Æggemuffins, der er nemme, lækre og sunde

Denne gang er det en nem opskrift på sunde æggemuffins, prøv den af og kom gerne med tilbagemelding om hvad du synes.

Ingredienser:

  • 2 hele æg eller 100ml æggehvide
  • Salt
  • Peber
  • ¼ teske bagepulver

Forslag til servering – kun fantasien sætter grænser:

  • Spinat, kalkunbacon, løg
  • Broccoli, løg, rød peberfrugt, ost
  • Champignon, kylling, løg

Fremgangsmåde:

Æg eller æggehviden pisket let luftigt med krydderier og bagepulveret.

Det ønskede fyld fordeles i papirmuffinsforme, eller en smurt silikone- eller teflonmuffinspande. Fyldet skal til sammen fylde ca. Halvdelen af formen. Der toppes med æggeblandingen og evt. ost.

De bages midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter eller indtil æggemassen er stivnet. Serveres med det samme eller lunes i en mikroovn i 15 sekunder inden indtagelse.

Tip: Man kan alternativt putte fyld og æggemasse i en kop eller mikroovnsegnet beholder og tilberede i mikroovnen i 30 sekunders intervaller til massen er stivnet (ca. 1-1,5 minut). – Så har man verdens hurtigste æggekage.