bliver det samme hver gang.

6. Forpligt dig selv

Find en kammerat eller bekendt, så du bliver forpligtet og kommer i gang med faste aftaler. En træningspartner giver dig også ekstra motivation, fordi man kan sparre med og presse hinanden.

7. Brug transporttiden på motion (hvis muligt)

Hvis det er muligt, så kan du gøre turen til og fra arbejde til dit træningspas. Tag cyklen eller hop i løbeskoene, og hav skiftetøj med på arbejde. ‍ Du kan også tage bussen på arbejdet, og løbe hjem. Hvis du bor langt fra arbejdet, så kan du tage bus/tog noget af vejen og så cykle/løbe resten af vejen.

8. Tag trapperne

Hver gang du står over for valget mellem trappe eller elevator/rulletrappe, så vælg trappen! Gå i et rask tempo opad, eller hvis du er tidspresset, så løb opad trappen.
Hvis I har en trappe på arbejdet, kan du også tage en pause i løbet af arbejdsdagen, hvor du tager en træning på trappen med sprint opad trappen. ‍

Vi håber du kan bruge vores tips til at få en aktiv hverdag, hvor motion og træning er prioriteret.