Køb roligt alle dine julegaver nu - vi har 365 dage returret

Bagte squash sticks

Den eneste klage du kan forvente, at høre om disse bagte squash sticks er, at du ikke lavede nok af dem.

Squash er meget kaloriefattige og giver et højt niveau af antioxidanter ud over at være en god kilde til kalium, vitamin A og C-vitamin.

De er perfekte som snacks eller tilbehør til middagen. Server dem for dine gæster som en lille hapser, og de vil tigge dig om at få opskriften.

Disse squash sticks kan med en smule creme fraiche eller salsa være den perfekte snack til en hyggelig aften.

Ingredienser

  • Madolie
  • 4 mellemstore squash (200 g hver)
  • 3 æggehvider
  • 1/4 tsk salt
  • Sort peber
  • 125 g grovbrød - smuldret
  • 2 spsk revet pecorino romano ost
  • 1/4 tsk hvidløgspulver 

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220 grader. Smør 2 store bageplader med olie.

Skær hver squash i 16 stænger der er ca. 10 cm lange og ca. 2 cm tykke. Du skal have i alt 64 pinde. Læg dem på papirhåndklæder for at fjerne overskydende fugt.

I en lille skål krydder du æggehviderne med salt og peber efter smag. Vend det godt sammen.

I en mellemstor skål skal du kombinere brødsmuldret, ost og hvidløgspulver. Dyp squach pindene i æggehviderne og derefter i brødkrummerne, så de er dækket godt til.

Anbring de panerede squash sticks i et enkelt lag i de forberedte bageplader, og hæld en smule olie over dem.

De bages indtil de er gyldenbrune og møre i midten - ca. 23-25 minutter.

Næringsindhold

Til 4 personer | 16 squash sticks

Pr. portion:

Kalorier 160 kcal
Fedt 3 g
- heraf mættet fedt 1 g
- heraf umættet fedt 0 g
Kolesterol  3 mg
Natrium 334 mg
Kulhydrat 21 g
Sukkerarter 6 g
Protein 15 g

Ernæringsbonus:

Kalium: 521 mg
Vitamin A: 7 %
C-vitamin: 58 %
Calcium: 6 %
Jern: 8 %

dk